Dopunjavate li klimu i koliko često?

Nisam punio evo 5 god, toliko je ovaj auto kod mene a mislim da ga menjam, vec godinu dana trazim nesto
Al nikako da nadjem
A ne trazim puno, mali a da ima mesta, sa motorom do 1.6 al da povlaci i dobro ide,
benzin al da ima i skoro atestiran plin,svetlije boje i skoro registrovan.
Ne mora da bude bas u odlicnom stanju, prihvatljiva mi je zamena spone,al motor da bude nov,
kao i unutrasnjost pa i spoljasnjost.
Od opreme mi je dovoljna klima i podizaci, ajd i abs.
I nikako da nadjem tako nesto za 1500 evra, ajd i 2000, iako godiste nije vazno al da ima manje od 15.
:per:
Mnogo si ti skroman, hoces nov auto za 1500 evra.

Nisam punio evo 5 god, toliko je ovaj auto kod mene a mislim da ga menjam, vec godinu dana trazim nesto
Al nikako da nadjem
A ne trazim puno, mali a da ima mesta, sa motorom do 1.6 al da povlaci i dobro ide,
benzin al da ima i skoro atestiran plin,svetlije boje i skoro registrovan.
Ne mora da bude bas u odlicnom stanju, prihvatljiva mi je zamena spone,al motor da bude nov,
kao i unutrasnjost pa i spoljasnjost.
Od opreme mi je dovoljna klima i podizaci, ajd i abs.
I nikako da nadjem tako nesto za 1500 evra, ajd i 2000, iako godiste nije vazno al da ima manje od 15.
:per:
kod polovnih auta klima je vrlo upitna. Prikrpe je dok im ne das pare a potom.................

Gde su dule i igi da daju svoje stručne savete kako je normalno da klima gubi gas i da je normalno dopunjavati je svako malo :rotf:
Nije samo dopunjavanje ima tu i drugih stvari , Da godišnje se gubi deo freona ali to ne znači da tvoj sistem od 400-450g freona neće raditi na 200g ..Osim tog gasa ima jedna druga stvar koja utiče na dugotrajnist kompresora a to ulje zbog koga se preporučuju servis svake 2g ..Ti bi hteo da menjaš i idzne i dpf i ko zna sta jos na određenim km a ne radiš osnovne stvari koje koštaju 20-30€..Na Zapadu se to radi u ovlastenim servisima kao i dosta toga drugog..E zato je poželjno kupiti auto koji je održavan u verifikavanim servisu a ne od vas .

Boom ..hvala lepo
Screenshot_20240715_135429_Chrome.jpg

Preseravanje ili ne to nije bitno ..Bitno je ono sto pise , ono cega se ti kao Hyundai musterija trebas pridrzavati .. Ja nisam rekao da ja radim sve kako oni kazu ali ti jesi da odrzavas u Hyundaoí servisu pa mi malo cudno da nisi imao bar dva ova servisa dpk je auto bilo pod garancijom ,,.Zmaci garacija na klima kompresor 0 :lol:

Back