Domaći Rep

Ђус није сељак јел сте нормални ви? :? Није манчмелоу никога прозивао по имену, па то зато што је јајара, а Ђус зна на чему је и колико је он реално испред свих њих, тако да има за право да пљује све редом. Јебо вас више све манчмелоу, види се да ви не видите целу слику овде. Ви само видите да је Ђус почео да шета Најк и да прави комерцијалније песме, али када ускоро изађе Хипхопијум вол. 2, видећете да сам био у праву и који је то уствари фазон. Па само једна Ђусова песма ''На улици'' је довољна да објасни све, а да не помињем и остале песме. А могу да се кладим да све што сте ви гистро-љубитељи репа од њега чули је ''Брате минли'' и одма пољевај по Ђусу. Ај послушајте цео албум па се јавите и обавезно ''Увертира лектира''. Ја имам оба албума и од Манче и од Ђуса (а од Ђуса имам и албуме док је још био у ''Фул Муну'') и зато имам право да коментаришем обојицу, а ви ћутите молим вас.

Nixxx:
Ђус није сељак јел сте нормални ви? :? Није манчмелоу никога прозивао по имену, па то зато што је јајара, а Ђус зна на чему је и колико је он реално испред свих њих, тако да има за право да пљује све редом. Јебо вас више све манчмелоу, види се да ви не видите целу слику овде. Ви само видите да је Ђус почео да шета Најк и да прави комерцијалније песме, али када ускоро изађе Хипхопијум вол. 2, видећете да сам био у праву и који је то уствари фазон. Па само једна Ђусова песма ''На улици'' је довољна да објасни све, а да не помињем и остале песме. А могу да се кладим да све што сте ви гистро-љубитељи репа од њега чули је ''Брате минли'' и одма пољевај по Ђусу. Ај послушајте цео албум па се јавите и обавезно ''Увертира лектира''. Ја имам оба албума и од Манче и од Ђуса (а од Ђуса имам и албуме док је још био у ''Фул Муну'') и зато имам право да коментаришем обојицу, а ви ћутите молим вас.

Da... kul... inače - kod burazera mog ortaka i dalje stoji đusova marama koju mu je uzeo u srednjoj školi nasilno...
Brate, đus je ukaljao svoje ime i baš zato što znam albume "na nivou" i "hiphopium 1" ja kažem da je sđu propao i da je kreten što se prodao ni zbog čega! On može da izda još 3 "brata minla" i opet će da živi ko slepac, jer je to glavna mana domaćeg repa!

Što će reći, izglupirao se do zla boga NI ZBOG ČEGA!! Na celom albumu "brate minli" nema ni jedna dobra pesma, osim "na ulici" koja je inače stara mnogo... čak je možda starija aod prvog hiphopiuma!

Brate, da ti kažem... Vidi... Ja to gledam ovako...

Ti si čovek, hetero-seksualac! Voliš žene! Ali brate, odjednom počnu da ti se sviđaju muškarci! I tako, kresneš muškarca nekog... nije bitno... i tako... počneš češće malo da se krešeš sa muškarcima... i onda, odjednom te uhvati nostalgija za ženama...
Pazi... ti mož ponovo da nađeš žene... mož ponovo da kresneš ženu... Ali ti više nisi "hetero-seksualac", ti si bivši-*****, sadašnji "bi-seksualac"!

Kontaš šta ti želim reći?!

Đus sada i da napravi najbolji rep album ikad, ja ću ga možda slušati, ko zna... ali će đus za mene zauvek ostati kretenčina koja je snimila "brat minli" i ostale gluposti... i zauvek će mi se gaditi!
To jest... kaže krang: "oprosti! Ali nikad ne zaboravi!!!" - e ja ću biti iz tog fazona!

A što se tiče toga da "Đus zna na čemu je"... hm... ako zna na čemu je i i dalje to radi...huh... onda ima ozbiljnih problema... Pazi, kod mene u školi su mu se podsmevali čak i najgori fenseri (koji inače gotive proseravanja domaći "repera" na tu foru), a s druge strane, ja recimo, kao predstavnik "repera" u svojoj školi... mogu da se pohvali da nisam uspeo da odslušam "brate minli" album do kraja... trudio sam se... i to više puta... ali nije išlo!

Đus je govorio imena u "redaljci" zato što je zavidan! Zato što on nema to što imaju Marčelo, Bad Copy i Sindikat - a to je PUBLIKA!

Đusa retko ko gotivi više, jer je ispao najveći šaban na svetu!

Šta se to desilo sa čovekom koji je važio za najbolje "freestyler-a" u Srbiji?! Koji mu je kur.ac bio da se prosere ovako?!

Objasni mi! Šta vidiš u njemu sada?!

Brate, prvo što ti pljuješ kod Marčela je to što je nedosledan svojoj lirici! El Đus dosledan svojoj?! ODGOVORI!

Nixxx:

Da... kul... inače - kod burazera mog ortaka i dalje stoji đusova marama koju mu je uzeo u srednjoj školi nasilno...
Brate, đus je ukaljao svoje ime i baš zato što znam albume "na nivou" i "hiphopium 1" ja kažem da je sđu propao i da je kreten što se prodao ni zbog čega! On može da izda još 3 "brata minla" i opet će da živi ko slepac, jer je to glavna mana domaćeg repa!

Što će reći, izglupirao se do zla boga NI ZBOG ČEGA!! Na celom albumu "brate minli" nema ni jedna dobra pesma, osim "na ulici" koja je inače stara mnogo... čak je možda starija aod prvog hiphopiuma!

Brate, da ti kažem... Vidi... Ja to gledam ovako...

Ti si čovek, hetero-seksualac! Voliš žene! Ali brate, odjednom počnu da ti se sviđaju muškarci! I tako, kresneš muškarca nekog... nije bitno... i tako... počneš češće malo da se krešeš sa muškarcima... i onda, odjednom te uhvati nostalgija za ženama...
Pazi... ti mož ponovo da nađeš žene... mož ponovo da kresneš ženu... Ali ti više nisi "hetero-seksualac", ti si bivši-*****, sadašnji "bi-seksualac"!

Kontaš šta ti želim reći?!

Đus sada i da napravi najbolji rep album ikad, ja ću ga možda slušati, ko zna... ali će đus za mene zauvek ostati kretenčina koja je snimila "brat minli" i ostale gluposti... i zauvek će mi se gaditi!
To jest... kaže krang: "oprosti! Ali nikad ne zaboravi!!!" - e ja ću biti iz tog fazona!

A što se tiče toga da "Đus zna na čemu je"... hm... ako zna na čemu je i i dalje to radi...huh... onda ima ozbiljnih problema... Pazi, kod mene u školi su mu se podsmevali čak i najgori fenseri (koji inače gotive proseravanja domaći "repera" na tu foru), a s druge strane, ja recimo, kao predstavnik "repera" u svojoj školi... mogu da se pohvali da nisam uspeo da odslušam "brate minli" album do kraja... trudio sam se... i to više puta... ali nije išlo!

Đus je govorio imena u "redaljci" zato što je zavidan! Zato što on nema to što imaju Marčelo, Bad Copy i Sindikat - a to je PUBLIKA!

Đusa retko ko gotivi više, jer je ispao najveći šaban na svetu!

Šta se to desilo sa čovekom koji je važio za najbolje "freestyler-a" u Srbiji?! Koji mu je kur.ac bio da se prosere ovako?!

Objasni mi! Šta vidiš u njemu sada?!

Brate, prvo što ti pljuješ kod Marčela je to što je nedosledan svojoj lirici! El Đus dosledan svojoj?! ODGOVORI!!!!

Пази овако, ја знам доста ликова из Београда између осталог и са Лекиног Брда и знам какав је Сђу и да га респектују тамо максимално и то највише због тога што се он уопште није променио. Пази лик вози Југа још увек оно :? Лик је у сваком погледу остао исти, мало је комерцијализовао албум јер је човек попиздео, он се цима са тим репом од '93 године јбт, тада Марчело није знао шта је реп и од '93 па до сада лик није зарадио ни упола колико вреди. Зато је одлучио да на овом албуму заради паре брате, у томе је фазон. Па брате погледај све стране репере нпр. 50 Цент, Снуп Дог, брате они се нису ''продали'' ? Живе сви у луксузним вилама, возе скупа кола боли их ***** јбт. А овде ко покуша да заради одма издао је хардкор, андерграунд и шта ти ја знам... Мани ме тих прича јбт... Опет понављам Хип-хопијум вол. 2 ће показати неке ствари ;) (иначе само да знаш те песме су снимљене још пре ''Брата минлог'', то су све његове старије ствари, само треба да се обраде и продуцирају, тако да није оно фора да треба да се вади нешто сад, то су све олд скул песме брте)... А одговор на твоје питање је ДА Ђус је доследан својој лирици.

И још ми само реци шта ти слушаш од домаћег репа па да видим да ли има сврхе настављати се уопште...

Nixxx:
Пази овако, ја знам доста ликова из Београда између осталог и са Лекиног Брда и знам какав је Сђу и да га респектују тамо максимално и то највише због тога што се он уопште није променио. Пази лик вози Југа још увек оно :? Лик је у сваком погледу остао исти, мало је комерцијализовао албум јер је човек попиздео, он се цима са тим репом од '93 године јбт, тада Марчело није знао шта је реп и од '93 па до сада лик није зарадио ни упола колико вреди. Зато је одлучио да на овом албуму заради паре брате, у томе је фазон. Па брате погледај све стране репере нпр. 50 Цент, Снуп Дог, брате они се нису ''продали'' ? Живе сви у луксузним вилама, возе скупа кола боли их ***** јбт. А овде ко покуша да заради одма издао је хардкор, андерграунд и шта ти ја знам... Мани ме тих прича јбт... Опет понављам Хип-хопијум вол. 2 ће показати неке ствари ;) (иначе само да знаш те песме су снимљене још пре ''Брата минлог'', то су све његове старије ствари, само треба да се обраде и продуцирају, тако да није оно фора да треба да се вади нешто сад, то су све олд скул песме брте)... А одговор на твоје питање је ДА Ђус је доследан својој лирици.

И још ми само реци шта ти слушаш од домаћег репа па да видим да ли има сврхе настављати се уопште...

Matori, ovako... Što se tiče strane mainstream scene... za to nemam reči hvale takođe... brate, mene likovi poput 50 cent-a i snoop-a (današnjeg snupa) nerviraju mnogo! I za njih važi isto mišljenje kao i za đusa! Napravili su mrlju na svojim karijerama, i tu fleku nikad neće moći da skinu! Pogotovo "pola dolara" koji je mogao da bude baš baš jak emsi... barem mi se tako čini po onim njegovim indy-albumima pre "get rich or die tryin'"... Ja inače od stranog repa slušam uglavnom: Atmosphere, Sage Francis, MC Juice, Vakill, Aesop Rock, Non Phixion & fam, Canibus... naravno, 2pac, Pharcyde...

Što se tiče domaćeg repa... poznato mi je dosta stvari od budweiser-a (koji je inače prvi rep album kod nas), preko grua, robin hood-a, WITB-a, Full Moon-a.... do samostalnih karijera Juice-a, Shorty-a... Marčela... ekipa s juga iz Inflame Beatz-a i Provere Mikrofona... anderground etiketa Carski REz, zajedno sa ostalim net-reperima koji su ostavili traga u srpskoj diskografiji repa poput Nerwe-a, T-Blazer-a, BG Kult-a... plus na to dodaj još hiljade miliona pesama koje nisu na albumima...
Inače, meni je recimo, možda najbolji domaći reper Dr. Bloodmoney koji je posle Robin Hood-a imao samo jedan album, ali je na tom albumu pokidao mnogo jakom lirikom i mnogo dobrim, laganim i opuštajućim jazz bitovima!

Veruj mi - stoprocentno sam upućen u domaći rep :)

Šta ti slušaš? Od domaćeg? Od stranog?

I nastavi priču.... :)

Видим да ниси индијанац, помислио сам у једном тренутку да можда готивиш ове Басивити шабане и то, али видим да се варам ;)

Значи страни хоп не слушам много... Готивим 2пака и тај вест коуст реп из прве половине '90-их (снуп дог, ајс кјуб, nwa...). Такође јако ми се свиђа француски реп, иако појма немам о чему причају јако ми моћно то све звучи (:
Од домаћих Ђуса, Прти Бее Гее, целу ту 43-23 екипу, Шортија, ВИТБ (цигани јбг :) ), такође пратим локалну НС сцену и контам да овде има јако квалитетних мц-ева само што нема ко да их гура и то јбг (Флоу, Емпти, Раз, Татула, Стомпалистикс, и цела SQP екипа...). Нишлије су ми исто до јаја пре свега бивши Д-фенс...

Иначе ја не слушам само реп и (више) нисам у том фазону широке лоне и скејтерске патике, ал оно то је прва музика коју сам баш оно почео да слушам и заљубио сам се у то. ;) Иначе поред репа највише готивим хаус и још неке ствари ал то сад и није толико битно ;)

Poslednjih godina nas rap sve vise ugrozava francuski i nemacki.

Ja sam malo odrepovala na nemackom:

Geld, Geld, Geld, nyr fuer Geld hast du dich gequielt
um es zu bekommen wie gewonnen,
so zerstoern
dafuer ginst du auf dem Striche aber nur fur dich,
sondern nur fuer deinen Dealer mit dem laecheln in Gesicht.

Wie gefaeelt euch, mislim kako vam se svidja? 8-)

Drugari,

Veceras sam bila na saslusanju. Pozvali su me kao svedoka u Juiceovoj kradji, posle sam saznala da su mislili na Bebana. Naime, otvorena je istraga povodom nestanka 2. 800 dinara u Bebanovoj porodici. Ja sam ga sinoc pazljivo gledala i videla da je iz nekog budzaka dig’o neku lovu. Bilo mi je neprijatno. Mama mi je rekla: “Liiizo, idi u sobu ovo nije za tvoje oci” Medjutim, veceras me je privela policija. Izgleda da me je Struka odrukao ne znam. Sigurno nije Marcello, jer nije dosla Brankica sa B92 da napravi intervju sa mnom. Posle saslusanja je na mene jurnuo Beban u njegovom crnom BMW koji mu je njegova mama kupila posle tezge u Australiji. Sudija mi je rekao da ne napustam zemlju. Ja sam mu dala moju adresu gde cu naredna tri meseca biti: Kuca Velikog Brata bb. 8)

Nixxx samo cu na tvoju pricu da dodam, jer kontam sto je djus uradio to (mislim na brate minli), Juice se debelo zajebao! U Srbiji se nikad nece moci zaraditi para od rap-a, jer se u Srbiji to ne slusa, vec se slusa samo je.beni smrdljivi Grand Prodaksn. I jedino od toga mozes da mlatis lovu. Pa samo kod mene u skoli da vidis koliko fensera i sve ce ti biti jasno. Preko 80% zenske populacije u Srbiji se pali na grand i zvezde granda. Ma daj molim te.....

Back