dr.Jovan I. Deretić - Srbija pre Rimske imperije

Ništa. Panencefalitis je propadanje nervnog i moždanog tkiva, uzrokovano virusom. Ali to što si ti napisala nije ništa.

Džon Stjuart Mil?

Da li misliš na period od 12.9. do 16.9 - skembali ih
Bugari ga ponovo osvojili 26 septembra
mi ga vratili 3. oktobra

Ne znam tačno, moram da vidim u periodnom.

Svetska automobilska federacija?!

Izazivaju TBC.

Ništa.
Piktografija je nešto, ali ovo što si ti napisala je ništa.

Ovo si izmislila?

Za ovo bi mi trebali sati pisanja.

E za panencefalitis sam čuo.
Piktografija je preslikavanje rukopisa ako se ne varam.
I ja sam pomislio da je izmislila ovu pitišomaniju, pa je pitah da mi da odgovore na pitanja koja nijesam znao.

Ајмо и ја теби сад

Откриће нафте у западној Пенсилванији
Представник утилитаризма
Шта је перенцефалитис
Револуција у Куби
Битка на Кајмакчалану
Колика је атомска маса талијума
Шта је ФИА
Шта су Кохови бацили
Шта је питографија
Шта је питишоманија
......итд....

Ne dade mi ti odgovore na ova pitanja koja nijesam znao?

Evo, šta ja znam od ovoga:
Relativna atomska masa talijuma je oko 204-205u, mada treba da znaš da je to konstantna vrijednost koja se češće uzima iz tabele nego što se pamti. Ja ne znam tačnu, znam da je oko 204-205u.
FIA je međunarodna automobilska federacija, ako se ne varam
Kohovi bacili su bacili tuberkuloze i kolere
Ovo što sam ti rekao, pitometrija je mjerenje zapremine sudova.

Da li bi ti mogla da mi daš odgovore na pitanja koja ne znam?

Теби ћу одговорити зато што има у твом одговору бар мало уљудности за разлику од твог колеге, који је пола преписао твојих одговора, а другу половину их је нетачно одговорио.

Откриће нафте у западној Пенсилванији се десио 1859
Битка на Кајмачкалану у зору 12 септембра 1916
Паренцефалитис је запаљење малог мозга.
Представник утилитаризма је Џереми Бентам
Атомска маса талијума је 204,383
Фиа јесте међународна аутомобилска федерација
Кохови бацили јесу бацили ТБС
Револуција на Куби 1957 године се одиграла
Питографија је мерење брзине струјања ваздуха
Питишоманија уметност прављења судова у кини специјална грнчарија

А твом колеги поручујем Као што видиш ти си разбијен и доста ми је твојих глупавих квизова овако би могли до поноћи а ја за игрице са децом немам времена.....

Poslednja izmena:
Теби ћу одговорити зато што има у твом одговору бар мало уљудности за разлику од твог колеге, који је пола преписао твојих одговора, а другу половину их је нетачно одговорио.

Откриће нафте у западној Пенсилванији се десио 1859
Битка на Кајмачкалану у зору 12 септембра 1916
Параценфалитис је запаљење малог мозга.
Представник утилитаризма је Џереми Бентам
Атомска маса талијума је 204,383
Фиа јесте међународна аутомобилска федерација
Кохови бацили јесу бацили ТБС
Револуција на Куби 1957 године се одиграла
Питографија је мерење брзине струјања ваздуха
Питишоманија уметност прављења судова у кини специјална грнчарија

А твом колеги поручујем Као што видиш ти си разбијен и доста ми је твојих глупавих квизова овако би могли до поноћи а ја за игрице са децом немам времена.....

Hvala na odgovorima!
Ipak, i dalje imam neke nedoumice oko ove pitografije, da li si sigurna da je to baš to što tvrdiš da jeste. Evo, sad nađoh neku raspravu na slovenačkom, i tu spominju pitografiju vezanu za jezik. Takođe, sumnjivo mi je da je to fizički pojam, a da uopšte nijesam čuo za njega. Ajde da ne znam definiciju napamet, ali da nijesam čuo...

I da, grapho znači pisati, nema nikakve veze sa vazduhom

знаш шта, ја сам искрено биће, и рећи ћу пошто си пристојан, ја сам та питања поставила оно што ми је прво пало на памет у вези неких ствари које сам "из главе" знала, тако да је могуће нисам сигурна за питографију, могуће је чак да грешим. :D

знаш шта, ја сам искрено биће, и рећи ћу пошто си пристојан, ја сам та питања поставила оно што ми је прво пало на памет у вези неких ствари које сам "из главе" знала, тако да је могуће нисам сигурна за питографију, могуће је чак да грешим. :D

за остало знам да је тачно

Nemam razloga da budem nepristojan, jer si ti, bar po mom mišljenju, sasvim uljudno izložila svoju teoriju. Za ovo drugo nijesam ni sumnjao da je tačno, ali pitografiju si pogriješila, ne mogu da kažem 100%, ali neka bude 95%. U svakom slučaju, sve je u redu, ja ti ne zamjeram, svakome se desi da pogriješi

Илиноида, можеш ли молим те да напишеш још нешто од података о тој вази на којој је Зевс.

Порекло оцила је заиста неразјашњено и постоји шума често контрадикторних података и за мене је ова приказ на вази необично битан због утврђивања претхералдичких симбола

Nemam razloga da budem nepristojan, jer si ti, bar po mom mišljenju, sasvim uljudno izložila svoju teoriju. Za ovo drugo nijesam ni sumnjao da je tačno, ali pitografiju si pogriješila, ne mogu da kažem 100%, ali neka bude 95%. U svakom slučaju, sve je u redu, ja ti ne zamjeram, svakome se desi da pogriješi

Хвала, управо тако, јесте, наравно да сам ја ову "теорију" поставила без да стојим чврсто иза ње, јер то је само једна "теорија", зато сам и питала "шта ви мислите о овоме", нисам никоме бранила да каже да се не слаже са тим. Јер ја наравно не могу бити сигурна у то, као ни у то да наше порекло се везује искључиво за неки "ранији" период, тако да ни ја, као ни ви не можете бити 100% сигурни, увек ће постојати бар онај 1% сумње.

За све остало је тачно, и питографија постоји, наравно ја ништа нисам измислила, као што овај овде рече, дакле, искрена сам и увек расположена за конструктивне разговоре, и лепо васпитање пре свега.

И наравно, свака част на одговорима ти си победник квиза :D

Илиноида, можеш ли молим те да напишеш још нешто од података о тој вази на којој је Зевс.

Порекло оцила је заиста неразјашњено и постоји шума често контрадикторних података и за мене је ова приказ на вази необично битан због утврђивања претхералдичких симбола

Симболи на хаљини Зевса су крстови са четири оцила.
За вазу и детаље ћу други дан писати, пошто сада немам времена, касно је, морам сутра ујутро да устанем раније.

Само ћу да кажем још у пар ствари...
У Старој Србији и Македонији од С. Г.опчевића и Одломке историје Срба и српских - југославенских - земаља у Турској и Аустрији М. Милојевића среће се са питање етничког порекла Александра Македонског, он је био Грк, што је како кажу била само династија, а цео народ којим су владали (односи се на просторе Македоније) су били Македонци или по заташкиваној иторији Срби.

али да не дужим даље, други пут....

Poslednja izmena:
Симболи на хаљини Зевса су крстови са четири оцила.
За вазу и детаље ћу други дан писати, пошто сада немам времена, касно је, морам сутра ујутро да устанем раније.

Само ћу да кажем још у пар ствари...
У Старој Србији и Македонији од С. Г.опчевића и Одломке историје Срба и српских - југославенских - земаља у Турској и Аустрији М. Милојевића среће се са питање етничког порекла Александра Македонског, он је био Грк, што је како кажу била само династија, а цео народ којим су владали (односи се на просторе Македоније) су били Македонци или по заташкиваној иторији Срби.

али да не дужим даље, други пут....

Ne on je bio Srbin - Aleksandar Karanović,makedonci su izmišljeni kao narod,to su južni Srbi...a Grci - oni su najveći falsifikatori istorije.

Serbona je bila najveća boginja antičkog sveta, imala je najšire nadležnosti i najčuveniji hram od svih boginja. Najšire je slavljena kod Srba, a i kod Grka i Rimljana. Imala je više imena i svaki od ovih naroda je slavio pod posebnim imenom. U antičkom vremenu svaki od velikih bogova je imao svoju pratilju ženskog pola koja je bila njegova pareda, tj. uporedno božanstvo koje se poređuje sa njim. Reč pareda je iz srbskog jezika i upotrebljavana je i kod drugih naroda u antičkom vremenu za označavanje božanskog para, pareda za ženski pol ili paredo za muški pol.
Bog Serbon kao jedan od vrhovnih bogova kod Srba i božanstvo zaštitinik vladarskog i ratničkog staleža imao je jednu boginju paredu koja se pojavljuje pod imenom Serbona. Ovaj božanski par predstavljao je glavna obeležija dana i noći, Serbon je predstavnik sunca, a Serbona predstavnik meseca. Čuveni božanski parovi bili su Keva (Kibela) i Atis, Afrodita i Adonis, Demetra i Triptolem, Selene i Endimon, Zevs i Hera, Serapis i Izis i itd. Možemo predpostaviti da je Srbona dobila svoje imo po ulozi parede boga Serbona.
Glavna uloga boginje Serbona jeste zaštita života i plodnosti u opštem smislu, svega u prirodi, životinja i hrastinja. Zato je narod prizivao imenom majke, babice i dadilje. Ona reguliše lov na divlje životinje i u toj ulozi predsedava lovu i lovcima. Da bi zaštitila divljač ona ustreljuje svojim strelama boga lovaca Ariona. Njen a obeležja su krst sa četiri s što su u stvari četiri mlada polu meseca kao obeležija njene svemirske uloge. Taj Serbonin znak je ostao kao glavno obeležije srbskog grba. Pored toga često se kod nje nalazi i simbol kretanja sunca, svastika, kao znak njene uloge parede boga Serbona predstavnika sunca. Taj simbol doslovno znači kretanje sunca i meseca, kad sunce zađe – mesec izađe i obratno. Mladi mesec je simbol plodnosti, a Serbona kao mesečevo božanstvo ima posebnu ulogu u zaštiti žena i rađanja. Zato su je nazivali i babicom. Herodot kaže da su žene iz Trakije i Peonije prinosile trebu Carskoj Serboni. Ovo se može razumeti na dva načina ili da su je smatrale caricom boginja ili što je bila pareda cara Serbona.
Najstariji kip Serbone koji je dosad pronađen je od pečene gline iz Podunavlja i potiče iz trećeg milenijuma pre n. e. Artur Evans je našao na Kritu jedan kip Serbone, koja kao i njen paredo, ima dva lava i potiče iz drugog milenijuma pre n. e.
Kod Grka Serbona se zove Artema, što je ustvari preličeno ime Serbone. Prvi samoglasnik je u njenom imenu često zamenjivan sa „A“ kao što je slučaj i u nacionalnom imenu Srba, Sarbi, Sardi. Kod Hezihiusa jedan oblik njenog imena je Sarbima. Grci su često izostavljali početn oslovo „S“ „E“ i „I“ kao i zamenom „B“ sa „T“ omogućila je da konačan oblik u grčkom jeziku bude Artema. U nauci nema sporenja da je Artema pregrčko božanstvo koje su Grci nazvali u duhu svog jezika i usvojili kao i mnoga druga božanstva. Svi se slažu da to ime nije grčkog porekla, pa kao što vidite ono je nastalo od imena Serbone.
Grci su je široko slavili i kod njih ona je bila kao boginja na prvom mestu; samo nešto malo su izmenili njene nadležnosti, tako da ona nije postala različita od Serbone. Karijatide sa vencom od pruća na glavi su plesačice u čast Serbone. Gutri kaže da je Artema lovac slavljena na Helmskom poluostrvu daleko pre dolaska Grka.

Artema ..........Artemida.

Glavna uloga boginje Serbona jeste zaštita života i plodnosti u opštem smislu, svega u prirodi, životinja i hrastinja. Zato je narod prizivao imenom majke, babice i dadilje. Ona reguliše lov na divlje životinje i u toj ulozi predsedava lovu i lovcima. Da bi zaštitila divljač ona ustreljuje svojim strelama boga lovaca Ariona. Njen a obeležja su krst sa četiri s što su u stvari četiri mlada polu meseca kao obeležija njene svemirske uloge. Taj Serbonin znak je ostao kao glavno obeležije srbskog grba. Pored toga često se kod nje nalazi i simbol kretanja sunca, svastika, kao znak njene uloge parede boga Serbona predstavnika sunca. Taj simbol doslovno znači kretanje sunca i meseca, kad sunce zađe – mesec izađe i obratno. Mladi mesec je simbol plodnosti, a Serbona kao mesečevo božanstvo ima posebnu ulogu u zaštiti žena i rađanja. Zato su je nazivali i babicom. Herodot kaže da su žene iz Trakije i Peonije prinosile trebu Carskoj Serboni.

Kameni spomenici na nasim prostorima prepuni su spomenika koji potrvdjuju ovo tumacenje . Ako se pazljivo posmatra, analizira , dolazi se do jedino ispravnog zakljucka da ``takozvani stecci ``( kamene stele) , poznati i pod nazivom mramorje, imaju u sebi znacenje gore navedenog i to je stoprocentno tacno !
Boginje , lovci u pohodu, razni oblici strele , vise oblika krstova, mladi mesec , polumesec, sve to nam ukazuje i govori da su nasi koreni stariji od izmisljne istorije koja je fabrikovana kada se nekome to htelo i prohtelo ( moze se postaviti pitanje je ko je tu imao takve interese i zasto).
:bye:

U stvarnosti taj čovek ima" misiju" kako se to u psihijatriji zove, orecenjene ideje? Ovi što ga podržavaju brukaju srpske istoričare, one ozbiljne, ali, kad budaletine ovako uzurpiraju sajtove to moderator treba da skida a ne da se pošten svet nervira.Recimo, ja to gledam kao neki monstr SF a najbolji su mi termini koje koristi.JD je čuven po izmišljanju termina, recimo "skvozje"- ko zna šta znači ta reč ili, "azbar"- u Lazi imaju par postelja za dr Boba i co. Dođite deco, da vam čika doca da injekciju, mac, mac!

Ne on je bio Srbin - Aleksandar Karanović,makedonci su izmišljeni kao narod,to su južni Srbi...a Grci - oni su najveći falsifikatori istorije.

poshtovani bolesniche
objasnite okupljenoj masi
odakle vam tak podatak

da je Aleksandrovo prezime bilo Karanovic

p.s. kad svi znaju da je to totalna budalashtina
Aleksandar se prezivao Karanovski :mrgreen:

На зевсовој хаљини су крстови са четири оцила, као што сам већ рекла.
Али то није једини случај, има их још много...

Погледај ове видео снимке од Јована Деретића. Веома су шокантне информације које ћеш чути и видети. Мислим да (ако се не варам) у трећем делу имаш о симболима вазе.

PRVI DЕO :
... re=related

Ова тема, нажалост, нема везе ни са историјом ни са Србима, а богињу по имену "Сербона" је измислио Јован И. Деретић крајем 20. века у својим књигама Античка Србија и Серби - народ и раса.

Погледај ове видео снимке од Јована Деретића. Веома су шокантне информације које ћеш чути и видети.

Нажалост Илиниода, ово може бити шокантно једино за особе са високим националним сентиментом а ниским нивоом познавања историје. У томе, наравно, нема ничег лошег, али има лошег у ономе што ради Јован И. Деретић и група људи око њега, јер обмањују људе и шире неистине због којих се нестручни људи само брукају када о томе проговоре међу стручњацима. Његово дело на подручју историје се једино поже упоредити са деловањем секти на подручју религије и духовности - и једни и други се користе незнањем публике и манипулацијом, измишљају завереничке приче и представљају се као носиоци једине "праве" истине. Због тога су те приче популарне једино у нестручној јавности, и то међу људима са искреним родољубљем, али са мањком елементарног знања.

И о "четири оцила", то је једноставно страшно шта се прича. Као прво, уопште нису оцила, то је погрешно тумачење једног италијанског хералдичара, већ су у питању 4 слова С, настала због сличности записа од 4 слова В. Друго, то уопште није на нивоу средњег века "српски грб", јер народи нису имали грбове ни националне симболе. Постојали су симболи држава и властеле, али НЕ и народа. И ти СВИ симболи су интернационални, а не национални. Сродан грб српском је и грузијски, само што уместо 4 С има 4 мала крста.

Оригинално је постојао индоевропски симбол равнокраког крста са 4 испуњена поља. Испуњена тачком, зарезима и којечиме, и о томе је већ било неких расправа. Ако се не варам, закључак је био да је то симбол света издељеног на 4 стране, док је друго тумачење било да је то свет са своја 4 ветра. И тај симбол се јавља од британских острва, преко Винче до Индије. И на њему нису никаква оцила, то је модерно тумачење. И НИГДЕ тај симбол није био симбол неког народа или тако нечег, већ само ЈЕДАН ОД много симбола, можда чак и светих симбола, попут свастике, крста, круга, крста у кругу, квадрата издељеног на 4 дела итд. Код Срба га нема у употреби, а српска властела га усваја тек крајем Средњег века по узору на византијске грбове, и то је крај приче.

Пројектовати тренутну ситуацију на прошлост по том питању је равно тврдњи да је Хитлеров кукасти крст немачко наслеђе које су они вукли још од древних Аријеваца током 3.000 година све до данас. А то је глупост. Свастика постоји као симбол и код Германа и код Словена, али то је заборављени симбол који се хиљадама година није користио као централни симбол било чега, а Хитлер га је оживео по угледу на симболику Индијског потконтинента. Са те стране, ону слику некакве "Сербоне" (ко ли само измисли то име!) је могуће тумачити и да се ради о шаховници. Артема је уз грчко изостављање Х на почетку речи Хартема, Харутема, а Арвати, Арувати и Харахвати су Хрвати, па је тако Артемида заправо "преличено" Хрватина, којој се и по томе што носи одору у облику шаховнице види да је древна хрватска богиња.

И о "четири оцила", то је једноставно страшно шта се прича. Као прво, уопште нису оцила, то је погрешно тумачење једног италијанског хералдичара, већ су у питању 4 слова С, настала због сличности записа од 4 слова В. Друго, то уопште није на нивоу средњег века "српски грб", јер народи нису имали грбове ни националне симболе. Постојали су симболи држава и властеле, али НЕ и народа. И ти СВИ симболи су интернационални, а не национални. Сродан грб српском је и грузијски, само што уместо 4 С има 4 мала крста.

Оригинално је постојао индоевропски симбол равнокраког крста са 4 испуњена поља. Испуњена тачком, зарезима и којечиме, и о томе је већ било неких расправа. Ако се не варам, закључак је био да је то симбол света издељеног на 4 стране, док је друго тумачење било да је то свет са своја 4 ветра. И тај симбол се јавља од британских острва, преко Винче до Индије. И на њему нису никаква оцила, то је модерно тумачење. И НИГДЕ тај симбол није био симбол неког народа или тако нечег, већ само ЈЕДАН ОД много симбола, можда чак и светих симбола, попут свастике, крста, круга, крста у кругу, квадрата издељеног на 4 дела итд. Код Срба га нема у употреби, а српска властела га усваја тек крајем Средњег века по узору на византијске грбове, и то је крај приче.

Пројектовати тренутну ситуацију на прошлост по том питању је равно тврдњи да је Хитлеров кукасти крст немачко наслеђе које су они вукли још од древних Аријеваца током 3.000 година све до данас. А то је глупост. Свастика постоји као симбол и код Германа и код Словена, али то је заборављени симбол који се хиљадама година није користио као централни симбол било чега, а Хитлер га је оживео по угледу на симболику Индијског потконтинента. Са те стране, ону слику некакве "Сербоне" (ко ли само измисли то име!) је могуће тумачити и да се ради о шаховници. Артема је уз грчко изостављање Х на почетку речи Хартема, Харутема, а Арвати, Арувати и Харахвати су Хрвати, па је тако Артемида заправо "преличено" Хрватина, којој се и по томе што носи одору у облику шаховнице види да је древна хрватска богиња.
Da,da,i ovo sve naravno spada u tvoju zvanicnu,priznatu, verziju istorije:hahaha::hahaha::hahaha:.................po kojoj se koliko znam ime hrvat,i svaki njegov slican oblik, pominje tek puno kasnije od imena srbin,i takodje puno kasnije od ovih desavanja,tj.arheoloskih nalaza

Back