вук са Авале
Aktivan član
- Poruka
- 1.777
Бре Љото, имате ли ви неке часове у заводу који се не баве веронауком?dobro bre Srbi!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Бре Љото, имате ли ви неке часове у заводу који се не баве веронауком?dobro bre Srbi!
Бре Љото, имате ли ви неке часове у заводу који се не баве веронауком?
1.Вероватно по теби Доситеј Обрадовић,
2.Селимовић,
3.Андрић...могли да буду добри Срби ( или уопште Срби)?
4.Који проценат Срба иде на литургије, причешћује се, пости...2-3%?
5.А ти ниси одговорио: Каква је то хришћанска монархија била Аустро-Угараска?
6.Је л' Гаврило Принцип дао свој живот за Отаџбину?
Дошли смо до закључка да Србина не одређује његов став према Отаџбини ( верујем да човек се не мора родити као Србин, али срцем и душом то може постати; пример је ђенерал Павле ( Паулус) Јуришић ( Штурм)), него твоји филозофски светонадзори. Смешно.Врло занимљиву идеологију заступаш,дакле колико видим за тебе Православље и није већ вредност од Српства?Иако истинског Српства и не може бити без православља.
"Ко није православан,тај није Србин"-Витешки Краљ Александар 1. Ујединитељ.
А и не чуди ме,па ја сам већ помињао да је дражиновачка резолуција 1944. имала либерално-грађанско-индивидуалистички-демократски карактер.Сигурно је било тешко Српском сељаку нахранити равногорску ордију и цигане који су свирали Калабићу.Омиљена су им јела била: печење и погача, пршута и гибаница.Осладио се њима хлеб без мотике. Боље рећи, печење без мотике. Допало се дражинцима неодговорно господство и власт. Ко је био луд да очекује од њих, да се врате своме послу: мотици, чекићу, игли или канцеларијском перу? Слађе им је било да уз "вожда трећег Српског устанка" једу хлеб у зноју лица туђег него свог.
За НС(национал-социјалисте тј. хитлеровце) раса је божанство,за фашисте држава је божанство,за екстремне националисте нација је божанство.А над државом,расом и нацијом постоје по мом мишљењу веће вредности.Видети у држави,нацији или раси божанство, значи не видети га тамо где оно само може бити, значи стварно примити једно анти-хришћанско схватање света.
1.Дошли смо до закључка да Србина не одређује његов став према Отаџбини ...него твоји филозофски светонадзори. Смешно.
2.И је л' Мити Љотићу жена била Хрватица, католкиња.
Како се то уклапа у твоју филозофску конструкцију?
1.А по теби вероватно су Срби као нација постојали и у средњем веку?1.После сатанске антизаветне, антисветосавске револуције Доситеја Обрадовића, започело је стварање новог Србина без Христа, по секуларном, западњачком моделу Човекобога, човека без Бога. Од човека без Бога до човека против Бога пут није далек. Тај пут прошао је српски народ од Доситеја до комуниста.
2.Комуниста.
3.Солидан писац,али покварен као човек и био је комуниста.
4.Хришћани су увек били у мањини,прочитај од Владике Николаја Жичког "Беседе под Гором".Зашто трчати за већином,плевом која се расипа?
5.Била је Хришћанска монархија,зато што су већина њених становника били римокатолици.
6.Његов терористички чин,постао је повод светског рата,који је само убрзао точак светске револуције и још више нанео штету Монархизму,органској мисли и Хришћанству.
već sam ti napisala i napisaću ti opet, crvena armija je bila armija ruskog naroda i rusi je neće ikada videti kao bilošta drugo osim oslobodioca.
valjda znaš da oni IIsv. rat zovu velikim otadžbinskim ratom. neće nikada dozvoliti da se umanji veličina te pobede pričama o "okupaciji" najmanje zbog nekakve smešne balkanske gibaničarske skupine koja je igrala na zapadne saveznike, iste kojima je i danas problem da priznaju veličinu ruskih zasluga za pobedu.
ti zaista misliš da se ne zna gde je draža pokopan? ne budu naivan. rusi ne žele da se sazna jer nije bio njihov čovek a angloameri su mu i u smrti podjednako veran saveznik kao i u životu.
imao je loše karte, katasrofalno loše, a ni sa tim što je imao nije najspretnije odigrao. blago rečeno. srbin koji je prinuđen da se oslanja na englesko savezništvo, koliko su mu šanse bile?
1.Ја ово разумем као хулу на Духа Светога,а ти врло добро знаш да је Сведржитељ рекао да је то једини неопростиви грех.
2.Ивка је била Хришћанка,римокатоликиња,прешла је у православље после смрти њеног супруга.
3.Конкретно одговори шта је за тебе већа вредност Хришћанство или Српство(и то безбожно Српство колико видим)?Ко наш народ одвоји од Бога и Христа?
Ко га одвоји га од његовог веровања да ко није православан није ни Србин?Нису ли то дражинци учинили?
5. Је л' су онда ти римо-католици клали и вешали српску нејач по Мачви?
Је л' само то што неко иде у цркву, то га чини богоугодним човеком?
6. Лупаш
7.Твоја ''хришћанска монархија'' Немачка је у пломбираном вагону и са 60 милиона марака у злату извезла Револуцију у Русију, а не неки Јевреји, масони, делфини из Атлантика и пингвини са Антартика.
1.Ти стварно ниси чист.
2.Час се позиваш на екуменизам, час на Светог Николаја Велимировића, српство и православље.
3.Одлучи се.
Нећеш, је л'?Прва 3 питања су неозбиљна,не жели да те омаловажавам.
5.Рат је злочин,нема рата без злочина,свака (пара)војна формација чини злочин.
6.Опет вређаш,ја се не слажем са твојим мишљењем али не говорим да су то "глупости" и "лажи" већ покушавам људски и цивилизовано да ти објасним.
7.Ма немој?Нису биле марке него долари Јеврејина Јакуба Шифа,а на сваки уложени долар он је зарадио 60,претражи порекло Лава Троцког и већине револуционара биће ти јасно,ко је стајао иза те сатанске револуције.
mlatis praznu slamu ko i uvek...ne slusas svog sagovornika ili jednostavno preskaces ono sto ti ne odgovara, u tolikoj meri da je to smesno...siris hvalospeve o rezimu koji je odgovoran za najveci broj zrtava u 20. veku i koji je naneo najvece zlo upravo ruskom narodu...jednostavno, beznadezan si slucaj kome nije mesto na diskusijama...
Ako neko hoce nek ti postavi dokumentarac o kome govorim, jer ja trenutno ne mogu da ga nadjem...ako volis pogledaj ga, u suprotnom se mani ovoga sto radis jer nema nikakve svrhe...ponavljam, deluje smesno..
Нећеш, је л'?
1.Ниси ни читао њихове књиге, па и не знаш.
2.После овог што си написао, могу да кажем само да си обичан пајац.
3.И шта би тај Троцки урадио без 60 милиона марака у злату које је њему, Уљанову и братији дала ''хришћанска монархија'' Немачка.
4.Ти си неозбиљан и стварно са тобом нема сврхе дискутовати.
sad i podmećeš kako širim hvalospeve o nekakvom režimu, jadno. navedi gde ja širim hvalospeve o bilokom režimu ili je ovo jošjedna od tvoji laži kojima me optužuješ.
širim hvalospeve o crvenoj armiji koja je oslobodila ovu zemlju nacističke okupacije i o njoj ću uvek širiti hvalospeve.
staljinov režim naneo je podjednaka zla svim narodima sssr-a, nekima i više nego rusima ako ćemo biti precizni ali svakako nie bio antiruski u smislu da je progonio specifično ruse. bio je pograšan, represivan režim zasnovan na neodrživoj ideologiji ali nije bio antiruski režim.
najveće zla rusima nanela je nacistička vojska sistematski satirući ruski narod gdegod joj se ukazala prilika, ako to ne vidiš ili ne želiš da vidiš onda ti nisi smešna već beznadešno tužna pojava.
1.Зато што си написао то што си написао.
2. Пошаљи поруку са временом и местом
3. Па је л' су Немачку водили ционисти или је она била ''хришћанска монархија''
4. А шта ти знаш шта сам ја читао, а шта нисам.
1. Замолио бих те, још једном, докажи.1.Написао сам да су Селимовић и Андрић били комунисти што је и чињеница,истина је да је Андрић писао Михаиловићу "да се нада да Србијом неће завладати црвена куга",али је он као човек био покварен и конформиста што је најважније,једноставно човек очигледно није био спреман да због идеологије жртвује каријеру.Ако су критиковали режим,то не значи да су били анти-комунисти и светосавски националисти.Имаш разне фракције у комунистима.
2.Знам,није лако,криза,морају се негде лечити фрустрације.
3.Јасно је да ционистички банкари стоје иза сатанске Бољшевичке револуције,као и иза срамне Вајмарске Републике.Ми Срби имамо заједничке непријатеље са Немцима,сукоб је био непотребан,штетан и узалудан.
4.Не знам шта си читао,као што ни ти не знаш шта сам ја читао.
sad deluje jos smesnije da siris hvalospeve na racun Crvene Armije, a to se ne odnosi na Staljina...lol...pa cija su vojska bili
Crvena Armija nije oslobodila ovu zemlju...Ova zemlja je ulaskom Crvene Armije samo bila nanovo okupirana...ponavljam, posto to verovatno nisi videla u mom poslednjem postu jer sam ga naknadno editovao, najbolji primer je oslobodjenje Krusevca 1944. s naglaskom na licemerje Crvenoarmejaca prilikom susreta sa cetnicima, svojom ''slovenskom bracom''...bedno, da bednije ne moze biti...
Стварно, разумем твоје дивљење Црвеној армији, али...što se ovoga o ponašanju crvene armije prema četnicima tiče.
naravno da nisu imali poverenja u braću koja služe kralja koji sedi u engleskoj, istoj engleskoj koja je u strahu od komunizma dozvolila da hitler postane ono što je postao. nisu verovali engleskoj nisu mogli verovati ni onima koji služe engleskoj.
Стварно, разумем твоје дивљење Црвеној армији, али...
Па нису само Британци ''шуровали'' са Хитлером:
А и нису совјети били баш тако према свима неповерљиви:
![]()
Михајл Ласкар, први странац одликован Витешким крстом и Витешким крстом са храстовим лишћем (највиша немачка одликовања) за испољену храброст и умеће на источном фронту у борби противу Црвене армије, комадант 1. брдске бригаде, а затим и 6. пешадијске дивизије.
Када су у ноћи 21./22. новембра 1942. дошли совјетски представници да му понуде предају, он им је одговорио: ''Борићемо се до задњег човека.Никада се нећемо предати.''
А онда су га Совјети поставили 1945. за комаданта 4. армије, министра одбране 1946-47, а у тој дужности је и 1947. основао фудбалски клуб Стеауа.
Aurora, ti stvarno ne znaš ko je bila Crvena Armija. Kad odete u Češku ili Slovačku raspitajte se malo. Mi smo od Crvene Armije prošli fenomenalno i samo uz silovanja i krađe. Znaš ti šta su Crvenoarmejci radili ženama kao ti? E a kad završe sa tobom onda idemo malo u Sibir, i ne samo ti, nego i tvoja deca. Nije se znalo šta je gore: da li da imaš sina ili ćerku. Pa onda prođeš prvu garnituru manijaka a posle prve ide ona druga, malo blaža i posle 20-25 godina gulaga pišanja po glavi možeš da se nadaš da će te staviti na neko malo bolje mesto. Kod Nacista si znao šta te čeka : metak u glavu. Kod komunista si molio da ga dobiješ. Kad mi neko pomene komunjare i oslobađanje ........ .
Написала си да су Британци шуровали са Немцима.šta sad treba opet o paktu o nenapadanju? pišeš o nečemu što se dešava pre nemačke invazije a ja o periodu kada se već na istočnim frontu desilo ono što se desilo.
preuzeli su sposobnog naci oficira, kao da je to neko čudo. ko je ovde pisao o tome da se školovan oficir ne likvidira a da se ne proceni koliko je upotrebljiv na tvojoj strani? to je uobičajena praksa i ako nisu preuzeli sa njim čitavu nasističku formaciju koju je vodio ne vidim šta misliš da ovim dokažešć
hoćeš da kažeš da su četnici imali nekoga sličnih sposobnosti i iskustva ovom laskaru ali ga sovjeti iz čiste zlobe likvidirali ili da je crvena armija preuzela ovog zato što im se sviđao ideološki?
potpuno su različite stvari ostaviti čitavu formaciju kojoj ne možeš verovati i preuzeti jednog čoveka koji će sam biti pod tvojom kontrolom i svestan da život duguje samo tebi.
Написала си да су Британци шуровали са Немцима.
Да, јесу заједно са Французима и Пољацима, али нису једини.
Па у једну руку јесу преузели целу ''нацистичку'' ( под наводницима јер нису били нацисти, али јесу свакако били савезници нациста) војску након пуча августа 1944.
Слично је било и са Бугарима који су клали и убијали по Србији три године, а онда су је ти исти војници који су то чинили, 1944. ослобађали.