koje su to uniforme za civilna lica lebati, sada su vojni sluzbenici i namestenici
ма ѕнам да си ЦЛ па сам хтео мало да те пецнем кад сам видео да ти је мерак што ће се ПВЛ малтретирати у картонским униформама посо -кућа. немо се љутиш
Сматрам да је та идеја о службеним униформама изузетно лоша:
1. Страшно су непрактичне и лети и зими.Замисли неки БУС у БГД, август +40 и људе у униформи.....о пеглању "квалитетних" кошуља и да не говоримо.
2. Свакодневно ћемо бити изложени провокацијама у превозу и сл.и шта онда? да их излупамо па ћемо после најебати због рушења угледа ВС. Значи ВрДг колико ти душа иште.
3. Стране безб.службе ,ДБ и цив.пандури ће једва чекати да нас испровоцирају......
3. Доста нас не иде право кући, већ по децу у обданиште. Мислим да није лепа слика да старешина носи дечји ранац и с.униформу.
4. А шта ће они који после посла морају на пијацу или да купе хлеб. Уз службену униформу не сме да се носи кеса...
И да знаш:
- у већини војски у свету се не иде у униформи посо-кућа.
- углед ВС неће тиме да нарасте. Углед расте кад имаш добро опремљену војску, бројну војску са високим платама.
- ако неко воли да види војску нека гледа промоцију ппор или нека обилази касарне када је отворени дан. ма нека гледа на Јутјубу.
- и јесте терет кад си на улици у униформи - ако не знаш како је то онда нека ЦЛ у ВС носе неку траку на руци да сви знају где раде и ко су па ћеш онда видети како је кад се разликујеш од осталих грађана на улици.
- кад се заврши радно време војник треба да је исти по правима као и сви остали грађани , кад већ нема права као пандури који су и ван посла пандури и чија је легитимација и ван радног времена важна( мислим на не плаћање карата у превозу, кршење саоб.прописа, завршавање послова на шалтерима преко реда и да не набрајам ...).
Неко је министру дао предлог, а тај неко уопште не жели добро овој војсци ни овом народу. Кад мало боље размислим, пошто нема пара за вежбе и маневре, оће да нас запосле да једни друге проверавамо и пратимо и ван посла......