Dopisivanja koja traju mesecima

Ako se vratiš kroz vreme i upitamo te:
Da li si voleo u svim vezama koje se nisu ostvarile?
Da li je bitno?
Svi dajemo sebe u nekom trenutku, a vremenom se menjamo?
Black-Girl-Wat-meme-8h0c8.jpg

Aj se vratimo kroz vreme da ga pitamo da li su voleli sve to iscekivanje ili bi vise voleo da odmah sazna Marijin odgovor?
ne moram nikoga da pitam, evo gomile pisama u kutiji, posle mnogo godina kad vise ni kasete, ni flopiji, ni cd-ovi, ni usbijevi, ni harddiskovi vise ne rade - a ja samo pogledam sa nostalgijom svo to vreme u svim tim emocijama. Naravno da se iscekivalo, pa razocarenje ako nista jos nije stiglo, pa radost kad stigne, pa svi oni lepi momenti dok se cita, pa se smislja kako da se odgovori.... kao svaki momenat SMS-a (stigne instantno sa druge strane sveta, u kratkom obliku, u kome nema ni trag emocije osim hladnih emojija...)

sa kojim god sam izašla nikad ništa nisam morala ni da planiram ni da predlažem, ne mogu da zamislim da ja sad njega treba da zovem, možda zvuči prepotentno i umišljeno, ali glupo mi je i stid me je
Što ti je glupo i čega te je stid? Deliš nešto sa nekim koga videla nisi. Ne znaš
ni skim pišeš.. Reci da nećeš više tako, pa neka odluči.

Предуго. Ако у року 10 дана не попијете кафу онда је све безвезе. Очи у очи и један живи разговор вреди више него месеци дописивања.
Prekratko?
Ako ne podelite džak soli, u pravom životu, sve ostalo su samo naše projekcije i nadanja?
Teorija koja funkcioniše, ali možda ne I u praksi?

Šta mislite o ovome i da li uopšte ima svrhe? Imam problem i ne znam šta da radim jer mi se ovako nešto nikad nije dogodilo.

Mi smo se sasvim slučajno zapratili i krenuli da se dopisujemo. To traje već 3-4 meseca.. Nisu to obične kratke poruke, niti su samo poruke, pričali smo, preko poziva, preko glasovnih o svemu i svačemu.. Prvo sam bila u neverici da postoji neko ko je toliko sličan meni, kao da je sve to neka sudbina, pa i sam način na koji smo se pronašli.. Međutim postoje dva problema, mada ovo prvo i nije toliko strašno, to da živi na sat ipo - 2 sata od mene već to da se ništa ne dešava i postaje iscrpljujuće, on je nagoveštavao kako bi voleo da me uživo upozna, a do skoro i rekao da će me zvati za vikend da se vidimo ako budem slobodna. Međutim ništa se ne dešava i uopšte mi nije jasno. Nismo deca, on ima 26 ja 22, odrasle smo osobe, niti mi se on čini nezrelo niti sam ja. Ne znam šta da radim, ali imam osećaj da će se sve nastaviti bez ikakvog plana da se vidimo i žao mi je zbog toga jer sam se na neki način vezala za naš razgovor, pisanje o svačemu, zajedničke šale, interese
Mislim da neko ko te zna te zayebava preko fejk profila. Prvo se vežbao kako da muva, pa kad je došao u tu fazu da si pala na njegove fore više ne zna šta da radi i tu je sad zapelo, ne može u reali da se preruši u svoj lažni profil i da izađe s tobom

Meni je to dopisivanje skroz ok.
Mislim: kao sam fenomen pisanja, pa čak i ovde.
Kroz pisanje se mnogo više otkrivamo, nego što bi to činili inače.
Ljudi pišu čak i sami sebi, vodeći dnevnike i razne podsetnike.
Pisana misao je sporija, bolje izvagana i izrečena - sa zadrškom, nego što bi bila ona u datom trenutku?
Najčešće je monolog koji vodimo sami, na glas, nadajući se da će da odjekne sa prepoznavanjem i potvrdom nekoga ko nam je nalik?

možda to možda nešto drugo
mogu samo da nagađam
ti treba da vidis sa svoje strane sta ti zapravo hoces. Ima tu raznih zivotnih situacija. Pisanje i dopisivanje je lepo, duhovna i emotivna razmena, ali ako to pocne da smeta, onda ima smisla uraditi i nesto radikalno. Naravno svaka odluka ima posledice.

Ja sam na primer imao devojku sa kojom sam puno pricao telefonom. Ona je izbegavala da se vidimo uzivo. Ja nisam mnogo insistirao, bilo nam je lepo da razgovaramo. Posle poduzeg vremena kad sam predlozio da se vidimo uzivo, pokusala jos jednom da mi kaze cak i direktno - necu ti se svideti.

Dilema. Poslusati ili ne?

Posto sam ja ponekad i pomalo 'ludo burazere', ipak sam insistirao na tome da se vidimo. I bi sta bi, video sam je i nije mi se dopala. A onda su i prestali razgovori koji su bili izvanredni.

E, sad. Vredelo li je ili ne.

Mozda je bilo bolje da sam je poslusao. Pa da smo jos lepo pricali.

Sta mislis?

Meni je to dopisivanje skroz ok.
Mislim: kao sam fenomen pisanja, pa čak i ovde.
Kroz pisanje se mnogo više otkrivamo, nego što bi to činili inače.
Ljudi pišu čak i sami sebi, vodeći dnevnike i razne podsetnike.
Pisana misao je sporija, bolje izvagana i izrečena - sa zadrškom, nego što bi bila ona u datom trenutku?
Najčešće je monolog koji vodimo sami, na glas, nadajući se da će da odjekne sa prepoznavanje i potvrdom nekoga ko nam je nalik?
Nisu filozofi u penziji, imaju 22 i 26 godina. Prošlo proleće, prolazi i leto, trebalo je da se zabavljaju a ne da vagaju misli.

Back