Dopunjavate li klimu i koliko često?

mario80

Stara legenda
Poruka
75.707
Juče se vozim sa komšijom on sav ponosan kaže eto juče sam dopunio klimu i sad ledi. Na pitanje koliko puta dopuni on kaže par puta.

Koliko puta dopunjavate klimu? Ja u životu nisam dopunjavao klimu hladi isto kao prvog dana od kupovine auta. Svakih par godina promenim filter klime i na početku leta dezinfikujem sa onim sprejom iz lidla.

Vidim da se sada valjka i sprej da sami dopunite? Radite li to?

007213-1484x1376.jpeg

Juče se vozim sa komšijom on sav ponosan kaže eto juče sam dopunio klimu i sad ledi. Na pitanje koliko puta dopuni on kaže par puta.

Koliko puta dopunjavate klimu? Ja u životu nisam dopunjavao klimu hladi isto kao prvog dana od kupivine auta. Svakih par godina promenim filter klime i na početku leta dezinfikujem sa onim sprejom iz lidla.
da, upravu si... dok je sistem ispravan i nema nigde lekaže, ne treba nikad da se dopunjava nikad. ako postoji potreba da se dopunjava znači da negde "pušta" i da treba da se popravi. treba sanirati uzrok, ne posledice.

Meni svake god duva sve toplije
Sad mislim da duva 20 stepeni, hladi i oseti se ali malo.
U neku ruku mi i odgovara mada bi trebao da je dopunim
rekao bih da ti slabi kompresor, da ne može da nagura dovoljan pritisak.
imao sam sličan problem na nekom Seatu koji sam ranije imao. hladio je solino dok su spoljne temp. bile tako negde do 30°C ali na višim temp. vrlo slabo do nikako.
kada su sp. temperature nize, klima uredjaj moze da radi jos uvek efikasno jer su uslovi za oslobadjanje toplote iz kondenzatora povoljniji. ali kad su sp. temperature visoke, kompresor mora da radi intenzivnije da bi postigao isti efekat hladjenja. ako kompresor nije u najboljem stanju ili je istrosen, nece moci da nagura dovoljan pritisak rashladnog fluida za potrebno oslobadjanje toplote, pa je rezultat toga i niza temp. vazduha na koju moze da ohladi.
u tvom slucaju je verovatno isto oslabio kompresor... :think:

imao sam sličan problem na nekom Seatu koji sam ranije imao. hladio je solino dok su spoljne temp. bile tako negde do 30°C ali na višim temp. vrlo slabo do nikako.
kada su sp. temperature nize, klima uredjaj moze da radi jos uvek efikasno jer su uslovi za oslobadjanje toplote iz kondenzatora povoljniji. ali kad su sp. temperature visoke, kompresor mora da radi intenzivnije da bi postigao isti efekat hladjenja. ako kompresor nije u najboljem stanju ili je istrosen, nece moci da nagura dovoljan pritisak rashladnog fluida za potrebno oslobadjanje toplote, pa je rezultat toga i niza temp. vazduha na koju moze da ohladi.
Smesi mi se znaci trosak
Par puta sam cuo kao da izbacuje neki pritisak, ima li tako nekog ventila?

Netačno kompresoru će samo trebati više vremena i energije da postigne zadati pritisak prilikom kojeg gas menja agregatno stanje koje je ključno za hlađenje ili grejanje.

Koliko puta dopunjavate klimu? Ja u životu nisam dopunjavao klimu hladi isto kao prvog dana od kupovine auta. Svakih par godina promenim filter klime i na početku leta dezinfikujem sa onim sprejom iz lidla.

Pogledajte prilog 1579591
ako ne curi ne trebas je dopunjavati ,vjerovatno ima klima malu rupicu i mora je cesce puniti.

Pogledajte prilog 1579591
Klima se ne dopunjuje osim kada se pokvari.
To je zatvoreni sistem i ne sme da dolazi do gubitka rashladnog fluida.
Ako dolazi do gubitaka - znaci da postoji kvar i mora da se popravi.

Skoro pa nikad 😁

Kad sam-kupio Megana nije mu radila klima, a nije se videlo gde curi. Napunjena i vozen tako godinu dana, opet ista prica. Napunjena opet i posle godnu dana opet ne radi, ali se tada videlo da je jedna cdv problem. Promenjena cev i evo ima 9-10 god od tada nije dirana. Na Touranu nisam dirao od kad je kupljen, na Škodi isto.

Iz ovog iskustva, sasvim je moguce da automobili gube gas, a da se ne vidi gde i da se zato dodaje gas na svakih x godina.

Ima dve vrste problema jedan je da ljudi neće da daju dinar na popravku već samo dosipaju gas a drugi je da je priblem izmenjivač u kabini i da niko neće da kupusa auto i popravlja. Ali vidim da dosta automobila ima te probleme hronično.

U svetu ljudi koji rade sa freonom moraju da imaju licence o prate se koliko kupuju tj troše freona zbog ekologije naravno.

Komšija koji ima dačiju muku muči stalno menja neke diht gumice koje satrule i tada freon iscuri iz sistema.
I dodjosmo do toga sta je Dacia a koju ti beskrajno hvalis.
Kad vidite na oglasu da je klima dopunjena znajte da je sistem supalj i da negde pusta.
Ja na Puntu nisam 5 godina pipnuo klimu a radila je kao prvog dana ali je auto presao malo km,nije bio havarisan i nije mu hladnjak bio izlozen kamencicima.

ce punis par puta al ce na kraju morati da zamenis. To mi bilo kod Passata posle 5-6 godina voznje.
Nisam punio evo 5 god, toliko je ovaj auto kod mene a mislim da ga menjam, vec godinu dana trazim nesto
Al nikako da nadjem
A ne trazim puno, mali a da ima mesta, sa motorom do 1.6 al da povlaci i dobro ide,
benzin al da ima i skoro atestiran plin,svetlije boje i skoro registrovan.
Ne mora da bude bas u odlicnom stanju, prihvatljiva mi je zamena spone,al motor da bude nov,
kao i unutrasnjost pa i spoljasnjost.
Od opreme mi je dovoljna klima i podizaci, ajd i abs.
I nikako da nadjem tako nesto za 1500 evra, ajd i 2000, iako godiste nije vazno al da ima manje od 15.
:per:

Back