Yahid
Primećen član
- Poruka
- 894
A jel? Zabušavaš na poslu? 
Znaš kako, ja sam pročitao svih 22 stranica ove teme, od početka pa do kraja, mislim da sam na ovoj ostavio post o tome, moj lično doživljaj.
Stvarno neverovatno, mislim da osim servera niko čak ni moderatori, nisu registrovali sve to, ali ja jesam jer sam se iskreno zainteresovao za Dominicanu.
Ispostavilo se da ima i još par linkova nekih naših likova pa sam i preko toga prešao-do kraja. Malo po netu, guglu, sve u svemu, tri ili četir dana sam se otkinuo od čitanja, upijanja, malo sam i stupio u kontakt sa nekim osobama s ovoga foruma...
A pre no što sam se ovde raspitivao, upoznao sam jednu curu koja je sa Haitija ali živi i radi u Dominikani, nemam pojma di (gledao sam detaljno čak i mapu, da vidim lažu li naši o onim mestima il ne
takav sam, sve proveravam što mogu), nezavisno od nje sam se počeo raspitat za sve to, čak se ispostavilo da ona zna neke jugoviće, na moje iznenađenje, ali nikako da nešto više je pitam koji su, di su, i da stupim u kontakt s njima.
E sad. Prestao sam da se ložim da dođem tamo i radim, mada ko zna do kraja...upravo zato što ova kriza ne zaobilazi ni siromašne, kako ja velim
pa nekako nisam raspoložen da se mučim i patim u tuđini, premda to jeste izazov prosto zato što ovde možeš kako hoćeš, a tamo moraš. Uostalom vi to znate najbolje, bolje od mene. Osim toga, jedna prijateljica, kao nešto smo mislili doći na par meseci, ali se to sve nekako izjalovilo, tako sam manje motivisan.
Ne znam koliko bi mi novaca trebalo za npr. 2 meseca boravka u Dominikani, pod uslovom da ne gladujem, al ni da ne jedem ono što ni ovde ne jedem?
Vegetarijanac sam, sreća moja.
I pod uslovom da smeštaj imam obezbeđen? U stvari, ispada da mi najviše treba za kartu?
Ne treba mi novaca za neke gluposti tipa cigarete, kafa, ne koristim to, alkohol takođe, nisam zaluđen za noćne izlaske, ali bih voleo da vidim što šta tamo. Znači, ne računajte smeštaj, samo ono osnovno, pa ako zaradim koju kintu tamo, ok, ako ne, nemam šta da izgubim.
Plus pojma nemam koliko košta avionska karta.
Aj baš me zanima vaše mišljenje.
Ovde nemam šta da prodam da toliko vredi, mene niko i neće, jedino u staro gvožđe
a to što imam nije dovoljno. Iskreno - da imam neki novac, kao što sam ga mislio da ću imati, pa ništa-ubi me ako tamo ne bih došao na par meseci da iskuliram onako pošteno. 
Pozdrav pa do čuvenja.

Znaš kako, ja sam pročitao svih 22 stranica ove teme, od početka pa do kraja, mislim da sam na ovoj ostavio post o tome, moj lično doživljaj.
Stvarno neverovatno, mislim da osim servera niko čak ni moderatori, nisu registrovali sve to, ali ja jesam jer sam se iskreno zainteresovao za Dominicanu.
Ispostavilo se da ima i još par linkova nekih naših likova pa sam i preko toga prešao-do kraja. Malo po netu, guglu, sve u svemu, tri ili četir dana sam se otkinuo od čitanja, upijanja, malo sam i stupio u kontakt sa nekim osobama s ovoga foruma...
A pre no što sam se ovde raspitivao, upoznao sam jednu curu koja je sa Haitija ali živi i radi u Dominikani, nemam pojma di (gledao sam detaljno čak i mapu, da vidim lažu li naši o onim mestima il ne
takav sam, sve proveravam što mogu), nezavisno od nje sam se počeo raspitat za sve to, čak se ispostavilo da ona zna neke jugoviće, na moje iznenađenje, ali nikako da nešto više je pitam koji su, di su, i da stupim u kontakt s njima.E sad. Prestao sam da se ložim da dođem tamo i radim, mada ko zna do kraja...upravo zato što ova kriza ne zaobilazi ni siromašne, kako ja velim
pa nekako nisam raspoložen da se mučim i patim u tuđini, premda to jeste izazov prosto zato što ovde možeš kako hoćeš, a tamo moraš. Uostalom vi to znate najbolje, bolje od mene. Osim toga, jedna prijateljica, kao nešto smo mislili doći na par meseci, ali se to sve nekako izjalovilo, tako sam manje motivisan.Ne znam koliko bi mi novaca trebalo za npr. 2 meseca boravka u Dominikani, pod uslovom da ne gladujem, al ni da ne jedem ono što ni ovde ne jedem?
Vegetarijanac sam, sreća moja.
I pod uslovom da smeštaj imam obezbeđen? U stvari, ispada da mi najviše treba za kartu?Ne treba mi novaca za neke gluposti tipa cigarete, kafa, ne koristim to, alkohol takođe, nisam zaluđen za noćne izlaske, ali bih voleo da vidim što šta tamo. Znači, ne računajte smeštaj, samo ono osnovno, pa ako zaradim koju kintu tamo, ok, ako ne, nemam šta da izgubim.
Plus pojma nemam koliko košta avionska karta.Aj baš me zanima vaše mišljenje.
Ovde nemam šta da prodam da toliko vredi, mene niko i neće, jedino u staro gvožđe
a to što imam nije dovoljno. Iskreno - da imam neki novac, kao što sam ga mislio da ću imati, pa ništa-ubi me ako tamo ne bih došao na par meseci da iskuliram onako pošteno. 
Pozdrav pa do čuvenja.

Dobra fora.