Ride the lightning
Aktivan član
- Poruka
- 1.432
Ako su Hrvati pregazili 200 000 srpskih vojnika od mora do Banjaluke, na za nas vrlo pogodnim linijama za obranu - granice reke, sve minirano, itd. onda kako ne bi uništili 80 000 srpskih vojnika na koridoru, koji su bili sabijeni na vrlo nepovoljne pozicije, opkoljeni, itd...?Mit o hrvatskoj vojnoj nadmoći koji je stvoren nakon Vukovarske bitke (koji je btw poraz) i Oluje (odnos snaga 120.000 Hrvata vs krajiških 40.000 Srba).
Istina je da je Hrvatska vojno poražena 1992. da je zato potpisala primirje, odnosno Vensov sporazum kojim de facto priznaje RSK na 15% Hrvatske. Da bi to opravdali stvorili su narativ o velikosrpskom VKK cilju, tj. kobajagi uspeli su da spreče Srbe da se prošire na Šešeljeve VKK granice, istina je da VKK granice uopšte nisu bile cilj RSK. Većinu teritorija na kojima je proglašena RSK je RSK de facto i dobila Vensovim sporazumom:
![]()
Zanimljivo kako se istorija uvek ponavlja i to na morbidne načine, sve ono što su bili Srbi ranije su sad Hrvati i Albanci...
Međutem, ja znam i faktične podatke sa terena - a koji kažu da smo mi samo na papiru imali 80 000 - 100 000 vojnika na koridoru - stvarno stanje bilo je oko ŠESNAEST HILJADA, jer su svi ostali izbačeni iz stroja davno pre 1995.
Dakle - 25 brigada - 16 hiljada.
Jhebem te živote.