Donose li izbori promene u Srbiji?

Da li izbori u Srbiji mogu doneti promene?

• Da

glasova: 16 29,6%
  • Ne

glasova: 38 70,4%

• Ukupno glasova
    54
  • Anketa je zatvorena .
Goxy, pogresno si me shvatio.
Ne kritikujem ja nikog, zato sto zeli da ode, jer je u Srbiji situacija vrlo losa, ne znam da li moze da bude gora, ali dosta smo cudan narod.
Moramo da shvatimo da moramo da radimo, da nista nece da nam padne sa neba, moramo da zaradimo.
Onda ti osuđuješ i Engleze i Irce i Nemce i ostale što su napuštali svoju matičnu zemlju i išli preko Atlantika...Jednostavno su tamo videli bolju priliku ništa strašno.

Porediti Nemce i nase ljude , ko nebo i zemlja. Nemci su do drugog svetskog rata imali jednu od najjacih privrada na svetu , imali su razvijenu tehnologiju , njihovi autogiganti su vec u to vreme imali iza sebe decenije iskustva , oni su u to vreme bili veoma tehnoloski razvijeni , trebao im je samo kapital , a to su dobili marsalovim planom . Takodje stanovnistvo nemacke je bilo u to vreme mlado i obrazovano dok je stanovnistvo srbije staro i neobrazovano , mala razlika ali puno znaci

jes brate, al nemac kad izađe iz njive sa traktorom - opere gume pre nego dođe na asfalt..

'Ajmo ovako - mislite li da među partijama koje su relevantne, tj za koje se može očekivati da mogu preći cenzus na izborima postoji neka konkretna razlika koja bi donela promene u opštoj politici u Srbiji?

Ni jedna stranka nema ozbiljan program , samo parole koje lepo zvuce i trenutna resenja kojima presipajuci iz supljeg u prazno zamazuju oci biracima. Zato mi treba da im pomognemo u “pisanju” programa tako sto cemo im jasno pokazati sta hocemo a sta necemo. Politicari svoju (dnevnu) politiku upravljaju cak i prema komentarima na forumu (ja ih ovom prilikom pozdravljam) i raznim sajtovima jer tako osluskuju sta je popularno. Njima je, onako izgubljenim u tolikoj moci i blagostanju, preko potrebno da damo instrukcije a mi cutimo.

Poslednja izmena:
О томе шта све подразумева чланство у ЕУ.

Боље је, треба само знати како им је било раније.

А, и Грчкој, и Португалу је, на пример, далеко боље него пре уласка у ЕУ.

Не могу ја овде да ти на форуму пишем нашироко о томе, распитај се мало на правим местима. Не слушај политичаре демагоге којима улазак у ЕУ не одговара, а то су овде сви, чак и они који мантрају о "уласку у ЕУ". :)

Sve zemlje koje su usle u EU , imale su enorman rast spoljnog duga , lako je podici standard zaduzivanjem . Postoje prednosti i mane EU , nije sve negativno , a nije sve ni pozitivno . Treba videti , sta to donosi ekonomski . A i ne bih rekao da nas mlogo zele u toj jevropi

Porediti Nemce i nase ljude , ko nebo i zemlja. Nemci su do drugog svetskog rata imali jednu od najjacih privrada na svetu , imali su razvijenu tehnologiju , njihovi autogiganti su vec u to vreme imali iza sebe decenije iskustva , oni su u to vreme bili veoma tehnoloski razvijeni , trebao im je samo kapital , a to su dobili marsalovim planom . Takodje stanovnistvo nemacke je bilo u to vreme mlado i obrazovano dok je stanovnistvo srbije staro i neobrazovano , mala razlika ali puno znaci

Nisu izgradjivali?
Berlin i ostali gradovi, bili su netaknuti?

I da nam i dalje šalju lovu bez koje bi većina ovde pretakala po kontejnerima...

Kako ko .... Moj ortak je otisao 90 ih u Nju Jork - doktor medicine , a njegova sestra u Moskvu ... On tamo predaje a nekoj srednjoj medicinskoj i roditelji od 80 godina idu da mu cuvaju decu :rotf:

... A sestra mu sad salje pare da jednom u 5 godina dodje u Bgd . :D... A prvih godina je bilo obrnuto ... sto jest , jest ...

Imajuci i taj slucaj u vidu JA se zalazem za rusko - srpske integracije .. :)

Poslednja izmena:
zato je tu preglasavanje, pa i fizička sila da "odlučimo" šta nam je svima zajedničko :)

srbija je suviše oštro podeljena između ruralne i urbame, partizanske i četničke, proevropske i prosamostalne, zvezdaške i partizanovske, penzionerske i mladalačke, zaposlene i nezaposlene, turbo folk i turbo pop ..da bi postojalo nešto srednje, umereno, približno pomirujuće i "zajedničko", što će preglasavanje pa i fizička sila da ponudi.

To i jeste logicno Rechke, ali u cemu je onda problem drzave Srbije?
Sta je najprioritetniji cilj?
Kada budemo nasli odgovore na ova pitanja, onda mozemo da trazimo to u programu nekih od stranaka i glasamo za njih.

Problem je to sto Srbija ne ispunjava skoro ni jedan od uslova koji su postavljeni u definiciji jedne uspele drzave.
To naravno povlaci za sobom mizerne zarade i cenu rada usled cega narod "iz inata" ne zeli vise da bude lojalan, razocaran u nekaznjeni lopovluk onih koji bi trebalo da budu za primer i tako u zacaranom krugu vec 25 godina pa u nedogled. Stvarno ne vidim nikoga ko bi bio sposoban da resi najveci problem u Srbiji, a to je KAKO POVECAVATI POSTEPENO PLATE i dovesti ih na evropski nivo, a ne samo cene.

Nisu izgradjivali?
Berlin i ostali gradovi, bili su netaknuti?
TI ocito ne kuzis sto ja zelim rec. Njemacka je imala znanje .Ukoliko se nesto unisti , to se moze kapitalom ponovo izgraditi , ali je potrebno znanje, mi to nemamo . Prosjecan Njemac je bio obrazovan i mlad , Njemci su imali porusene pogone, izgradjivali su bolje i modernije, jer su imali ljude sposobne za to . Mi nemamo sposobnih ljudi . Ko vrijedi , on bjezi van . To je fakt . Ne mozes ti ocekivati od Mikija iz kupinova ili Tadica da ti nesto promjeni . Tadic nije ni sebe skucio za zivota, a kamoli da pomogne netkom drugom da se skuci

TI ocito ne kuzis sto ja zelim rec. Njemacka je imala znanje .Ukoliko se nesto unisti , to se moze kapitalom ponovo izgraditi , ali je potrebno znanje, mi to nemamo . Prosjecan Njemac je bio obrazovan i mlad , Njemci su imali porusene pogone, izgradjivali su bolje i modernije, jer su imali ljude sposobne za to . Mi nemamo sposobnih ljudi . Ko vrijedi , on bjezi van . To je fakt . Ne mozes ti ocekivati od Mikija iz kupinova ili Tadica da ti nesto promjeni . Tadic nije ni sebe skucio za zivota, a kamoli da pomogne netkom drugom da se skuci

Nemackoj je to znanje odneseno vecim delom u USA, posle WWII.
A ko je rekao da ocekujemo promene od vlasti? Zar nije ocigledno, da se vrtimo u krug vec 10 godina?

To je tvoja percepcija Goxy, ali ja nisam mislila tako, kada sam napisala.
Samo sam iznela svoje zapazanje, a ne pada mi na pamet da osudjujem nekoga za takve stvari.
Nije samo sam ti dao primer da su mnogi evropljani iz svojih iole sređenijih zemalja išli preko mora jer im ni tamo nije valjalo,hteli su bolje...Onda je sasvim normalno da ljudi idu iz Srbije koja je sad na lošijem nivou nego neke od pomenutih zemalja tada pre 200,300 godina.

Nije samo sam ti dao primer da su mnogi evropljani iz svojih iole sređenijih zemalja išli preko mora jer im ni tamo nije valjalo,hteli su bolje...Onda je sasvim normalno da ljudi idu iz Srbije koja je sad na lošijem nivou nego neke od pomenutih zemalja tada pre 200,300 godina.

Goxy, da ne spamujemo temu, ne bih zelela da ti odgovaram konkretnije, samo ti kazem, da si pogresno shvatio.

Back