Долазак секртара МУП-а Аустрије, обавијен велом тајне

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jary

Elita
Poruka
16.469
Evo linka

Dačić i Kurc: Očuvati identitet Srba u Austriji
Међународни Радио Србија - Пре 37 минута

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i državni sekretar MUP-a Austrije Sebastijan Kurc saglasili su se u Beogradu da je važno očuvati identitet ljudi iz Srbije koji žive u Austriji. Dačić je rekao da u Austriji živi više od 100.000 građana Srbije, odnosno više od 200.000 ako se uračunaju i oni koji imaju austrijsko državljanstvo. Odnosi sa Austrijom su za nas veoma bitni zbog velikog broja ljudi iz Srbije koji tamo žive, a austrijska policija je uvek isticala da nije sa njima imala problema kad je reč o kriminalu, ukazao je Dačić. Kurc je rekao da je cilj da se Srbi u Austriji ne odreknu svojih korena, ali i da cene Austriju.

добро је, полако се отварају могућности сарадње србије и аустрије на нормалнијим основама него до сада.

још само да се неки наши политичари који брину о србима одрекну пропалих идеја попут југословенштине која је прескупо стајала србе

добро је, полако се отварају могућности сарадње србије и аустрије на нормалнијим основама него до сада.

још само да се неки наши политичари који брину о србима одрекну пропалих идеја попут југословенштине која је прескупо стајала србе

Došao pomoći Inzku preko Tadića syebati Dodika.

:rtfm:MA KAKAV KURC I DACIC DA MI OCUVAJU INDITET
U AUSTRIJI

A PRO PO INDITET DECE TRECE GENERACIJE
U AUSTRIJI JE KATASTROFALAN:rtfm::rtfm:

PRIMER!!!
POCNU DA PRICAJU NA SRPSKOM
I ONDA U POLA PRICE NASTAVE
NEMACKI:dash::dash:UZAS JER NE
POZNAJU MATERNJI JEZIK

:rtfm::rtfm:AKO MI NE VERUJETE
PITAJTE PLAVO ANDJELCE NOVOPECENA
MODERATORKA, KAO AUSTRIJSKA DRZAVLJANKA
ONA JE KOMPETENTNA PO PITANJU OCUVANJA
SRPSKOG INDITETA U AUSTRIJI:dash::dash::dash:

U AUSTRIJI

U AUSTRIJI JE KATASTROFALAN
:rtfm::rtfm:

PRIMER!!!
POZNAJU MATERNJI JEZIK

I tebi je cudno to sto deca i to trece generacije mucaju na matrenjem :hahaha::hahaha: Jel to trebaju da znaju kakav '' Kosovski ciklus'' napamet i to da ih probudis u 2 u ponoc :hahaha::hahaha:
A sto se ti roditelji lepo ne spakuju sve decom i odu u maticu i gaje identitet ?

Evo linka

Dačić i Kurc: Očuvati identitet Srba u Austriji
Међународни Радио Србија - Пре 37 минута

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i državni sekretar MUP-a Austrije Sebastijan Kurc saglasili su se u Beogradu da je važno očuvati identitet ljudi iz Srbije koji žive u Austriji. Dačić je rekao da u Austriji živi više od 100.000 građana Srbije, odnosno više od 200.000 ako se uračunaju i oni koji imaju austrijsko državljanstvo. Odnosi sa Austrijom su za nas veoma bitni zbog velikog broja ljudi iz Srbije koji tamo žive, a austrijska policija je uvek isticala da nije sa njima imala problema kad je reč o kriminalu, ukazao je Dačić. Kurc je rekao da je cilj da se Srbi u Austriji ne odreknu svojih korena, ali i da cene Austriju.

:hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1:

I tebi je cudno to sto deca i to trece generacije mucaju na matrenjem :hahaha::hahaha: Jel to trebaju da znaju kakav '' Kosovski ciklus'' napamet i to da ih probudis u 2 u ponoc :hahaha::hahaha:
A sto se ti roditelji lepo ne spakuju sve decom i odu u maticu i gaje identitet ?

Preterujes.
Vazno je da znaju svi, da je Kosovo, srce Srbije ;)

U AUSTRIJI

U AUSTRIJI JE KATASTROFALAN:rtfm::rtfm:

PRIMER!!!
POZNAJU MATERNJI JEZIK

Sve je to stvar kucnog vaspitanja i sve zavisi od roditelja.
Nazalost, ima veliki broj dece, koja mesaju nemacki i srpski jezik, ali ima i dosta dece, koju roditelji vaspitaju i uce maternji jezik.
Pocelo je od pre par godina u skolama od 1.- 4. razreda o.s., da se praktikuju casovi maternjeg jezika (srpski/hrvatski/bosanski i turski), tri puta nedeljno, ali se ne ocenjuje.
Veliki problem je nedostatak kadrova...

Back