''DOMAĆICA'' SAM, TIM SE ''DIČIM'' :)

Domaćica

• Obožavam da stalno radim na svom prostoru

• Prostor mi je bitan, ali nisam opsednuta njime

• Za prostor je važno da je čist, nameštaj nije toliko važan

• Ne, nije mi bitno u kakvom prostoru živim

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Upravo to, neke ljude čini ispunjenim čista kuća, uredna deca i oprana kosa .. neke ne .... Može žena sve ako hoće .... ali je problem što neke žene neće (samo im je to teško da priznaju).

Imam drugaricu koja je po ceo dan kući, čuva dete ... i kaže ne stigne da skuva ... dodje joj muž sa posla gladan i jede sendviče??? Nikada mi to nije bilo baš najjasnije. S druge strane, imam sestru koja ima dvoje dece i kuća joj je perfekta, uvek ima skuvano, zadovoljna je, vredna je i ni u čemu ne oskudeva.

Sve je stvar volje i organizacije.

Ne bih se slozila..nekom je,kao mojoj majci, napr biulo dovoljno da bude samo i iskljucivo majka i domacica..meni nije..ja volim da umesto sto cu provesti ceo dan sa usisivacem, krpama,varljacom,skupim drustvo sa decom,odemo u igraonicu,mi pijemo kafu i smejemo se a deca uzivaju igrajuci se..srecni oni,srecne mi i niko nije zapostavljen...

nema potrebe da se plasis, nemam sta da ti pokazujem

a teatralna objektivno ne znaci histericna, to je mozda tvoj dozivljaj, ali tvoj dozivljaj ne definise svet oko tebe... dozvolices, valjda, da drugi imaju sasvim svoja i razlicita tumacenja!

Mozda ce ti zvucati bezveze, ali ti si meni tipicno histericna osoba... cim si se nasla uvredjenom ponasanjem ovdasnje moderatorke Hellen ti si pocela da uvidjas neke zavere, da ljudima saljes privatne poruke masovno i otvaras temu zbog osobe koja te onako nesvesno ocepila na forumu :lol:

Могу ли да знам зашто и у ком контексту се моје име спомиње овде? :roll:

Ко се то нашао увређен мојим модерисањем и зашто???

Upravo to, neke ljude čini ispunjenim čista kuća, uredna deca i oprana kosa .. neke ne .... Može žena sve ako hoće .... ali je problem što neke žene neće (samo im je to teško da priznaju).

Imam drugaricu koja je po ceo dan kući, čuva dete ... i kaže ne stigne da skuva ... dodje joj muž sa posla gladan i jede sendviče??? Nikada mi to nije bilo baš najjasnije. S druge strane, imam sestru koja ima dvoje dece i kuća joj je perfekta, uvek ima skuvano, zadovoljna je, vredna je i ni u čemu ne oskudeva.

Sve je stvar volje i organizacije.

Nataša, oduvek sam te doživljavala kao korektnu i pristojnu osobu, ni najmanje mi nije padalo na pamet da možeš da teraš mak na konac do te mere, samo ne znam iz kog razloga... Da nam dokažeš i pokažeš kako si ti fenomenalna domaćica a svi ostali nisu? O čemu pričamo? O čišćenju kuće?

Normalni ljudi žive u čistom i zdravom prostoru, ne sterilnom, ne bolesno pedantnom već zdravom.. To znači, nije kraj sveta ako se prašina ne briše svaki dan, nije kraj sveta ako se stvari odmah ne stavljaju na svoje mesto... To je jednostavno život, ispunjen nekim drugim stvarima i zadovoljstvima. Lična higijena i higijena prostora su nešto što se apsolutno podrazumeva.
Da li je čista kuća zaista jedino zadovoljstvo kome treba težiti, i ako nije tako, da li smo svi onda prokaženi zbog toga?
Ako je tako, radije ću biti aljkavuša po tvojim merilima.

nema potrebe da se plasis, nemam sta da ti pokazujem

a teatralna objektivno ne znaci histericna, to je mozda tvoj dozivljaj, ali tvoj dozivljaj ne definise svet oko tebe... dozvolices, valjda, da drugi imaju sasvim svoja i razlicita tumacenja!

Mozda ce ti zvucati bezveze, ali ti si meni tipicno histericna osoba... cim si se nasla uvredjenom ponasanjem ovdasnje moderatorke Hellen ti si pocela da uvidjas neke zavere, da ljudima saljes privatne poruke masovno i otvaras temu zbog osobe koja te onako nesvesno ocepila na forumu :lol:

Osoba koja me ocepila,tada ,je bila Gljiva...vidis da ne znas...:lol:
Drugo je kad te neko cereci sa samo 100 postova,onda svuda vidis zavere,a ti si ovde cini mi se,dosta dugo...cak si i nik menjala...pa si jos uvek istripovana.

Naravno da "dozvoljavam" da i drugi imaju razlicita tumacenja...a ko sam uopsta ja da nekome nesto dozvoljavam ili ne dozvoljavam?:roll:
Svaka ti cast na tvojim tumacenjima...stvarno se trudis da odskaces,makar to bilo i negativno...

Nataša, oduvek sam te doživljavala kao korektnu i pristojnu osobu, ni najmanje mi nije padalo na pamet da možeš da teraš mak na konac do te mere, samo ne znam iz kog razloga... Da nam dokažeš i pokažeš kako si ti fenomenalna domaćica a svi ostali nisu? O čemu pričamo? O čišćenju kuće?

Normalni ljudi žive u čistom i zdravom prostoru, ne sterilnom, ne bolesno pedantnom već zdravom.. To znači, nije kraj sveta ako se prašina ne briše svaki dan, nije kraj sveta ako se stvari odmah ne stavljaju na svoje mesto... To je jednostavno život, ispunjen nekim drugim stvarima i zadovoljstvima. Lična higijena i higijena prostora su nešto što se apsolutno podrazumeva.
Da li je čista kuća zaista jedino zadovoljstvo kome treba težiti, i ako nije tako, da li smo svi onda prokaženi zbog toga?
Ako je tako, radije ću biti aljkavuša po tvojim merilima.

MIslim da me nisi shvatila .... ne teram mak na konac ... samo sam rekla da po mom mišljenju žena sve može kada hoće.... i da se druži ... i da gaji dete .... i da radi ... i da je uredna ... bla bla bla.

Niti sam bilo koga napala .... niti sam bilo šta ružno rekla na pomenutu temu ..... Zašto je sad to tebe lično sve pogodilo????

MIslim da me nisi shvatila .... ne teram mak na konac ... samo sam rekla da po mom mišljenju žena sve može kada hoće.... i da se druži ... i da gaji dete .... i da radi ... i da je uredna ... bla bla bla.

Niti sam bilo koga napala .... niti sam bilo šta ružno rekla na pomenutu temu ..... Zašto je sad to tebe lično sve pogodilo????
Shvatila te je ona i bolje nego sto mislis :lol:
a inace zena ne moze sve!, nijedna zena nije super zena i to sve shvatis jednog dana kada uvidis da ima nekih stvari koje su vaznije... na primer, odgovornost prema malom bicu koje doneses na svet je vaznija nego da ti je svaka stvar na mestu u kuci

I vrlo je glupo da sebe teras da ispunis tu ulogu super zene i nabacujes drugim zenama kako mogu ako bas hoce... i tamo neke koje sebe ubedjuju kako su na svakom polju besprekorne i gade su tudjim manama... Nijedna zena ne moze sve, a koji su nam prioriteti i kako cemo se organizovati je sasvim licna stvar i nema pogresnih izbora. Svako radi ono sto mu lezi...
I cilj ovde nekih je da svojim savrsenim domovima i ispeglanim stvarima i nezapustenom decom kazu kako ja sto to ne mogu da postignem... to je moj nedostatk zelje ili lenjost ili prosto mana

i boze moj, jadan taj koji me ozenio :hahaha:
al eto, zeznula sam ga pre nego sto je znao u kakvu sam aljkavusu uspela da se pretvorim :hahaha::per:

Nije me lično pogodilo, možda nije trebalo da čitam između redova...
Ali mi se kroz tvoje postove učinilo upravo to što sam rekla, ako neko ne vidi svet tvojim očima,
onda je definitivno loša domaćica... Barem što se čistoće stana i uređenja tiče...

Istina je da žene mogu i hoće , pitanje je samo po kojim kriterijumima se određuje koliko je
ko "dobar" ili "loš"..

Могу ли да знам зашто и у ком контексту се моје име спомиње овде? :roll:

Ко се то нашао увређен мојим модерисањем и зашто???
ma ja stvarno ne znam, niti me zanima

znam samo da sam onomad dobila pp od doticne u kom je tebe spominjala u nekom negativnom kontekstu, nemam pojma sta i ne zanima me!

Hm ... ja nisam kritikovala domaćice, niti sam to tražila ovom temom od vas da se izjasnite koje su dobre, a koje loše .... Samo sam dala par svojih vidjenja i pitala ''kakve ste vi domaćice'' ....

NO, to nije razlog za neko nerazumevanje, ljutnju ili bilo šta drugo.

Evo pročitaš postove od etotako .... i nasmeješ se slatko.

ma ja stvarno ne znam, niti me zanima

znam samo da sam onomad dobila pp od doticne u kom je tebe spominjala u nekom negativnom kontekstu, nemam pojma sta i ne zanima me!

''Немаш појма'' и ''не занима те'', а ипак, из невезаног, мене спомињеш на теми на којој уопште и не учествујем? :lol:
И још при томе шириш дезинформације? :roll:

Немаш појма и не занима те, а ипак, из невезаног, мене спомињеш на теми на којој уопште и не учествујем? :lol:
И још при томе шириш дезинформације? :roll:
rekla sam da mi je zena poslala pp u kom je tebe spomenula u nekom negativnom kontekstu, nije rekla nista konkretno ili direktno... kao sto rekoh, tako je bilo, to znam, a zasto i kako... ne znam i ne zanima me! to nije dezinformacija, nema veze sa temom, ali ima veze sa histerijom koju je gospodza jelena spomenula, a ja pokusala da objasnim da je bas ona ta histericna... ooooojeeeeeeeeee

i tako, nemam zelje da se raspravljam na ovu temu, ali ovo sto sam rekla je tacno i nema vise nista, tj. nista nisam precutala... tako da nema vise sta da se prica, ajde cao!

Kakave smo zapravo domaćice?
Idem u krajnosti, od najgoreg svinjca do najveće pedanterije... Evo sad je sve lepo čisto i uredno, ali to je zato što mi se mačka pokenyala po babinom ćilimu pa sam u 3 ujutru morala da ga potapam i perem, ja ovako velika i snažna pod temperaturom :cry: pa sam onda od svog smora oribala podove i onako sve detaljno prebrisala pa se sad cakli :)
Mada, dobro, ovde nikad ne bude baš totalni svinjac jer sam se postarala da ima malo stvari, relativno malo nameštaja i puno prostora, a i odavno sam sklonila sve kurcaboce sa polica, sad ostale samo knjige, i tako neke sveće koje zaista volim :) dobro, i diskovi na sve strane... mada ću njih da pobacam, kad iščupam ovog maxtora i nabavim nešto sa manje paučine :neutral:

ti zeno treniras forumasenje, ali ja sam taj stadijum odavno prosla

i ja sada znam da je tebi neprijatno zbog toga sto si radila, ali ***, odrasla si osoba pa se nosi sa posledicama svojih akcija! nemoj mene da nazivas mizernom... nije ti to bas lepo! hoces da kazes da lazem???????

Kazi sta sam rekla...jer,sve sto sam rekla,bilo je javno.

Meni nikada nije neprijatno,jer,ja se nikada tako nisko ne bih ni spustila.:roll:

Ajde,raspali,ili me se okani,mogu da budem nezgodna.:lol:

rekla sam da mi je zena poslala pp u kom je tebe spomenula u nekom negativnom kontekstu, nije rekla nista konkretno ili direktno... kao sto rekoh, tako je bilo, to znam, a zasto i kako... ne znam i ne zanima me! to nije dezinformacija, nema veze sa temom, ali ima veze sa histerijom koju je gospodza jelena spomenula, a ja pokusala da objasnim da je bas ona ta histericna... ooooojeeeeeeeeee

i tako, nemam zelje da se raspravljam na ovu temu, ali ovo sto sam rekla je tacno i nema vise nista, tj. nista nisam precutala... tako da nema vise sta da se prica, ajde cao!

Тачно. Ем нема везе са темом, ем није лепо спомињати МОЈЕ ИМЕ у овом контексту, јер немам никакве везе са целом причом!

Ајде, ћао! :bye:

Kazi sta sam rekla...jer,sve sto sam rekla,bilo je javno.

Meni nikada nije neprijatno,jer,ja se nikada tako nisko ne bih ni spustila.:roll:

Ajde,raspali,ili me se okani,mogu da budem nezgodna.:lol:
Cekaj da pogledam u svoj dnevnik, sigurno sam upisala za uspomenu i dugo secanje!

ako si sve rekla javno, onda nemamo o cemu da pricamo
stvarno nisam zainteresovana za tvoj slucaj... ja uopste ne zelim da se druzim sa ljudima koji me vredjaju i to bez razloga i povoda... iz ciste obesti... jer su se nasli necim prozvanim u tome kako ja zivim svoj zivot

i onda jos meni kazes da sam mizerna... ti bas nemas srama!

pa verovatno moze...neka zena + da ima pomoc bar jos dve osobe. Ja ne mislim da je to bas lako izvesti. A domacica ili ne, po ovim ili onim merilima, je kad se malo bolje razmisli taaaako nebitno

Back