Dragi Srbi, Srecan Vam Halloween!

Tipican nemacki komentar:

Screenshot from 2024-10-31 19-39-47.png

Taj praznik nije nikakva promocija satanizma. Klinci se oblače u "strašne kostime" i idu u večernjim časovima ( slično kao naši koledari jutrom), zvone na vrata i k'o fol prepadaju susede. K'o im otvori, oni vrište dok im se ne podele slatkiši, onda idu dalje...fora jeste da se ti kao uplašiš i odmah im podeliš slatkiše.
U suštini su jako slatki i simpatični,... to što je ovaj dečji praznik, komercijalizovan i pretvoren u totalni apsurd i promociju nzm više čega,...to su "odrasli " izmislili kako bi zaradili.

A Nova Godina? 8. Mart?
Nemce zabole za oba ta dana generalno. Mislim i da nemaju ovaj drugi.
Ajde za novu godinu idu na trg da se napiju...ali to je više kraj božićnih praznika, nego što ima smisao kao ovde. Ovde je proslava NG u stvari zamena za zapadni Božić (preslikana)

Inače nemačke božićne tradicije su među najlepšima u svetu i verovatno danas najrasprostranjenije kao globalne.
Božićno drvo tj "novogodišnja jelka" (Tannenbaum) je njihova tradicija, božićni vašari (weihnachtsmarkt)...

Od srca zelim svim gradjanima Srbije da proslave ovaj dan u veselju, i da razvijaju dobrosusednske odnose sa komsijama i prijateljima :heart:

Spremite slatkise za komsijsku decu, da vam ne bi bacala rolne toalet papira po dvoristu. :heart::heart:

Ko ide na neki maskenbal, neka se lepo provede :heart::heart:

Samo sreca, ljubav, prijateljstvo i dobre vibracije :heart::heart::heart:

Hejteri stop, ili mrsh kod Putina. :ok:
aj ne glupiraj se

Ajde za novu godinu idu na trg da se napiju...ali to je više kraj božićnih praznika, nego što ima smisao kao ovde. Ovde je proslava NG u stvari zamena za zapadni Božić (preslikana)

Inače nemačke božićne tradicije su među najlepšima u svetu i verovatno danas najrasprostranjenije kao globalne.
Božićno drvo tj "novogodišnja jelka" (Tannenbaum) je njihova tradicija, božićni vašari (weihnachtsmarkt)...
Šta još kažu Nemci ?Koje mudrosti?
Jel bi Srbin ležao u parku na travi da nije video od Nemca?

Vidim da je i u Srbiji krenuo polako Weinachstmarkt (u nekoj verziji) da se praznuje.

Znaci da ocekujemo za par godina "Nije bozicni vasar nego svinjokolj" :D

Конзумеризам... :kafa:

Није традиција

Vidim da je i u Srbiji krenuo polako Weinachstmarkt (u nekoj verziji) da se praznuje.

Znaci da ocekujemo za par godina "Nije bozicni vasar nego svinjokolj" :D

Slabo je to. Čak i U Vojvodini gde ima kakvu takvu podlogu. I za Mađare i Hrvate po Vojvodini je to relativno novina, nije u njihovoj tradiciji, tek su nedavno krenuli.

Ja ne gubim vreme :lol: , u Berlinu sam kad krene 27-og, možda skoknem do Drezdena i taj da vidim, a za Božić po gregorijanskom ako se kocke slože u Strazbur i Kolmar.

Najlepša tradicija za tamošnji Božić.

Slabo je to. Čak i U Vojvodini gde ima kakvu takvu podlogu. I za Mađare i Hrvate po Vojvodini je to relativno novina, nije u njihovoj tradiciji, tek su nedavno krenuli.

Ja ne gubim vreme :lol: , u Berlinu sam kad krene 27-og, možda skoknem do Drezdena i taj da vidim, a za Božić po gregorijanskom ako se kocke slože u Strazbur i Kolmar.

Najlepša tradicija za tamošnji Božić.

Uh, Kolmar je bjuti....da je englesko ili nemacko govorno podrucje, sutra bih se preselio 😊

Back