Kor
Poznat
- Poruka
- 7.634
razumem da sebe svrstavas u slonove.... ali mi jos nije jasno po pitanju baba i zaba?!?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jovan Deretic koliko je meni poznato govori engleski, francuski, latinski, starogrcki... Nije moj problem sto vi imate apatiju prema tom coveku. Ja ga licno duboko uvazavam zbog hrabrosti da se upusti u proucavanje tako kompleksnih stvari kao sto je istorija, Neobrazovan covek nikada ne bi mogao da tako duboko vlada materijom. Dovoljno je pogledati njegove knjige i razumnom coveku sve bude jasno.
...
to sto demonstriras se naziva argumentima coveka bez argumenata. Ko god pocinje da vredja drugog coveka to je pouzdan priznak nedostatka argumenata.
Problem svih vas je da ne razumete sustinu rada i doprinosa Deretica. Njegov doprinos se moze pokazati isto tako velikim kao sto je bio rad Kopernika ili Galilea....
razumem da sebe svrstavas u slonove.... ali mi jos nije jasno po pitanju baba i zaba?!?

Ниси укапирао. Он је слон. (Слонови су врло паметне и уопште, симпа живуљкеrazumem da sebe svrstavas u slonove.... ali mi jos nije jasno po pitanju baba i zaba?!?
Ниси укапирао. Он је слон. (Слонови су врло паметне и уопште, симпа живуљке).
Hajde da više ne oživljavamo ovu temu.
Dovoljno mi je šokantno to što je ovoliko dugo (br. stranica!) trajala...
Ma, još samo ovo, ne zameri Slavko, oči moje:
Dvojnica, an instrument typical for the regions of Central and Western Serbia and Serbian regions across the river Drina, which is made and played somewhat differently. It is a double pipe (gaida), which has a form of a rectangular prism or which is more rarely is composed form two parallel cylindrical tubes.
![]()
![]()
![]()

ma jok
to si ti pripisao deo biografije jednog Jovana Deretica:
http://sr.wikipedia.org/sr-el/Јован_Деретић
jednom maloumniku Govanu Sereticu http://indic1.tripod.com/istorija.htm
Uzmi neko 'ladno oruzje i prekini zlu sudbinu!
Ниси укапирао. Он је слон. (Слонови су врло паметне и уопште, симпа живуљке).
Gajde sviraju i Rumuni ali DVOJNICE ne.Pa to je okey ali gajde sviraju i Skoti,velsani,Irci a i Englezi.
Dobro moguce je da svi ti narodi poticu iz jedne grupe Indoevropljana
ali nisam cuo ni za kakvu boginju Srebonu.
A što neb* moglo:A Ako biste mogli postaviti jos neku sliku ,![]()

Славен је у праву, најбоље би било игнорисати их, и оставити да се сами даве у овом глибу, нек измишљају даље, рецимо, да су Срби својом неслогом изазвали Велики Прасак.I šta bi trebale te slike sad da pretstavljaju ? Opet neki "dokaz" da je homo sVrbendikus vladao svetom ?![]()
Ne , mačija bolesti Crna Gujo, treba da preTstavljaju dokaz da se frula dvojnica svirala u staro vreme, kao što i jeste, jel to tačno ili nije?I šta bi trebale te slike sad da pretstavljaju ? Opet neki "dokaz" da je homo sVrbendikus vladao svetom ?![]()
Јован И. Деретић није научник, није историчар и што је најважније, није ни нешто посебно интелигентан или продуховљен. Брука би било за српску науку и српску историју да се он наводи као ауторитет по било ком основу, чак и као аутор и ту се не треба спрдати, ма колико тешко то било на таквом примеру шалабајзерства, већ аргументовано указати на све, ставку по ставку. А нарочито наводити све оне примере и гафове који се не могу десити ни студентима историје, а камоли "професорима". Ту мислим на гафове о календаристици, називању византијске ере "српском" и сл. А затим се посебно осврнути и на остале ауторе и њихову везу са целом причом, првенствено на Олгу Луковић Пјановић и њен неспоран докторат и разбијање мита у вези са њим и са њом тиме што ће се навести о чему се заправо ради и колико везе књига "Срби... народ најстарији" заиста има везе са подручјем у којем се она школовала и докторирала.
Знате, на Пољопривредном факултету на једном универзитету у Србији предаје један од наших највећих стручњака за виноградарство и енологију и реч је о човеку који је, као и многи, у својим касним 40-им по први пут у свом животу узео да се занима за националну историју, па ништа мање него одабрао да буде "стручњак" за подручје Старог века и да чита "проверене" ауторе који су помињани више пута на теми. Па тако ем оптерећује студенте својом "скривеном" историјом, ем своје уџбенике у којима пише "историјске" уводе о којима не бих даље причао. Слична ствар и са једним нашим познатим математичарем и професором на Математичком факултету, који је исто под старе дане одлепио попут Милића или Јовановића и кренуо да тражи Троје, Атлантиду и Едемски врт испод Београда. И сад ће неко да њих спомиње, ако се случајно придруже тим аутохтонистичким сектама, да наводи као ауторитете и да их потписује докторским и професорским титулама.
Стварно је чудно како немамо доктора историје, филозофије или права који ће, тако одједном, са 50 година кренути да се "занимају" за математику и тврдити да су решили трисекцију угла или квадратуру круга, или да гравитација не постоји или нешто попут тога. На сву срећу, у природним наукама због њихове егзактности и мало или нимало везе са свакодневицом, нема места неком претераном секташењу... али зато историја и медицина страдају само тако. Негде је неко рекао, а то стварно и треба подржати, да самозване историчаре и њихову "научну" активност треба законски третирати једнако као и медицинску праксу доктора-самозванаца, приучењака или алтернативних медицинара.
Деретић евентуално може бити на прагу нечега, можда се и испостави и докаже да је био на трагу нечега, али његово дело као целина и као идеја је апсолутно смеће. И, да, ту нису потребне титуле и звања да би се то рекло. Његову књигу "Серби - народ и раса" може да напише сваки довољно докон академац, за то нису потребне титуле.

tako je svojevremeno u Hrvatskoj bila u knjigama u tuđmanovo vreme isto neka priča o hrvatskim bogovima i božicama....al to ti je to ...daj narodu hleba i igara...i skreći pozornost na čim veće 8edastoće jer ...masa se prima na to...verne oFce spremne za šišanje i farbanje
![]()
1. To nisu idiotska pitanja.
2. Nisam tražio test inteligencije tvoj
Umesto da koristiš naučne činjenice, ti širiš laži nekakvih kvazi istoričara.
Ne, nego ti nemaš argumente.
Želim izvor te slike, odakle si to uzela.
E ovde sam te uhvatio. Ovo je dokaz da si bežala sa časova istorije.
Četiri ocila je prvo bio grb Vizantije, pa ga je preuzeo Stefan Lazarević preimenovali u SAMO SLOGA SRBINA SPAŠAVA.
TAj VIZANTIJSKI GRB znači: Βασιλεὺς Βασιλέων Βασιλεύων Βασιλευόντων
Razbijena si kao zvečka.
A ko si ti, anonimusu? Pokazi svoje pravo ime i svoja djela, inteligencijo cuvena! nemoj kriti svoju velicinu pod nikom, izadji u javnost, prosvijetli svijet!![]()
Ругала се врана врани?
Ругала се врана врани?
И ти и ја смо овде анонимуси, само што сам ја анонимус са аргументима а ти анонимус који лаје. Покажи и да знаш да уједаш, а овде се најбоље уједа аргументима.
Имаш ли их, или само имаш празне речи?![]()