Драгољуб Дража Михаиловић

Изгледа ефендија не зна да су Вучјак и Мањача били чисти четнички до 1946., а добојски Озрен до јула 1947. Такође, Ђујић и Каваја су покушали да убију Броза, Шипчић је одолевао до 1957. , Калаитовић и Туфегџић до 1947., Меденица до 1951. итд.
Мисим да су и Јасеновачког самозваног кољача Петра Бржицу убили четници у емиграцији али нисам сигуран.

Ваљало би поменути и убиство Секуле Дрљевића и његових сарадника у Јуденбургу у Аустрији 1945. године. Преживели припадници Ђуришићевих снага, нашли су га у једном хотелу док се овај скривао и тражио начина да се пребаци даље на запад. Тако је главом платио за читав свој издајнички рад у току рата, а посебно за издају на Лијевче пољу..

Zasto cetnicka emigracija nije imala herca da upada u Jugoslaviju i podriva komunisticku drzavu, pravi diverzije i sabotaze?
Za razliku od ustaske emigracije koja je evidentno imala herca da ubacuje grupe terorista, ubija ambasadore i konzule.

:think:

Cetnici su pokusavali da ubiju Tita kad bi ovaj putovao po inostranstvu, samo sto je svaki taj pokusaj bio smesan, amaterski, uvek se smejem kad se setim intervjua sa Nikolom Kavajom kad je pricao kako su spremali atentat

na Tita, kaze doneli bi na neku livadu snajpersku pusku pa bi malo pucali, pekli prase i svirali gusle :worth:, yebo ti Leona profesionalca sta su ovi ... cuj gusle svirali ... :rotf:

Osim toga FBI ih je drzao na oku sve vreme, UDBA je prilikom svake posete imala svoje ljude na terenu, svoje snajperiste, generalno, Tito je pri svakoj poseti bio dobro cuvan, cuvali ga Amerikanci bolje od JFK-a.

Ustase su bili pravi teroristi, upadanje u zemlju i ubijanje civila (znamo kako su prosli pri susretu sa TO), bombe u avionu kad je pogiunuo Dzemal Bijedic, ubistva ambasadora, otmice aviona, ubistva US policajca, itd ...

Moje je misljenje da su cetnici imali lep zivot u emigraciji pa se njihova "borba" protiv Jugoslavije uvek svodila na "bla bla bla", dobijali su pare od ovih i onih, kao "borci za slobodu", i uzivali u njima, koristili to, yebo Jugoslaviju,

zasto da ginu bez veze kad ionako nemaju nikakvih sansi, a tamo im sve lepo placaju, pametni ljudi :mrgreen:

Poslednja izmena:
Kao što rekoh(ovde izgleda nekim individuama treba crtati)Radilo se o Uvezenoj revoluciji,poput one na Kubi...Velika sila odnosno SSSR je podržala širenje tog zla na Balkan,vojno i politički pomogla,Zapad zbog određenih drugih dogovora sa Rujama zatvorio oči i i to je to:aha:

Pa to ti govori koliko su cetnici bili jaki igraci-kad su ih svi ostavili na cedilu.

I u Poljskoj je bio NEKOMUNISTIČKI pokret otpora pa su i njih saveznici ostavili na ''cedilu''.Ima tu mnogo više faktora nego da su samo nas pitali ili poštovali međunarodno pravo...

I to su verovatno neki kurtoni kao i cetnici.
Pa krcun je doslovce rekao:
'Narod je vise bio za kralja ali je draza zeznuo stvar.Umesto da se bori, hteo je da diplomatise.Tako nam je bukvalno gurnuo seljake i radnike za pristalice i saborce.'

Ima tema-zasto cetnicki pokret nije bio jaci.
Ja mislim da je to krcun sasvim lepo objasnio.
A ako ti imas drugu teoriju-slusam.
;)

Intersne sfere, tako odlucili Staljin, Cercil i Ruzvelt, pa su cetnici morali sva oslobodjena podrucja da prepuste partizanima, a partizani morali da napuste Nemce i ustase i stave se na stranu saveznika, sve je to uradjeno prako noci :mrgreen:

Intersne sfere, tako odlucili Staljin, Cercil i Ruzvelt, pa su cetnici morali sva oslobodjena podrucja da prepuste partizanima, a partizani morali da napuste Nemce i ustase i stave se na stranu saveznika, sve je to uradjeno prako noci :mrgreen:

A vidis jos plus-partizani terorisali narod, plackali, silovali klali i opet su imali skoro 500 000 ljudi pod oruzjem 1945.
Stvarno glup narod.ti ga koljes a on ti pristupi.
:mrgreen:

Uistinu komunistički sistem obrazovanja predstavljao još jednu polugu manipulacije stanovništvom,čak i kada je komunizam već navodno(godinama)mrtav i sahranjen.

Ma sto draza nije manipulisao?
Zasto narodu nije obecao krv do kolena za boilje sutra?
I obezbedio to bolje sutra-istina, uz ogromne zrtve.
Posle rata 40 godina smo ziveli kao bogovi.i tu nema razgovora.
Maloj grupi ljudi nije odgovarala SFRJ-***, nisu mogli da se bave cetnistvom, ustastvom, balijarenjem..
E, za njih je tile otvorio emigrantske klubove i cao su.
;)

Mora da su cetnici gadan zijan napravili kad se narod odlucio za crvene teroriste, vampire, demone, vukodlake .. :mrgreen:

ali to sto pises nema veze sa istinom...

posto je pobio svu srpsku mladez i inteligenciju, narod vise i nije imao snage da im se suprostavi...

ja ne znam da li ti i efendija pisete iz neke koristi ovde, kao pomenuti potomci do laktova krvavih komunista, ziveci na otetoj imovini, ili ste toliko neinformisani...

Neko ko osvaja narod kako vi kazete nema potrebe za ubijanjem istog, za coravim kutijama na glasanju, itd....

...prilicno smesno zvucite...al meni prija da imate potrebu da ne silazite sa ove teme...to vec dovoljno govori kuda idemo...neko se bespomocno koprca...:mrgreen:

ali to sto pises nema veze sa istinom...

posto je pobio svu srpsku mladez i inteligenciju, narod vise i nije imao snage da im se suprostavi...

ja ne znam da li ti i efendija pisete iz neke koristi ovde, kao pomenuti potomci do laktova krvavih komunista, ziveci na otetoj imovini, ili ste toliko neinformisani...

Neko ko osvaja narod kako vi kazete nema potrebe za ubijanjem istog, za coravim kutijama na glasanju, itd....

...prilicno smesno zvucite...al meni prija da imeta potrebu da ne silazite sa ove teme...to vec dovoljno govori kuda idemo...neko se bespomocno koprca...:mrgreen:

Zna se ko je pobio srpsku mladez. Uostalom raspitaj se na sta je Vranic licio pre drug rata.a na 20 km od beograda.ni struju nisu imali kako treba.i logicno da su pristupili onome ko ce im obecati nesto bolje.
I gomila je takvih mesta.
Ti ocigledno nemas predstavu kako je narod ziveo u kraljevini jugoslaviji?

u bre efendija tolke godine si procerdo, a tako zatucan...ja bio ubedjen neki napaljeni klinac, zaveden propagandom...

mora da si imao velike koristi od Titove vladavine...ono, matori ti cinkario koga je stigao pa bio nagradjen kako dolikuje....ili nesto slicno, a...

ne, nego ces ti da me prosvetlis.
istina-par starijih mojih komsija su dobili po 75 dana zatvora u tiletovo vreme-al ***, ko ih je vukao za usi da pevaju cetnicke pesme.
;)
to sde fakat nije smelo.e sad, ko nije mogao da zivi bez toga-australija, kanada...pa pevaj BRATAC
:D

Back