Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 104.579
sreca nije niko zapisivao 500 godina janjicarenja srba sa turcima po hrvatskoj........
Šta reče???
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sreca nije niko zapisivao 500 godina janjicarenja srba sa turcima po hrvatskoj........
No, da nastavimo sa temom, jel, tema je "Dolazak slovena itd. u Rimsko Carstvo".
Pa da kažemo da Porfirogenet laže jer:
When the Croatian archaeologist Zdenko Vinski (1954) published a number of pots from the collections of the Archaeological Museum in Zagreb, interpreting them as Prague-type pottery, many replied that the earliest Slavic pottery in Croatia was not earlier than the eighth century and had nothing to do with the Prague type.
Dakle, Prag-Korčak keramika, osnovna odlika "slovenskog", kao prvo, nikad nije pronađena u Dalmaciji koja je označena kao krajnja stanica Porfirogenetovog doseljavanja, a kao drugo i ona koja je pronađena po Panoniji nema karakteristike originalne slovenske keramike već je amalgam sa već viđenom dačanskom keramikom a najbitnije je da je datirana u 8. vek.
E, sad pitanje za Slavena: Zašto su Sloveni po dolasku na Balkan napustili način izrade keramike od 6-8. veka pa ga onda vaskrsli u 8. veku?i to samo u Panoniji.
Pitanje za ozbiljne ljude: Da li period oko 8 veka.i prostor ograničen na Panonsku niziju gde je pronađena keramika koja ne odgovara Praškoj mogu da ukažu na postepeno doseljavanje Mađara iako je njihovo doseljavanje datirano nekih pedesetak do osamdeset godina kasnije?
Ovo nisi u pravu, i u praksi i u teoriji države i prava u Njemačkoj je istovjetan stav o naciji i narodu kao i kod nas... naši teoretičari nacije su i preuzeli tzv. srednjoevropsku teoriju nacije, koja je različita od tzv. zapadnoevropske teorije države-nacije...
A prezime Madžarović ili Madžarovski ne mora da znači da je njigov predak bio Mađar...
i mislim da nisi shvatio moj prethodni post (nisam baš ni najjasnije napisao)... Ja se pitam kako neko može biti pohrvaćen na nekoj teritoriji gdje nema Hrvata uopšte?!![]()
Nik, o kom periodu govoriš, kraj 15. i početak 16 vijeka?
Hrvati su po meni čak i više nahebali od Turaka nego Srbi...a katolička crkva posebno...
sad bas nesto citah o Cincar Janku i Cincar Marku, oni uopste nisu bili Cincari vec im je to bio nadimak
sto se tice nas i Svaba, oni nisu bili pod okupacijom kao mi, tako da su mogli da se dogovore da svi budu Nemci, mada su do ujedinjenja, pa i posle postojali antagonizmi izmedju protestanata sa severa i katolika sa juga
Lesandre, zašto se ograničavamo samo na Porfirogenita?
Postoje na desetine drugih pisanih izvora koji svjedoče o seobama Slovena do sredine X stoljeća, zašto preskačeš sve to?
Odgovor ti ne mogu dati jer arheološka saznanja moram još podrobnije proučiti; arheologija mi nije jača strana.
U svakom slučaju, ne vidim kako možeš gromadu istorijskih izvora od VI do XV stoljeća jednostavno otpisati kao 'laži', a pogotovo tvrditi da Porfirogenit laže, kada za to nema nikakvog razloga.
Са овим болдованим не могу да се сложим јер су фолдојчери мобилисани а неки су самоиницијативно починили злочине над Србима после окупације , Швабе нису биле окупиране као ми!
Међутим напомиљем да је интересантно да је Војводина ушла у састав Србије тек након WW1 а за непуних 100 година остаци Немаца су асимиловани у Србе делимично и претежно су православне вере.
Ниси ли ти тврдио да је Мехмед паша Соколовић био исламизирани Хрват и о фамозним Јаничарима Хрватима у Босни?
Ах да хрватски Јаничари су ратовали на страни Аустроугарске![]()