Драгољуб Дража Михаиловић

ko da mu je to bila i ranija navika ako se setimo njegove čuvene naredbe od 8 maja 1945 godine kad je u njoj tvrdio da je cela jugoslavija u rukama četnika ???
tada je verovatno bio čudan/smešan duvan u luli uzrok

a što se tiče droge na sudjenju, nije bilo potrebno da mu je daju jer je sve vreme sudjenja extra saradjivao sa sudom
učestvovao u radu suda, sam se branio, dao završnu reč
recimo ni jednom nije uzviknuo živeo kralj ili neki četnički pozdrav

a da je bio drogiran ne bi imao ovako lep rukopis na molbi za pomilovanjem koju je napisao praktično neposredno nakon zadnje održane rasprave
a u kojoj se odrekao pokret ai stavio novoj vlasti na raspolaganje u izgradnji novog društva

1590609789945.png

ko da mu je to bila i ranija navika ako se setimo njegove čuvene naredbe od 8 maja 1945 godine kad je u njoj tvrdio da je cela jugoslavija u rukama četnika ???
tada je verovatno bio čudan/smešan duvan u luli uzrok

a što se tiče droge na sudjenju, nije bilo potrebno da mu je daju jer je sve vreme sudjenja extra saradjivao sa sudom
učestvovao u radu suda, sam se branio, dao završnu reč
recimo ni jednom nije uzviknuo živeo kralj ili neki četnički pozdrav

a da je bio drogiran ne bi imao ovako lep rukopis na molbi za pomilovanjem koju je napisao praktično neposredno nakon zadnje održane rasprave
a u kojoj se odrekao pokret ai stavio novoj vlasti na raspolaganje u izgradnji novog društva

Pogledajte prilog 703971
to je toliko sve bilo relevantno da je draza danas neosudjivano lice a zakoni srbije su dali i dopunu na sve to tako da :mazi: :cepanje::maramica:

ma super , toksikolisto:hahaha: ti si sa onih slika prepoznao da nema tog kaktusa nigde :maramica:
nego ne rece gde pise da je te droge bilo tek od 50-tih ,
ili da i tu budalstinu stavimo na isto mesto kao i predhodne gluposti :cepanje:
Znaci nisu mogli da komunisti da uzmu katuse iz deliblatske pescare, kako si ti tvrdis, jer pejotlu raste samo u Meksiku
:rotf:
Tvoje gluposti su legendarne da je ta droga vec 20-tih mogla da se kupi na svakom cosku i u svakom selu

Borisavljević potvrđuje i zapažanje britanskih diplomata sa suđenja, koje smo objavili, da se komandant Jugoslovenske vojske u otadžbini, ponašao prema novim vlastima više nego pristojno:

Da je Dražu neko fizički mučio to bi se primetilo, napominje Borisavljević, a on bi to sigurno rekao na suđenju.

Za takve metode nije bilo nikakve potrebe, jer se držao veoma korektno:

* Priznao je nadležnost suda, iako je mogao to da odbije

* Nije se branio ćutanjem (kao na primer Stepinac), već je odgovarao na sva pitanja, pokušavajući da opravda i odbrani nešto što se nije moglo braniti.

* Da li je bio drogiran, kao što neki danas tvrde, pokušavajući da objasne njegovo korektno držanje pred sudom? Draži su donosili hranu iz restorana - menze Ozne na Obilićevom vencu (sada je tamo studentski restoran), koju je zaduženi oficir pre serviranja Draži Mihailoviću obavezno probao. Mislim da nije bio drogiran.

* Draža Mihailović je mnogo pio i tražio je stalno ljutu rakiju. Njemu je donošena ljuta rakija i on je stalno molio da mu se dnevna porcija poveća. Počelo se tako sa četvrt litre dnevno, a završilo sa litar. Verovatno je u alkoholu tražio utehu i zaborav. Pored toga, stalno je tražio uz jelo najljuće papričice i jeo ih u ozbiljnim količinama. Verovatno se tu radi o navici, a možda je na taj način mislio da neutrališe eventualne droge ili slično, koje bi mu se mogle ubacivati u hranu.

Ceo postupak prema Draži Mihailoviću je bio veoma korektan, a i njegovo držanje pred islednicima i sudom bilo je korektno.

https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:301064-Draza-ocekivao-pomilovanje

što bi neko drogirao ovako prijateljski raspoloženog optuženika?

Znaci nisu mogli da komunisti da uzmu katuse iz deliblatske pescare, kako si ti tvrdis, jer pejotlu raste samo u Meksiku
Tvoje gluposti su legendarne da je ta droga vec 20-tih mogla da se kupi na svakom cosku i u svakom selu
exxpertu , pa dokle te tvoje budalastine , jel moraju da ti se smeju bas na svakoj temi :cepanje:
pa jel citas ti ono sto drugi pisu ako vec ne kapiras ono sto sam napises :hahaha:
gde to pise da samo u meksiku raste taj kaktus ? daj taj podatak, pa odma zatim napisi odakle ti da je poceo da se prodaje meskalin tek 50-tih godina :maramica:

Draži su donosili hranu iz restorana - menze Ozne na Obilićevom vencu
eeee to je onda dokaz nad dokazima :hahaha:
a ona doktorka , ma lazeeee bre
a i novinari lazu
Londonski dnevni list "Dejli telegraf" 14. juna 1946. godine objavio je tekst svog dopisnika sa suđenja u Beogradu u kome je, između ostalog, pisalo o tome kako u svojim odgovorima Mihailović govori kako je umoran pa umesto da kaže potvrdno on izgovara negativno ili obrnuto.
a laze i sam draza kad kaze
„Ja ne znam šta je sa mnom. Često hoću da kažem ne, a ja kažem jeste".
svi lazu , samo proka i ekipa govore istinu :cepanje:

Sta se videlo, ponasao se sasvim normalno na sudjenju.
Па има на везици коју сам дао, ниси прочитао.
"Verovao je da ga lečim i da je obamrlo pamćenje posledica bolesti. Istovremeno, želeo je da se proces okonča što pre, ne znajući da je upravo “meskalin” proizvodio oboje: i haos u svesti i odsustvo svake volje za otporom.
On se nije sećao gotovo ničega, čak ni meseca kad je počeo Drugi svetski rat. Bila sam u sudnici, njemu iza leđa, ali ne kao lekarka, u belom mantilu, nego kao devojka sa sela."
И на суђењу јесте деловао обамрло, селективно се сећао ствари, успорено се кретао, збрка у мислима, неповезан говор.

"Verovao je da ga lečim i da je obamrlo pamćenje posledica bolesti. Istovremeno, želeo je da se proces okonča što pre, ne znajući da je upravo “meskalin” proizvodio oboje: i haos u svesti i odsustvo svake volje za otporom.
On se nije sećao gotovo ničega, čak ni meseca kad je počeo Drugi svetski rat. Bila sam u sudnici, njemu iza leđa, ali ne kao lekarka, u belom mantilu, nego kao devojka sa sela."
И на суђењу јесте деловао обамрло, селективно се сећао ствари, успорено се кретао, збрка у мислима, неповезан говор.
na snimcima koje sam postavio lepo se vidi da draža nije se kretao usporeno, nije imao nepovezan govor i ostalo

Ja nisam sudski vestak da procenim , ali meni on deluje vrlo normalan i razborit na sudjenju.

Ja nisam sudski vestak da procenim , ali meni on deluje vrlo normalan i razborit na sudjenju.
Ни из једног од ових видео материјала не може да се закључи ништа од онога о чему разгпварамо.. Када слушамо оргиналне звучне делове видимо фотографију, а не филмски снимак, а када видимо филски снимак чујемо текст наратора.Звучни запис може да се монтира тако да се добије оно што се жели, а не оно што је снимљено, али је то немогуће урадити и са покретном сликом која је синрона са звуком.
То не може да се назове документарним материјалом него манипулацијом документарног материјала.

Ни из једног од ових видео материјала не може да се закључи ништа од онога о чему разгпварамо.. Када слушамо оргиналне звучне делове видимо фотографију, а не филмски снимак, а када видимо филски снимак чујемо текст наратора.Звучни запис може да се монтира тако да се добије оно што се жели, а не оно што је снимљено, али је то немогуће урадити и са покретном сликом која је синрона са звуком.
То не може да се назове документарним материјалом него манипулацијом документарног материјала.
Ima smisla sto si rekao. Ali tamo je bilo i stranih novinara iz celog Sveta, da je njima bilo cudno drazino ponasenje, mislis da ne bi oni pisali o tome ?

exxpertu , pa dokle te tvoje budalastine , jel moraju da ti se smeju bas na svakoj temi :cepanje:
pa jel citas ti ono sto drugi pisu ako vec ne kapiras ono sto sam napises :hahaha:
gde to pise da samo u meksiku raste taj kaktus ? daj taj podatak, pa odma zatim napisi odakle ti da je poceo da se prodaje meskalin tek 50-tih godina :maramica:
Dokle vise tvoje budalstine, tebi se smeju na svaku rec sto napises :rotf:
Napisi ti tvoje podatke da taj kaktus ne raste samo u meksiku, i odmah da si napisi tvoj izvor da se prodaje meskalin vec od 20-tih
:maramica:

Ima smisla sto si rekao. Ali tamo je bilo i stranih novinara iz celog Sveta, da je njima bilo cudno drazino ponasenje, mislis da ne bi oni pisali o tome ?
"nije im bilo cudno" i "nisu pisali" :cepanje:
"Londonski dnevni list "Dejli telegraf" 14. juna 1946. godine objavio je tekst svog dopisnika sa suđenja u Beogradu u kome je, između ostalog, pisalo o tome kako u svojim odgovorima Mihailović govori kako je umoran pa umesto da kaže potvrdno on izgovara negativno ili obrnuto."

Back