Domaćica ili poslovna žena?

Biram...

• domaćicu

• poslovnu ženu

• ne znam

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
Šta je bolje? Imati ženu okrenutu domaćinstvu, staranju o deci, kuvanju itd, koja vas željno čeka da dođete s posla, to joj je ceo svet.
Ili neku poslovnu, svetsku putnicu, koja je i fizički i mentalno često van kuće, ali ima toliko toga da ispriča, omogući neko putovanje, aranžmane, itd...
Kada biste bili prinuđeni da birate jedan od ova dva ekstrema, koju bi izabrali da vam bude žena?

Ne bih ni jedno, ni drugo. Da imam novca ne bih se ni venčavao, ili bih živeo venčano samo formalno. Birao bih neku lepu, svestranu, obrazovanu, a potpuno slobodoumnu i okrenutu avanturizmu. Ako već i mora da radi, bilo bi dobro da nije opterećena karijerom. Brak mi ništa ne znači.

Ali da baš moram da biram ekskluzivno izmedju ova dva tipa što je postavljač teme naveo, svakako bih odabrao drugi, odnosno poslovnu ženu, koja je oslonjena i na nešto drugo, a ne domaćicu. Problem sa domaćicama (a znam ih poprilično) je u neostvarenosti. Ništa ne rade, sede kod kuće, samo se decom bave, i to ih vremenom psihološki i fizički pretvori u ruine. Nije to lep život. Ne bih to nikome poželeo, negde i saosećam sa ženama u prošlim nekim vremenima kad su bile prisiljavane na takve gluposti. Pritom pod "domaćicom" ne mislim na one što su se udale za bogataše, izradjale im decu, pa samo brinu o deci, a ovamo putuju i uživaju, nego na ono što se pod domaćicom i inače misli.

Najbolje je imati mnogo novca da nijedno od vas dvoje ne radi, imati nesputanu vezu, biti slobodouman i otvoren i za druge ljude, i možda jedno dete. Nije dobro kad se ljudi muče, to je problem, kad im život prodje u muci, borbi i stresu.

Nesto izmedju. Domacica bi se brzo pretvorila u klasicnu seljancuru i krmacu, a poslovna zenka bi te prevarila sa nekim opakim milionerom i retko bi je vidjao.
Kako da gajite celjad? Ti da menjas pelene?

Jeste ovde milioneri iskaču iza svakog ćoška i vrebaju udate službenice i preduzetnice :D

Ženu koja ima posao i koja je zadovoljna tim poslom,u tom smislu poslovna...ne u smislu ambiciozna da gazi preko leševa da bi postala direktor neke javne ustanove npr.. Niti imam ambicija da budem izdržavano lice niti bih bio srećan da moram da ranim "sedam gladni' usti" ko u pesmi.

ripli, a gde ti spadaš? ja bih za sebe rekao da sam domaćica, dom mi je na prvom mestu.

.

Ne mogu sebe da svrstam niti u jednu od ponuđenih kategorija jer sam većinu života provela negde između, ne stremeći preterano niti jednoj krajnosti.
Recimo da sam veoma rano uletela u tu ulogu majke, domaćice koja je usput i učila, radila itd.....a sad kad su deca samostalna mogu da se ostvarim i na drugim poljima.
Ipak mislim da je o tome malo deplasirano govoriti u zemlji u kojoj je put do zvezda (pa i normalnog života ako ćemo iskreno) popločan duplo...ma šta duplo, višestruko većom količinom trnja nego u nekom uređenom i naprednom svetu.

Šta je bolje? Imati ženu okrenutu domaćinstvu, staranju o deci, kuvanju itd, koja vas željno čeka da dođete s posla, to joj je ceo svet.
Ili neku poslovnu, svetsku putnicu, koja je i fizički i mentalno često van kuće, ali ima toliko toga da ispriča, omogući neko putovanje, aranžmane, itd...
Kada biste bili prinuđeni da birate jedan od ova dva ekstrema, koju bi izabrali da vam bude žena?

Домаћица, да брине о деци.

more pusti ih,nisu baš uvek...mi imali nekog, prava muška alapača:evil:sad ga zamenili
došo drugi koji uredno zvoni DVAPUT a jok triput i to baš kod mene da mu otvorim ulaz...bitanga:lol:
Ne znam Oranž, šalila sam se , ne viđam poštare dugo unazad, sva lova mi stiže na tekući a ne na ruke, a kad mi ostavlaju kaznu mrzi ih da se penju na treći sprat pa samo spuste u sanduče izveštaj o pošiljci!
Ali...sećam se živopisnih likova iz detinjstva...

Ne znam Oranž, šalila sam se , ne viđam poštare dugo unazad, sva lova mi stiže na tekući a ne na ruke, a kad mi ostavlaju kaznu mrzi ih da se penju na treći sprat pa samo spuste u sanduče izveštaj o pošiljci!
Ali...sećam se živopisnih likova iz detinjstva...
jao ja ga vidjam i baš ne volim,nema veze sa izgledom...ne tako davno taj što je alapača donosuio neke koverte sa sadrzajem za infarkt ne daj boze...usput je ceo komšiluk znao o cemu se radi
e od tad ne mogu da ih smislim...usput ko još gleda poštara,msm te su stvarno očajnice:roll:

Žena je k'o lubenica... dobru možeš samo da potrefiš...

- - - - - - - - - -

jao ja ga vidjam i baš ne volim,nema veze sa izgledom...ne tako davno taj što je alapača donosuio neke koverte sa sadrzajem za infarkt ne daj boze...usput je ceo komšiluk znao o cemu se radi
e od tad ne mogu da ih smislim...usput ko još gleda poštara,msm te su stvarno očajnice:roll:

Da si ti živa i zdrava koliko ima onih što im je seksitj sa poštarom fantazija... Kako ide ono: Ja sam mali poštar....???

Back