''DOMAĆICA'' SAM, TIM SE ''DIČIM'' :)

Domaćica

• Obožavam da stalno radim na svom prostoru

• Prostor mi je bitan, ali nisam opsednuta njime

• Za prostor je važno da je čist, nameštaj nije toliko važan

• Ne, nije mi bitno u kakvom prostoru živim

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
E kakve ste...odo da zasučem rukave,uzmem krpu u ruke i pokupim igračke da se ne sapletem o neku.

Nataša,sa dolaskom deteta/dece se menja puno toga,videćeš. Ja sam bila slična tebi.
Prvih par meseci posle porođaja sam šizela što ne mogu sve da postignem, a onda sam počela da kuliram i uživam,prvenstveno u vremenu sa mojim malim pišolinom. A ostalo kad sam raspoložena i kad imam vremena,osim elementernih stvari tipa suđe i usisivač,što je svakodnevno.
Osim ako nemaš armadu baba, deda ili puno para,tad ne mora puno toga da ti se promeni.

Ha ha ... smešno mi ... ispade Nataša osoba koja ne zna ni u čemu drugom da uživa - sem u osećaju krpe u rukama ..... ali, ajde neka vam bude ..... :cao:

Ja te lično nisam doživela sa krpom u rukama (ja je trenutno držim pored sebe jar sam stvarno krenula da brišem prašinu pa virnem na forum).
Nije greh što si pedantna i što voliš u lepom prostoru da živiš,nego ti kažem da za neke stvari posle nemaš vremena ili budeš preumorna i prosto ne možeš i ako imaš vremena.
Ja se divim onima što uspeju da postignu sve,ja ne uspevam, a rekoh više se i ne trudim toliko. Napravila sam spisak prioriteta u glavi i sređivanje kuće mi nije više u top 5 (osim mesečno dan-dva PMS-a, tad sam fanatik).

Pazi ovako ... nije ni meni ono glavna stvar u životu da držim krpu ... ali zar čistoća prostora u kome živimo ne treba da bude prioritet, prvenstveno zbog zdravlja nas i naše dece? Tu ja ne kapiram neke stvari ... Ako je dete u životu prioritet, valjda i higijena treba da bude na jednom od prvih mesta bar zbog njegovog zdravlja?

..zashto imam utisak da sve prichate o istoj stvari, samo ne vidite to.. :lol:
..niko nije umro (chak se nije ni razboleo) od malo prashine ili neopranih prozora...
..sumnjam da ove mame dovode stan u stanje cvetajucih kolonija budji po kupatilu i kuhinji..
..a i vi mame, kad se zivotni prostor priblizi kritichnoj granici nesredjenosti i prljavshtine,
verovatno malo zazmurite na prioritetnost deteta (pa skratite shetnju, zajednichko igranje,
kafensanje u igraonici i slichno)
ili prioritetnost sopstvenog blagostanja (otkinete malo od regularnih 8h spavanja,
od kuliranja uz tv, od manikiranja, chitanja knige, chasopisa, telefonskih trach partija i slichno)
pa tu kucu dovedete u pristojno stanje..
..stvar je u balansu i nezadrtom stavu..

..niko nije umro (chak se nije ni razboleo) od malo prashine ili neopranih prozora...
..sumnjam da ove mame dovode stan u stanje cvetajucih kolonija budji po kupatilu i kuhinji..
..a i vi mame, kad se zivotni prostor priblizi kritichnoj granici nesredjenosti i prljavshtine,
verovatno malo zazmurite na prioritetnost deteta (pa skratite shetnju, zajednichko igranje,
ili prioritetnost sopstvenog blagostanja (otkinete malo od regularnih 8h spavanja,
od kuliranja uz tv, od manikiranja, chitanja knige, chasopisa, telefonskih trach partija i slichno)

:aha: ... lepo si ti to rekla .....

Ja nikada ne zazmurim na prioritetnost deteta - vec sam nekoliko puta rekla da se cisti svaki dan upravo zbog nje.

Drugo pitanje je "svaka stvar na svom mestu" - to nije prioritet kod nas u kuci

balans&kefir :D a za ovo boldovano,da,jesi u pravu...

Ja nikada ne zazmurim na prioritetnost deteta - vec sam nekoliko puta rekla da se cisti svaki dan upravo zbog nje.

Drugo pitanje je "svaka stvar na svom mestu" - to nije prioritet kod nas u kuci

Ti najmanje treba da se osećaš prozvanom :)

Ima postova gde su ''domaćice'' pisale o tome kako im je kuća u haosu, dete izgužvano, čisti se i pegla jednom mesečno, ''pa šta?'' ..... e mene tu zabrinjava ta ''prioritetnost'' kad je dete u pitanju..... onda mi to dodje kao neka kontradiktornost - pa ako ti je dete prioritet - onda se tako i ponašaj.

Ima postova gde su ''domaćice'' pisale o tome kako im je kuća u haosu, dete izgužvano, čisti se i pegla jednom mesečno, ''pa šta?'' ..... e mene tu zabrinjava ta ''prioritetnost'' kad je dete u pitanju..... onda mi to dodje kao neka kontradiktornost - pa ako ti je dete prioritet - onda se tako i ponašaj.

to je jedna rekla,mislim :) a ima nas koji smatramo da cu da opeglam,spremim kucu kad zavrsim sa drugim stvarima...a tu jesi u pravu,tu je vec sukob licnih prioriteta...meni bodu oci izguzvana musava deca..iako su zadovoljna i nasmejana...more vataj se ti krpe i prebrisi ovu forumasku prljavstinu :)

Eh sad....znam na koga i sta mislis, ali nisam sigurna, u stvari ne bih rekla da je i tamo taj osnovni higijenski prioritet zanemaren.

to je jedna rekla,mislim :) a ima nas koji smatramo da cu da opeglam,spremim kucu kad zavrsim sa drugim stvarima...a tu jesi u pravu,tu je vec sukob licnih prioriteta...meni bodu oci izguzvana musava deca..iako su zadovoljna i nasmejana...more vataj se ti krpe i prebrisi ovu forumasku prljavstinu :)

I meni idu na zivce musava i prljava deca. Strasno. Ali eto (sad ce neko da me opauci po nosu) - ja ne peglam decije stvari :brus: (osim onih koje moraju ali takvih je bas bas malo) i moje dete je ko lutka uredno.

Pa ne znam .... meni je samo tako zadelovalo kada sam čitala te postove .... možda sam pogrešno protumačila - ali ok .... to je njihov izbor ... ja samo znam šta ja cenim kod ljudi i koje su mi osobine lepe .....

Moja sestra je užasno neuredna npr. .... ona se snalazi u haosu bez da trepne .... ta npr. njena osobina mi jako kvari sliku o njoj ... ali šta ću - ja je volim :aha:

I meni idu na zivce musava i prljava deca. Strasno. Ali eto (sad ce neko da me opauci po nosu) - ja ne peglam decije stvari :brus: (osim onih koje moraju ali takvih je bas bas malo) i moje dete je ko lutka uredno.

ej pa nisam ni ja peglala dok mi nije crknula masina koja nije mnogo centrala pa sam morala da kupim novu..a ova centra sacuvaj Boze i stvari su mi izvakane srkoz :( pa moram..a inace sam peglala samo njihov ves i peskirice,nos drugo...eto,nek nas lupe zajedno po nosu:P

Pa ne znam .... meni je samo tako zadelovalo kada sam čitala te postove .... možda sam pogrešno protumačila - ali ok .... to je njihov izbor ... ja samo znam šta ja cenim kod ljudi i koje su mi osobine lepe .....

Moja sestra je užasno neuredna npr. .... ona se snalazi u haosu bez da trepne .... ta npr. njena osobina mi jako kvari sliku o njoj ... ali šta ću - ja je volim :aha:

pa svakako ne volis osobu jer je uredna ili ne..sustinski su valjda bitni drugi kvaliteti? Ja imam drugaricu koja je haos neuredna :S al zato je prijatelj do koske..ne znam,meni to ne daje nijansu karakteru osobe koju volim...

Pa normalno da je volis. I sad, kad kazes da ti to kvari utisak o njoj, tj. da ti je to dovoljno da se tvoj utisak pokvari, bojim se da kvaris sliku koju ja imam o tebi ;).

Xmm, ja stvarno retko peglam i gledam da ne peglam osim ako bas moram! Meni kada sam bila mala... mama prestala da pegla jer sam "velika" pa kao treba sama da peglam ili da mi sestra ispegla, a moja sestra me je hranila sa smrznutim batacima i naravno da mi nije peglala... ali je radila na primer, vrlo revnosno sa mnom domace zadatke i ja kao neko potpuno razlicitog profila (obrazovnog) odlicno znam matematiku, hemiju i fiziku... zahvaljujuci njoj... ali isto tako nisam mnogo zahtevna sto se tice kucnih poslova jer me vaspitala sestra pet godina starija od mene... a ni mama mi nije domacica, tako da... a ni baba mi nije domacica, nijedna od baba... nemam ja takve uzore, domacinske :roll:

Moje dete nije ispeglano, ali moje dete ne nosi odelo i kosulju, pa mu se moze pogledati kroz prste. :lol: ili meni sto ga neopeglanog pustam na igraliste... na kom se naravno uvek uprlja. Meni uopste ne smetaju musava deca! Naravno da ja moje dete obrisem, operem, stalno mu perem ruke na primer, a na igrliste idem sa nekoliko setova maramica i sprej da mu ocistim rucice... ali sasvim je moguce musav, to mi nekako promakne jer nisam opterecena. Moje dete nikad nije usrano, mene nikad ne mrzi da prekinem sta god radim i da mu pomognem oko onog sto trazi ili nikad nisam suvise zauzeta da ga saslusam kada mi se obraca, ali jesam umorna da mu peglam bodije, trenerke i slicno... da ne pricam o carapicama koje mu je baba peglala kada smo bili tamo. Ne peglam ni posteljinu... ma apsolutno nista! Mozete da se zgrazavate koliko god hocete na mene i moje domacinske navike, ali ja nemam nameru da mislim za sebe da sam tenkre... jednostavno: za mene je to potpuno neopravdano gubljenje vremena, pre cu buljiti u nebo nego uzeti peglu u ruke. Mislim... cak i ranije dok sam vise spremala svoj zivotni prostor ja nisam peglala... svasta :roll:

Xmm, ja stvarno retko peglam i gledam da ne peglam osim ako bas moram! Meni kada sam bila mala... mama prestala da pegla jer sam "velika" pa kao treba sama da peglam ili da mi sestra ispegla, a moja sestra me je hranila sa smrznutim batacima i naravno da mi nije peglala... ali je radila na primer, vrlo revnosno sa mnom domace zadatke i ja kao neko potpuno razlicitog profila (obrazovnog) odlicno znam matematiku, hemiju i fiziku... zahvaljujuci njoj... ali isto tako nisam mnogo zahtevna sto se tice kucnih poslova jer me vaspitala sestra pet godina starija od mene... a ni mama mi nije domacica, tako da... a ni baba mi nije domacica, nijedna od baba... nemam ja takve uzore, domacinske :roll:

Moje dete nije ispeglano, ali moje dete ne nosi odelo i kosulju, pa mu se moze pogledati kroz prste. :lol: ili meni sto ga neopeglanog pustam na igraliste... na kom se naravno uvek uprlja. Meni uopste ne smetaju musava deca! Naravno da ja moje dete obrisem, operem, stalno mu perem ruke na primer, a na igrliste idem sa nekoliko setova maramica i sprej da mu ocistim rucice... ali sasvim je moguce musav, to mi nekako promakne jer nisam opterecena. Moje dete nikad nije usrano, mene nikad ne mrzi da prekinem sta god radim i da mu pomognem oko onog sto trazi ili nikad nisam suvise zauzeta da ga saslusam kada mi se obraca, ali jesam umorna da mu peglam bodije, trenerke i slicno... da ne pricam o carapicama koje mu je baba peglala kada smo bili tamo. Ne peglam ni posteljinu... ma apsolutno nista! Mozete da se zgrazavate koliko god hocete na mene i moje domacinske navike, ali ja nemam nameru da mislim za sebe da sam tenkre... jednostavno: za mene je to potpuno neopravdano gubljenje vremena, pre cu buljiti u nebo nego uzeti peglu u ruke. Mislim... cak i ranije dok sam vise spremala svoj zivotni prostor ja nisam peglala... svasta :roll:

He he he e pa tako si lepo mogla da napišeš i juče .... a ne da provociraš pošten narod oko sebe :plez: ... a pride što niko nije rekao da si tenkre, nemoj tako .... :ljutko:

Rekoh ''cenim osobine'' kao što su urednost i tako to .... ali kroz primer moje sestre već utvrdismo da nemam izbora u pojedinim situacijama :mrgreen:
Po meni urednost nije osobina koja se ogleda samo u tome kako ti kuca izgleda. Urednost je nacin razmisljanja. Moj rad, moj stil, pa cak i nacin komuniciranja je kristalno jasan i precizan. Jesam uredna i to vrlo! Tako sam naucena... kada sam bila mala, meni je tata citao sve sveske, svake nedelje, gledao da li sam bila uredna, jesam li negde napravila gramaticku ili pravopisnu gresku.

Meni je mnogo veci i ozbiljniji znak neurednosti kada se covek olako i ofrlje izrazava, nego sto me zanima da li mu je sto u dnevnoj sobi ovakav ili onakav. Hocu da kazem... meni je tvoj nacin zivota prilicno isprazan i tvoje misljenje, pardon zgrazavanje na to kako se ja ponasam prema mom detetu me ne dotice.

Back