ma dzabe... nadjes palmu, zalegnes ispod, pokrijes se novinama i eto te u tropskom raju...
aman bre ljudi, el vam tesko da procitate temu pa cete shvatiti da je srbija kakva god bila raj za dom. rep.
ne znam kako se ovo ostrvo uopste toliko popularizovalo kod nas, uzasno je. ako stvarno zelite da se
spasite odavde znajte da je dominikana 100 puta gora od srbije...
Parker nisi bas skroz u pravu , koliko ti je dobro ili lose zavisi na prvom mestu od tebe.
Poredjenje sa Srbijom , hmmm, evo ja cu da ti dam poredjenje
Ljudi- u banci , skoli ,prevozu u redu za lekara itd. Osmeh , ljubaznost , nema salterusa mrkih faca , sve funkcionise i sve se moze, salterski radnik ce da te provede kroz sve kancelarije dok ne zavrsis sve sto ti treba , nas radnik ce da ima pistolj u ruci verovatno opaliti..
Ovde jesu malo gluplji ali nisu neljubazni i drski, ljudi su veseli raspòlozeni pa iako siromasni.Nasi su besni i zli.
Skole, nase su postale mesto zlocina , ovde uniforma , red , pravila ,
Zivot , posao..ako si sposoban i hoces da radis ima i posla i novca, za nove ljude je tesko , to sam vec ponovila puno puta,. zasto? Jer eto i ti dominikanci su ukapirali da ako imaju malo vise obrazovanja mogu da uzmu posao koji je do juce radio samo belac.pa tako da nismo vise nezamenjivi.
Nasi ljudi kad razmisljaju o Karibima, prvo im je na ocima , rajske plaze , kokosi i palme, super devojke, provod.E pa ako dolazite zbog toga napunite dzepove , jer je sve PRESKUPO.
Ako ste bez kinte, i nemate za pocetak ne dolazite nije lako
Ako imate herca , za avanturu, dodjite i probajte, ako nista vise imacete jedno iskustvo vise.
Nije raj za pocetnike , ali je bar 10 puta bolji i zdraviji zivot nego u Srbiji, u smislu da nema namrstenih , nervoznih , zlih ljudi.A za novac, morate da radite kao i bilo gde u svetu, nema nista lako.I nemojte samo ono u Evropi te makar placaju vise i bla bla bla, a kioliko moras da radis , koliko ti treba da bi dobio bilo kakve papire , itd.
U Politici, postoji forum MOJ ZIVOT U INOSTRANSTVUfenomenalan je , tu vidite istinu o zivotu nasih u Kanadi Americi, Evropi...u ostalim obecanim zemljama.Ovo nije obecana zemlja, realna je i stvarna, lepa i ruzna , teska i laka, zavisi od nafake.
E sad osoba koja pita za cene mesecne, pa nisi bas citala pazljivo , bar 20 ljudi je pitalo isto sto i ti i puno nas je odgovorilo.
Imajte jos nesto u vidu, mnogi su ovde pisali komentare u trenutku kad im je sve islo lose, pa su svoj bes iskazivali kroz komentare, ili pak su pisali u trenutku kad je sve bilo fenomenalno.Istina je negde izmedju...
Evo jos ovo za kraj. Bila sam na godisnjem u Srbiji.Prva nedelja euforija, druga nedelja bar 10 puta sam morala da urlam na razne salteruse, radnice u prodavnicama , na tzv civilizovane evropske ljude, pametne , bele , obrazovane , i pitam se kako da to mi se desi u mojoj rodjenoj zemlji????jer kad te z..... ovi ovde , makar kazes, u njihovoj sam zemlji, njihova pravila..ali kad te z..... tvoji e to bas nije lepo..JA SAM DANAS RECIMO USTALA NA LEVU NOGU, PA SE IZVINJAVAM AKO SAM NEKOGA UVREDILA