Драгољуб Дража Михаиловић

mani se te propagande...mislim na ruski dokumentarac, novijeg datuma, na ovu temu...

već sam ti napisala i napisaću ti opet, crvena armija je bila armija ruskog naroda i rusi je neće ikada videti kao bilošta drugo osim oslobodioca.

valjda znaš da oni IIsv. rat zovu velikim otadžbinskim ratom. neće nikada dozvoliti da se umanji veličina te pobede pričama o "okupaciji" najmanje zbog nekakve smešne balkanske gibaničarske skupine koja je igrala na zapadne saveznike, iste kojima je i danas problem da priznaju veličinu ruskih zasluga za pobedu.

ti zaista misliš da se ne zna gde je draža pokopan? ne budu naivan. rusi ne žele da se sazna jer nije bio njihov čovek a angloameri su mu i u smrti podjednako veran saveznik kao i u životu.

imao je loše karte, katasrofalno loše, a ni sa tim što je imao nije najspretnije odigrao. blago rečeno. srbin koji je prinuđen da se oslanja na englesko savezništvo, koliko su mu šanse bile?

22647_1339183796486_1137885266_1541254_2317075_n.jpg

...mislim na ruski dokumentarac, novijeg datuma, na ovu temu...

ti koliko vidim ne pravis razliku izmedju Rusije i SSSR, o cemu je vec bilo reci...ne znam cemu dalja prica onda...upravo je taj SSSR naneo najvece zlo ruskom narodu...

sssr u IIsv. ratu jeste rusija i to će ti svaki rus reći, izuzimajući ove marginalne pajace koji su sremni da se protiv rusije udruže sa raznim kasparovima kao što su se slični njima udruživali sa nacistima, o tome svakako znam više nego ti.

danas je ruska himna ista melodija koja je bila himna sovjetkskog saveza, parada 9. maja je najveći nacionalni događaj a veterani crvene armije hodaju rusijom noseći svoje medalje zbog kojih ih poštuju.

laž je, i to bezočan ovo licitiranje sa brojem žrtava to što takva laž i dalje opstaje dovoljno govori o četničkim ljudskim kvalitetima.

А шта ћемо са партизанским људским квалитетима? Прво што они такође лицитирају овај злочин, час 69, час 72. А шта ћемо тек о томе што никада ниједан комуниста не признаје ниједан злочин?

Пренео бих коментар форумаша Београђанина са Погледа Самарџићу:

,,Занимљиво је да те и црвени и црни исто виде, чуј гибаничар а шта ћеш кад не воле домаћу храну.''
Иначе, гибаница је у суштини сиротињско јело(као и проја) тако да је називање четника гибаничарима глупо.

А шта ћемо са партизанским људским квалитетима? Прво што они такође лицитирају овај злочин, час 69, час 72. А шта ћемо тек о томе што никада ниједан комуниста не признаје ниједан злочин?

proveriću kada vidim dedu sledeći put. ako se ne varam, radi se o troje ljudima koji nisu ubijeni te iste noći ali se obično ubrajaju među žrtve tog pokolja, ne sećam se da li su ubijeni nešto pre ili neto kasnije.

72oje ljudi iz vranića je ubijeno u tom periodu, to je nepromenjiva činjenica i nije nikakvo licitiranje. može se desiti da su to troje vranićki sveštanik i čini mi se njegova žena i još jedan meštanin. čini mi se da nisu ubrojani u ovih 69, proveriću.

o komunističkim zločinima je bilo dovoljno reči ali mi niko nije naveo slučajeve da su u srbiji komunisti klali čitave porodice po ideološkom osnovu ako nemaš takav primer ovo što radiš je degutantno.

Да је Пуковник Михаиловић био искоришћен као мазга,имао је и сам прилике да се увери. Лондон и Вашингтон, метрополе "наших великих анти-фашистичких савезника" и “великих западних демократија” јасно су му то показале. Пошто је слепи полтрон одиграо своју улогу,прокрчио пут Титу,оне су га једноставно исцедиле као лимун и одбациле на ђубриште историје.

3.Немци су вредан,царски,словесни народ,а онај безбожник Принцип је највећи зликовац,убио је Фердинанда и постао повод потпуно непотребног првог светског рата,а једина сврха тог рата јесте била угушити 3 монархије Руску,Немачку и Аустро-Угарску.

Да је Пуковник Михаиловић био искоришћен као мазга,имао је и сам прилике да се увери. Лондон и Вашингтон, метрополе "наших великих анти-фашистичких савезника" и “великих западних демократија” јасно су му то показале. Пошто је слепи полтрон одиграо своју улогу,прокрчио пут Титу,оне су га једноставно исцедиле као лимун и одбациле на ђубриште историје.
Докле Словесни ћеш да пишеш ове небулозе у које ни сам не верујеш?

Demokratija prethodnica komunizma. Smešno je da Ljotićevi kritikuju i demokratiju i komunizam dok se njihov "treći" put ne zna šta je. Neko će pitati da li se to maže na leba, neko da je to nešto između, ali jedno je sigurno a to je : da niko ne zna tačno šta je treći put. Priča se o njemu ali ga niko nije video.

pa i poenta je da ga ne vidi svako. :D

Докле Словесни ћеш да пишеш ове небулозе у које ни сам не верујеш?

Образуј се и не буди безобразан.
Словесан значи разуман,Немци јесу по речима Владике Николаја уз Србе,Русе и Јапанце 4.Словесни народ.
Гаврило Принцип је био атеиста,када сам написао да је безбожник онда сам знао шта сам мислио,дакле човек није веровао у Бога.
Први Светски Рат је био веома штетан по Хришћанство и Монархизам.
Михаиловић јесте искоришћен од савезника.

Дакле ја се служим голим чињеницама.Оспори их ако можеш.

Што се тиче устанака из 1941. и комуниста ево једног мог прилога.

Зашто комунисти избегавају да говоре о јунском херцеговачком устанку?
Па зато што су они кренули у акцију тек 7.7. а у Херцеговину послали своје делегате тек крајем августа и почетком септембра 1941.(тад су и четници послали своје делегате). Уместо тога се фалсификује да се устанак десио 27.7. За ово ћу цитирати бившег Титовог официра Сава, Скока, одн. његово маестрално дело ,,Покољи Херцеговачких Срба 1941. ''

,,О ширини и замаху јунског устанка речито говоре његови резултати: заузето је 9 жандармеријских станица(у Казанцима, Степенику, Јасенику, Лукавцу, Риљума, Моринама, Фојници, Крстачама и Змијанцу) и усташко домобрански гарнизон у Автовцу(прво ослобођено место у Југославији-моја примедба, управо су га ослободили будући четнички команданти поручник Поповић и поп Перишић ), ослобођена је пространа територија у источним пределима Херцеговине, избачено је из строја 438 непријатељских војника и старешина, од кога 50 мртвих и 60 заробљених...оборена су или присиљена на принудно слетање 3 авиона, уништено 9 камиона и 2 путничка возила, принуђен Главни усташки стан да пусти из затвора преко 1500 људи. '' и наставља: ,,Упркос томе, о овој херојској борби херцеговачких Срба не само за свој опстанак него и за ослобођење од најстрашнијег ропства у људској историји нема ниједног ретка у уџбеницима националне историје намењених средњим школама. Те борбе која ће вековима подсећати младе нараштаје како се брани част, понос и људско достојанство свог народа, своја нација и вера, своји стари и нејаки, своја прадедовска огњишта и свој физички опстанак безмало пуних 50 година(књига је писана 1991.) се игнорише и скрива а Херцеговцима намеће 27.7. као дан устанка иако се тога дана у Херцеговини ама баш ништа значајно није догодило. '' Тако се ни данас не учи да је прво ослобођено место било Автовац, нити има речи о великој опсади Невесиња.
Наравно, комунисти потпуно прескачу чињеницу да је 27.7.покренут уствари устанак на Динари убиством усташког пуковника Конрада Фердинанда и његове пратње од стране будућег четничког команданта Симе Бурсаћа, после чега су вођство у устанку на Динари преузели поп Ђујић, Мане Роквић, Мирко Марић, Влада Новаковић и Брана Богуновић, као што знамо будуће четничке војводе, па тако нема ни помена о страшном поразу усташа код Кулен Вакуфа од стране босанскокрајишких устаника јер ће исти прећи у четнике, ни о катастрофи усташа код Доњег Лапца у Лици јер ће и те устаничке јединице прећи у четнике, нити помињу да је помоћ устаницима у Источној босни први пружио Дража слањем официра и добровољаца, а колико се могло и оружја, док су за то време комунисти убијали жандарме по Србији. Уместо свега тога они се задовољавају објашњењима попут овога: ,,Док је Михаиловић тек у августу, створио прве одреде партизани су на широком фронту водили ослободилачки рат против окупатора и домаћих издајника.''(Никола Миловановић, Контрареволуционарни покрет Драже Михаиловића, 1. том).
Што се тиче устанка у Србији ево цифри мртвих, рањених и заробљених према немачким изворима у лето и зиму 1941. и зиму 1942.
Четници 33 485 мртвих и 718 заробљених, непознат број рањених.
Партизани 1415 мртвих, 80 рањених, непознат број заробљених
(Милослав Самарџић, Генерал Дража Михаиловић и општа историја четничког покрета 1. том, према: Александар Бајт, Берманов досије).
Ево кога су Немци сматрали вођом устанка.

„Потпуно је јасно да је центар руковођења устанка у ширем подручју Сувобора (тачније на Равној Гори-моја примедба). Код једног Михаиловићевог курира ухваћена је и Михаиловићева заповест за општи напад на Немце у Подрињу. До сада уништење устаника на Сувобору није успело иако је тај простор два пута бомбардован од наших снага.
(АВИИ, НАВ, Т—175, Р—233, С—2721390.)

И за крај пример Краљева
Четници 601 мртав
Партизани 5 мртвих
ВА, НАВ, Т-501, ролна 250, 11 500-12 500

Довољно од мене.

Poslednja izmena:
Заборавих да напоменем да комунисти тврде да је Дража основао прве одреде тек у августу, што је апсолутно нетачно, јер је до 22.6. већ основао око 20-ак одреда(Печанац је до истог датума основао приближно исто), а са друге стране комунисти ни један. Ко је заиста био бројнији у устанку Србији 1941. најбољи доказ је чињеница да су четници(Дражини и Пећанчеви) 1941.- имали 150 одреда, а комунисти 30.

Ево тих 30 комунистичких одреда у Србији.
Чачански(,,Драгиша Мишовић'',) 1100, Ужички 1000, Мачвански 700, Крљевачки(,,Јован Курсула''), 900, Копаонички(,,Тодор Милићевић'') 240, Поморавски(,,Проф. Милана Мијалковића'' ) 120, Пожаревачки 450, Бољевачки 450, Расински 120, Топлички 80, Кукавички 40, Крагујевачки 600, Ваљевски 700, Јабланички 100, Посавски 100, Космајски 400, 1. шумадијски 230, 2. шумадијски 600, врњачко-трстенички 160, сврљишки 50, бабички 50, озренски 80, врањски 50, пасјачки 40, крајински 120, кикиндски 30, фрушкогорски 30, подунавски 30, мокрински 30.
У ове бројке се рачунају наоружани. Укупно највећа бројка може да се креће на око 15 000 људи, са и без оружја, са свим расположивим документима.
Толико о 80 000 партизана 1941.
На овој страници се налазе четнички одреди.

ЧЕТНИЧКИ ОДРЕДИ 1941:
http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopic.php?t=7097

Poslednja izmena:
Образуј се и не буди безобразан.
Словесан значи разуман,Немци јесу по речима Владике Николаја уз Србе,Русе и Јапанце 4.Словесни народ.
Гаврило Принцип је био атеиста,када сам написао да је безбожник онда сам знао шта сам мислио,дакле човек није веровао у Бога.
Први Светски Рат је био веома штетан по Хришћанство и Монархизам.
Михаиловић јесте искоришћен од савезника.

Дакле ја се служим голим чињеницама.Оспори их ако можеш.
Теби би било најбоље да узмеш у књигу у шаке, па да прочиташ мало о Анексионој кризи, као и ко је органозовао напад септембра 1913. на српска села и војску на линији Василија-Бицај-Љум Кула-Призрен, Гостивар-Дебар-Пишкопеја и Ресен-Охрид-Струга из Албаније, као и ко је упутио ултиматум Србији 18. октобра 1913. да се врате јединице које су прешле Српско-Албанску границу у гоњењу банди (а уствари је био тражен повод за рат), него што овде лупаш као максим по дивизији.

него што овде лупаш као максим по дивизији.

Опет си безобразан,ја те упозоравам.

Кажи конкретно да ли признајеш безбожника Гаврила Принципа за хероја?
Каже конкретно зар после првог Светског рата нису угушене 3 Хришћанске монархије?
Кажи конкретно зар Пуковник Михаиловић није искоришћен од "савезника"?

Опет си безобразан,ја те упозоравам.

Кажи конкретно да ли признајеш безбожника Гаврила Принципа за хероја?
Каже конкретно зар после првог Светског рата нису угушене 3 Хришћанске монархије?
Кажи конкретно зар Пуковник Михаиловић није искоришћен од "савезника"?
Шта ме ти упозораваш?

Вређаш једног младог, храброг човека који је свој живот дао за уједињење васколиког Српства, а ја то треба немо да посматрам.Да ли је веровао у Бога или не, не занима ме, једино што ме занима је да је дао свој живот за Отаџбину.

И какве је то хрићанска монархија била Аустро-Угарска?
Је л' она што је клала и вешала жене, децу и старце по Мачви?
А ти очигледно имаш проблем са појмом Отаџбине. Не схваташ да је патриота дужан да се на позив Отаџбине беспоговорно одазове.

И зато бих те замолио да не булазниш више.

Poslednja izmena:
1.Вређаш једног младог, храброг човека који је свој живот дао за уједињење васколиког Српства, а ја то треба немо да посматрам.

2.Да ли је веровао у Бога или не, не занима ме, једино што ме занима је да је дао свој живот за Отаџбину.

3.И зато бих те замолио да не булазниш више.

1.Ја га не вређам,када кажем да је безбожник онда је јасно шта мислим,дакле неверник и атеиста,када кажем да су Национал-социјалисти многобошци онда то значи да су они пагани,то нису увреде већ чињенице.

2.Очигледно је дечко да су те твоји родитељи погрешно васпитали,јасно је да ако не верујеш у Господа онда престајеш бити Србин.Рећи некоме: буди добар Србин а вера је споредно, исто је што и рећи једној овци: буди ти само угојена а паша је споредно.Добар си Србин, ако имаш слатку душу краља Владимира, издржљивост Немањину, христољубље Савино, ревновање Милутиново, кротост Дечанскога, смерност Урошеву, пожртвовање Лазарево, витештво Страхињино, правдољубље Марково, срце Југовића мајке, поуздање Миличино, благост Јевросимину, милост Косовке девојке, трпељивост поробљеног робља, видовитост слепих гуслара, мудрост српских попова и калуђера, стидљивост народних девојака, надахнуће народних певача, даровитост народних занатлија, отменост народних ткаља и везиља, јасноћу народних пословичара, умереност и одмереност српских сељака, сјај крсне славе свих крштених Срба.

3.Опет си некоректан и избегаваш одговоре на питање да ли сам у праву када кажем да је Михаиловић искоришћен и као крпа одбачен.

1.Ја га не вређам,када кажем да је безбожник онда је јасно шта мислим,дакле неверник и атеиста,када кажем да су Национал-социјалисти многобошци онда то значи да су они пагани,то нису увреде већ чињенице.

2.Очигледно је дечко да су те твоји родитељи погрешно васпитали,јасно је да ако не верујеш у Господа онда престајеш бити Србин.Рећи некоме: буди добар Србин а вера је споредно, исто је што и рећи једној овци: буди ти само угојена а паша је споредно.Добар си Србин, ако имаш слатку душу краља Владимира, издржљивост Немањину, христољубље Савино, ревновање Милутиново, кротост Дечанскога, смерност Урошеву, пожртвовање Лазарево, витештво Страхињино, правдољубље Марково, срце Југовића мајке, поуздање Миличино, благост Јевросимину, милост Косовке девојке, трпељивост поробљеног робља, видовитост слепих гуслара, мудрост српских попова и калуђера, стидљивост народних девојака, надахнуће народних певача, даровитост народних занатлија, отменост народних ткаља и везиља, јасноћу народних пословичара, умереност и одмереност српских сељака, сјај крсне славе свих крштених Срба.

3.Опет си некоректан и избегаваш одговоре на питање да ли сам у праву када кажем да је Михаиловић искоришћен и као крпа одбачен.

Вероватно по теби Доситеј Обрадовић, Селимовић, Андрић, Јосиф Панчић нису могли да буду добри Срби ( или уопште Срби)?
Који проценат Срба иде на литургије, причешћује се, пости...2-3%?
Шта су ови остали?

И шта избегавам?
Ђенерал Михаиловић није имао избора, као што ни Христ није имао избора да л' ће бити разапет на Голготи ( очигледно да само Библиска поређења разумеш).

А ти ниси одговорио: Каква је то хришћанска монархија била Аустро-Угараска?
Је л' Гаврило Принцип дао свој живот за Отаџбину?

Back