Драгољуб Дража Михаиловић

Nagradno pitanje: Zasto su cetnici begali ispred Rusa ako su se borili protiv Nemaca, a ne protiv komunista?
Зато што су Руси ушли са намером да инсталирају своје идеолошке сателите, што је подразумевало уништење свих који немају црвену звезду на капи...

Ово ми и не личи много на пропаганду јер је написано у потпуности описало лик и дело ,,Првог герилца Европе''.
Из милоште четници су га звали Дража јер му је ОКУПАТОР БИО ДРАЖИ од БОРБЕ ЗА КРСТ ЧАСНИ ,за који се заклео да ће и живот дати.
Лепо си то исчепркао и употпунио биографију ,,Првог герилца Европе''.

:mrgreen:

Драго ми је што потврђујеш моје речи...готово да нема разлике између комуниста и нациста...

пропаганду коју су против Драже и Југословенске војске и уопште српског народа ширили Немци и Хрвати, са одушевљењем су прихватили још једни српски крвници - комунисти, и касније је довели до врхунца...па нек вам је на част :D

НЕМАЧКИ РАТНИ ПЛАКАТ У СРБИЈИ У СРБИЈИ, 1941-1944.
https://www.scribd.com/doc/67164449/Kosta-Nikolic-Nemacki-Ratni-Plakat-u-Srbiji-1941-1944

П.С. Народ је од милоште ђенерала звао ЧИЧА :)

- - - - - - - - - -

ne radi se o nemačkoj propagandi, nego o srpskoj dobrovoljačkoj propagandi i to iz 1942 godine

dakle, i u vreme rata, bilo je srba koji nisu bili komunisti a koji su znali ko je i kakav je draža :rtfm:

бруко и срамото...знаш ли чија је била Наша борба? :hahaha:

на шта си спао...сад су ти и Љотићевци дражи? дакле нисте само преузели пропаганду од Немаца и Хрвата, него итекако од Љотићеваца...

Od 7. septembra 1941. počeo je sa izlaženjem i nedeljnik Naša borba eksplicitno ljotićevske orijentacije. Povodom prve godišnjice izlaženja lista

http://www.znaci.net/00001/21_10.htm

Хоћеш ли онда да нам пренесеш, и шта Наша борба пише о партизанима и Јосипу Брозу?

Poslednja izmena:
Зато што су Руси ушли са намером да инсталирају своје идеолошке сателите, што је подразумевало уништење свих који немају црвену звезду на капи...
Значи, зато се Кесеровић трудио да успостави контакте са Русима па кад' му је неко шапнуо да Руси хапсе четнике, шмугнуо кроз прозорче WC-а у шуму.
Остали су бежали по навици: бежао је краљ, бежала Влада, бежали министри, ...... цела монархија је побегла. Бежали су и четници и када су помислили да су стигли у Берлин, стигли су их партизани и прочитали им да је то само Блајбург.

Значи, зато се Кесеровић трудио да успостави контакте са Русима па кад' му је неко шапнуо да Руси хапсе четнике, шмугнуо кроз прозорче WC-а у шуму.
Остали су бежали по навици: бежао је краљ, бежала Влада, бежали министри, ...... цела монархија је побегла. Бежали су и четници и када су помислили да су стигли у Берлин, стигли су их партизани и прочитали им да је то само Блајбург.

без будалаштина...помири се са истином :D

Četnički pokret Draže Mihailovića u svetlu ruske nauke: Rehabilitacija je pozitivna

http://www.nedeljnik.rs/nedeljnik/p...etlu-ruske-nauke-rehabilitacija-je-pozitivna/

Krusevac--27.jpg

http://www.nedeljnik.rs/nedeljnik/p...vic-tajna-srpske-kosarke-novi-broj-originala/

што су ти дражи и Немци и Хрвати од сопственог народа?

Poslednja izmena od moderatora:
:mrgreen:
П.С. Народ је од милоште ђенерала звао ЧИЧА :)
- - - - - - - - - -
бруко и срамото...знаш ли чија је била Наша борба? :hahaha:
е јадо и бедо, на шта си спао...сад су ти и Љотићевци дражи? дакле нисте само преузели пропаганду од Немаца и Хрвата, него итекако од Љотићеваца...
Od 7. septembra 1941. počeo je sa izlaženjem i nedeljnik Naša borba eksplicitno ljotićevske orijentacije. Povodom prve godišnjice izlaženja lista
http://www.znaci.net/00001/21_10.htm
Где си ти досад?
Полагао си венце у Јајинцима. И треба тако, има тамо и четничког минулог рада.
ПС: Упозоравам те да се упристојиш у понашању. Не понашај се као наајгори олош са улице.

Где си ти досад?
Полагао си венце у Јајинцима. И треба тако, има тамо и четничког минулог рада.
ПС: Упозоравам те да се упристојиш у понашању. Не понашај се као наајгори олош са улице.

има ли већег људког олоша и шљама од тебе? мрзитеља сопственог народа и поклоника његовог крвника...тешко...

шта си постао прокин адвокат сада? а не смета ти што човек пласира љотићевску пропаганду? само да је против Драже?

па пласирањем љотићевске пропаганде против ђенералал Михаиловића и Југословенске војске сте само раскринкали сопствене теорије и давно превазиђене лажи и фалсификате...сами себи скачете у стомак...али тако је то са циркузантима

Poslednja izmena:
има ли већег људког олоша и шљама од тебе? мрзитеља сопственог народа...тешко...
шта си постао прокин адвокат сада? а не смета ти што човек пласира љотићевску пропаганду? само да је против Драже? е јадо бедни
'ебо те Прока, њему нису потребни адвокати. Може и он сам да те ућутка.

Јављам се да те зезам таквог неотесаног!

кажем ја циркузант...ал ово је пдф Историја...мало си залутао ;)

и шта кажеш, хоћеш са екстремним бошњацима да рушиш споменик Дражи у САД...хммм...мислим да ће тешко ићи :D

кажем ја циркузант...ал ово је пдф Историја...мало си залутао ;)
и шта кажеш, хоћеш са екстремним бошњацима да рушиш споменик Дражи у САД...хммм...мислим да ће тешко ићи :D
Немам ни воље ни жеље да рушим такав споменик и прљам руке. Нека остане записао у белом свету шта је радио. пре свега Србима тај ,,Први герилац Европе'' и хомосексуалац (!?). Брука и срамота за сва времена!

Немам ни воље ни жеље да рушим такав споменик и прљам руке. Нека остане записао у белом свету шта је радио. пре свега Србима тај ,,Први герилац Европе'' и хомосексуалац (!?). Брука и срамота за сва времена!

:hahaha::hahaha::hahaha:

тешко си ти оболео мој Добро дошли...некада то заборавим па уђем у конфликт али када сагледам твоје стање буде ми некако жао

и не узимај у уста Србе, поклониче Јосипа Броза...знају Срби добро ко је био Чича

Poslednja izmena:
тешко си ти оболео мој Добро дошли...некада то заборавим па уђем у конфликт али када сагледам твоје стање буде ми некако жао
А што ускачеш из конфликта у конфликт и не само према мени већ и према другима. Погледај само колико си пута и колико дуго био кажњаван због вређања многих корисника.
Уразуми се једном: да ти ниси Богом дан да свима делиш памет.

А што ускачеш из конфликта у конфликт и не само према мени већ и према другима. Погледај само колико си пута и колико дуго био кажњаван због вређања многих корисника.
Уразуми се једном: да ти ниси Богом дан да свима делиш памет.

па зато што вама ништа друго не преостаје него тужакање модераторима, као прави партијски буљаши...ваљда вам је то у крви, и не знате другачије...а све из немоћи и безнађа....капирам ја, болест је то, секта, вишедеценијска индоктринисаност ал дај се барем мало дозовите памети...јел могуће да је та мржња према сопственом народу, а из идеолошких разлога, толика?

ја сам кажњаван искључиво и само због вређања јер само екстремне љиге могу да остану равнодушне, а да притом раде то што раде, и глуме културу...ти си колико ми је познато кажњаван и због фалсификовања, негирања злочина итд...ако и ниси, свакако си требао...

Poslednja izmena:
и не узимај у уста Србе, поклониче Јосипа Броза...знају Срби добро ко је био Чича
Па ја сам то и написао у предходном посту али ниси запамтио. Ево, поновићу ти:
,,......,Први герилац Европе'' и хомосексуалац (!?). Брука и срамота за сва времена''!

Ево чак и болдовано!

Па ја сам то и написао у предходном посту али ниси запамтио. Ево, поновићу ти:
,,......,Први герилац Европе'' и хомосексуалац (!?). Брука и срамота за сва времена''!

Ево чак и болдовано!

Срећа па ти немаш никакве везе са Србима, поклониче Јосипа Броза и стране, секташке идеологије :D

Срећа па ти немаш никакве везе са Србима, поклониче Јосипа Броза и стране, секташке идеологије :D
Опет си пролупао: ово није тема о мени и о ТИТУ већ о твом ,,Првом герилцу Европе'' и хомосексуалцу!
Зато се уразуми и пиши нешто о њему ако имаш шта?

Опет си пролупао: ово није тема о мени и о ТИТУ већ о твом ,,Првом герилцу Европе'' и хомосексуалцу!
Зато се уразуми и пиши нешто о њему ако имаш шта?

па не можеш ти, поклоник Хрвата Јосипа Броза и стране секташке идеологије да делиш лекцију Србима...тј можеш само овако с друге стране екрана...изађи међу Србе па изјави овако нешто

имам итекако....зна се где су највеће српске патриоте...

седи и кукумачи

Америчка штампа 1946. о ђенералу Михаиловићу, као првом герилцу окупиране Европе

Дејвид Мартин такође пише да је Черчил признао своју велику грешку када је напустио Дражу, а подржао Тита, речима: "Био сам преварен и лоше информисан"

Untitled-1_copy.jpg

Poslednja izmena:
без будалаштина...помири се са истином :D

Četnički pokret Draže Mihailovića u svetlu ruske nauke: Rehabilitacija je pozitivna

http://www.nedeljnik.rs/nedeljnik/p...etlu-ruske-nauke-rehabilitacija-je-pozitivna/

Krusevac--27.jpg

http://www.nedeljnik.rs/nedeljnik/p...vic-tajna-srpske-kosarke-novi-broj-originala/

ај у рупу, што су ти дражи и Немци и Хрвати од сопственог народа...секташу

i gde je završio taj debeljan sa bradom sa slike?

5 minuta posle slikanja zaglavio prozor na wc-u dok je bežao kroz njega :hahaha::hahaha:

- - - - - - - - - -

po sata ranije, pre slikanja, je oslobodio napušteni kruševac od nemaca, tj oslobodio ga od samog sebe jer je ceo život i on i njegova porodica živeli u pećkoj ulicu u kruševcu, štab mu bio dve ulice bliže a sve po kazivanju ćerke gordane

- - - - - - - - - -

:hahaha::hahaha:

i gde je završio taj debeljan sa bradom sa slike?

5 minuta posle slikanja zaglavio prozor na wc-u dok je bežao kroz njega :hahaha::hahaha:

- - - - - - - - - -

po sata ranije, pre slikanja, je oslobodio napušteni kruševac od nemaca, tj oslobodio ga od samog sebe jer je ceo život i on i njegova porodica živeli u pećkoj ulicu u kruševcu, štab mu bio dve ulice bliže a sve po kazivanju ćerke gordane

- - - - - - - - - -

:hahaha::hahaha:

ти си беше цитирао његову ћерку која управо тврди другачије? цитираш њу па сам измислиш супротно :hahaha:

ај цитирај је опет :hahaha:

није битно где је завршио Кесеровић, након што су партизани ушли у већ ослобођени Крушевац и завели терор над народом...битно је како руска наука данас гледа на то :D

Dobro je poznat slučaj oslobođenja Kruševca. Taj grad su oslobađali četnici zajedno sa Crvenom armijom. Sačuvane su i fotografije na kojima četnički vojvoda Dragutin Keserović i pukovnik Crvene armije Pronjin stoje zajedno na balkonu kruševačkog hotela “Pariz” i pozdravljaju vojnike – crvenoarmejce i četnike koji marširaju ispred njih.

:ok:

Piše: Nikita Bondarev
Četnički pokret Draže Mihailovića u svetlu ruske nauke

Poslednja izmena:
kanda si pogrešan link citirao

tu nema intervjua sa keserovićevom ćerkom gordanom, jel??

- - - - - - - - - -

ili bežiš od istine koja ti ne odgovara???

- - - - - - - - - -

keserović je čak potpisao ugovor sa nemcima kako bi im služio u kruševcu, za platu, hranu i municiju

- - - - - - - - - -

a posle se kao prethodnica povlačio tj bežao sa njima - nemcima

Bio je i homoseksualac??????:eek:

QQ....

Ne mogu da verujem ...Ajd sto je bio izdajnik, ali i homoseksualac......QQ....

- - - - - - - - - -

ти си беше цитирао његову ћерку која управо тврди другачије? цитираш њу па сам измислиш супротно :hahaha:

ај цитирај је опет :hahaha:

није битно где је завршио Кесеровић, након што су партизани ушли у већ ослобођени Крушевац и завели терор над народом...битно је како руска наука данас гледа на то :D

Dobro je poznat slučaj oslobođenja Kruševca. Taj grad su oslobađali četnici zajedno sa Crvenom armijom. Sačuvane su i fotografije na kojima četnički vojvoda Dragutin Keserović i pukovnik Crvene armije Pronjin stoje zajedno na balkonu kruševačkog hotela “Pariz” i pozdravljaju vojnike – crvenoarmejce i četnike koji marširaju ispred njih.

:ok:

Piše: Nikita Bondarev
Četnički pokret Draže Mihailovića u svetlu ruske nauke

Zato su Rusi cetnike sabili u Baljburgu, zato sto ih je Keserovic pozdravio...:hahaha:

kanda si pogrešan link citirao

tu nema intervjua sa keserovićevom ćerkom gordanom, jel??

- - - - - - - - - -

ili bežiš od istine koja ti ne odgovara???

- - - - - - - - - -

keserović je čak potpisao ugovor sa nemcima kako bi im služio u kruševcu, za platu, hranu i municiju

- - - - - - - - - -

a posle se kao prethodnica povlačio tj bežao sa njima - nemcima

шта је, сад се правиш и блесав...:mrgreen:

позвао сам тебе да поставиш интервју...пошто интервју доказује да лажеш...па изволи постави, када си се већ позвао на њега...

ал кажем ти, ником нису битна баљезгања неког проке...

да видимо шта каже руска наука :D

шта може да буде битније од тога...зар не, прокане? :D

да видимо шта каже руска наука :D

шта може да буде битније од тога...зар не, прокане? :D

Pa sto nisu isli dalje sa Rusima da gone Nemce nego su ih Rusi overili u Blajburgu ???:mrgreen:

Back