Dominikana

• Začetnik teme Začetnik teme zotyolllo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
IMAO SAM KOLEGU NA POSLU KOJI JE OTISAO DA ZIVI U DOMINIKANSKU REPUBLIKU.OVDE JE BIO DAO OTKAZ NA POSAO.MEDJUTIM BIO JE SAMO TRI MESECA U DOMINIKANI I RAZOCARAN VRATIO SE NAZADA I TO BEZ PARA I OVDE BEZ POSLA.POSLE TOGA SE MNOGO NAPATIO JER DOMINIKANA NIJE ELDORADO ZA ZIVOT.

zanimljivo sto se moze nauciti nesto i ovde, skoro sam se doselio u santo domingo sa porodicom, imam dvoje dece, i bilo bi lepo kada se ovako u belom svetu kako kazu stari, upoznati sa nekima iz bivse yugoslavije, bilo bi mi zadovoljstvo saznati od nekog ko je vec duze vreme ovde sta je bolje, sta nije, dali je bolji santo domingo ili neki manji grad, jer planirao sam da decu upisem u internacionalnu skolu ovde u santo domingo, unapred hvala

Javi se i mi smo ovde

zanimljivo sto se moze nauciti nesto i ovde, skoro sam se doselio u santo domingo sa porodicom, imam dvoje dece, i bilo bi lepo kada se ovako u belom svetu kako kazu stari, upoznati sa nekima iz bivse yugoslavije, bilo bi mi zadovoljstvo saznati od nekog ko je vec duze vreme ovde sta je bolje, sta nije, dali je bolji santo domingo ili neki manji grad, jer planirao sam da decu upisem u internacionalnu skolu ovde u santo domingo, unapred hvala

moje su klinke isle u internacionalni koledz u juan doliu... odlican je koledz, zove se villas del mar
mjesecno sam placala 300 usd za oba dvije... stanovala sam blizu, ali koledz ima organizirani prijevoz...

Zdravo,trebao sam doci za dominikanu 14.01.2009 ali zbog privatnih problema nisam uspeo doci.Uglavnom kako sada stvari stoje dolazim tamo oko nove godine.NAPOKON.E sada ako je neko raspolozen da me uputi u sadasnje stvari tamo,bio bih mu vecno zahvalan.Krenuo sam na kurs spanskog i polako se pripremam za dolazak ovog puta SIGURNO i bez odlaganja!!!Pozz i hvala u svakom slucaju

znaci tako lose!!?
Sta da radim,moram negde da palim!!?

Sve je teze za dobar posao, sve je mnogo skuplje , ali mnogo skuplje nego ranije, jedino doduse opadaju cene iznajmljivanja stanova, jer gomila stanova ostaje prazna , sto zbog visoke cene , sto zbog toga sto mnogo ljudi se vraca u svoju zemlju, ili pak koji su ziveli u turistickoj zoni, vracaju se u svoje gradice , jer su osali bez posla ili im privatni posao ne cveta ( sopovi, kafeterije , itd).E sad ti razmisli, ako dolazis sa parama, onda ovo ti nije briga, ako dolazis da trazis posao, a nemas za 4-5 meseci dovoljno novca da zivis i pritom ne pricas jezike,( spanski obavezno, a sve preko toga je i vise nego pozelnjo zbog dobijanja boljeg posla...)onda nemoj dolaziti..nemoj samo kao vecina , ma lako cu snacicu se, pa posle glavom o zid..Nije lako , nije fazon ma snacicu se..ranije da, sada definitivno NE...E to tako ti je , no u svakom slucaju ti najbolje znas sta ti je raditi...:bye:

cus napisi nesto zanimljivo o dominikani, he he he, pa procitaj 23 stranice ovoga posta , zanimljivosti kolko os???

Ja se svojevremeno interesovao za Dominicanu, pa bio dovoljno hrabar (ili lud? lol) da pročitam u ono vreme 22 stranice ovog topica za kratko vreme - šta da kažem, ostao sam bez daha, bilo mi je sve jasno. :) Pored toga pročitao sam još pregršt stvari koje sam našao o Dominicani, da bih na kraju shvatio kako je tamo super doći jedino kao turista, a sa gomilu para, čak i da ih imam, ne pada mi napamet da mrdam bilo gde iz Srbije - osim kao turista. :)

Puno pozdrava .Mozete li mi reci kakve su mogucnosti slikara iz Srbije u Dominikanskoj R.? Postoji li tamo neko od nasih slikara,ima li medju nasim ljudima ljubitelja ove vrste umetnosti?Dali postoji ikakva mogucnost za saradnjom?Unapred hvala

Zanima me koliko bi kostalo jedno tromesecno,turisticko putovanje,obilazeci plaze,poznate destinacije...i ono neophodno prevoz,hrana,smestaj,kafa,cigarete....I to kad nema uragana....? Unapred hvala na informacijama

Zdravo svima,

Imam strica koji je pre nekoliko godina otisao u dominikansku republiku, tamo se ozenio sa dominikankom i razveo posle kratkog vremena. Uz to je povukao i veliki broj sudskih sporova. Jedan od njih je i kleveta.
Bivsa zena ga je sudila za klevetu, posto je ispricao svima u kraju da mu je ukrala kola, a oni su jos uvek bili u braku.

Kako je vec potrosio mnogo novca a jos uvek nije namirio sve sudske troskove on je dosao u srbiju i ostavio tamo stvari neresene.

Za klevetu je kazna do tri meseca zatvora u novcanoj protiv vrednosrti. On je nacuo da takva presuda zastareva posle sest meseci.

Da li je to tacno?

Ja studiram u italiji vec duze vremena, pa ako nekog nesto zanima slobodno pitajte.

Hvala unapred,

Danilo

neverovatno koliki mazohizam. ok oni sto su otisli odavno, ali kad sve ovo procitas pa se javis da pitas kako do tamo :dontunderstand:. ili oni koji bi isli a mrzi ih da procitaju sta kazu ljudi koji su vec tamo. pa odu pa se iznenade u tropskom raju :rotf::rotf::rotf:

Prvo:tamo nisam mislio otici na slepo,upisujem kurs spanskog i detaljno se pripremam za odlazak tamo!!!Naravno da bih poneo novac tamo,ne bih isao praznih dzepova.Beda je tamo velika...ali sada je svugde tesko-ali sa pravim idejama i pravim poslom svuda moze da se uspe.Planiram pokrenuti neki manji biznis za pocetak dok ne skapiram narod...potraznju za proizvodima...uslugama!!!Dosta ih je otislo...dosta uspelo i dosta propalo!!1Dosta njih i dalje odlazi tamo...propada i uspeva!!!Tako je svugde,zasto odmah misliti na najgore!!!??Ne mozes znati kako je dok ne probas!!!?!!Nije to mazohizam vec zelja za promenom...uspehom...ma gde se on nalazio!!!!!

Prvo:tamo nisam mislio otici na slepo,upisujem kurs spanskog i detaljno se pripremam za odlazak tamo!!!Naravno da bih poneo novac tamo,ne bih isao praznih dzepova.Beda je tamo velika...ali sada je svugde tesko-ali sa pravim idejama i pravim poslom svuda moze da se uspe.Planiram pokrenuti neki manji biznis za pocetak dok ne skapiram narod...potraznju za proizvodima...uslugama!!!Dosta ih je otislo...dosta uspelo i dosta propalo!!1Dosta njih i dalje odlazi tamo...propada i uspeva!!!Tako je svugde,zasto odmah misliti na najgore!!!??Ne mozes znati kako je dok ne probas!!!?!!Nije to mazohizam vec zelja za promenom...uspehom...ma gde se on nalazio!!!!!

prijatelju, nisam mislio licno na tebe vec na vecinu. ali, da ti kazem i ovo, oni su gori nego mi u svemu onome sto nam je ovde lose. msm, ljudi pozele da odu negde daleko jer im se ovde sve smucilo, a onda upadnu u jos daleko gore a 12000km daleko od kuce. ako imas neke parice sto ih ne obrnes ovde, pa valjda ces lakse ovde nego u zemljama treceg sveta. a ako ti ovde toliko ne valja, pronadji neku normalniju zemlju. vidim npr da mnogi kazu da je chile jedan od potencijala, a ipak je to najrazvijenija zemlja juz. am. kad vec ucis spanski, znaci vrsis neke ozbiljne pripreme. a ima jos normalnih pristupacnih zemalja

Tu si donekle u pravu...Nisam uopste razmisljao o Chileu...imas li neke adrese gde mogu pogledati malo opsirnije o tome!!?

pa znas kako, ja sam malo proucavao na guglu, znaci to ti je pocetak. osim toga, imas i ovde na ovoj temi spomenuto nekoliko puta,
a ima i par pokrenutih tema bas o cileu. znaci nemoj da te mrzi da sednes i pronadjes i procitas sve sto mozes, da ti se ne desi da
zavrsis negde gde ces da gladujes. evo jos nesto za pocetak
http://www.virtualtourist.com
ja sam i ovu temu procitao celu iako ne mislim da cu tamo. ali, da vidim iskustva ljudi koji zagaze u to, i uopste, ljudi koji putuju. ako
ne mislis iskljucivo da emigriras vec cisto da malo vidis sveta, baci pogled malo ovde, bice ti zanimljivo i poucno
http://forum.krstarica.com/threads/278532
u svakom slucaju, nemoj donositi neke zivotne odluke sa pola mozga. eto, zelim ti puno srece

Back