Dominikana

• Začetnik teme Začetnik teme zotyolllo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
lepo je ici bilo gde...
cesto vidim da su bolja neka neprovaljena mesta od turistickih metropola...

To sam ja odavno shvatila, posebno, sto ti nase turisticke agencije nude tako glupe aranzmane. Ti aranzmani su osmisljeni da kada se vratis mozes da se hvalis po komsiluku da si bio u Pragu, Berlinu, Budimpesti, Becu, Parizu, itd. Medjutim, pravi zivot je negde mnogo izvan.

Bila sam u Cileu nekoliko puta. Ekonomska situacija je bolja od Srbije, ali ne mnogo, ipak, postoji dosta evropskog duha kod njih. Slazem se sa ovim visuljkom za Dominikansku republiku. Ipak, moras da znas da gde god su crnci prisutni, takve neprijatnosti su normalne. Oni misle da sve bele zene trce za njima zbog ;) (mislim da znas sta). To moze biti veoma, veoma neprijatno. Za crnce ti ne treba neka informacija, vec zdrava logika, da ih izbegavas. Nisu ih dzaba drzali kao rbove, jer oni nisu ni za sta bolje.

BRAVO!! U DVE RECI SVE RECENO...IGNORISES IH DRZIS NA DISTANCI I ZIVIS SVOJ ZIVOT..
Cile, je bolja opcija za pocetnike nego DR, definitivno, ali opet ako u glavi nemas jasno sta hoces i sta ocekujes i sta mozes i RAJU ces naci mane ...

Zanima me jel istinita prica o papirima u Dominikanskoj republici? Cula sam da se mogu dobiti regularno ako se kupi nekretnina u vrednosti od 250000 dolara? Jel ima emigracije iz evrope ili je vecinom crno stanovnistvo? Jel neko od vas bio ili zivi u Urugvaju? Pozdrav

Zanima me jel istinita prica o papirima u Dominikanskoj republici? Cula sam da se mogu dobiti regularno ako se kupi nekretnina u vrednosti od 250000 dolara? Jel ima emigracije iz evrope ili je vecinom crno stanovnistvo? Jel neko od vas bio ili zivi u Urugvaju? Pozdrav

Nije istinita prica!!!Papire dobijas ako imas izmedju 500 - 600 us $ u DZEPU, odes u imigraciono popunis par papirica platis takse izvade ti par ml krvi, i sacekas 3 meseca za prvu rezidenciju i licnu kartu( u medjuvremenu zivis i radis i niko nista ne pita , produzavavanje isto tako.Ako hoces pasos regularno aplikujes posle 3 godine platis 70 us$( ja toliko platih)
Ako hoces cim dodjes e onda 1000- 2000 us i sve dobijes za rekordno vreme.

Ima puno belaca iz celog sveta, ima puno belih dominikanaca ima ih sarenih i skroz crnih.
Najcrnji su u stvari haicani koji se useljavaju kao mravi na ovu stranu ostrva...

mislim da i u evropi mozes da se instaliras na taj nacin...
sta ce ti takva banana republika ako imas 250k $ ?

pere me nostalgija... za karibima... :(
cini mi se sve tako davno, nestvarno... kao da nisam ja bila tamo, nego netko drugi...
zaboravila sam sve lose sto je bilo... samo su lijepe uspomene ostale...
isla bih nazad.
:)

pozdrav Ohana..
Svaka cast na forumu i na dobroj volji da podelis iskustva sa drugima..malo je iskrenih i dobrih ljudi koji zele da pomognu oko bilo cega i sve ih je manje..
Vidim da se u DR sve vrti oko turizma...kako je sa zavarivacima? Koliko je to trazeno?

Hvala vam za odgovore. Zivim na relaciji Moskva-Beograd i razmatram preseljenje za Juznu Ameriku. Znam spanski jer sam studirala u Valensiji,tako da mi jezik nije problem. Citala sam jako puno ruskih foruma ali oni u neku ruku nisu realni,posto se rusi u celom svetu smatraju posebnom ciljnom grupom. Posao me zanima ali mi na pocetku to nije prioritetno. Zanima me kakva je realna slika zivota tamo za zivot sa dovoljno novca,kakva je stopa kriminala i kako gledaju na evropljane tj. balkance,kakve su cene u odnosu na Srbiju i dali su relevantne cene nekretnina na netu? A sto se tice americkog sna,ne zavaravajte se nigde ne cvetaju ruze. Pozdrav svima

Bila sma u Urugvaju. Veoma lepa zemlja. Sta te zanima?

Poslednja izmena od moderatora:
Nije istinita prica!!!Papire dobijas ako imas izmedju 500 - 600 us $ u DZEPU, odes u imigraciono popunis par papirica platis takse izvade ti par ml krvi, i sacekas 3 meseca za prvu rezidenciju i licnu kartu( u medjuvremenu zivis i radis i niko nista ne pita , produzavavanje isto tako.Ako hoces pasos regularno aplikujes posle 3 godine platis 70 us$( ja toliko platih)
Ako hoces cim dodjes e onda 1000- 2000 us i sve dobijes za rekordno vreme.

Ima puno belaca iz celog sveta, ima puno belih dominikanaca ima ih sarenih i skroz crnih.
Najcrnji su u stvari haicani koji se useljavaju kao mravi na ovu stranu ostrva...
hvala puno. pozdrav

Poslednja izmena od moderatora:
Odlucio sam da dodjem DR, vjerovatno stizem pocetkom marta/ krajem februara. Ponjecu $1500 i laptop za rad na internetu. Sto se tice karte nasao sam direktan let iz Minhena za 450E
Gledao sam malo po google earth mislim otici u Puerto Platu prvo, sta mislite za taj grad? Ako neko zivi tamo neka se javi :)
Jeli, kakav je internet tamo, koliko kosta?

Namjeravam da obidjem cijelu srednju i juznu ameriku, znam da za mnoge zemlje nije potrebna viza, pa imam vremena da sve obidjem. Karta za DR je povoljna, a i blizu je JAMAICA, koju cu sigruno posjetiti hehehe

Back