Donose li izbori promene u Srbiji?

Da li izbori u Srbiji mogu doneti promene?

• Da

glasova: 16 29,6%
  • Ne

glasova: 38 70,4%

• Ukupno glasova
    54
  • Anketa je zatvorena .
Nemackoj je to znanje odneseno vecim delom u USA, posle WWII.
A ko je rekao da ocekujemo promene od vlasti? Zar nije ocigledno, da se vrtimo u krug vec 10 godina?

Da kako da ne . Mali podsjetnik . Na pocetku 20 stoljeca , svaki 2 student na svjetu bio je Njemac . Tocno je da je dio njemackih znastvenika napustio njemacku , ali su to bili prijetezno znanstvenici koji se bave razlicitim vojnim programima .Vjerojatno je broj tih znastvenika,koji su napustili njemacku nakon WW2, bio manji 5% .

Kaze se da je americka politika u sustini spoljna politika ... Iako sa tom americkom bagrom nemamo skoro nikakvih slicnosti imamo jednu - politika Srbije mora biti dobar odabir saveznika i partnera - u tom smislu rusko - srpske integracije nemaju alternativu !!!

Druze, ne navijaju ovde svi za Zvezdu pa da se loze na ovo...Unija sa Rusijom...NE Hvala...isto vazi i za EU...:mrgreen:

Da kako da ne . Mali podsjetnik . Na pocetku 20 stoljeca , svaki 2 student na svjetu bio je Njemac . Tocno je da je dio njemackih znastvenika napustio njemacku , ali su to bili prijetezno znanstvenici koji se bave razlicitim vojnim programima .Vjerojatno je broj tih znastvenika,koji su napustili njemacku nakon WW2, bio manji 5% .

Kljucni i najvazniji "mozgovi" Nemacke su napustili Nemacku i otisli u USA, tada.
Da nije bilo "obicnih" ljudi, koji su sprovodili sve to u delo i radili, sta bi ti strucnjaci uspeli?

jes brate, al nemac kad izađe iz njive sa traktorom - opere gume pre nego dođe na asfalt..

Opere ih, ali ne iz brige za sigurnost drugih vozaca koji bi mogli da proklizaju na blatu, vec zbog ogromne kazne, koju opet nema sanse da mu je pandur pocepa, ako mu gurne 20€ u dzep.

Nisu ni oni bas tolike cvecke, pametni i marljivi, disciplinovani..... Pogresno stereotipno shvatanje na nasim prostorima. Plase se samo zakona koga ima ko beskompromisno da sprovodi i to je to. Nama samo fali malo vise samokritike, discipline i osecaja odgovornosti, ali to je i jedini greh naroda, ostalo je krivica iskljucivo samozivih i pohlepnih politicara.

Kljucni i najvazniji "mozgovi" Nemacke su napustili Nemacku i otisli u USA, tada.
Da nije bilo "obicnih" ljudi, koji su sprovodili sve to u delo i radili, sta bi ti strucnjaci uspeli?

Kljucni i najvazniji mozgovi su ostali u Njemackoj . U 20 i 21 stoljecu vlada tehnologija , koju srbija ne posjeduje. Ne mozes ocekivati od jednog Velje Ilica da ti projektuje ili izradi neki high tech proizvod. A sirovine ako izvozis, one su uvjek jeftine .

Ne,Anđelče,grešiš.....
Mnogi nemački gradovi bili su razrovani....
Berlin i Drezden su bili sravnjeni sa zemljom....!

Tacno, ali obican narod je pljunuo u sake i za dobrobit sebe i svoje dece ponovo izgradio zemlju i digao je iz pepela DOBROVOLJNIM RADOM, isto kao i kod nas na radnim akcijama. Nisam nikada bio komunista, ali skidam im kapu na sposobnosti koju su imali da motivisu narod da postane svestan pravog znacenja nacionalnih (jugoslovenskih) interesa. Losa i neprijateljska politika prema srpskom narodu su sasvim druga prica.

Poslednja izmena:
Kljucni i najvazniji mozgovi su ostali u Njemackoj . U 20 i 21 stoljecu vlada tehnologija , koju srbija ne posjeduje. Ne mozes ocekivati od jednog Velje Ilica da ti projektuje ili izradi neki high tech proizvod. A sirovine ako izvozis, one su uvjek jeftine .

Informisi se malo bolje o odlasku najboljih nemackih naci naucnika u USA i GB. Odvodili su ih i bez sudjenja, saslisavali.
10 najboljih nemackih naci naucnika, saslusano je na Farm Hall-u...(Alsos-Mission)...
http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Alsos

Npr. Wernher von Braun (Вернер фон Браун)???http://sr.wikipedia.org/wiki/Вернер_фон_Браун
http://www.welt.de/politik/article1144074/Briten_entfuehrten_deutsche_Forscher_als_Beute.html

Poslednja izmena:
Moskva i St Peterburg su bili razoreni , pa su sad veci , lepsi i bogatiji od Berlina i Drezdena ... i to bez Marsalovog plana ...

55s94x.jpg

1z4x0r8.jpg

2w7g7pd.jpg

09d7579c9082.jpg

ea615f8ce66d.jpg

75744526245a.jpg

07c655623290.jpg

Tacno, ali obican narod je pljunuo u sake i za dobrobit sebe i svoje dece ponovo izgradio zemlju i digao je iz pepela DOBROVOLJNIM RADOM, isto kao i kod nas na radnim akcijama. Nisam nikada bio komunista, ali skidam im kapu na sposobnosti koju su imali da motivisu narod da postane svestan pravog znacenja nacionalnih (jugoslovenskih) interesa. Losa i neprijateljska politika prema srpskom narodu su sasvim druga prica.

Da,Milojko !
Tako je bilo....
Malo demagogija....
Malo dobra volja.
Malo više davanja,
da se živi život dostojan čoveka....
Otac ode na pos'o,majka domaćica otprati oboje dece u školu,
popije kafu sa komšinicom i pristavi ručak....
Otac,pater familias,prvog donese platu....
Svi žive do sledeće plate.
Kupe se i cipele deci,ode se i na more....
Paradajz turizam,pa šta !? Al,ode se !
Marka godinama stoji na 7 dinara.
Jel tako bilo,Milojko ?
A danas ?
Lebdimo nad provalijom zakačeni za paukove niti.....!

Onda nisam razumeo....
Izvini,moja greška....

Kasnije,uz svesrdnu finansijsku potporu i "Maršalov plan"
danas su to što jesu.
Ako i imaš novac,pa i cilj....a nemaš onu "žicu" i mentalitet.....
džaba je sve !

Ne bih se nikada menjao za njihov mentalitet. Zivim vec 18 godina medju njima i mogu samo da ti kazem da su krajnje sebicni, egoisticni i ekstremno stedljivi. Zarad te stednje i egoizma (da im se slucajno ne pogorsa standard), sve vise njih ne zeli da ima dece i da formira porodicu, sto ce im se na kraju olupiti o glavu. Treniraju strogocu i disciplinu iskljucivo prema strancima, tako da se zbog toga i stvorila takva pogresna slika kod nas, prenesena od nasih gastarbajtera koji su sve i svasta prezivljavali od strane svaba.
Samo mali detalj o stedljivosti; Pre par godina gledao sam emisiju o bracnom paru koji sa ponosom pred televizijom pokazuje kako uspeva da ustedi 250€ godisnje na racunu za vodu. Matori je demonstrirao kako on istu vodu sa kojom se okupao sacuva u kadi, a zatim je koristi za brijanje:eek:, pa je i dalje ne ispusta u kanalizaciju vec je koristi za ispiranje wc solje posle nuzde ili za zalivanje cveca. :bljak:Sutradan na poslu, vecina mojih svapskih kolega pozitivno je prokomentarisala njegovu dosetljivost!:roll:
Ajde sada kazi mi iskreno da li bi ti voleo da budes takav?

Da,Milojko !
Tako je bilo....
Malo demagogija....
Malo dobra volja.
Malo više davanja,
da se živi život dostojan čoveka....
Otac ode na pos'o,majka domaćica otprati oboje dece u školu,
popije kafu sa komšinicom i pristavi ručak....
Otac,pater familias,prvog donese platu....
Svi žive do sledeće plate.
Kupe se i cipele deci,ode se i na more....
Paradajz turizam,pa šta !? Al,ode se !
Marka godinama stoji na 7 dinara.
Jel tako bilo,Milojko ?
A danas ?
Lebdimo nad provalijom zakačeni za paukove niti.....!
Tako je.
Koliko se ja secam jos su imali vremena i za popodnevni odmor, a onda nege ili u goste ili u vecernju setnju po gradu. Bar kod mene u komsiluku je tako bilo, a leti se mirno i bez straha spavalo sa sirom otvorenim prozorima i vratima na kuci...

Ne bih se nikada menjao za njihov mentalitet. Zivim vec 18 godina medju njima i mogu samo da ti kazem da su krajnje sebicni, egoisticni i ekstremno stedljivi. Zarad te stednje i egoizma (da im se slucajno ne pogorsa standard), sve vise njih ne zeli da ima dece i da formira porodicu, sto ce im se na kraju olupiti o glavu. Treniraju strogocu i disciplinu iskljucivo prema strancima, tako da se zbog toga i stvorila takva pogresna slika kod nas, prenesena od nasih gastarbajtera koji su sve i svasta prezivljavali od strane svaba.
Samo mali detalj o stedljivosti; Pre par godina gledao sam emisiju o bracnom paru koji sa ponosom pred televizijom pokazuje kako uspeva da ustedi 250€ godisnje na racunu za vodu. Matori je demonstrirao kako on istu vodu sa kojom se okupao sacuva u kadi, a zatim je koristi za brijanje:eek:, pa je i dalje ne ispusta u kanalizaciju vec je koristi za ispiranje wc solje posle nuzde ili za zalivanje cveca. :bljak:Sutradan na poslu, vecina mojih svapskih kolega pozitivno je prokomentarisala njegovu dosetljivost!:roll:
Ajde sada kazi mi iskreno da li bi ti voleo da budes takav?

Većinu ovoga što si rekao o Švabama bilo mi je poznato.
Ali,ovo sa trostrukom upotrebom korišćene vode me zaprepastilo.
Pa,zar su toliko skrenuli !?
Veruj mi,ni ja se nikad ne bih menjao sa njima.
Ni pre ove vode.....
Oni su mrtvaci,koji hodaju.
Nemaju dušu.A,takav život,ustvari,nije život,već imitacija života !

Tako je.
Koliko se ja secam jos su imali vremena i za popodnevni odmor, a onda nege ili u goste ili u vecernju setnju po gradu. Bar kod mene u komsiluku je tako bilo, a leti se mirno i bez straha spavalo sa sirom otvorenim prozorima i vratima na kuci...

Apsolutno tačno !
Imalo bi još koješta tu da se istakne....
I,sad porediti ono i ovo vreme,prosto je neukusno !

Back