Drazin Dan u Kanadi, 25. Jula 2010.
Rade Borisavljevic
Postovani oce proto Andreja. Pretsednice Srpskih Cetnika "Ravna Gora" za Kanadu i Ameriku, brate Dusane Mandicu. Brate Petrovicu, Presednice mesnog odbora u Torontu. Pretsednice mesnog odbora u Hamiltonu. Brate Nikola Mandicu, braco i sestre.
Kada me je brat Petrovic predlozio da budem govornik na "Drazinom danu", nisam bas bio voljan. Smatrao sam da ima nekih jacih intelektualaca koji ce to mnogo bolje odrzati nego ja. Posto sam kasnije malo razmislao, setio sam se istoricara Veselina Duretica, koji je takodje bio izabran za senatora Republike Srpske. Pre jedno 15 godina, kada je Veselin bio u poseti Kanadi, imao sam dug razgovor sa njim. Pored ostalog, pitao sam ga zasto vecina Srpske inteligencije cuti dok su se u Hrvatskoj svi ukljucili u rat i bore se za Hravtsku nezavisnost? Veselin mi je odgovorio: "Vi ste ovde Srpska inteligencija, jer znate vise od mnogih u Srbiji, vi ste pravi Srbi, vasa ljubav prema majci Srbiji je neizmerna. A ta majka Srbija bila vam je vise maceha nego majka.''
Da se vratimo na prvog gerilca Evrope protiv fasizma, Dragoljuba Drazu Mihailovica. Draza ne bi mogao organizovati otpor protiv Hitlera da nije poznavao volju i dusu srpskog naroda. Kada kazem "Draza", to je bila Srbija. Danas pokusavaju da izravnaju pokret srpskih cetnika (tada jedini gerilski organizovarni pokret u Evropi) sa partizanskim porkretom koji se borio samo za vlast. To je vise nego sramota, posto su partizani i komunisti bili internacionala, kao i danasnjij globalisti koji imaju vlast u Srbiji. Kao sto rekoh, komunisti su se borili da uzmu vlast, a ne za slobodu srpskog naroda. To se odmah pokazalo, nakon takozvanog oslobodjenja 1945. godine. Stvarno, komunisti su nas oslobdili od slobode, od zemlje, od kuca i celopuknog imanja. Narod je govorio: " Vratite nam zemlju, a vi zadrzite vasu slobodu.'' Stotine hiljada Srba su zavrisili po zatvorima, a mnogi i pobijeni. Danasnja vlast nece da otvori arhive da se zna istina. Dok se god prava istina ne bude ucila po srpskim skolama, generacije ce i dalje rasti zbunjene. Medutim, pravu istinu danas mozete naci na Internetu, pa i na Youtubu.
Ja nisam morao da ucim mnogo moga devetnaesto godisnjeg sina o cetnicima i partizanima, nasao je to sam na Internetu a ja sam ga samo malo uputio. Danasnja zvanicna istorija u Srbiji krije istinu, pa nije ni cudo, kako sam saznao, da je Stipe Mesic kupio zavod za stampanije udzbenika Srbije. U Srbiji ima preko 400 hrvatskih firmi, dok srpskih u Hrvatskoj samo sedam. Ipak istina prodire, morace, hteli ili ne, deca i unuci komunista, koji danas vladaju Srbijom, pre ili kasnje prikazati istinu o Drugom svetskom ratu, jer ih sama Evropa tera na to.
Da li se pitaju unuci komunista zasto partizani ne podigose otpor protiv fasizma u Hrvatskoj, gde je bio veci fasizam nego i u samoj Nemackoj? Preko milion Srba je prognano i pobijeno u Hrvatskoj, dok su partizani imali ugovor o nenapadanju sa Pavelicem. A to su jos potpisali prije rata u zatvoru, u Sremskoj Metrovici. (Bar kako su procurili neki izvori iz Srbije.) Sve je ovo odgovaralo komunistickoj internacionali. Diktatura, da li bila komunisticka ili fasisticka, srpskom narodu je svejedno, ali izgleda da ova globolisticka nece doneti nista dobro Srbiji. Naprimer, svake godine samo u Nemackoj preko 15.000 osoba krivicno odgovara zbog takozvanog "Delikta misljena" i to je demokratija novog svetskog proredka. Ja mislim da se vraca diktatura crveno-crne-bratije.
Sta mislite, kada bi se pokojni Draza danas pojavio? Da libi stao na stranu Tadica koji se samo celom svetu izvinjava za neke zlocine koji srpski narod nikad nije ucinio? A o zlocinma koji su ucinjeni nad srpskim narodom za 3 zadnja rata se zaboravlja. Kako vreme dolazi, Tadic ce se morati izvinjavati i za Kosovsku bitku 1389. godine, zato sto smo branili Srbiju i Evropu od islama. Prosle godine kad sam bio u Srbiji, pokazaju Tadica na televiziji, kako se sepuri sa turskim premijerom i hvale ga kako je dao Sandzak Turskoj, da ga navodno Turska izgraduje.
I vidimo vec danas da nicu madresse i dzamije vec i po selima i gradovima Raske. Pa cak tamo i gde nema naroda, ocigledno, muslimani misle za buducnost, to jest da ce dovesti muhadzedine i velhebije kad srpski narod unisti. U udzbenicima Srbije danas pise da su Srbi dosli na Kosovo i Balkan i uzeli zemlje od Siptara, pa naravno sto je uzeto, treba i vratiti. Po njihovoj Srbi su dosli na Kosovo, u Hrvatsku, Vojvodinu, pa ih treba iseliti. Problem je sto ne znaju gde sa Srbima.
Kad malo razmislimo, neka se ne sekiraju gde ce sa Srbima, jer po nekoj statistici, ima preko dvesto hiljada abortusa godisnje u Srbiji, kako sami kazu, svake godine 32 hiljade Srba umire vise nego sto se rodi. Ako je to neka uteha, to je slucaj i sa celom Evropom. Libijski Presednik Gadafi je apelovao na muslimane sirom sveta da ne prave terorizam. da ce Evropa biti vecinski muslimanska. Evropa se odrekla Hriscanstva i prihvatila globalizaciju, sto joj je siguran pogodak u nestajanje. Evropljani visi imaju kerova i macaka nego dece. Ovo slicno ceka Rusiju i Ameriku. Jer covek na zapadu se pretvorio samo u potrosaca jeftine kineske robe.
Alah je na nasoj strani, uzviknuo je Gadafi, a vi Evropljani sutirajte praznu loptu sa praznim glavana, sumnjam da je prazna lopta buducnost Evrope. Kinezi se isto tako mnogo useljavaju u Srbiju, pa cak i otvaraju svoje farme i prodavnice sirom Srbije, a Srbi kazu da im se to ne isplati da rade. Ostvaruje se vizija srbozdera Tite, "kad nestane Srba, dovescemo Kineze". To je rekao u bratoubiliackom ratu, kada je neko postavio pitanje Titu da se Srbi izmedju sebe unistise i nestace Srba dok se ovaj rat ne zavrsi.
Razgovarao sam na Srpskom danu ovde na ovom imanju sa gospodinom James Bisetom, bivsim Kanadskim ambasadarom u nekadasnjoj Jugoslaviji. Gospodin Biset, nama svima je poznat kao veliki borac, jer on nije samo prijatelj Srba, on je prvo prijatelj istine kao cestit covek. Ja ga upitah, dali je bilo vredno sto smo mi Srbi spasili Evropu od Islama na Kosovu pre 650 godina. Kad ta danasnja Evropa srlja u zagrljaj Islama. Vi ste Srbi samo produzili agoniju Evrope, koju nije bilo vredno ni spasavati, odgovori mi ambasador Biset sa osmenhom. Pomislih, kakva ironija Knez Lazar je spasao Evropu 1389. godine, a drugi veliki covek Draza Mihailovic 1941. Kako kazu Britanski izvori, zbog Srpskog otpora na Balkanu, Hitler je zakasnio 5 nedelja ofanzivu na Mosku. Taman toliko da ga je uhvatila sibirska zima, najjaca u zadnih 100 godina. Jer nije mogao dalje sa tehnikom napred. To je bilo dovoljno da se Rusija reorganizuje za kontra napad.
Mozda ce neko reci da sam isuvise pesimista, a ja vam kazem da sam samo dobro informisan optimista. Danas je nasa najbolnija tacka Srpska Pravoslavna Crkva. Turci je nisu mogli unistiti za 500 godina, komunisti, za 60, a danas je svetski poredak, koji vodi danasnja vlast u sprezi sa srpskim vladikama i mitropolitima, privodi kraju. A to je unijacenju i katolicizmu. Kazu danas u SPC ima 20 tajnih kardinala koji su primili pristen od Pape. Boze dragi, izgleda da je Sveti Sava bio u zabludi sto je primio pravoslavlje umesto katolicizma. Ovi danasnji zemaljski podrepari u crkvi misle da znaju bolje, a nikad nisu ni primili svetoga duha. Vidim na orginalnom videu koji i dolazi iz Srbije kako narod brani pravoslavlje od vladika i popova. Izgleda da je doslo vreme da narod brani svoju veru i crkvu od antihrista. "Ne bojim se kota vrazijega pa da ga je ko na gori lista, vec se bojim jada domacega". Davno je rekao nas Vladika Njegos. "Poturica gori od Turcina".