DP filter i sve o njima

Ako je prešao 500.000 ako ga ima sigurno da je zamenio, stavio neki polovan ili ga razbušio kao što se kod nas radi. Sigurno postoji i neka budž varijanta kao i kod nas, gledam imaš more yt klipova gde po garažama drndaju te krševe da otčepe.

I kod nas kada neko kupi "nov" auto iz uvoza jednom zameni ulje i presvlake pa vozi dok se ne raspadne auto.

Namenski sam otvorio ovu temu kako u narednih godinu dana ne bi došlo do ZAGUŠENJA foruma sa pitanjima o dp filteru jer će mnogi muku mučiti sa tehnički neispravnim automobilima u koje treba uložiti nekoliko hiljada evra kako bi se osposobili za normalan netrovački saobraćaj da skratim - prolazak EKO testa na tehničkom

Hiljade ljudi će lutati internetom u potrazi za JEFTINIM rešenjem koje ne postoji i otvaraće bezbroj raznovrsnih tema "reko mi jedan majstor"
I uvek ide ista priča pa probaj da očistiš ŠTA da očisti kada je to fiknuto prilikom uvoza?!??
U najboljem slučaju je dp filter rasturen, očišćen i takav zavaren nazad za auto. To je premija danas dok se oni na tehničkom ne uhodaju a bogami i ovi što sređuju softver.

Premium varijanta je da filter rasture, napune žicom i vrate na auto, nešto slično sportskim auspusima i dampiranju istih ali svejedno takvi automobili idu na otpad.

Nista ne ide na otpad.
TI si skrenuo iz sina tj ispao i tebi je sve otpad.
A da malo razmislis o tome da 70% automobila ima DPF i da se on moze cistiti sa profi masinama veoma uspesno?
Vidis,DPF se zacepljava i na kolima sa 50k km koja se voze iskljucivo po gradu i svakih mesec dana se ispisuje poruka na displeju da treba da se regenerise DPF.
Znaci do nacina je voznje a ne do kilometraze.

Nemas ti pojma.
Ajd se kladimo da je na svakom autu iz uvoza DPF na autu!
E sad ranije se to resavalo ako je zacepljen skidanjem jer nije bilo provere na tehnickom pregledu a sta mislis danas da se to i dalje radi? Kako da ne a pogotovo sto se DPF moze resiti tj ocistiti sa sve montazom za 100€ i to se doda na cenu automobila koju svaklako placa krajnji kupac.
Veci problem ce biti dugogodisnji vlasnici koji su u 50% slucajeva sami resili da izbace DPF kao Milos na BMW-u a oni ostali su kupili takav auto.
A ti upravo predlazes da je bolje kupiti od takvih ljudi sto je ok s jedne strane ali s druge strane i nije.

Ovde pričaš priče a ti prvi prodaješ na metan i plin automobile to su svi videli koji prate ova podforum.

Kupovinom od prvog vlasnika se dobija kompletna servisna istorija a kupovinom od privatnog vlasnika može isti da se tuži ako je smanjivao kilometražu ili skinuo dpfilter.

Poslednja izmena od moderatora:
I auto bez auspuha ide bolje pa ne znam daj svi da poskidamo onda jbš uši i zdravlje.

Naravno da bolje ide zamisli kako je izduvnim gasovima da se provlače kroz milimetarske rupice. Isto važi i za katalizator kod benzinca.

Ja zaista ne znam o cemu ti laprdas?
Kakve veze ima sto imam i benzince i dizelase i metandzije i plinase?
Prodajem sve gde mislim da mogu da zaradim a ovde pricamo konkretno o DPF-u i ja ga imam na svakom primerku koji ga fabricki ima i za svo ovo vreme nijedan mi nije upao a da ga nema nit sam morao da ih nosim na ciscenje ili skidanje tj samo jedan Audi A4 2.0TDI je imao problem sa DPF-om ali s obzirom na kolicinu kola to je zanemarljivo.
Prema tome te price o kolima iz inostranstva koje siris nemaju nikakvu osnovu a pogotovo sada kad je cilj prodavca da automobil prodje tehnicki pregled koji krece za manje od mesec dana da mu kupac ne bi vracao auto i slicno.

Back