Драгољуб Дража Михаиловић

Amerikanci gledaju na dešavanja ovde iz svoje perspektive, njima je bitno što su četnici spašavali američke pilote i ništa ih više ne zanima. I generalno oni tako funcionišu, ko je sa njima dobar je ko nije sa njima loš je.
Komunisti inače ne gledaju iz svoje perspektive nego pošteno, objektivno. :rotf:

Uzgred, postavio sam Ajzenhauerovu izjavu iz 1943. pre spasavanja američkih pilota 1944.
A ima i od toga još ranije, ako insistiras:

500_2_3.JPG

Postavljam Meliotu pitanja: zašto insistira na odluci komunističkog suda iz1945, a ignoriše odluku demokratskog suda iz 2015?
Pa zato što je Draža sam priznao da je bio kolaboracionista. Da sam izbacio navode iz srpskih novina rekao bi da su to izmišljotine. Kao drugo sudovi danas u Srbiji nisu nezavisni već sprovode Vučićevu volju i politiku.

Pa zato što je Draža sam priznao da je bio kolaboracionista. Da sam izbacio navode iz srpskih novina rekao bi da su to izmišljotine. Kao drugo sudovi danas u Srbiji nisu nezavisni već sprovode Vučićevu volju i politiku.
Pa možda je priznanje iznuđeno mučenjem, opijatima, možda je isfabrikovano, pa kao takvo sud iz 2015. nije mogao da ga uzme kao relevantno. Naravno, ako je i takvo uopšte postojalo.

Pogledajte prilog 1643129
Grupa njemačkih vojnika i četnika D. Mihailovića u vrijeme pokušaja proboja u Srbiju 2. proleterske i 5. krajiške divizije NOVJ u proljeće 1944.

Zašto ti insitiraš na ovakvim stvarima kad one nisu dovoljne američkim predsednicima da ne hvale i nagrađuju Dražu, i nisu dovoljne sudu u BG 2015. da ne donese odluku o rehabilitaciji?

Pa možda je priznanje iznuđeno mučenjem, opijatima, možda je isfabrikovano, pa kao takvo sud iz 2015. nije mogao da ga uzme kao relevantno. Naravno, ako je i takvo uopšte postojalo.
Posto vidim da ti je odgovorio necu trositi vreme na to
A sto se ovoga tice - * mozda je rekao istinu*
Ali ja ne verujem previse recima okrivljenog, nikad, brojni stariji su svedocili cetnickim zlocinima.

Znas, krivci lazu.

Posto vidim da ti je odgovorio necu trositi vreme na to
A sto se ovoga tice - * mozda je rekao istinu*
Ali ja ne verujem previse recima okrivljenog, nikad, brojni stariji su svedocili cetnickim zlocinima.

Znas, krivci lazu.

Pa lažu svedoci. Kao da komunisti ne mogu naterati ljude da govore ono što se komunistima sviđa. I uzgred, mnogi američki piloti su hteli da dođu na to suđenje, ali su ih komunističke vlasti sprečile.

Zašto ti insitiraš na ovakvim stvarima kad one nisu dovoljne američkim predsednicima da ne hvale i nagrađuju Dražu, i nisu dovoljne sudu u BG 2015. da ne donese odluku o rehabilitaciji?
Americi politicki odgovarao draza i spasavao im pilote - to ti je dokaz da nije cinio zlocine prema srbima?
Pa vidimo da njima to nije bitno, podrzavaju recimo sad izrael.
Gde ces veceg tereta na njihovu objektivnost?

Pa niko neće da prizna da je bio naivan i da je pomagao kolaboracioniste. Zato Amerikanci i danas forsiraju tu priču o četnicima i zbog pilota.

Da, ali i takav, opet je pošteniji od onoga iz 1946. zar ne?
Barem su mogle obe strane da se čuju.
Da, taj sud iz 1946 verovatno nije bio bas posten
A sud iz 2015 nije sudio drazi, nego je samo konstatovao da onaj sud iz 1946 nije bio bas posten
Al taj novi sud nikako ne uzimati kao reper, zacas apelacioni ponisti presudu a mnogi u strazburu dobise pravdu

Da, taj sud iz 1946 verovatno nije bio bas posten
A sud iz 2015 nije sudio drazi, nego je samo konstatovao da onaj sud iz 1946 nije bio bas posten
Al taj novi sud nikako ne uzimati kao reper, zacas apelacioni ponisti presudu a mnogi u strazburu dobise pravdu
Vidiš da u presudi iz 2015. stoji da je odluka konačna i nepromenjiva.

Back