Драгољуб Дража Михаиловић

četnici vikali: “Živeo generalisimus Staljin”,..... :hahaha:

- - - - - - - - - -

na zdravlje :lol:

%C4%8Cetnici_%C4%8Dekaju_Crvenu_armiju_Kru%C5%A1evac_1944.jpg

1_11_orig.jpg

И тако је било у ослобођеном Крушевцу док Тито није почео да кукумаче, шаље протесне ноте и подсећа Совјете да су дошли да њега доведу на власт, да заведу комунизам...онда партизани улазе у већ ослобођени град и под заштитом Совјета заводе терор над становништвом

Poslednja izmena:
i gde je završio taj debeljan sa bradom sa slike?

5 minuta posle slikanja zaglavio prozor na wc-u dok je bežao kroz njega :hahaha::hahaha:

- - - - - - - - - -

po sata ranije, pre slikanja, je oslobodio napušteni kruševac od nemaca, tj oslobodio ga od samog sebe jer je ceo život i on i njegova porodica živeli u pećkoj ulicu u kruševcu, štab mu bio dve ulice bliže a sve po kazivanju ćerke gordane

- - - - - - - - - -

:hahaha::hahaha:

видели смо какве си лажи изнео по наводном казивању Кесеровићеве ћерке, којој си и име измислио...да видимо шта пише друга Кесеровићева ћерка, о твојим лажним наводима

Мемоари Кесерове ћерке

“Слика, која ме снажно увек потреса, искрсава по ко зна који пут: отац са страним посматрачима држи победнички говор у ослобођеном граду Крушевцу. Граду нашег безбрижног детињства. Овације многобројних грађана. Брат и ја скачемо од среће, што после дужег времена видимо оца. С нестрпљењем очекујемо сусрет са њим. После десет минута настаје хаос. Упадају `ослободиоци`, хапсе, ликвидирају.“

Избегавши заробљавање, Кесеровић се са групом људи вратио у околину Крушевца и поставио штаб на Јастрепцу. У град је сишао после ступања у редове војводе Коста Пећанца, али, видевши да овај иде са Немцима, вратио се на Јастребац. Дан његовог одласка остао је дубоко урезан у сећању тада шестогодишње Надежде и она га детаљно описује. Исто тако, и немачки претрес стана, непосредно потом. Уследио је долазак двојице четника, по ноћи, који породицу мајора Кесеровића одводе на сигурно. Нада Симић бележи:

“Две пуне године крили смо се по околним селима, по шталама и њиховим таванима, по сенима, по чобанским колибама, по шупама и другим помоћним просторијама, мењајући локације да заварамо траг непријатељу. Потернице за нама су већ биле расписане. Немци нуде велику награду ко јави где се налази породица К.Д. Бугари, вовјода Рода и партизани били су упорни у трагању, нарочито ови последњи, који су у томе предњачили…“

То је трајало све до 12. октобра 1944. године, када се Веселинка са децом илегално вратила у Крушевац, у напуштену кућу трговца Зојића, ког су највероватније стрељали Немци, наспрам кафане “Липов лад“. У кућу у којој су раније живели, у Пећкој улици, нису могли да се врате ни после ослобођења града, 14. октобра, јер је у њој све било опљачкано и уништено.
Радост због ослобођења града, и то управо од стране јединица њеног оца, трајала је веома кратко, јер су иза четника, а под заштитом Црвене армије, у Крушевац одмах упали комунисти. Нада Симић наставља:
“Дође неко зло време: почеше хапшења и суђења по кратком поступку. Затвори се пуне углавном недужним цивилима. Ту има и мајки дојиља са бебама у наручју. И наша мајка са најмлађом сестрицом придружи им се на Ђурђиц, нашу крсну славу. Многа уста, она што би имала шта да кажу, занемела су заувек.“

цео текст
https://www.pogledi.rs/memoari-keserove-cerke/

имаш ли трунке образа и стида?

монтирани процес из 45 :hahaha: ко иоле озбиљан узима стаљинистичке монтиране процесе као доказ било чега :dash: дај се мало уозбиљи

стварно је глупо причати о овоме

Krusevac-640x430.jpg

Dobro je poznat slučaj oslobođenja Kruševca. Taj grad su oslobađali četnici zajedno sa Crvenom armijom. Sačuvane su i fotografije na kojima četnički vojvoda Dragutin Keserović i pukovnik Crvene armije Pronjin stoje zajedno na balkonu kruševačkog hotela “Pariz” i pozdravljaju vojnike – crvenoarmejce i četnike koji marširaju ispred njih.

Piše: Nikita Bondarev
Četnički pokret Draže Mihailovića u svetlu ruske nauke

Свака част за браћу Русе данас :ok:

- - - - - - - - - -

:hahaha: дај попиј лекић молим те...не можемо овако...па ова слика је настала након што је Кесеровић ослободио Крушевац са Црвеном Армијом...

треба рећи свака част за браћу Русе данас...нису загрижени комунистичком идеологијом...то је далеко иза њих...време је за историјску истину :ok:

Jedno je sigurno: ni zvanični ni “nezvanični” četnici nisu dolazili u sukob sa Crvenom armijom. Crvenoarmejci su svuda dočekivani kao prijatelji i oslobodioci. U gradovima i selima su ih čekali natpisi: “Živeo generalisimus Staljin”, “Živeo kralj Petar”, “Živeo Draža Mihailović”.

Piše: Nikita Bondarev
Četnički pokret Draže Mihailovića u svetlu ruske nauke

Ako je to tako kako ti kazes gospodine Koco, da su se cetnici i Rusi voleli, ZASTO SU ONDA CETNICI BEGALI PRED RUSIMA?

To je ono sto meni nije jasno, a ti nikako da mi kazes....:think:

Ovamo su Crvenu armiju docekivali cvecem, ugoscavali rakijom i drzali govore, a ovamo begali ko zecevi pred njima...? :eek:

Moras priznati da je malo nelogicno....Ma ne malo, vec je MNOGO nelogicno....:rtfm:

Zasto nisu nastavili zajedno sa Rusima da se bore porotiv Svaba, kako su ucinili partizani..??

Zasto nisu hteli da se bore sa bracom Rusima protiv Svaba?

ZASTO KOCO, ZASTO.....?????

Poslednja izmena:
Ako je to tako gospodine Koco, ZASDTO SU ONDA CETNICI BEGALI PRED RUSAIMA?

To je ono sto meni nije jasno, a ti nikako da mi kazes....

Ovamo su Crvewnu armiju docekivali cvecem, ugoscavali rakijom i drzali govore, a ovamo begali ko zecevi pred njima...?

Moras priznati da je malo nelogicno....Ma ne malo vec MNOGO nelogicno....

Zasto nisu nastavili zajedno da se bore, kako su ucinili partizani..??

ZASTO KOCO, ZASTO.....?????

рекох да мораш лекић прво да завршиш...немогуће да си толико плитакм ожда си само деконцентрисан...пробај још који пут, можда укапираш...веруј ми, није тешко...а све је речено...ај пробај

рекох да мораш лекић прво да завршиш...немогуће да си толико плитакм ожда си само деконцентрисан...пробај још који пут, можда укапираш...веруј ми, није тешко...а све је речено...ај пробај

Mani se ti lekica, nego odgovori na ozbiljna pitanja koja ti postavljam, pa cu te razuveriti da su se cetnici borili protiv okupatora.....Borili su se ISKLJUCIVO PROTIV SRBA druge ideologije! Slicno kao i ustase, neverovatno slicno, tako da po nekad sumnjam da je i iza cetnika bio - Vatikan!

Okupator im je bio nesto sasvim sporedno, cak saveznik u toj borbi!

Poslednja izmena:
Mani se ti lekica, nego odgovori na ozbiljna pitanja koja ti postavljam, pa cu te razuveriti da su se cetnici borili protiv okupatora.....Borili su se ISKLJUCIVO PROTIV SRBA druge ideologije! Slicno kao i ustase, neverovatno slicno, tako da po nekad sumnjam da je i iza cetnika bio - Vatikan!

Okupator im je bio nesto sasvim sporedno, cak saveznik u toj borbi!

лепо си описао комунисте...од речи до речи...црвене усташе заправо

feljton_620x0.jpg

Nekada se koristi vera da se unistava neki narod, a nekada ideologija.....Tako su ustase koristile veru protiv Srba, a cetnici ideologiju. :rtfm:

A po Srbima je samo pucalo, zar ne Koco?

Nekada se koristi vera da se unistava neki narod, a nekada ideologija.....Tako su ustase koristile veru protiv Srba, a cetnici ideologiju. :rtfm:

A po Srbima je samo pucalo, zar ne Koco?

заправо комунисти су користили и идеологију и веру...

нова књига и сведочанства о комунистичким зверствима над православним свештеницима...да се не заборави...били су у рангу са усташама

http://pouke.org/forum/index/134644...ња-свештеника-српске-православне-цркве-r6971/

„Носим капу са три рога и борим се против Бога,

Ми смо против Бога и владара, против Цркве

и олтара,

Устај сељо, устај роде, да те браним од господе,

од попова мантијаша и осталих зеленаша”

певали су секташи док су на најбестијалнији начин мучили и убијали српске свештенике

о идеологији не треба посебно говорити...убијали су и рођене очеве, синове само ако би били у четницима...

Poslednja izmena:
заправо комунисти су користили и идеологију и веру...

нова књига и сведочанства о комунистичким зверствима над православним свештеницима...да се не заборави...били су у рангу са усташама

http://pouke.org/forum/index/134644...ња-свештеника-српске-православне-цркве-r6971/

„Носим капу са три рога и борим се против Бога,

Ми смо против Бога и владара, против Цркве

и олтара,

Устај сељо, устај роде, да те браним од господе,

од попова мантијаша и осталих зеленаша”

певали су секташи док су на најбестијалнији начин мучили и убијали српске свештенике

о идеологији не треба посебно говорити...убијали су и рођене очеве, синове само ако би били у четницима...

Hahaha, kako si jadan u pokusaju da farbas mrak u belo....

Pa druze Koco Srbi su NAJVISE OD SVIH NARODA U BIVSOJ DOMOVINI prigrabili komunizam....

90% partizane su BILI SRBI....

2 miliona od 5 miliona Srba su bili komunisti....

KAKO TO KUME KOCO kada su ih komunisati, PO TVOM, tako "zlostavljali i satirali"

KAKO, KAKO; KAKO...?????

Jesu li Srbi mazohisti ili imaju kompleks zrtve ili su jednostavno NAROD PY"CHKI pa obozavaju svoje koljace Koco???

DA LI, DA LI, DA LI su Srbi mazohisti Koco...?

To ti nama hoces da saopstis?

Poslednja izmena:
Hahaha, kako si jadan u pokusaju da farbas mrak u belo....

Pa druze Koco Srbi su NAJVISE OD SVIH NARODA U BIVSOJ DOMOVINI prigrabili komunizam....

90% partizane su BILI SRBI....

2 miliona od 5 miliona Srba su bili komunisti....

KAKO TO KUME KOCO kada su ih komunisati tako "zlostavljali i satirali"

Jesu li Srbi mazohisti ili imaju kompleks zrtve pa obozavaju svoje koljace Koco???

DA LI, DA LI, DA LI su Srbi mazohisti Koco...?

To ti nama hoces da saopstis?

занимљиво како некад слике толико говоре...шта кажеш?

pavelic_copy21380.jpg

kas3-m.gif

feljton_620x0.jpg

занимљиво како некад слике толико говоре...шта кажеш?

]

Mani se ti skretanja sa teme sa slikama nego odgovaraj!

Do sada jos NISTA nisi odgovorio...

Cim ne znas sta da kazes - ubacujes neke slike koje nemaju mnogo veze sa temom.

NEGO ODGOVORI STA TE PITAM:

Da li su Srbi narod PYTCHKI kada grle one koji ih satiru i maltretiraju kako ti kazes da su radili komunisti?

Obozavaju svoje ubice i mucitelje....???

Kazi Koco otvoreno, sta mislis kakvi su Srbi ljudi?

Za cega su se Koco partizani u ratu borili i umirali?

Mani se ti skretanja sa teme sa slikama nego odgovaraj!

Do sada jos NISTA nisi odgovorio...

Cim ne znas sta da kazes - ubacujes neke slike koje nemaju mnogo veze sa temom.

NEGO ODGOVORI STA TE PITAM:

Da li su Srbi narod PYTCHKI kada grle one koji ih satiru i maltretiraju kako ti kazes da su radili komunisti?

Obozavaju svoje ubice i mucitelje....???

Kazi Koco otvoreno, sta mislis kakvi su Srbi ljudi?

Za cega su se Koco partizani u ratu borili i umirali?

знам да је вазда било изрода...мада заиста ми је тешко да прихватим да си Србин...извини али то је моје схватање

Šta se zapravo desilo krajem leta 1944. godine, kada su proleterske jedinice došle u Srbiju. Kakvo je raspoloženje u narodu, Tito nije imao nikakvih dilema:

- Čaršija i gradska inteligencija je protiv nas - referisao je Blagoje Nešković 1945. na jednoj martovskoj sednici Politbiroa CK KPJ.

I nastavio:

- Omladina gradska je takođe protiv nas.

Edvard Kardelj je dodao:

- Neprijatelj u Srbiji nema seljaka, ali ga nemamo ni mi.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...l:480670-I-ustase-i-balisti-ubijali-po-Srbiji

Знамо и шта је изјавио ваш Капичић

Srbija je većinom bila za četnike, ne za partizane, to vam ja kažem. Srbija je bila vezana za kralja, dinastiju, crkvu, koja je u duši naroda, i intelektualce kakav je bio Slobodan Jovanović - ispričao nam je Kapičić.
http://www.blic.rs/vesti/tema-dana/sto-bih-se-mirio-s-onim-kome-sam-brata-ubio/emssqv6

Зато сте се према Србији односили као према земљи коју сте окупирали...то је сам Тито изјавио...побили сте све "неподобне" и све који би то могли да буду...побили сте више Срба него Немци у току окупације...направили логоре...и онда ме питаш тупава питања, како и зашто су Срби поклекли...

У тренутку када је Београд био "ослобођен", 80% Београђана је било против Тита...комунисти су у "ослобођеном" Београду увели полицијски час, који није примењиван ни за време немачке окупације...о томе пише ваш Стојан Прибићевић

image.jpg

Poslednja izmena:
Од Тополе па до Равне горе, нигде страже паралаже Драже. Стража бежи, за њом Дража везе надмашише и саме Енглезе“

Колона прихвати песму и ова проломи пустиње равногорске. А ускоро угледасмо и прве колибе. Једна жена помоли се из прве. Назвасмо јој Бога. -Бог вам помого! – одговори она уплашено -Не бој се ништа, де, не бој се, - храбримо је ми -А како не бих, јадница, - уздахну она. – Шта сам све препатила не дао вам Бог никада. -Где је Равна Гора, снајо?

-Ево је, то је Равна Гора, -показа нам она на пошумљене пределе десно од нас, који су се пружали као природни леви огранак Маљена. – Ено, где су оне колибе попаљене и порушене. Ено, где је оно гробље, где су они нови гробови. Ено, браћо, то је Равна Гора. На једном пропланку, разбацане ту и тамо, дизале су се хумке жртава равногорски. А мало даље угљенисани остаци колиба мирних сељака, сточара равногорских, говорили су о присутности несреће. Овде је закопан и син оног сељака, наредник српски, сетисмо се ми.

Лево од нас биле су равногорске појате Вежица. Њих пет-шест на броју. Колибе махом порушене и попаљене. Дивни пашњаци и шуме дисхармонично су стајали покрај ових видних знакова зла и људске пакости. И веће смо несреће сагледали ми до данас. Али нас ова уистини узбуђује. И зато нас ваљда бес и разјарује.

Чупа је једино равнодушан. Наш мали чупави флегма, прекрстио руке и стручњачки посматра све. И за све се закачи. -

Овде је, - показује нам он, - био аеродром за „Спитфајере“, а овде за „Харикене“. А тамо су хангари. Ове тенковске јаме, а овде слагалишта муниције.

Једна прљава бара. Жабе крекећу. -А овде је била морнарица нашег Министра војске, ваздухопловства и морнарице. Али свему нађох излаз, само не могу да видим где му је била касарнирана армија Нека чавка прелете нас. -Костице, брже митраљез...

Нападају „Спитфајери“ Смех

-Вукобратовићу, пази да не нагазиш мину, - опомену га Чупа и показа на балегу. Опет смех

- - - - - - - - - -

nastavak možete pročitati iz članka iz novina NAŠA BORBA od maja 1942 godine

- - - - - - - - - -

15073385_706598709503666_3277917166396819377_n.jpg

- - - - - - - - - -

eto šta su neki drugi srbi mislili o draži te 1942 godine :rtfm:

Од Тополе па до Равне горе, нигде страже паралаже Драже. Стража бежи, за њом Дража везе надмашише и саме Енглезе“

Колона прихвати песму и ова проломи пустиње равногорске. А ускоро угледасмо и прве колибе. Једна жена помоли се из прве. Назвасмо јој Бога. -Бог вам помого! – одговори она уплашено -Не бој се ништа, де, не бој се, - храбримо је ми -А како не бих, јадница, - уздахну она. – Шта сам све препатила не дао вам Бог никада. -Где је Равна Гора, снајо?

-Ево је, то је Равна Гора, -показа нам она на пошумљене пределе десно од нас, који су се пружали као природни леви огранак Маљена. – Ено, где су оне колибе попаљене и порушене. Ено, где је оно гробље, где су они нови гробови. Ено, браћо, то је Равна Гора. На једном пропланку, разбацане ту и тамо, дизале су се хумке жртава равногорски. А мало даље угљенисани остаци колиба мирних сељака, сточара равногорских, говорили су о присутности несреће. Овде је закопан и син оног сељака, наредник српски, сетисмо се ми.

Лево од нас биле су равногорске појате Вежица. Њих пет-шест на броју. Колибе махом порушене и попаљене. Дивни пашњаци и шуме дисхармонично су стајали покрај ових видних знакова зла и људске пакости. И веће смо несреће сагледали ми до данас. Али нас ова уистини узбуђује. И зато нас ваљда бес и разјарује.

Чупа је једино равнодушан. Наш мали чупави флегма, прекрстио руке и стручњачки посматра све. И за све се закачи. -

Овде је, - показује нам он, - био аеродром за „Спитфајере“, а овде за „Харикене“. А тамо су хангари. Ове тенковске јаме, а овде слагалишта муниције.

Једна прљава бара. Жабе крекећу. -А овде је била морнарица нашег Министра војске, ваздухопловства и морнарице. Али свему нађох излаз, само не могу да видим где му је била касарнирана армија Нека чавка прелете нас. -Костице, брже митраљез...

Нападају „Спитфајери“ Смех

-Вукобратовићу, пази да не нагазиш мину, - опомену га Чупа и показа на балегу. Опет смех

- - - - - - - - - -

nastavak možete pročitati iz članka iz novina NAŠA BORBA od maja 1942 godine

- - - - - - - - - -

15073385_706598709503666_3277917166396819377_n.jpg

- - - - - - - - - -

eto šta su neki drugi srbi mislili o draži te 1942 godine :rtfm:

:hahaha::hahaha::hahaha:

настављаш? сад си постао љотићевац? :hahaha:

циркус...

Od 7. septembra 1941. počeo je sa izlaženjem i nedeljnik Naša borba eksplicitno ljotićevske orijentacije. Povodom prve godišnjice izlaženja lista

1942. objavljeno je preko 170 imena njegovih saradnika, među kojima su, uz druge intelektualce, bili i aktuelni ministar prosvete Velibor Jonić i njegov zamenik Velmar-Janković. Propagandna aktivnost ovog lista svodila se prvenstveno na antisemitizam, a onda i na antimasonstvo, antikomunizam, veličanje Hitlerovih pobeda, uz propagiranje antisemitske i fašističke literature, pre svega, tekstova i knjiga Dimitrija Ljotića.

http://www.znaci.net/00001/21_10.htm

ал браво проко још једном! леп доказ који показује ко су били ђенерал Михаиловић и Југословенска војска (с обзиром да су били на удару немачке и љотићевске пропаганде) :D још једном си сам себи скочио у стомак и оповргнуо сопствену пропаганду о четницима :ok:

Или желиш да нам кажеш да подржаваш антисемитизам, антикомунизам и величање Хитлерових победа :think:

п.с. ал како си само хтео да подвалиш "неки други Срби" :hahaha: најјачи си, кеве ми...шоу

Poslednja izmena:

Back