Dosije Srebrenica

Naravno, Srebrenica je čista politika.

ne bi me cudilo, da pocnu da vade iz zemlje kosti stradalih Srba iz 2. rata, pa jih stavljaju na spisak zrtava.

Zet od mog prijatelja je bio zarobljen u Sarajevu tokom rata. Srbin, kopao rovove za tzv. arbih. Pokušao je da pobjegne na srpsku stranu i tada su ga Muslimani ubili, njegovo tijelo je ležalo na liniji cijeli rat, jer niko nije smio da priđe zbog mina.
Nakon rata i razminiranja leš je sklonjen. DNK analizom se nakon dosta vremena utvrdio njegov identitet a njegove kosti pronađene zajedno sa onim ostatcima koji su trebali biti pokopani u Potočarima u Srebrenici. Policija je obezbjeđivala preuzimanje njegovih posmrtnih ostataka.

:evil::evil::evil:

Zet od mog prijatelja je bio zarobljen u Sarajevu tokom rata. Srbin, kopao rovove za tzv. arbih. Pokušao je da pobjegne na srpsku stranu i tada su ga Muslimani ubili, njegovo tijelo je ležalo na liniji cijeli rat, jer niko nije smio da priđe zbog mina.
Nakon rata i razminiranja leš je sklonjen. DNK analizom se nakon dosta vremena utvrdio njegov identitet a njegove kosti pronađene zajedno sa onim ostatcima koji su trebali biti pokopani u Potočarima u Srebrenici. Policija je obezbjeđivala preuzimanje njegovih posmrtnih ostataka.

:evil::evil::evil:

Stoka..:evil:

Jedno sa drugim ima uzročno-posledničnu vezu...da Orićeva falanga nije pobila 3.500 Srba, možda se nebi dogodila ni Srebrenica...Nemogu Orićeva zlodela biti opravdana a ubistva od strane pripadnika VRS etničko čišćene...samo što tebe kao ni vaše američke sponzore nezanimaju srpske žrtve...

P.S. tačno je nigde nisi opravdavao Orićeve zločine...ali ih nisi ni osudio...kao što je većina Srba osudila zločin u Srebrenici...
Zločini Orića i zločini četnika Maksimovića u Foči se mogu porediti u po broju i načinu izvršenja. Maksimović nije bio ni na opštinskom sudu.
GENOCID u srebranici je osveta Turcima..... zašto? pitaj genocidnog generala Mladića.
Turaka u Bosni nema preko 100 godina, a i da ih je bilo, nema podataka da su izvršili GENOCID u Srebrenici i oko nje nad bilo kim.

To je za nepovjerovat:
Otac mog prijatelja je zarobljen u Srebrenici, kosti mu nađene DNK analizom utvrđeno u 3 masovne grobnice.
Kosti prohodale kroz zemlju hodale same ili
je neki Bager zločinac i bagerista zločinac a po naređenju genocidne politike i genocidnog naredbodavca pokušao sakriti GENOCIDNI ZLOČIN.

To je za nepovjerovat:
Otac mog prijatelja je zarobljen u Srebrenici, kosti mu nađene DNK analizom utvrđeno u 3 masovne grobnice.
Kosti prohodale kroz zemlju hodale same ili
je neki Bager zločinac i bagerista zločinac a po naređenju genocidne politike i genocidnog naredbodavca pokušao sakriti GENOCIDNI ZLOČIN.

Vjerovao ili ne tako je bilo.

Pa jedna je stvar strijeljanje ratnih zarobljenika a druga genocid. Pitah te za srpske žrtve tamo na IDC i ništa mi ne reče...

Vjerovao ili ne tako je bilo.

Pa jedna je stvar strijeljanje ratnih zarobljenika a druga genocid. Pitah te za srpske žrtve tamo na IDC i ništa mi ne reče...[/QUOTE
Nemam namjeru da ti obješnjavem, jer ti nečeš ni da pročitaš šta i kad sam ti napisao zato evio ti nešto o IDC-u koji obrađuje zločine i nad Srbima, ja im vjerujem a tebe nemogu natjerati da vjeruješ Mirsadu, on je ta tebe antiSrbin samim tim što mu je ime Mirsad.
Za tebe Srbi nemogu počiniti GRNOCID, bože moj oni su "Nebeski narod" i iznad ostalih su naroda u ex JU; Slovenaca,Hrvata, Bošnjaka, Crnogoraca, Makedonaca, Šiptara i drugih nacionalnih manjina.
IDC predstavio "Bosanski atlas ratnih zločina"

"Bosanski atlas ratnih zločina", novi projekt Istraživačko-dokumentacionog centra (IDC) koji sadrži činjenice o žrtvama rata, masovnim ubistvima, silovanjima i sudskim presudama, kao i podatke o uništavanju kulturnog i historijskog naslijeđa BiH od 1992. do 1995. predstavljen je danas u Sarajevu.

Radi se o dokumentu u digitalnoj formi - geografskom informacionom sistemu (GIS), temeljenom na Google Earth tehnologiji koji sadrži činjenice o ratnim događajima u BiH te omogućava pristup dokumentiranim informacijama iz baze podataka IDC-a, ali i drugih organizacija i pojedinaca.

Predsjednik IDC-a Mirsad Tokača istaknuo je na pres-konferenciji da novi projekt predstavlja kvalitativan pomak u sakupljanju činjenica o ratu - ratnim zločinima, kršenju međunarodnog humanitranog prava, konvencija o genocidu i ženevskih konvencija te doprinos demonopolizaciji procesa suočavanja s prošlošću kojim se pokušava manipulirati u političke svrhe.

"Naša je namjera građanima BiH, kao i bh. dijaspori omogućiti sveobuhvatan pristup informacijama u posjedu IDC-a, ali podacima drugih institucija koje su spremne da sarađuju na ovom projektu", kazao je Tokača, uz napomenu da se radi o poslu koji nije završen, te koji će se nastaviti unosom novih, ili korigiranjem već unesenih podataka u skladu sa saznanjima do kojih će se doći.

Bosanski atlas ratnih zločina sadrži 50.000 geokodiranih tačaka, a tim IDC-a dosad je posjetio više od 2.500 mjesta na kojima su zločini počinjeni. Atlas nudi mogućnost za pretraživanje podataka po različitim specifičnim kriterijima, te uvid u geografski preciznu sliku lokaliteta gdje su zločini počinjeni, uz odgovarajuću videopotporu (sadrži oko 3.500 sati videozapisa). Atlas predstavlja i svojevrsni memorijal svim žrtvama proteklog rata bez obzira na njihovu etničku, religijsku, političku ili socijalnu pripadnost.

Kako je rečeno, ovaj je projekt otvoren za dopunu novim relavantnim činjenicama i dokazima kao što su one sadržane u arhivi Haškog tribunala (ICTY), ili činjenicama o ratnim dešavanjima s prostora eks Jugoslavije, kao i novim sudskim presudama. Atlas može biti koristan za tužitelje, a s obzirom na brz pristup određenim činjenicama.

Svako ko ima pristup Internetu može posjetiti web-portal IDC-a
(Hyperlink"http:/www.idc.org.ba/"www.idc.org.ba) i tako dobiti fajlove Atlasa, te koristeći Google Earth zumirati kartu Bosne i Hercegovine, a potom dodatno zumirati sva područja i lokacije na kojima su ratni zločini počinjeni.

(Fena)

Zločini Orića i zločini četnika Maksimovića u Foči se mogu porediti u po broju i načinu izvršenja. Maksimović nije bio ni na opštinskom sudu.
GENOCID u srebranici je osveta Turcima..... zašto? pitaj genocidnog generala Mladića.
Turaka u Bosni nema preko 100 godina, a i da ih je bilo, nema podataka da su izvršili GENOCID u Srebrenici i oko nje nad bilo kim.

A ti see malo pravis lud..............
nego da ponovim pitanje, zato ne donesete rezoluciju o genocidu nad Srbima?

Kakve i cije genocidne politike?

I ako mozes jos koji put da ponovis rec genocid.
Zar sebe ne razumeš Turci, Nemci, Hrvati i Muslimani, "su genocidni narodi".
Ja razumem tvoju potrebu da ne prihvatiš istinu zat što su "Srbi su svojom politikom načinili GENOCID u Srebrenici kako bi na tom prostoru uništili jedan genocidno nastrojen Muslimanski narod, a genocidno uništavanje jednog genocidnog naroda nemože biti GENOCID".

Ja razumem tvoju potrebu da ne prihvatiš istinu zat što su "Srbi su svojom politikom načinili GENOCID u Srebrenici kako bi na tom prostoru uništili jedan genocidno nastrojen Muslimanski narod, a genocidno uništavanje jednog genocidnog naroda nemože biti GENOCID".
Zato lepo osudite vase koljace i zlocince, priznajte genocid nad Srbima, i zadovoljite pravdu,........................da se ne bi obistinile tvoje crne slutnje........................jer sto nije, moglo bi da bude

A ti see malo pravis lud..............
nego da ponovim pitanje, zato ne donesete rezoluciju o genocidu nad Srbima?
Armije Republike Bosne i Hercegovine od svog formiranja nije nikad načinila genocid.
Za tu vojsku niko ozbiljan nije izrazio sumnju, podigao optušnicu, i osudio za Genocid.
Priča o genocidu nad Srbima u ovom ratu je nebulozna i forsiraju je oni koji su bili u ratu na strani politike, vojske i policije koja je počinila Genocid.
Priča o genocidu u BiH nad Srbima je pokušaj izjednačavanja zločina sa zločinom GENOCIDA u Srebrenici.

Armije Republike Bosne i Hercegovine od svog formiranja nije nikad načinila genocid.
Za tu vojsku niko ozbiljan nije izrazio sumnju, podigao optušnicu, i osudio za Genocid.
Priča o genocidu nad Srbima u ovom ratu je nebulozna i forsiraju je oni koji su bili u ratu na strani politike, vojske i policije koja je počinila Genocid.
Priča o genocidu u BiH nad Srbima je pokušaj izjednačavanja zločina sa zločinom GENOCIDA u Srebrenici.

Ne, tzv Armija Bih nije napala kolonu koja se povlačila iz Tuzle...
Ne.Orić i Prazina nikad nisu ubili preko 8.000 Srba...
Ne, uostalom ta armija nikad i nije ratovala u Bosni...više su služili za slikanje...sa odsečenim Srpskim glavama i ušima i prstima...
Tvoje poimanje istine je i dovelo do toga da ispada da Srbi negiraju Srebrenicu...
NIGDE I NIKADA, MAKAR NE NA OVOM FORUMU NISAM VIDEO DA JE IKO OD MUSLIMANA NAPISAO DA OSUĐUJE ZLOČINE NAD SRBIMA...
A video sam stotine postova u kojima čak i oni koje vi zovete internet ratnicima osuđuju ubijanje civila...

[/U]Zato lepo osudite vase koljace i zlocince, priznajte genocid nad Srbima, i zadovoljite pravdu,........................da se ne bi obistinile tvoje crne slutnje........................jer sto nije, moglo bi da bude
Nerazumem Muslimani odnosno Bošnjaci nisu načinili GENOCID a moglo bi i to da bude....

E "Jarane" to neće, uvjeren sam, niko doživjet da ARBiH načini genocid.
Mi smo branili BIH od Ustaša, NDH, Velike Srbije i Četnika.
Legitimni medjunarodni sudovi i Sudovi BiH neka sude svakog pojedinca i grupu koja je načinila zločin i genocid.
Sve vojske u svim ratvovima su činile zločine pa i u ovom ratu.
U ovom ratu samo jedna politika, vojska i policija je načinila genocid za što postoji i presuda međunarodnog suda.
Razolucija o genocidu u BiH se nemože donijeti zbog nastavka genocidne Miloševićeve i Karedžićeve politike.

Ne, tzv Armija Bih nije napala kolonu koja se povlačila iz Tuzle...
Ne.Orić i Prazina nikad nisu ubili preko 8.000 Srba...
Ne, uostalom ta armija nikad i nije ratovala u Bosni...više su služili za slikanje...sa odsečenim Srpskim glavama i ušima i prstima...
Tvoje poimanje istine je i dovelo do toga da ispada da Srbi negiraju Srebrenicu...
NIGDE I NIKADA, MAKAR NE NA OVOM FORUMU NISAM VIDEO DA JE IKO OD MUSLIMANA NAPISAO DA OSUĐUJE ZLOČINE NAD SRBIMA...
A video sam stotine postova u kojima čak i oni koje vi zovete internet ratnicima osuđuju ubijanje civila...
Kad bih bio kao vi moji negirate Genocid, zločine na kapiji u Tuzli, na Markalama u Sarajevu i.......
Napisao bih (boldovano) to du učinili Strbi da bi okrivili Vladu u Sarajevu, Armiju Republike BiH i sve patriote zemlje Bosne kako bi Bosnu ili dio nje pripojili Republici Velikoj Srbiji.
Osnovni cilj paravojnih srpskih formacija je ne birati sredstva ali doći do cilja.

Kad bih bio kao vi moji negirate Genocid, zločine na kapiji u Tuzli, na Markalama u Sarajevu i.......
Napisao bih (boldovano) to du učinili Strbi da bi okrivili Vladu u Sarajevu, Armiju Republike BiH i sve patriote zemlje Bosne kako bi Bosnu ili dio nje pripojili Republici Velikoj Srbiji.
Osnovni cilj paravojnih srpskih formacija je ne birati sredstva ali doći do cilja.

Kao i uvek..izbegavaš odgovor na ono što ti neodgovara..a što se tiče konkretno tih Markala..guglaj malo...videćeš da tu ima puno stvari koje nisu baš onakve kako ih je vaša televizijam predstavila...

]Gdje sam ja pravdao bilo koji postupak Nasera orića, zločin prema civilima i ....[/B]
Prevdanje zloćinima Orića, Genocid u Srebrenici, je isto što i pravdanje Genocida u Jasenovcu ubitstvom kralja Aleksandra..
Genocid je Genocid ma gdje se on dogodio i ko ga načinio. Opravdanje ne postoji.

Nerazumem Muslimani odnosno Bošnjaci nisu načinili GENOCID a moglo bi i to da bude....

Mi smo branili BIH od Ustaša, NDH, Velike Srbije i Četnika.
Legitimni medjunarodni sudovi i Sudovi BiH neka sude svakog pojedinca i grupu koja je načinila zločin i genocid.
U ovom ratu samo jedna politika, vojska i policija je načinila genocid za što postoji i presuda međunarodnog suda.
Razolucija o genocidu u BiH se nemože donijeti zbog nastavka genocidne Miloševićeve i Karedžićeve politike.

]Kad bih bio kao vi moji negirate Genocid, zločin[/B]e na kapiji u Tuzli, na Markalama u Sarajevu i.......

interesantno...................objasni nam zasto masakriranje hiljade civila nije genocid, a ubijanje "zarobljenih vojnika" jeste

Mi smo branili BIH od Ustaša, NDH, Velike Srbije i Četnika.Legitimni medjunarodni sudovi i Sudovi BiH neka sude svakog pojedinca i grupu koja je načinila zločin i genocid.

Vi ste sebe uvjerili da vam je cilj rata nesto sasvim drugo od stvarnog cilja.Vi ste pravili muslimansku BiH i kad je niste dobili,onda ste poceli sa pricom,kao to je bila vasa zelja,multi-kulti sranje,bla,bla,bla.Vase jedinice prilikom napada su imali Allahovo ime na usnama,a ne neku multieticnu poruku.Citao se tespih,nije se recitovao Dizdar,...Znate vi ti vrlo dobro,ali sto je najvaznije znamo to i mi!:rtfm:

Ja stvarno ne razumem ovu boldovanu recenicu.

Ko je uopste rekao da su muslimani genocidan narod?

Ima! Sam Tito se prevrnuo u grobu od izdaje i prodaje balkana Saudijskog Arabiji i njihovim zahtevima Evropi i Americi u to vreme. A o narodu na balkanu? Ma ko ih... Vazzno da Arapi i Ameri imaju ulje i peshkire svilene da im brishu bulje.

Ni Isus a niti Muhameded nisu bili dovoljno vidoviti da vide da takvo zlo bi se prodalo za kase kakve nijedan sam kralj njihovog vremena nije tada imao. Prodali su se i kriju pod piramidom brojnih sluga, koju ni sam Egipat nikada nije imao.

Krvare medjutim nailepshe kad im zakoljesh potomke.

Nemam namjeru da ti obješnjavem, jer ti nečeš ni da pročitaš šta i kad sam ti napisao zato evio ti nešto o IDC-u koji obrađuje zločine i nad Srbima, ja im vjerujem a tebe nemogu natjerati da vjeruješ Mirsadu, on je ta tebe antiSrbin samim tim što mu je ime Mirsad.
Za tebe Srbi nemogu počiniti GRNOCID, bože moj oni su "Nebeski narod" i iznad ostalih su naroda u ex JU; Slovenaca,Hrvata, Bošnjaka, Crnogoraca, Makedonaca, Šiptara i drugih nacionalnih manjina.
IDC predstavio "Bosanski atlas ratnih zločina"

"Bosanski atlas ratnih zločina", novi projekt Istraživačko-dokumentacionog centra (IDC) koji sadrži činjenice o žrtvama rata, masovnim ubistvima, silovanjima i sudskim presudama, kao i podatke o uništavanju kulturnog i historijskog naslijeđa BiH od 1992. do 1995. predstavljen je danas u Sarajevu.

Radi se o dokumentu u digitalnoj formi - geografskom informacionom sistemu (GIS), temeljenom na Google Earth tehnologiji koji sadrži činjenice o ratnim događajima u BiH te omogućava pristup dokumentiranim informacijama iz baze podataka IDC-a, ali i drugih organizacija i pojedinaca.

Predsjednik IDC-a Mirsad Tokača istaknuo je na pres-konferenciji da novi projekt predstavlja kvalitativan pomak u sakupljanju činjenica o ratu - ratnim zločinima, kršenju međunarodnog humanitranog prava, konvencija o genocidu i ženevskih konvencija te doprinos demonopolizaciji procesa suočavanja s prošlošću kojim se pokušava manipulirati u političke svrhe.

"Naša je namjera građanima BiH, kao i bh. dijaspori omogućiti sveobuhvatan pristup informacijama u posjedu IDC-a, ali podacima drugih institucija koje su spremne da sarađuju na ovom projektu", kazao je Tokača, uz napomenu da se radi o poslu koji nije završen, te koji će se nastaviti unosom novih, ili korigiranjem već unesenih podataka u skladu sa saznanjima do kojih će se doći.

Bosanski atlas ratnih zločina sadrži 50.000 geokodiranih tačaka, a tim IDC-a dosad je posjetio više od 2.500 mjesta na kojima su zločini počinjeni. Atlas nudi mogućnost za pretraživanje podataka po različitim specifičnim kriterijima, te uvid u geografski preciznu sliku lokaliteta gdje su zločini počinjeni, uz odgovarajuću videopotporu (sadrži oko 3.500 sati videozapisa). Atlas predstavlja i svojevrsni memorijal svim žrtvama proteklog rata bez obzira na njihovu etničku, religijsku, političku ili socijalnu pripadnost.

Kako je rečeno, ovaj je projekt otvoren za dopunu novim relavantnim činjenicama i dokazima kao što su one sadržane u arhivi Haškog tribunala (ICTY), ili činjenicama o ratnim dešavanjima s prostora eks Jugoslavije, kao i novim sudskim presudama. Atlas može biti koristan za tužitelje, a s obzirom na brz pristup određenim činjenicama.

Svako ko ima pristup Internetu može posjetiti web-portal IDC-a
(Hyperlink"http:/www.idc.org.ba/"www.idc.org.ba) i tako dobiti fajlove Atlasa, te koristeći Google Earth zumirati kartu Bosne i Hercegovine, a potom dodatno zumirati sva područja i lokacije na kojima su ratni zločini počinjeni.

(Fena)

Mirsad Tokača je priznao da se na spisku navodnih srebreničkih žrtava nalazi i 500 živih ljudi.

Ovo sam htio da te pitam vezano za IDC:

Gdje su na ovom "Atlasu" zločini nad Srbima kao što je onaj u Pofalićima kada je za jedan dan ubijeno više od 200 srpskih civila ili ubistvo šestočlane porodice Ristović?

Poslednja izmena:

Hoćeš dokaz da su eksploziju u Sarajevu (ulica Vase Miskina) podmetnuli Muslimani?

Pa da malo argumentovano vidimo ko to nije birao sredstva da dođe do cilja.

Ili ćeš i dalje insistirati na lažima bez argumenata?

У ПОТОЧАРИМА И ДАЉЕ РАТНЕ ЗАСТАВЕ

Ратне заставе бивше Армије БиХ и транспаренти са натписима уредљивим за Србе нису уклоњени испред Меморијалног центра у Поточарима, гдје ће за три дана бити одржана комеморација Бошњацима, страдалим у Сребреници јула 1995. године.

Натписи типа "Србија=агресија=геноцид=Дејтон=Република Српска" сада су уочљивији него раније, јер су транспренти, постављени прије мјесец дана, замијењени новима, већим. И раније, као и садашње транспаренте, поставио је пријератни предсједник Извршног одбора општине Сребреница Ибран Мустафић, који је и члан Организационог одбора за обиљежавање 11. јула у Сребреници. Мустафић, који је био посланик СДА у пријератној вишестраначкој Скупштини БиХ, такође је и аутор књиге "Планирани хаос".

Заставе бивше Армије БиХ чији су припадници починили бројне злочине на подрујчу Сребренице и Братунца, као ни увредљиви транспаренти нису уклоњени упркос бројним захтјевима Срба, посебно организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, борачких организација и неких политичких партија.

Срби становници овог поручују кажу да ратне заставе позлијеђују још незацијељене ране великог броја породица погинулих српских бораца и убијених невиних цивила у овом крају.

О ратним заставама на пет јарбола, натписима и њиховим садржајем упознат је и предсједник Србије Борис Тадић који је, упркос томе, потврдио свој долазак на комеморацију у Поточаре 11. јула.

Предсједник Тадић ће се на скупу у Поточарима обратити на свега педесетак метара од великог транспарента на којем пише "Србија је одговорна за геноцид".

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=24284

:dash::dash::dash:

Back