Dokazivanje evolucije bez ikakve sumnje

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nema bezanja od teme, jer kako god da vas neko satera u socak pitanjima vi cete da promenite temu. Mada mozemo dve u isto vreme, i dalje cekam da mi neko od vas pokaze mehanizam koji ogranicava nagomilavanje mutacija ( stvaranje novih vrsta ).

Covekolike majmune vidimo u fosilima, vase poricanje geologije , antropologije , arheologije i tako dalje ne menja to , to sto su izumrli ne menja nista.

Dobar moderni primer je mudskipper , ribe koje provode vecinu svog vremena na kopnu.

Lungfish (Dipnoi): Six species, have limb like fins, and can breathe air. Some are obligate air breathers, meaning they will drown if not given access to breathe air. Some species will bury in the mud when the body of water they live in dries up, surviving up to two years until water returns.
Riba koja moze da se udavi u vodi jer dise samo vazduh.

Woolly sculpin (Clinocottus analis): Found in tide pools along the Pacific coast, these sculpins will leave water if the oxygen levels get low and can breathe air.[1]
Riba koja napusti vodu ako se kiseonik u vodi smanji i dise cist vazduh.

Airbreathing catfish (Clariidae): Amphibious species of this family may venture onto land in wet weather, such as the eel catfish (Channallabes apus), which lives in swamps in Africa, and is known to hunt beetles on land.[3]
Riba koja lovi bube na kopnu.

I jos dosta primera u linku koji sam postavio, savrsena veza izmedju vode i kopna, da pogadjam , nije dovoljno jel da ? :D

Poricanje naucnih cinjenica postaje sve teze i teze, mada kad shvatimo da neki ljudi misle da je zemlja ravna u 21 veku nije ni ovo cudno :)

Poslednja izmena:
Covekolike majmune vidimo u fosilima, vase poricanje geologije , antropologije , arheologije i tako dalje ne menja to , to sto su izumrli ne menja nista.

Dobar moderni primer je mudskipper , ribe koje provode vecinu svog vremena na kopnu.

Gde su one silne prelazne forme o kojima evolucija govori? Zar nije nije sada ostala? A to ima veze sa ovim pitanjem oko mutacija. Zato sam to pitanje postavio. Valda bi još bilo takvih živih primera evolucije. Sad više nema takvih primera. Zato se opravdano postavlja pitanje da li su ovi fosili uopšte pokazatelji evolucije:)

Какав доказ?

- - - - - - - - - -

Gde su one silne prelazne forme o kojima evolucija govori? Zar nije nije sada ostala? A to ima veze sa ovim pitanjem oko mutacija. Zato sam to pitanje postavio. Valda bi još bilo takvih živih primera evolucije. Sad više nema takvih primera. Zato se opravdano postavlja pitanje da li su ovi fosili uopšte pokazatelji evolucije:)

Ако је та риба променила врсту онда значи да не би постојала.

Šta su naučnici našli u dubini 5 miliona godina zatvorene pećine?
Živi svet pećine Movila u Rumuniji, nekoliko kilometara udaljene od Crnog mora, potpuno se razlikuje od stanovnika drugih pećina.

Jedan od razloga je što je pećina bila zapečaćena čak pet i po miliona godina, a drugi što je vazduh otrovan i vlažan.

Međutim, u tim gotovo nemogućim uslovima za opstanak živog sveta ipak su se pojavile razne vrste organizama koje za biologe predstavljaju pravi rudnik zlata.

Manje od sto ljudi se uopšte do sada spustilo u pećinu, piše BBC Earth. Ljudi su je otkrili tek 1986. godine, kad su rumunski radnici tražili novu lokaciju za nuklearnu elektranu. Danas u nju može da se uđe samo sa posebnom dozvolom iako je veliki deo i dalje nepristupačan.

Vazduh u “utrobi” pećine sadrži upola manje kiseonika nego što je uobičajeno, a bogat je ugljendioksidom i sumporovodonikom.

Sunčevi zraci tamo nisu prodrli bar pet i po miliona godina i toliko je mračno da se ne vidi prst pred nosem.

Međutim, usprkos ovom surovom okruženju, naučnici su do sada identifikovali već 48 različitih vrsta.

Među njima se nalazi mnoštvo paukova, vodenih škorpija, pseudoškorpija, stonogi, pijavica i račića isopoda, a od toga su 33 vrste jedinstvene i specifične isključivo za ovu lokaciju.

Većina živih bića u pećini je slepo i nemaju pigment, ali zato imaju neobično duge udove i pipke, što olakašva kretanje kroz tamu.

Kako su životinje završile u pećini i tu ostale izolovane, nije poznato, piše IFL Science.

Osim toga, mnogo je još misterija i pitanja na koje naučnici nemaju odgovor, a jedan deo stanovnika Movile tek treba da se otkrije.

Istraživači smatraju da bi neki od njih mogli da otkriju važne informacije vezane za evolucijsku biologiju, pa čak i samu prirodu.

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2016&mm=09&dd=17&nav_id=1177714

:kpozdrav:

Šta su naučnici našli u dubini 5 miliona godina zatvorene pećine?
Živi svet pećine Movila u Rumuniji, nekoliko kilometara udaljene od Crnog mora, potpuno se razlikuje od stanovnika drugih pećina.

Jedan od razloga je što je pećina bila zapečaćena čak pet i po miliona godina, a drugi što je vazduh otrovan i vlažan.

Međutim, u tim gotovo nemogućim uslovima za opstanak živog sveta ipak su se pojavile razne vrste organizama koje za biologe predstavljaju pravi rudnik zlata.

Manje od sto ljudi se uopšte do sada spustilo u pećinu, piše BBC Earth. Ljudi su je otkrili tek 1986. godine, kad su rumunski radnici tražili novu lokaciju za nuklearnu elektranu. Danas u nju može da se uđe samo sa posebnom dozvolom iako je veliki deo i dalje nepristupačan.

Vazduh u “utrobi” pećine sadrži upola manje kiseonika nego što je uobičajeno, a bogat je ugljendioksidom i sumporovodonikom.

Sunčevi zraci tamo nisu prodrli bar pet i po miliona godina i toliko je mračno da se ne vidi prst pred nosem.

Međutim, usprkos ovom surovom okruženju, naučnici su do sada identifikovali već 48 različitih vrsta.

Među njima se nalazi mnoštvo paukova, vodenih škorpija, pseudoškorpija, stonogi, pijavica i račića isopoda, a od toga su 33 vrste jedinstvene i specifične isključivo za ovu lokaciju.

Većina živih bića u pećini je slepo i nemaju pigment, ali zato imaju neobično duge udove i pipke, što olakašva kretanje kroz tamu.

Kako su životinje završile u pećini i tu ostale izolovane, nije poznato, piše IFL Science.

Osim toga, mnogo je još misterija i pitanja na koje naučnici nemaju odgovor, a jedan deo stanovnika Movile tek treba da se otkrije.

Istraživači smatraju da bi neki od njih mogli da otkriju važne informacije vezane za evolucijsku biologiju, pa čak i samu prirodu.

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2016&mm=09&dd=17&nav_id=1177714

:kpozdrav:

Bez uvrede, ali ovo mi nekako, nema smisla :rotf::whistling: Evolucija, to je još jedan paket prevare u kolekciji u kojeg je đavo upakovao jedan dio čovjećanstva

Та риба постоји милионима година из ње се нису развиле друге врсте. Мало је претрпела варијације и мутације, али риба је иста.

I dalje cekam dokaz o mehanizmu koji ogranicava mutacije , lupetanje bez dokaza me ne zanima.

- - - - - - - - - -

Ако је та риба променила врсту онда значи да не би постојала.

Vec sam postavio link o posmatranom radjanju nove vrste gde roditeljska vrsta nije nestala, nastavljas da lupas gluposti ;)

- - - - - - - - - -

Jel citas ti sta pisem ja uopste , ili samo nastavljas kao pokvarena ploca ? Dao sam ti ribe koje vecinu svog vremena provode na kopnu, mogu da se udave u vodi i love po kopnu, penju se po granama , ako ti to nije prelazna forma nista ti nece biti onda.

Fosili su naravno jasan pokazatelj evolucije jer nisu pomesani zajedno ili nasumicno, nego tacno se vide promene kroz milione godina, to je ili evolucija ili masovna globalna zavera u kojoj ucestvuju svi geolozi, paleontolozi, arheolozi, geneticari itd.

Baš kao pokvarene ploče jer drugo nemaju. Nekoliko stranica unazad slike sa nizovima lobanja koje bi i dete hronološki poslagalo, jedan kaže to ne dokazuje ništa, drugi ignoriše, nakon par stranica ponovo traže fosile i prelazne forme i tako u krug nadajući se da ćeš se smoriti dići ruke ili popizdeti i zaraditi ban...

Jel citas ti sta pisem ja uopste , ili samo nastavljas kao pokvarena ploca ? Dao sam ti ribe koje vecinu svog vremena provode na kopnu, mogu da se udave u vodi i love po kopnu, penju se po granama , ako ti to nije prelazna forma nista ti nece biti onda.

Pitam te za fosile o kojima govorite. Gde su sada takvi živi primerci? Zašto su svi nestali? Ili to i nisu bile prelazne forme. Tako da čekam odgovor:)

A ovo što si postavio je pretostavka da se radi o prelaznoj formi. Naravno, veruj ako tako želiš, ali ti meni objasni gde su sada one prelazne forme o kojima govorite? Zašto ih nema više?

Poslednja izmena:
А чекај, ако еволуција тече, зар цео живи свет данас није једна велика прелазна форма, тј зар се не састоји од самих прелазних форми?
Svi smo potencijalne prelazne forme pod uslovom da ne izumremo, svaka praistorijska vrsta koju danas nazivamo prelaznom je u svom dobu bila savremena.

Pitam te za fosile o kojima govorite. Gde su sada takvi živi primerci? Zašto su svi nestali? Ili to i nisu bile prelazne forme. Tako da čekam odgovor:)

A ovo što si postavio je pretostavka da se radi o prelaznoj formi. Naravno, veruj ako tako želiš, ali ti meni objasni gde su sada one prelazne forme o kojima govorite? Zašto ih nema više?

Dao sam ti link u kojem se rodila potpuno nova vrsta biljaka koja nije mogla da se pari sa roditeljskom vrstom, kod tog slucaja je roditeljska vrsta prelazna forma, eto ti, ziv primer.

Cekam i dalje odgovor na pitanje sta to ogranicava nagomilavanje mutacija.

- - - - - - - - - -

А чекај, ако еволуција тече, зар цео живи свет данас није једна велика прелазна форма, тј зар се не састоји од самих прелазних форми?

Naravno, zivot ili izumre ili se menja, tako da ako ne izumres narednih milion godina postoje dobre sanse da ce doci do velikih promena. :)

Back