Ne bih se nikada menjao za njihov mentalitet. Zivim vec 18 godina medju njima i mogu samo da ti kazem da su krajnje sebicni, egoisticni i ekstremno stedljivi. Zarad te stednje i egoizma (da im se slucajno ne pogorsa standard), sve vise njih ne zeli da ima dece i da formira porodicu, sto ce im se na kraju olupiti o glavu. Treniraju strogocu i disciplinu iskljucivo prema strancima, tako da se zbog toga i stvorila takva pogresna slika kod nas, prenesena od nasih gastarbajtera koji su sve i svasta prezivljavali od strane svaba.
Samo mali detalj o stedljivosti; Pre par godina gledao sam emisiju o bracnom paru koji sa ponosom pred televizijom pokazuje kako uspeva da ustedi 250€ godisnje na racunu za vodu. Matori je demonstrirao kako on istu vodu sa kojom se okupao sacuva u kadi, a zatim je koristi za brijanje

, pa je i dalje ne ispusta u kanalizaciju vec je koristi za ispiranje wc solje posle nuzde ili za zalivanje cveca.

Sutradan na poslu, vecina mojih svapskih kolega pozitivno je prokomentarisala njegovu dosetljivost!

Ajde sada kazi mi iskreno da li bi ti voleo da budes takav?