Koča
Elita
- Poruka
- 15.249
Poslednja izmena od moderatora:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
skoro sam procitao za nekog od "uvazenih" clanova saveznicke misije, englez naravno, da je bio suvlasnik rudnika trepca,Од самог почетка је британска помоћ била само на речима. Материјаклна помоћ је била спорадична и симболична .
Ово су твоје измишљотине све док не приложиш извор !skoro sam procitao za nekog od "uvazenih" clanova saveznicke misije, englez naravno, da je bio suvlasnik rudnika trepca,
nisu oni dolazili da pomognu nego da sacuvaju svoja vlasnistva,
tako su i vodjeni licnim interesima menjali stavove o tome koga ce podrzati u zavisnosti od snage na terenu.
ne bi me cudilo da su na pocetku i nemcima doturali neku pomoc dok su oni vazili za pobednike .
vazda su bili gamad, lepo je sveti otac nikolaj velimirovic njih okarakterisao .
nasao sam bejli je u pitanju...
-----------------
Taj susret, veli Filipović, nikada neće zaboraviti. Naime, u kolibi u kojoj je bio Draža, zatekao je svog prvog komandira sa Ravne gore, vodnika Božu Petrovića. Dok se pozdravljao i “pitao” sa njim, slušao je žučnu svađu između pukovnika Mihailovića i engleskog pukovnika Vilijema Bejlija, tada zapovednika engleske misije pri četnicima, koja se odvijala u drugoj prostoriji.
- Kako sam čuo, pukovnik Bejli je od Čiče tražio da se obaveže u ime Srbije da će svaku vojnu pomoć koju tokom narednog perioda dobije od Engleza, Srbija morati da vrati naplatom iz naših rudnika - svedoči Filipović. - Pukovnik Mihailović je besneo i nije hteo da čuje za takvu ucenu u trenutku kada su Srbi glavama plaćali svaki metak ispaljen na Nemce.
Naš sagovornik ističe da je pukovnik Bejli odlično govorio srpski jezik, jer je pre rata bio direktor rudnika Trepča i živeo je u Kosovskoj Mitrovici. Filipović još navodi da je posle ove svađe po ravnogorce sve krenulo naopačke. Pomoć u oružju su počeli da dobijaju isključivo partizani, a sve vojne akcije četnika protiv Nemaca, na Radio Londonu su počele da se pripisuju Titu.
-------------------
prvo, ti ne znas sta su faktografski dokumenti , to je ocigledno , jer ovde nema niceg ni slicnog.Pred vama su faktografski dokumenti
Очигледно да ти немаш појма ни о чему. Твој задатак је да обезвредиш било који документ када садржи истину о четницима и Дражи а која вама неколицини смета.]prvo, ti ne znas sta su faktografski dokumenti [/B], to je ocigledno , jer ovde nema niceg ni slicnog.
drugo ovo sve sa linka je citat iz knjige "Draža za početnike" damjan pavlica,
DAMJAN PAVLICA EEEEJ
da li ici dalje i pojasniti ko je pisac i sa kojih temelja on gradi neku svoju "istinu",
ako te zanima procitaj njegove "kolumne" vezano za nato bombardovanje i slicne teme, videces i ti a i drugi o kome se radi.
sto neko rece , pametnome dosta!
ps...
znam, znam, tebi to ipak nije dosta, zato....
http://damjanpavlica.50webs.com/
http://kosovapersanxhakun.org/?p=3761&lang=bs
sunce, vidi, ja nemam ni vremena ni zelje a ni potrebe da izmisljam, sve sto postavim je skinuto negde sa neta ili iz knjiga.Ово су твоје измишљотине све док не приложиш извор !
ja sam naravno procitao sve sa linka koji si postavio, i uvek to uradim jer nikad se ne zna , mozda se desi i da postavis nesto sto moze biti od koristi.Очигледно да ти немаш појма ни о чему. Твој задатак је да обезвредиш било који документ када садржи истину о четницима и Дражи а која вама неколицини смета.
Ја нисам написао ,, faktografski dokumenti'' већ цитирао оне који нешто, за разлику од тебе, знају. Имаш Линк па проверавај а не напамет као амеба само промрдаш .
А можда је то твој стил за провоцирање?
zamisli da sutra neko tvoj post o drazinoj poternici od 9 maja 1945 uzme za relevantan podatak jer eto ima ga negde napisanog na netu,Немци расписали потерницу за Дражом тек 9.маја.1945г. Тада када је Дража из петних жила упињао да се приближи Савезницима јер се знао исход рата.

А због чега га ти ниси проверио прво?Очигледно да ти немаш појма ни о чему. Твој задатак је да обезвредиш било који документ када садржи истину о четницима и Дражи а која вама неколицини смета.
Ја нисам написао ,, faktografski dokumenti'' већ цитирао оне који нешто, за разлику од тебе, знају. Имаш Линк па проверавај.
pa to nije njegov stil, da cita, ukapira i jos i proveriА због чега га ти ниси проверио прво?

i da je bilo samo 8 prisutnih,na parastosu poovodom 70 godina od pogubljenja draže, bilo je celih 8 početnika,
eto koliko početnika ima u beogradu

Тако је Блајби, неко " кућу цвећа" на туђем плацу , а неко успону која се чува без обзира што још ваши крију место његових земних остатака.
То јесте Божија правда.

Заиста фасцинантна књига која окупља бројне чланке светске штампе о ђенералу Михаиловићу, првом герилцу окупиране Европе
Можете је скинути овде
https://files.fm/u/6hh3zfqb
Nista od toga, slabo je to Vicji.....Slabo.....
Tito je zasluzio da na BILO CIJEM placu bude sahranjen.
I da vlasnik na to bude PONOSAN!
A Draza je zasluzio da otplovi kako je i otplovio.....Bog mu tako dao....
A to sto danas cenici malo dizu svoje glasice je samo MODA i borba za vlascu....Nista vise...
- - - - - - - - - -
Dajte nesto od Crvene arnije o Drazi, Rusi su ga obozavali....
Свака част за браћу Русе!
Četnički pokret Draže Mihailovića u svetlu ruske nauke: Rehabilitacija je pozitivna