dolazak na posao u uniformi

• Začetnik teme Začetnik teme EiPeD
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

da li ste za dolazak na posao u uniformi VS

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

EiPeD

Zainteresovan član
Poruka
461
Najzad jedna ispravna odluka dragog nam munistra Sukija. Ministarstvo odbrane promenice Pravilo sluzbe i uvesti obavezu oficira i podoficira da na posao dolaze i odlaze u svecanoj uniformi kao sto je i normalno u svim vojskama sveta. Stvarno od 1992. pa nadalje na ulici se ne mogu videti uniformisana vojna lica sto je stvarno sramota. Vidimo ih na promociji ispred skupstine i eventualno oko ministarstva odbrane ako istrce da obave neki pooslic. Jos jednom sve pohvale ministru ali nije trebao da trazi izjasnenje oficira u brigadama da li su za to ili ne, jer ce ovi vec naci milion razloga protiv te naredbe. :rtfm: zakon mora da se postuje

kada se zaratilo 90" godina vojska nije imal podrsku u narodu pa da ne bi imali neprilika na ulicama jer bilo je i napada doneta je odluka da se dolazi u civilu, ali je sada mnogo bolja situacija i ugled VS u narodu je mnogo veci tako da nevidim razlog da se na ulici nevidjaju mladi lepi oficiri.

Moje mišljenje je da ovo nije dobar predlog. Neka ostave starešinama da sami odlučuju da li će ići u uniformi ili u civilnoj odeći. Ja i većina mojih kolega 1991. godine s olakšanjem smo dočekali da možemo u civilu na posao. Ko voli neka se šeta ceo dan po gradu u uniformi ako mu to predstavlja zadovoljstvo. Meni je to bio teret kad izađem na ulicu.

Najzad jedna ispravna odluka dragog nam munistra Sukija. Ministarstvo odbrane promenice Pravilo sluzbe i uvesti obavezu oficira i podoficira da na posao dolaze i odlaze u svecanoj uniformi kao sto je i normalno u svim vojskama sveta. Stvarno od 1992. pa nadalje na ulici se ne mogu videti uniformisana vojna lica sto je stvarno sramota. Vidimo ih na promociji ispred skupstine i eventualno oko ministarstva odbrane ako istrce da obave neki pooslic. Jos jednom sve pohvale ministru ali nije trebao da trazi izjasnenje oficira u brigadama da li su za to ili ne, jer ce ovi vec naci milion razloga protiv te naredbe. :rtfm: zakon mora da se postuje

Идеја је глупа до бола. Мада ако уведу и униформе за цивилна лица у ВС и МО онда може- закон мора да се поштује....

Glupo, idiotski.

U tom slucaju se postuje pravilo o odevanju, a ne vremenske prilike.

Kako cete se obuci kada je ujutru 5 stepeni, a popodne 20, ako je naredjen mantil - onda se nosi mantil, i ujutru i popodne, ne mozete ga drzati u ruci - nije po propisu.

Kako cete u julu znojavi u mokroj kosulji - da li se na taj nacin predstavlja vojska?

Onda, ako naidjete na neku tucu ili sukob u gradu izmedju gradjana da li treba reagovati ili ne - narod nas u uniformama dozivljava kao sluzbena lica, bez obzira na nase propise.

Zatim, ako po recima ministra na taj nacin promovisemo vojsku, da li u tom vremenu mi vrsimo sluzbu ili ne, odnosno da li nam tece radno vreme?

Potpuno nepromisljeno, verovatno se neko uvlaci ministru "pametnim" predlozima.

Moje mišljenje je da ovo nije dobar predlog. Neka ostave starešinama da sami odlučuju da li će ići u uniformi ili u civilnoj odeći. Ja i većina mojih kolega 1991. godine s olakšanjem smo dočekali da možemo u civilu na posao. Ko voli neka se šeta ceo dan po gradu u uniformi ako mu to predstavlja zadovoljstvo. Meni je to bio teret kad izađem na ulicu.

zakon je isti za sve narocito vojsci pa tako moraju svi biti jednobrazni. zasto ti je teret kada izadjes naulicu

Ne može se narediti da van službe ( za vreme dolaska na posao ) svi moraju nositi jednaku uniformu. "Privatno" nošenje službene uniforme van kasarne je i danas dozvoljeno, ali nije određena jednoobraznost, tako da svako bira da li će u julu na +30° da nosi košulju ili šinjel... pa ko je lud, neka se dinsta u šinjelu u gradskom prevozu. U svakom slučaju, bolje u uniformi na posao, nego kao što neki pojedinci ulaze u kasarnu neprimereno odeveni- ofucani, kao da idu na kopanje ili pecanje. Apsolutno se protivim uskraćivanju bilo kakvih sloboda, i prvi sam za to da je način odevanja lični izbor, ali mnogi se ne znaju obući... Kako može neko biti "gospodin zastavnik, kapetan, potpukovnik..." ako ni na šta ne liči. Prima platu u skladu sa svojim zanimanjem i ugledom koji vojna profesija nosi sa sobom. Treba nas zaista dovesti u red!

koje su to uniforme za civilna lica lebati, sada su vojni sluzbenici i namestenici

ма ѕнам да си ЦЛ па сам хтео мало да те пецнем кад сам видео да ти је мерак што ће се ПВЛ малтретирати у картонским униформама посо -кућа. немо се љутиш

Сматрам да је та идеја о службеним униформама изузетно лоша:
1. Страшно су непрактичне и лети и зими.Замисли неки БУС у БГД, август +40 и људе у униформи.....о пеглању "квалитетних" кошуља и да не говоримо.
2. Свакодневно ћемо бити изложени провокацијама у превозу и сл.и шта онда? да их излупамо па ћемо после најебати због рушења угледа ВС. Значи ВрДг колико ти душа иште.
3. Стране безб.службе ,ДБ и цив.пандури ће једва чекати да нас испровоцирају......
3. Доста нас не иде право кући, већ по децу у обданиште. Мислим да није лепа слика да старешина носи дечји ранац и с.униформу.
4. А шта ће они који после посла морају на пијацу или да купе хлеб. Уз службену униформу не сме да се носи кеса...

И да знаш:
- у већини војски у свету се не иде у униформи посо-кућа.
- углед ВС неће тиме да нарасте. Углед расте кад имаш добро опремљену војску, бројну војску са високим платама.
- ако неко воли да види војску нека гледа промоцију ппор или нека обилази касарне када је отворени дан. ма нека гледа на Јутјубу.
- и јесте терет кад си на улици у униформи - ако не знаш како је то онда нека ЦЛ у ВС носе неку траку на руци да сви знају где раде и ко су па ћеш онда видети како је кад се разликујеш од осталих грађана на улици.
- кад се заврши радно време војник треба да је исти по правима као и сви остали грађани , кад већ нема права као пандури који су и ван посла пандури и чија је легитимација и ван радног времена важна( мислим на не плаћање карата у превозу, кршење саоб.прописа, завршавање послова на шалтерима преко реда и да не набрајам ...).

Неко је министру дао предлог, а тај неко уопште не жели добро овој војсци ни овом народу. Кад мало боље размислим, пошто нема пара за вежбе и маневре, оће да нас запосле да једни друге проверавамо и пратимо и ван посла......

Dobro si shvatio sigurno si skolovan pvl, surogat vodnike ne priznajem, al nije poenta da sada ja likujem sto ce te vi morati da dolazite u uniformi a mi da stavimo traku na ruku kao neka posebna rasa. Morate da se borite za svoja prava a i obaveze.
Ti si primljen kao vojno ja kao cl i od samog starta se znalo sta te ceka tako da sada ne davimo druge. To sto su neprakticne znam i sam ali opet ti kazem neko na mnogo visem nivou mora o tome da razmislja.
Sto se tice provokacija mislim da nisi u pravu jer ne shvatam zasto bi vas neko provocirao, budala ima uvek i ne mora da si u uniformi da bi te provocirao.
Ovo za obdaniste i pijacu si donekle u pravu al jeb.. ga sta se moze.
Sto se tice pandura oni su posebna sorta i drzava al eto oni imaj taj jebeni sindikat pa nesto uspeju i da rese akod nas cuti *****j i trpi izvrsi pa se zali, eto prilike da i vi trazite sindikat pa resavajte osnovna prava.
Ja kao cl sam se nanoso uniforme oblacili su me i kad treba i ne treba u bukvici nemam ni jedan dan vezbe nikada nisam dobio poziv za vojnu vezbu a isao sami na terene, marseve, gadjanja, dezurstva a ratove i da ne spominjem ( ovo u poverenju ne pricaj nikom da me ne provale ovi iz Haga).
Zakljucak trazite da se ponovo vrati vojni prevoz, markicu i onako niko ne kupuje (mislim na bgd), da se promeni pravilo sluzbe da svako oblaci ono sto mu je prijatno, meni ako nije zima mogu da idem i u kosulji a ti brate idi u sinjelu ako hoces.
Kako ameri na nosacu ne mozes da vidis dvojicu u istim uniformama, kod nas se oseca jos ps iz JNA (koja je bila zakon za mnoge stvari), al j...bi ga ocemo u NATO, valjda cemo tada dobit bolje uniforme a i plate. :bye:

Ne može se narediti da van službe ( za vreme dolaska na posao ) svi moraju nositi jednaku uniformu. "Privatno" nošenje službene uniforme van kasarne je i danas dozvoljeno, ali nije određena jednoobraznost, tako da svako bira da li će u julu na +30° da nosi košulju ili šinjel... pa ko je lud, neka se dinsta u šinjelu u gradskom prevozu. U svakom slučaju, bolje u uniformi na posao, nego kao što neki pojedinci ulaze u kasarnu neprimereno odeveni- ofucani, kao da idu na kopanje ili pecanje. Apsolutno se protivim uskraćivanju bilo kakvih sloboda, i prvi sam za to da je način odevanja lični izbor, ali mnogi se ne znaju obući... Kako može neko biti "gospodin zastavnik, kapetan, potpukovnik..." ako ni na šta ne liči. Prima platu u skladu sa svojim zanimanjem i ugledom koji vojna profesija nosi sa sobom. Treba nas zaista dovesti u red!

slazem se u potpunosti

Мислим да као и већину ствари које се тичу старешина, лица која су одговорна тј налазе се на местима ма којима утичу на живот и рад, су донела не размишљајући о разлозима за и против него једноставно одобравајући све што је некоме пало на памет. Лично немам ништа против међутим реални проблеми као што је квалитет, немогућност куповине униформе ван БГ, НС и НИ, те велика путовања старешина од места становања до посла и још свашта чине ову идеју неприхватљивом. Лако је ако вас на посао довози службени аутомобил и то је ок али све остало за осталу "боранију" је само још један у низу проблема са којима се тренутно суочавају. Рекао сам да је некоме пало на памет и то стварно мислим, тај "шампион" могу да се кладим долази службеним аутомобилом или живи преко пута посла и има став као његов идол Ш!

Da ne ponavljam pricu o javnom prevozu,vrucinama itd...
Druga stvar,ako ja obucem sluzbenu uniformu(PVO) obavezno me startuju babe i pitaju kada cu da im donesem penziju!!!Mislim da bi bilo ok nositi je ali redizajniranu i napravljenu od boljih materijala.Da ne govorimo da sam kao podoficir morao da pola uniforme prefarbam PIROKSALOM zbog srebrne boje.
O.K.Smrad je izvetreo ali se primeti na kilometar!!!Tito ustani da vidish na sta ti vojska danas lici!

Београђани!? Има војске и Србије јужније од Липовачких шума!
Узгред све бригаде су се изјасниле за ( мислим на главне)! Где да кажу да су им старешине против тога, ајде молим Вас, летели би до јутра. Главни је најпаметнији.

Poslednja izmena:
То је дивна идеја која ће подићи углед Војске као и жељу широких народних маса да постану професионалци!
Дао сам себи слободу да дам претпоставку како изгледа једна реченица у ширком и надасве дивном образложењу за такву идеју господину Ш.

Веома, веома лоша идеја.
Може да се допада само онима који живе на 200 метара од касарне, за нас који радимо по издвојеним положајима по разним вукојебинама и који морамо да мењамо по 3-4 аутобуса ово је права катастрофа.
У време ЈНА војна лица су имала статус и углед у друштву. Углавном су становали у месту где раде (добили станове) и на посао ишли војним превозом. Данас је ситуација из основа другачија, станују по периферијама, мењају више превоза до посла а о угледу у друштву можемо само сањати.

Back