DOKAZI O BOGU

Nisi nigde napisala ali to je moj zakljucak cim mene ne vidis kao kvalitetnog sagovornika >

a znao sam da ces da nesto pises bilo sta osim da odgovoris >

Nego aj da se vratimo na pitanje, zanima me Gogi kako ti zamisljas tog pastira stada jevrejskog ?

Bićeš uskraćen iz razloga što tebe uopšte ne vidim kao kvalitetnog sagovornika (zašto.....već ranije ti objašnjeno) tako da sa tobom svaki ozbiljan razgovor po meni, nema smisla,
Svako ima prava na svoje mišljenje pa tako i ja.

Svako ko je uporan sa pitanjima a nije spreman da prihvati odgovor drugog sagovornika jer se razlikuje od nekog njegovog već uobličenog odgovora na tu temu, po meni je osoba sa kojom je gubljenje vremena razgovarati.

Ko razume shvatice :)

Ajd pročitaj ponovo ...... shvatićeš :)

Kvalitetan sagovornik je diskutabilno pitanje [i ja mogu reci da ti nisi kvalitetna ali necu] a veruj mi na casnu rec da sam jako ozbiljan.

Kako ti zamisljas tog pastira stada jevrejskog nisi rekla :think:

Најбоље светске књиге нису уџбеници физике и математике, јер они доносе знање које је већ неко оформио.
Књига која тера на размишљање је нешто друго. Не може таква књига да буде прецизна.
U redu. Zato vam i jeste tako kako vam je.

Тешко да је религијска башта овде репрезентативан пример баште :). Узорак је веома мали и свако извлачење паралеле није примерено.
Ovo si napisao ti :"Тако је и са Хришћанством, башта од само једне врсте цвета је досадна, не даје избор, нити дозвољава поређење и самим тим не води ка мудрости." a ja samo nastavio u tom stilu, uz naglasak da ta "religijska bašta" ne vodi ka mudrosti već ka sukobima.
Ја говорим о томе зашто постоји могућност да свако разуме Књигу на њему својствен начин и претходно сам објаснио зашто је нама, православцима, битно да поред Библије користимо и поуке светих отаца. Тешко да ћеш наћи неки од њихових текстова који каже "ово је тако и само тако". Али су сви они смернице за размишљање.
Opet u redu, i opet da pomenem sukobe između pristalica raznih denominacija. Ovde smo bili svedoci verbalnih sukoba, jer je svaka strana čvrsto branila svoj stav, a sukob je išao do vređanja. A neki su stavovi sasvim oprečni, npr. za pravoslavce Isus je Bog, a za JS nije. Ovo Knjiga nije smela da dozvoli, zato i dalje mislim da je Knjiga priciznija bilo bi bolje.

Не могу да кажем да мрзим неправославце. Али, рецимо да не волим људе који се крију иза вере да би остварили неки свој лични профит и добит, материјалну или друге врсте. Више је то неки облик сажаљења него мржње.
Слично је и са онима који мене мрзе. Трудим се да ми буде жао због њих, а не због мене, јер мене нечија мржња не може да погоди. Имам јаког савезника :per:.
U redu i po treći put. I nemoj da ideš u Rijad da promovišeš pravoslavlje..D
Ja lično ne podnosim one koji u XXI, sa neizmernim mogućnostima da se sazna, vidi i nauči, i dalje siluju razum. Ako ti se izraz "siluju" ne sviđa ti ga zameni sa "vređaju". Ne znam u kom svetu ti ljudi žive, ali je veoma žalosno. Zamisli, naiđu ljudi na more, ono se predvoji, a ljudi idu po suvom dnu, a sa desne i leve strene zid vode. O la laaaa.:D

П.С. Аикидо није ни нападачка ни такмичарска вештина, па немој да те то кочи :)
Uh, uh, baš si me umirio.:D

PS Palo mi je na pamet jedno pitanje: da li je tebi krivo (žao, sramota te), kada neki vernik odvali da je istina da je magarica govorila, ili ne razmišlčjaš o tome?

Poslednja izmena:
U redu. Zato vam i jeste tako kako vam je.
Свима нам је онако како нам је јер смо то ми сами. Не видим поенту написаног. Мени је фантастично, радим посао који волим, имам породицу коју волим, водимо леп живот. Ако си на то мислио, хвала лепо.

Ovo si napisao ti :"Тако је и са Хришћанством, башта од само једне врсте цвета је досадна, не даје избор, нити дозвољава поређење и самим тим не води ка мудрости." a ja samo nastavio u tom stilu, uz naglasak da ta "religijska bašta" ne vodi ka mudrosti već ka sukobima.
У праву си, проверио сам. Проблем је што сам уместо тачке ставио први зарез и смисао је промењен. Смисао је требао да буде - Да, тако је са Хришћанством. Хришћанство није башта са само једном врстом...и тако даље. И, ето оне приче о "Заиста ти кажем данас, бићеш са мном у рају" и "Заиста ти кажем, данас бићеш са мном у Рају"...

Opet u redu, i opet da pomenem sukobe između pristalica raznih denominacija. Ovde smo bili svedoci verbalnih sukoba, jer je svaka strana čvrsto branila svoj stav, a sukob je išao do vređanja. A neki su stavovi sasvim oprečni, npr. za pravoslavce Isus je Bog, a za JS nije. Ovo Knjiga nije smela da dozvoli, zato i dalje mislim da je Knjiga priciznija bilo bi bolje.
Не видим зашто Књига ово није смела да дозволи или не. Књига ништа не дозвољава. Људи себи свашта дозвољавају.

U redu i po treći put. I nemoj da ideš u Rijad da promovišeš pravoslavlje..D
Ja lično ne podnosim one koji u XXI, sa neizmernim mogućnostima da se sazna, vidi i nauči, i dalje siluju razum. Ako ti se izraz "siluju" ne sviđa ti ga zameni sa "vređaju". Ne znam u kom svetu ti ljudi žive, ali je veoma žalosno. Zamisli, naiđu ljudi na more, ono se predvoji, a ljudi idu po suvom dnu, a sa desne i leve strene zid vode. O la laaaa.:D
И овде ћемо се сложити. Као инжењер аутоматике, слабо волим да се дружим са људима који не желе да сазнају, виде и науче. Само још додај ограничење на могуће и бићемо скроз сагласни.

Uh, uh, baš si me umirio.:D

PS Palo mi je na pamet jedno pitanje: da li je tebi krivo (žao, sramota te), kada neki vernik odvali da je istina da je magarica govorila, ili ne razmišlčjaš o tome?
Зашто би мени требало да буде криво? Моје размишљање о томе иде у смеру зашто је тај неко то изјавио (избегавам да са културним људима употребљавам теже речи), какав основ за то има, одакле је то чуо, ко му је разјаснио то његово веровање и сл. Дакле, идем на схватање целог процеса, као у аутоматици. Не идем на крај приче и не постављам се изнад другог само зато што је његов пут другачији.

П.С. Ако није проблем да не цепкамо текст више него да га цитирамо исцела па да се позивамо на поједине пасусе, мрско ми је да стално издвајам цитате

Ако неко жели да разуме разумеће, Зашто се препиреш са људима који не желе да разумеју већ желе да убеде друге у своје мишљење. Такви никада неће разумети. Стнко и њему слични и не покушавају да разумеј.
Они имају одређено схватање и мисле да су разумели питање вере.. Потрошене су странице и странице писања и није се мрднуло са места. И неће се мрднути узалуд труд. око њих.
Ја ако ми Бог открије нешто добро и корисно за људе , напишем то и ако се појави неко нов мало се потрудим око њега ако видим да жели да разуме. Ако видим да нема жеље за размевањем манем се ћорава посла .
Св Ап Павле такође каже да су такве расправе бесплодне.
Најгора ствар је што су такви људи увек спремни за ругање кад им откријеш нешто што је по њиховом мишњењу глупост.
Писмо је и то предвидело говорећи да ће се у задње време појавити ругачи који ће се подсмевати здравој науци.
Мој ти је савет да научиш да разликујеш ругаче иод искрених боготражитеља.

Свима нам је онако како нам је јер смо то ми сами. Не видим поенту написаног. Мени је фантастично, радим посао који волим, имам породицу коју волим, водимо леп живот. Ако си на то мислио, хвала лепо.

У праву си, проверио сам. Проблем је што сам уместо тачке ставио први зарез и смисао је промењен. Смисао је требао да буде - Да, тако је са Хришћанством. Хришћанство није башта са само једном врстом...и тако даље. И, ето оне приче о "Заиста ти кажем данас, бићеш са мном у рају" и "Заиста ти кажем, данас бићеш са мном у Рају"...

Не видим зашто Књига ово није смела да дозволи или не. Књига ништа не дозвољава. Људи себи свашта дозвољавају.

И овде ћемо се сложити. Као инжењер аутоматике, слабо волим да се дружим са људима који не желе да сазнају, виде и науче. Само још додај ограничење на могуће и бићемо скроз сагласни.

Зашто би мени требало да буде криво? Моје размишљање о томе иде у смеру зашто је тај неко то изјавио (избегавам да са културним људима употребљавам теже речи), какав основ за то има, одакле је то чуо, ко му је разјаснио то његово веровање и сл. Дакле, идем на схватање целог процеса, као у аутоматици. Не идем на крај приче и не постављам се изнад другог само зато што је његов пут другачији.

П.С. Ако није проблем да не цепкамо текст више него да га цитирамо исцела па да се позивамо на поједине пасусе, мрско ми је да стално издвајам цитате
Samo nešto u vezi ove "krivice". Meni lično bi bilo veoma žao, ili ako hoćeš, bilo bi mi krivo da sam vernik, a da srećem ovde ljude sa kojima bih trebao da budem istomišljenik, a vidim koliko su pojedinci zaglupljeni. Ne moraš da komentarišeš ovo "zaklupljeni", jer da ti, po ko zna koji put ne ponavljam šta tvrde ovde javno na Forumu, a to nije pokazatelj velike pameti. Oni su veoma veliki razlog zašto ateisti nemaju visoko mišljenje o, da blago kažem, saznajnom nivou vernika, i govore o njima sa omalovažavanjem. A ustvari vidi se da nisu svi takvi, a eto "kletva" pada na sve. Ali, u krajnjoj liniji, ko "šiša" ateiste i njihovo mišljenje.:D
Važi. Nemam nešto posebno razloga da komentarišem ono što si gore napiso, a nadam se da ćemo negde naći neku temu o kojoj možemo da komentarišemo bez cepkanja.
Srdačan pozdrav.

Ако неко жели да разуме разумеће, Зашто се препиреш са људима који не желе да разумеју већ желе да убеде друге у своје мишљење. Такви никада неће разумети. Стнко и њему слични и не покушавају да разумеј.
A šta to da razumemo, da je magarica stvarno govorila ili nešto drugo?:D

Они имају одређено схватање и мисле да су разумели питање вере.. Потрошене су странице и странице писања и није се мрднуло са места. И неће се мрднути узалуд труд. око њих.
Ја ако ми Бог открије нешто добро и корисно за људе , напишем то и ако се појави неко нов мало се потрудим око њега ако видим да жели да разуме. Ако видим да нема жеље за размевањем манем се ћорава посла .
Св Ап Павле такође каже да су такве расправе бесплодне.
Најгора ствар је што су такви људи увек спремни за ругање кад им откријеш нешто што је по њиховом мишњењу глупост.
Писмо је и то предвидело говорећи да ће се у задње време појавити ругачи који ће се подсмевати здравој науци.

Мој ти је савет да научиш да разликујеш ругаче иод искрених боготражитеља.
O kakvoj "zdravoj nauci" je ovde reč, da je Onaj hodao po vodi, ili nešto još "naučnije"?:D

Samo nešto u vezi ove "krivice". Meni lično bi bilo veoma žao, ili ako hoćeš, bilo bi mi krivo da sam vernik, a da srećem ovde ljude sa kojima bih trebao da budem istomišljenik, a vidim koliko su pojedinci zaglupljeni. Ne moraš da komentarišeš ovo "zaklupljeni", jer da ti, po ko zna koji put ne ponavljam šta tvrde ovde javno na Forumu, a to nije pokazatelj velike pameti. Oni su veoma veliki razlog zašto ateisti nemaju visoko mišljenje o, da blago kažem, saznajnom nivou vernika, i govore o njima sa omalovažavanjem. A ustvari vidi se da nisu svi takvi, a eto "kletva" pada na sve. Ali, u krajnjoj liniji, ko "šiša" ateiste i njihovo mišljenje.:D
Važi. Nemam nešto posebno razloga da komentarišem ono što si gore napiso, a nadam se da ćemo negde naći neku temu o kojoj možemo da komentarišemo bez cepkanja.
Srdačan pozdrav.

Занимљиво, опет се сложисмо.
Кад погледаш, осим тебе, овде је већина атеиста на нивоу обданишта и препуцавања "није то твоја иглацка, него моја". Кад такви немају високо мишљење, признаћеш, заиста није важно. Али кад разуман човек с којим може да се дискутује и разговара без вређања и испољавања ниских побуда, да своје мишљење, онда то мишљење треба да се поштује и да се о њему дискутује. Не морамо да се сложимо, али можемо културно рећи да се не слажемо.
Свако добро

Kvalitetan sagovornik je diskutabilno pitanje [i ja mogu reci da ti nisi kvalitetna ali necu] a veruj mi na casnu rec da sam jako ozbiljan.

Kako ti zamisljas tog pastira stada jevrejskog nisi rekla :think:

Da imaš i trunku kulture nikada me ne bi pitao kako ja zamišljam Boga jer to je izuzetno lična privatna stvar.
Nikada ti nećeš čuti jednog vernika da pita drugog kako zamišlja Boga to je njegova sveta tajna.

Sada ću ti još jednom ponoviti i nadan se da ćeš uspeti shvatiti i zapamtiti i da više nećeš postavljati jedno te isto pitanje.
Do sada si milion pitanja postavio ( a ti ni na jedno nisi uspeo odgovoriti ) i bio ispoštovan i dobijao odgovore.
Ni jednom nisi ispoštovao dobijene odgovore nego si pisao to je glupost i nastavljao opet sa postavljanjem pitanja i pisanjem to su gluposti.
Ako su za tebe gluposti odgovori vernika zašto postavljaš pitanja vernicima?
Da bi im pisao da su glupi?
Da bi pokušao podsmevati im se?
Zato te ne smatram kvalitetnim sagovornikom barem za mene a na svoje lično mišljenje imam prava a ti ni to nisi shvatio već si pisao kako te ja takvog smatram jer si ateista.
Toliko ....

Trazim konkretne odgovore a ne okolo naokolo kao kisa oko Kragujevca.
Kad treba nesto konkretno da mi se odgovori ili se skrece tema na drugu misao ili se odgovara pitanjem ili [sto je najcesce] niko od vernika ne odgovara jedno vreme dok se ne promeni tok razgovora.
I jos jednom da ponovim da sam jako ozbiljan :neutral:

Problem je u karakteru.
Mnogi ateisti su ogrezli u grehu pa im je karakter otisao.
Ne svi.
Ali ovde ih je gomila takvih.
Oni su dokaz sta greh cini sa covekom koji odbacuje religiozni aspekt.

Potrebno im je stalno prevaspitavanje.
Inace je nemoguce sa njima diskutovati.
Ako ih puste da rade sta hoce, upropastice i forum i diskusiju.

Постоје ли тама и хладноћа?

П.С. Питање није моје већ господина Алберта Ајнштајна....

Па не постоје
И једно и друго постоје само у нашем уму
Тама је недостатак светлости: кад се услед окретања земље нађемо у њеној сенци онда је тама, нема светла и наш ум то тумачи и ми видимо црнило, мрак. и то је зато што наше око реагује на недостатак светлости а не на светлост како званична наука мисли.
Тако и ми имамо извор духовне светлости у себи, Разум, Бога, али ми више волимо да слушамо глас нашег интелекта који се противи Богу и пкушава да нас превари да нема Бога већ да је он једини извор светлости.
И када се ми услед наговора свог интелекта окренемо леђима извору духовне светлости у нама , тада ми почињемо да живимо у својој сенци коју прави наш интелект , поћињемо да живимо у тами која је производ нашег интелекта.
Тако и хладноћа не постоји него је само недостатак топлоте, Опет смо ми онај који одлучује шта је хладно а шта вруће. Па ако је температура мања од оне која нам одговара онда је хладно а ако је већа онда је топло.

Back