Došljaci- Da ili Ne?

Eeee, lako je tebi, kad medj' radikalima ima najvise muskih... :?

Dok proberemo medj' ovima drugima...pa na parove razbrojs...pa ko volE seke, a ko bate...sh'a ti ostane... :roll: :confused:

Ide se po principu : daj shta dash...mis'im, kad zavlada...pa kriza, da ne kazem ... :oops: :lol:

nesha taxista:
To su prouzrokovali neki drugi, pre svih vlasti Srbije, Hrvatske i Bosne. Izbeglice su samo posledice.

Vlasti su krive sto su zagovarale fasi-nacionalizam ali nisu krive sto su komsije nasrtale na zivot jadnim proteranim Srbima kojih je oko milion u kolonama i zbegovima zavrsio na nasim prostorima, ostavljajuci vekovna ognjista i sve sto su imali... :confused:

Ili ti i tebi slicni mislite da su iz obesti dosli ovde..??? :x

Nisu došli iz obesti ovde to nije niko ni rekao.Ali zar nisu izbeglice radile to isto kad su došli ovde?
Najveći primer su Hrtkovci i ima još dosta pojedinačnih slučajeva u drugim mestima.A da ne pričam o pritiscima na Hrvate ovde koji su isto to doživljavali pa su morali da odu.Pozivi,pretnje,upadi u kuće,.........
Ko im je dao to pravo?
I onda se pitaju izbeglice zašto ih narod ovaj ne voli!

A da se vratimo jedno 60-ak godina unazad.Tako isto je proteran nemački narod odavde.Ništa nisu smeli da ponesu,ostale su im pune kuće svega.Da li je neko njih pitao tad kako se osećaju?
U njih su ušli Srbi uglavnom iz Bosne.Setite se šta su radili!
Razbijali su pločice u kupatilu da im koze ne bi slomile noge,rušili velike,zidane,kaljave peći jer su mislili da su spomenici,skidali parket i ložili ga na sredini prostorije,..........................

svetolik trpkovic:
tako je, njemu je lakse uterati nego objasniti

Пази на реп...... 8-)

4.gif

dragoslava:
Nisu došli iz obesti ovde to nije niko ni rekao.Ali zar nisu izbeglice radile to isto kad su došli ovde? :oops: :oops: Najveći primer su Hrtkovci i ima još dosta pojedinačnih slučajeva u drugim mestima.A da ne pričam o pritiscima na Hrvate ovde koji su isto to doživljavali pa su morali da odu.Pozivi,pretnje,upadi u kuće,.........
Ko im je dao to pravo?
I onda se pitaju izbeglice zašto ih narod ovaj ne voli!

Bilo bi bolje po tebi da su ih sve pobili dole da nam ovde ne smetaju, ugrožavaju nam komfor???? :oops: Izbeglice iz Srbije su pojedinačni slučajevi - lepo kažeš, iz Bosne i Hrvatske je masovno iseljavanje, čini mi se da postoji mala razlika. U Srbiji danas ima Hrvata koliko ih je bilo i pre rata, a Srba u Hrvatskoj??? Ne govorim o politici, samo govorim o našem odnosu prema tim ljudima.

BG1109:
. U Srbiji danas ima Hrvata koliko ih je bilo i pre rata, a Srba u Hrvatskoj??? .
Ne slažem se sa tobom da ima Hrvata u Srbiji koliko ih je bilo i pre rata!Znaš koliko Hrvata ja znam koji su otišli!Pakovali su se krišom da niko ne sazna,dobijali su pretnje telefonom i na poslu su ih maltretirali.Sa jednom Hrvaticom sam jako bila dobra,bile smo ko sestre,zajedno završile školu i znam da se to njenoj porodici dešavalo.Kad je krenula za hrvatsku,jedva smo se odvojile i sad kad se setim srce mi se cepa.I danas smo u kontaktu i dolazi ovamo.

dragoslava:
Ne slažem se sa tobom da ima Hrvata u Srbiji koliko ih je bilo i pre rata!Znaš koliko Hrvata ja znam koji su otišli!Pakovali su se krišom da niko ne sazna,dobijali su pretnje telefonom i na poslu su ih maltretirali.Sa jednom Hrvaticom sam jako bila dobra,bile smo ko sestre,zajedno završile školu i znam da se to njenoj porodici dešavalo.Kad je krenula za hrvatsku,jedva smo se odvojile i sad kad se setim srce mi se cepa.I danas smo u kontaktu i dolazi ovamo.

Eto, vidish, bash si divna jedna saosjecajna dushica, kad nisi imala predrasuda...a kako onda nemash saosjecanja kakve li su ''pretnje'' dobijali ti doshljaci koji su doshli tu kod tebe ?
I shta mislish kako bi bilo da ti ta tvoja divna zena ispricha da je njeni srodnici Hrvati pljuju shto je doshla u Hrvatsku , a mozda pricha ekavski ?Jel' bi ti bilo zao...a ti si eto bila svjedok kakve su pretnje prezivjeli ovdje...

Što se mene tiče ja ih ne mrzim!
Ne dao Bog nikome to!Svako ima pravo na život!
Ali nemam u krugu prijatelja izbeglice jer ne moguu da se složim sa njima u većini stvari!
Kad je bilo bombardovanje iste te izbeglice(pojedinci) govorili su:
Tako vam i treba da osetite malo i vi kako je!
Jel treba još nešto da kažem posle ovih reči!

...jeste to je strashna rechenica i istina je...ali ja opet ne smijem zamjeriti , vec pokushavam da se saosjecam da su ljudi pukli psihichki...teshkoce ubijaju...isto je i ovdje bilo komentara kad je bio teroristichki napad na one americhke blizance :''Neka, nije mi zao, nek i oni vide kako je to ? Kad su mogli da nas bombarduju, vratilo im se !'' A ljudi si poginuli...Obichan narod je podlozan tom nachinu praznjenja...
Tako se i meni deshavalo kad sam doshla ovdje da me jedan kolega bez ikakvog razloga provocira non-stop :''Doshli ste ovdje puni para,samo o ratu prichate, lazete'' ovakvi ste , onakvi , najgore sve(iako mu je otac moj zemljak, a tek shto sam bila puna para, o Boze nije me pitao shta cu jesti danas, nego odakle MENI patike chudo jedno...smeshno je shto sam ih dobila od tetke) ili trazim da kupim :''Hljeb" u prodavnici i trgovkinja mi odbrusi "Ma p.... vam materina svima , mi zbog vas nemamo...''...a ja nikakve veze s tim nemam...a onda dodjem kuci i tamoshnje izbjeglice mi govore :''Sta je vi domaci , imate sve..'' ( jel' treba da se raspravljam da moji roditelji rade pod radnom obavezom, plata je vic kojeg smo se rado sjecali, pomoci nema...u ratu obichan poshteni narod je izumrla vrsta)...ali ja sam sretna shto imam krov nad glavom i shto je splet okolnosti bio takav da ne izgubim sve...mi samo krecemo dalje od onoga shto smo imali prije ''paklene pauze'' i meni je to sasvim dovoljno...
siromashtvo je glavni uzrok ovakvih stvari...kod nas su Muslimani otishli na zapad , jer si bili ''bele ovce'', a nashi '' crne ovce''...dobro su se snashli tamo i sad se vratili, pa bar starci da chuvaju kuce...izbjeglice napolje iz muslimanskih kuca (zato se samoubistva masovno deshavaju) ...a nashi se nemaju gdje vratiti ili je popaljeno ili nepodnoshljivo za zivot ili su se ''sredili'' malo shto se tiche posla i porodice, gdje ce ponovo na ''gujinu rupu''....a mi smo ostali u nashoj krizi da se glodjemo Srbi domaci i Srbi izbjeglice...znachi tachno se vidi razlika izmedju njihovij i nashih izbjeglica ekonomski...a eto moj komshija pravi povratnichku zurku, cijelu noc pijani pjevaju , svoje pjesme i podrugljivo karikiraju srpske i niko nije pozvao policiji, niti se svadjao s njima...takav smo narod, pusti...doshao je na svoje...da ponovim strashno je biti protjeran, o kome god da se radi...s kim sam bila dobra prije, ostala sam dobra i sad o kome god da se radi...

dragoslava:

:confused: :confused: Ženo, pročitaj ponovo šta sam napisao. Iz Hrvatske su se ljudi kolektivno iselili, ej, ej!!!!!! 300-400 hiljada ljudi je otišlo iz svojih kuća, 20 000 hiljada kuća je popaljeno posle toga - podatak medjunarodnog crvenog krsta - o čemu ti pričaš? Po kolektivnim centrima su ih jele vaške i šuga i ti si se našla pozvanom da pričaš o tome kako su oni loši ljudi. Nije ta tvoja drugarica kriva za to, ali nemoj da mi trabunjaš ovde o nekim pojedinačnim slučajevima i da pljuješ naše izbeglice. Da nisi nekom od njih možda pomogla?

BG1109:
Bilo bi bolje po tebi da su ih sve pobili dole da nam ovde ne smetaju, ugrožavaju nam komfor???? :oops: Izbeglice iz Srbije su pojedinačni slučajevi - lepo kažeš, iz Bosne i Hrvatske je masovno iseljavanje, čini mi se da postoji mala razlika. U Srbiji danas ima Hrvata koliko ih je bilo i pre rata, a Srba u Hrvatskoj??? Ne govorim o politici, samo govorim o našem odnosu prema tim ljudima.

Potpisujem svaku rec.

Back