DOKAZI O BOGU

Dobro, ti možeš da veruješ da Bog nije stvorio ništa...ali sve što postoji ne može nastati samo od sebe. Neko je morao sve načiniti.

Opet ista priča a nikako da shvatiš da su se na isti način ponašali i srednjevekovni vernici, ali su oni onda imali mnogo više argumenata, jer ondašnja nauka mnoge stvari još nije bila objasnila.
Daću ti i jedan veoma poučan primer. Kada je Kopernik objavio svoju Heliocentričnu teoriju, čuveni Martin Luter je izjavio: "javila se neka luda (moja primedba: veoma kratko "u") koja dela protiv Svetog pisma". Sada i sam možeš da zaključiš, da li je bio luda, Kopernik koji se bavio naukom, ili Martin, koji je bio zaslepljen biblijskim tekstovima i nije znao ništa van njih.
Ovo "neko je morao sve načiniti" je argument još Tome Akvinskog, i nađi negde demante. Sledeći put obazrivije sa ovim "sve", jer je očigledno Bog imun na tu izjavu. On je večan, svemoguć, i obitava na trećem nebu gde vlada potpuna harmonija:D. Znaš li možda koliko je Zemlja udaljena od tog tvog trećeg neba, odnosno Božijeg obitavališta?

Upravo suprotno Biblija nigde ne pominje evoluciju,nauka je pominje zato što je u nauci istina a u Bibliji su priče za laku noć deco

Ma taj predak je umišljen...najveći krah je doživeo sa Lusi(zanimljivo ime...znate podseća na nešto) jer je sadržavao čak 45% sačuvanog fosila ali se ispostavilo da su neki delovi nađeni na 1,5 kilometar odatle i spojeni sa skeletom a i drugi delovi ukazuju na klasičnu šimpanzu a ne na nekog pretka...

Nisam ni verovao da neko ko veruje u boga i u Bibliju kao božije slovo može da promeni mišljenje bilo koji argument da mu se iznese ali sam ipak okačio video neka vide ljudi o čemu pričam

Opet ista priča a nikako da shvatiš da su se na isti način ponašali i srednjevekovni vernici, ali su oni onda imali mnogo više argumenata, jer ondašnja nauka mnoge stvari još nije bila objasnila.

Pa uvek se vraćamo na početak jer je to jedini način da dokažeš ono što tvrdiš tj. ono što proističe iz tvoje tvrdnje. Dakle, Bog nije stvoritelj...uredu...onda je nastalo samo od sebe ni iz čega i to se mora i dalje dešavati...kao što što se evolucija nije desila a da se desila i danas bi imali sve prelazne forme na videlu a ono nema više...znači nešto što se jednom desilo mora da se dešava neprekidno da bi se moglo reći da se to zaista desilo. Ovako, priča da se nešto desilo bez činjenične potvrde je negiranje te zamisli same po sebi.

Na tebi je da dokažeš da stvari i danas nastaju ni iz čega i neprirodnim putem i možeš onda tvrditi da je nauka "dokazala" da Bog ništa nije stvorio:)

To nije na meni, i ne samo na meni, već ni na kome. Stvoriti nešto ni iz čega je nemoguće. Ah, pardon, samo svemoćni Bog, koji obitava na treće, nebu:D može da ni iz čega stvori nešto neprirodnim putem.
Je li, molim te, pade mi na pamet pitanje, a gde je Bog obitavao pre nego je stvorio to treće nebo?:think:

Genetska srodnost šimpanze i čoveka se bazira na broju hromozoma koje poseduju...naime šimpanza 46 a čovek 48. Pa se onda tvrdi da zbog toga postoji bliskost. Dobro, i krompir ima 46 hromozoma pa to ne znači da smo nastali od krompira.
Joooj čoveče. Pa nije valjda da ne znaš da su osnovni prenosioci naslednih osobina sa generaciju na generaciju geni i da su oni poređani u hromozomima. Dakle, broj hromozoma je nebitan za sličnost među vrstama. već geni koji su nanizani u hromozomima.

Nema ništa logičnije:).

- - - - - - - - - -

Je li, molim te, pade mi na pamet pitanje, a gde je Bog obitavao pre nego je stvorio to treće nebo?:think:

Već sam odgovorio ranije. Bog je izvan sveg stvorenog. On može postojati nezavisno od bilo čega stvorenog. I to je sasvim logično

- - - - - - - - - -

Joooj čoveče. Pa nije valjda da ne znaš da su osnovni prenosioci naslednih osobina sa generaciju na generaciju geni i da su oni poređani u hromozomima. Dakle, broj hromozoma je nebitan za sličnost među vrstama. već geni koji su nanizani u hromozomima.

Pa ja kažem evolucionisti su smešni sa svojim postavkama. Oni sličnost smatraju osnovnim preduslovom za izvedbu teorije da je nešto nastalo od nečeg drugog. Ma kažem ti, mani se evolucije to je mnogo neozbiljno. Slično je i Hekel sa navodnim embrionalnim razvićem pokušao da objasni kako to ukazuje na bliskost i srodnost nekih vrsta pa se pokazalo kao totalni promašaj.

Pa uvek se vraćamo na početak jer je to jedini način da dokažeš ono što tvrdiš tj. ono što proističe iz tvoje tvrdnje. Dakle, Bog nije stvoritelj...uredu.
I ja kažem u redu, to je istina.
..onda je nastalo samo od sebe ni iz čega i to se mora i dalje dešavati.
Nije ni iz čega već je iz nekog oblika materije u singularitetu. Ovo ti ponavljam stalno. Samo svemoćni Bog može da stvori nešto ni iz čega:D.
..kao što što se evolucija nije desila a da se desila i danas bi imali sve prelazne forme na videlu a ono nema više.
Uporono ponavljaš kreacionističke smicalice a izbegavaš čak i da pomeneš knjigu koju sam ti preporučio u kojoj ćeš da vidiš sve o evoluciji. Knjiga je "boli glava". Evo je "Priče naših predaka-hodočašće do osvita života". Sigurno ćeš je naći u gradskoj biblioteci, jer sam je ja našao u mojoj.
..znači nešto što se jednom desilo mora da se dešava neprekidno da bi se moglo reći da se to zaista desilo.
Ne znam otkuda ti ovaj pogrešan zaključak. Mogu stvari da se dese, a da se objasne na osnovu tragova koje su ostavile. Ako misliš na veoluciju ona i dalje traje, i čak je ljudskim "čačkanjem" po genima u nekim oblastima i ubrzana.
Ovako, priča da se nešto desilo bez činjenične potvrde je negiranje te zamisli same po sebi.
To što se desilo, a osnov je naše diskusije, ima činjenične potvrde samo ih ti ne priznaješ, jer misliš "javile su se tamo neke lude koje delaju protiv Svetog pisma":D A te "lude" rade u najsavremenijim laboratorijama, uz kompjutere, lasere, nuklearno datirenje, elektronske mikroskope...i ko zna kakvih aparata još. Sve to tebi nije važno jer su jedino istinite priče napismenih pastira bronzanog doba, koji su ih izmišljali na večernjim poselima posle muže koza.:D (Izvini nisam mogao da odolim:D)

Nema ništa logičnije:).

Da izvineš, zem ti takvu logiku.

Već sam odgovorio ranije. Bog je izvan sveg stvorenog. On može postojati nezavisno od bilo čega stvorenog. I to je sasvim logično
Nije mi jasno kako to može da bude logično. Tvrdiš da je sve neko napravio, a onda praviš izuzetak sa Bogom. Logičnije je da si izmislio Boga da bi objasnio sveopšti nastanak, jer nećeš da se potrudiš i naučiš kako to nauka objašnjava. Pa to je istorijski fakat.
A čitavu ovu ujdurmu oko napravljeno ili nije, mi bismo lako razrešili, ako bi ti dao bar jedan dokaz da On stvarno postoji izvan tebe? Hajde, probaj, možda na kraju dobiješ i Templtonovu nagradu.

Pa ja kažem evolucionisti su smešni sa svojim postavkama. Oni sličnost smatraju osnovnim preduslovom za izvedbu teorije da je nešto nastalo od nečeg drugog. Ma kažem ti, mani se evolucije to je mnogo neozbiljno. Slično je i Hekel sa navodnim embrionalnim razvićem pokušao da objasni kako to ukazuje na bliskost i srodnost nekih vrsta pa se pokazalo kao totalni promašaj.
Ja sam "sitna riba" u belosvetskim razmerama, pa mogu sebi da dozvolim da budem neozbiljan. Zato ovo boldovano da pošalješ papi, jer on ne sme da bude neozbiljan,:D a ozbiljno je priznao TE kao istinu.

Poslednja izmena:
Nije ni iz čega već je iz nekog oblika materije u singularitetu. Ovo ti ponavljam stalno.

Ali taj singularitet nikako da dokažemo. To je hipoteza ali se njoj veruje. Singularitet je zamenio Tvorca. A da ne pitam odakle taj singularitet...evo recimo tvoj Papa veruje da je Bog stvorio singularitet i onda prepustio stvaranje njemu. Ali i da je postojao...morao je odnekuda "pozajmiti" energiju i materiju. Za veliki bum mora da u sebi sadrži ove dve komponente. E sad odakle mu ako ga niko nije stvorio?

Ali on nije postojao...to svakako jer nemamo dokaza za tako nešto.

- - - - - - - - - -

Ne znam otkuda ti ovaj pogrešan zaključak. Mogu stvari da se dese, a da se objasne na osnovu tragova koje su ostavile. Ako misliš na veoluciju ona i dalje traje, i čak je ljudskim "čačkanjem" po genima u nekim oblastima i ubrzana.

Pa ako traje gde je polu gmizavac-polu vodozemac, gde je polu čovek-polu majmun ili 75% jedno a 25% drugo? Traje..pa gde je?

- - - - - - - - - -

To što se desilo, a osnov je naše diskusije, ima činjenične potvrde samo ih ti ne priznaješ, jer misliš "javile su se tamo neke lude koje delaju protiv Svetog pisma":D A te "lude" rade u najsavremenijim laboratorijama, uz kompjutere, lasere, nuklearno datirenje, elektronske mikroskope...i ko zna kakvih aparata još. Sve to tebi nije važno jer su jedino istinite priče napismenih pastira bronzanog doba, koji su ih izmišljali na večernjim poselima posle muže koza.:D (Izvini nisam mogao da odolim:D)

Nemam ništa protiv njih..samo kažem da nisu upravu. Da li se to sme reći? Je li zabranjeno..pa čak da se dokazuje da su im argumenti netačni i nedosledni...nadam se da se sme to reći

- - - - - - - - - -

Nije mi jasno kako to može da bude logično. Tvrdiš da je sve neko napravio, a onda praviš izuzetak sa Bogom. Logičnije je da si izmislio Boga da bi objasnio sveopšti nastanak, jer nećeš da se potrudiš i naučiš kako to nauka objašnjava. Pa to je istorijski fakat.
A čitavu ovu ujdurmu oko napravljeno ili nije, mi bismo lako razrešili, ako bi ti dao bar jedan dokaz da On stvarno postoji izvan tebe?

Bog mora biti izuzetak jer ako je i On materija onda nije Srvoritelj...Ali ona pošto ne može nastati sama od sebe mora da ima nekoga ko ju je načinio. Taj koji ju je načinio mora biti Večan..ako je Večan onda je postojao oduvek i nezavisno od stvorene materije. Ne znam zašto te to toliko buni..kada je to najlogičnije.

- - - - - - - - - -

Ja sam "sitna riba" u belosvetskim razmerama, pa mogu sebi da dozvolim da budem neozbiljan. Zato ovo boldovano da pošalješ papi, jer on ne sme da bude neozbiljan,;D a ozbiljno je priznao TE kao istinu.

Nadam se da će mi Papa ovo oprostiti.

Evo ovo je jedan od primera tipičnog kamena spoticanja između teista i ateista ovde na Forumu. Ti se bukvalno držiš biblijskih tekstova a nisi nimalo razmislio o jednoj veoma jednostavnoj stvari a to je: ako bi pošao na neko hipotetičko putovanje na gore (odmah da ti kažem da pojam "na gore" u odnosu na Zemlju gubi smisao kada si zahvaćen grav. poljem neke druge planete, ili zvezde, ali recimo da se držiš pravca od centra Zemlje) gde bi naišao na prvo nebo i kako bi ga prepoznao, pa na drugo nebo isto, pa na treće nebo.....a nauka kaže da ni ovo naše plavo nebo ne postoji kao fizički objekt. To je privid. I onda imamo situaciju da nauka kaže da nebo ne postoji kao fizički objekat, a Pavle, na znam da li je i on bio ribar pre nekoliko hiljada godina, zamisli, pominje čoveka koji je bio, ni manje ni više nego čak do trećeg neba. Ej, bre!

Када се говори о небесима у биоблији онда се говори о уму. Ми смо ћелије Христовог ума, Као што ми имамо ћелије свога тела. За наше тело. за те ћелије које су свака по један ум. Ми смо господ са неба. Колективна свест свих тих ћелија.
Пошто смо ми ћелије Христовог тела ,( Павле каже да смо уди, зато што тада није постојала свест о ћелијама,) он је колективна свест свих нас и за нас је он Господ са неба. Христос је за нас Отац. Али и Христос има Оца, који је за њега господ са неба.
Божанско биће је као фрактал, као холограм. Можеш ли то да замислиш? Нема краја у Божанском бићу, ни на горе ни на доле. Зато је један дан на небу као хиљаду година на земљи, јер свака земља је небо некој земљи.
У материјалном свету иде атом. па за атом је небо Земља. па за земљу Сунчев систем, па галаксија па галактичко јато итд све су то небеса за оног ко разуме.

Ali taj singularitet nikako da dokažemo. To je hipoteza ali se njoj veruje. Singularitet je zamenio Tvorca. A da ne pitam odakle taj singularitet...evo recimo tvoj Papa veruje da je Bog stvorio singularitet i onda prepustio stvaranje njemu. Ali i da je postojao...morao je odnekuda "pozajmiti" energiju i materiju. Za veliki bum mora da u sebi sadrži ove dve komponente. E sad odakle mu ako ga niko nije stvorio?
Nemoj o ovome da pitaš mene pitaj papu.

Ali on nije postojao...to svakako jer nemamo dokaza za tako nešto.
Lepo ti rekoh da ti dokaze ne prihvataš, jer su ih objavile "neke lude koje rade protiv Svetog pisma".:D

Pa ako traje gde je polu gmizavac-polu vodozemac, gde je polu čovek-polu majmun ili 75% jedno a 25% drugo? Traje..pa gde je?

Stvarno je zaprepašćujuće koliko ti ne znaš o TE. Pročitaj preporučenu knjigu i biće ti mnogo jasnije.

Nemam ništa protiv njih..samo kažem da nisu upravu. Da li se to sme reći? Je li zabranjeno..pa čak da se dokazuje da su im argumenti netačni i nedosledni...nadam se da se sme to reći
Ma kakvi zabranjeno. Smeš ti da kažeš bilo šta, pogotovu kada se kriješ iza ove anonimnosti. Ali ako imaš imalo samopoštovanja onda bi ozbiljno trebao da razmisliš o izjavi Martina Lutera, koju sam ti nekoliko puta parafrazirao, i da iz toga izvučeš neke zaključke. A najvažniji zaključak je da Kopernik, koji se bavio naukom nije luda, nago je luda ispao Martin Luter koji je branio Svato pismo.

Bog mora biti izuzetak jer ako je i On materija onda nije Srvoritelj...Ali ona pošto ne može nastati sama od sebe mora da ima nekoga ko ju je načinio. Taj koji ju je načinio mora biti Večan..ako je Večan onda je postojao oduvek i nezavisno od stvorene materije. Ne znam zašto te to toliko buni..kada je to najlogičnije.
Amin, čoveče.
Samo nikako da daš bar jedan ozbiljan dokaz za Njegovo objektivno postojanje, pa da ti se i ja pridružim u ovakvom shvatanju. Neko reče da se ne dokazuje postojanje Boga. Slažem se, ali samo za Boga u glavama , ili srcima vernika, ali za Boga koji obitava na trećem nebu i koji je stvorio sve, itekako trebaju dokazi, jer je inače samo u domenu spekulacija. Ti, recimo, s pravom tražiš dokaze za TE, za postojanje singulariteta, ali ćutiš kada od tebe neko traži dokaze da On stvarno postoji, na tom tvom trećem nebu, kako saznah ovde..

Nadam se da će mi Papa ovo oprostiti.
Ma baš te briga za papu, važno je da će ti On oprostiti. Oprašta On i mnogo gore prestupe, ovo je sitnica, a, inače, svedočiš u Njegovu korist.:D

Када се говори о небесима у биоблији онда се говори о уму.
O ne, ne više zaboga. Ovo objasni Jovanu jer on tvrdi da je treće nebo izvan Kosmosa i da tamo obitava Bog.
Ja samo pročitah: "I Bog stvori nebo i zemlju", i pravo da ti kažem, tu ne vidim nikakav um.
Ми смо ћелије Христовог ума, Као што ми имамо ћелије свога тела. За наше тело. за те ћелије које су свака по један ум. Ми смо господ са неба. Колективна свест свих тих ћелија.
O ne, ne više zaboga.

Пошто смо ми ћелије Христовог тела ,( Павле каже да смо уди, зато што тада није постојала свест о ћелијама,) он је колективна свест свих нас и за нас је он Господ са неба. Христос је за нас Отац. Али и Христос има Оца, који је за њега господ са неба.
O ne, ne više zaboga.
Божанско биће је као фрактал, као холограм. Можеш ли то да замислиш? Нема краја у Божанском бићу, ни на горе ни на доле. Зато је један дан на небу као хиљаду година на земљи, јер свака земља је небо некој земљи.
O ne, ne više zaboga.
У материјалном свету иде атом. па за атом је небо Земља. па за земљу Сунчев систем, па галаксија па галактичко јато итд све су то небеса за оног ко разуме.
O ne, ne više zaboga. Molim te da se prvo otrezniš pa da pročitaš ovu rečenicu i da je ispraviš da bih je razumeo. Šta ti, bre, znači ":У материјалном свету иде атом. па за атом је небо Земља. па за земљу Сунчев систем...."?.
Posle svega ovoga odoh da povratim dušu.

Stvarno je zaprepašćujuće koliko ti ne znaš o TE. Pročitaj preporučenu knjigu i biće ti mnogo jasnije.

Pročitao sam ja podosta o onome što tvrde evolucionisti van te knjige...ne brini..nije ta knjiga jedino evoluciono štivo...ali uvek je isti odgovor. Kada god neko upita evolucionistu gde su sada primeri evolucionog razvoja živih bića jer ako traje ona bi morala da ima kontinuitet..uvek isti odgovor..tipa pa ne znate vi dobro TE. Međutim, sasvim razumno pitanje na koje evolucionisti nemaju odgovor..gde je dokaz evolucije koja još traje? Moralo bi se naći..tj...bilo bi mnogo primera polu-polu ili 3/4-1/4 nečega ili koji god hoćeš procenat. Recimo evolucionisti tvrde da su gmizavci nastali od vodozemaca koji su jel te izskočili iz vode ili počeli da dobijaju noge umesto peraja. E sad..to je bio dug proces..prvo su se malo mučili pa im postepeno izrasle nogice, prednje pa zadnje. Dobro, lepo zvuči ali gde je sada primer takvog nečega? Trebalo bi i sada da postoji vodozemac koji dobija postepeno prednje pa zadnje nogice itd...eto o tome pričam. Ako se TE dogodila imali bismo i sada mnoštvo tih prelaznih, polu-prelaznih formi itd...ali mi vidimo da to nije tako. Znači evolucije nema.

Ono što su evolucionisti novo smislili kada su već zapali u ćorsokak sa ovim jeste da je taj skok iz jedne u drugu formu morao biti iznenadan i odjednom. Recimo, ribe odmah dobile nogice i izašle iz vode tj. postali gušteri. Ili u jajetu reptila odjednom se izlegla kokoš tj. pilići itd...ljudi ko ozbiljan može ovo poverovati! Međutim, taj scenario o postanku odjednom nove vrste zapravo vuče na kreaciju a ne na evoluciju jer "odjednom" je odlika stvaranja:"Jer on reče i postade; on zapovedi i pokaza se", Psalam 33,9. Zato evolucionsiti nesvesno podržavaju kreaciju kada ne mogu da dokažu postepenu evoluciju jer je nema. Da je ima bila bi vidljiva. Eto sasvim dovoljan dokaz, pred očima da evolucije nema.

Poslednja izmena:
Ma kakvi zabranjeno. Smeš ti da kažeš bilo šta, pogotovu kada se kriješ iza ove anonimnosti. Ali ako imaš imalo samopoštovanja onda bi ozbiljno trebao da razmisliš o izjavi Martina Lutera, koju sam ti nekoliko puta parafrazirao, i da iz toga izvučeš neke zaključke. A najvažniji zaključak je da Kopernik, koji se bavio naukom nije luda, nago je luda ispao Martin Luter koji je branio Svato pismo.

A otkud znaš da je Martin Lurter u svakom pogledu branio Sveto Pismo ispravno? :). Dešava se i dešavaće se da ljudi napišu svaša u ime Pisma pa da ga pogrešno brane. Zato Luter, ni Papa ni bilo ko ne može da bude autoritet sam po sebi već se gleda ispravnost onoga što ko govori...

Amin, čoveče.
Samo nikako da daš bar jedan ozbiljan dokaz za Njegovo objektivno postojanje, pa da ti se i ja pridružim u ovakvom shvatanju. Neko reče da se ne dokazuje postojanje Boga. Slažem se, ali samo za Boga u glavama , ili srcima vernika, ali za Boga koji obitava na trećem nebu i koji je stvorio sve, itekako trebaju dokazi, jer je inače samo u domenu spekulacija. Ti, recimo, s pravom tražiš dokaze za TE, za postojanje singulariteta, ali ćutiš kada od tebe neko traži dokaze da On stvarno postoji, na tom tvom trećem nebu, kako saznah ovde..

Aman, aman..Pismo kaže da se u prirodi i u stvorenjima može videti delo Božije. Dovoljno je da pogledaš složenost organizma, složenost ćelije, složenost svemira pa da vidiš da to nije moglo nastati pukim slučajem. Pitaj molekularne biologe da li je složenost ćelije moglo nastati bez Boga ili moćne inteligencije tj. nasumično...složenost DNK(već pomenutog) da nastane nasumičnim mutacijama i da se tako podese da to funkcioniše, posdešenost uslova života na našoj Planeti da bismo mi mogli živeti i ceo ekosistem...kud ćeš veći dokaz o inteligenciji i kreatoru??? I još mnogo toga. Naravno, tvoje pravo ali ako ovo sve preskačeš i tražiš recimo da ti se pojavi lično Tvorac onda to baš i nije neki racionalni poduhvat već više emotivni.

- - - - - - - - - -

prate se znacajne evolucije nekih zivotinjskih vrsta

mnogo puta je predocen taj dokaz

ali se ne obazirete na takve dokaze

vec ih ignorisete

Nema ignorisanja zaista. Već samo se traži postojanje prelaznih i polu-prelaznih formi i sada. Ako ih je bilo pre mora ih biti i sada. Zapravo, ako ih je bilo u prošlosti sada ih mora biti još više jer bi neki organizmi i dalje bili vodozemci sa majušnim nogicama, nekima bi pak već porasle nogice, neki bi počeli dobijati i zadnje nogice a neki bi već bili gušteri itd...Ali mi imamo samo guštere i samo ribe a nemamo prelazne forme. :)

uslovi su ti koji su stvorili ovakav zivot

da su uslovi drugaciji i zivot bi bio

slicnost gradje kicmenjaka dokazuje da su se razvijali na slican nacin,

kad je covek slican sa majmunom

da je covek izuzetno razlicito gradjen od svih drugih zivotinja , dokazivalo bi neku umesanost, ali nije , zivotinja kao i ostale

- - - - - - - - - -

evo sadasnji covek je vislji od nekadasnjeg , od pre 500 god, samo, za 10-ak cm

eto ti dokaz prelaznosti ,

uslovi su ti koji su stvorili ovakav zivot

da su uslovi drugaciji i zivot bi bio

slicnost gradje kicmenjaka dokazuje da su se razvijali na slican nacin,

kad je covek slican sa majmunom

da je covek izuzetno razlicito gradjen od svih drugih zivotinja , dokazivalo bi neku umesanost, ali nije , zivotinja kao i ostale

- - - - - - - - - -

evo sadasnji covek je vislji od nekadasnjeg , od pre 500 god, samo, za 10-ak cm

eto ti dokaz prelaznosti ,

A šta kažeš na kosti ljudi koji su bili visoki i po tri metara i više...naravno evolucionsiti to negiraju iako su dokumentovane. A šta da kažemo za inteligenciju starih civilizacija primer Egipta...i onoga što je pronađeno na kao artefakt uklesano na kamenu o visokoj inteligenciji koju ni mi sada ne posedujemo, Piramide kako su građene za nas je i dalje misterija...što ukazuje da nema evolucije već pre svega devolucija. Sve ukazuje da su nekadašnje civilizacije bile čak naprednije u inteligenciji a to samo po sebi negira evoluciju o postepenom razviću.

Što se tiče klimatskih uslova koji oblikuju neka živa bića ili biljke radi se o "mikroevluciji", koje kreacionisti prihvataju ali ta mikroevolucija je sasvim nešto normalno jer omogućava prilagođavanje organizma ali ne menja njegovu suštinu. Međutim, primere makroevolucije nemamo. Nemamo prelazne forme sada vidljive a moralo bi ih biti ako ima evolucije.

A šta kažeš na kosti ljudi koji su bili visoki i po tri metara i više...naravno evolucionsiti to negiraju iako su dokumentovane. A šta da kažemo za inteligenciju starih civilizacija primer Egipta...i onoga što je pronađeno na kao artefakt uklesano na kamenu o visokoj inteligenciji koju ni mi sada ne posedujemo, Piramide kako su građene za nas je i dalje misterija...što ukazuje da nema evolucije već pre svega devolucija. Sve ukazuje da su nekadašnje civilizacije bile čak naprednije u inteligenciji a to samo po sebi negira evoluciju o postepenom razviću.

Što se tiče klimatskih uslova koji oblikuju neka živa bića ili biljke radi se o "mikroevluciji", koje kreacionisti prihvataju ali ta mikroevolucija je sasvim nešto normalno jer omogućava prilagođavanje organizma ali ne menja njegovu suštinu. Međutim, primere makroevolucije nemamo. Nemamo prelazne forme sada vidljive a moralo bi ih biti ako ima evolucije.

gde je to dokumentovano

gde je pismo tih razvijenih civilizacija , gde su inteligentni ostaci

gde su delovi mobilnih , televizora , i ostalog od pre 50 hilj god

gde je to dokumentovano

gde je pismo tih razvijenih civilizacija , gde su inteligentni ostaci

gde su delovi mobilnih , televizora , i ostalog od pre 50 hilj god

Dokumentovano je. Pismo takođe. Mobilni, tv su proizvodi našeg doba...inteligencija se ne meri proizvodina nešeg doba već onim što je postignuto u okviru datog vremena.

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/...hlOTc1NDliZGE4NzZhMTA4MzQuanBnkZMCzQJCAIGhMAE
i prilog uz to:

Džinovi iz Severne Amerike

"Ljudski skelet dužine 3,6 metara i sa dva reda zuba iskopan je u Lompok Ranču, u Kaliforniji, 1833. godine. Dvadesetak godina kasnije, iskopan je ljudski skelet dužine tri metra u Zapadnoj Virdžiniji, a 1895. godine u humci u blizini Toleda u Ohaju pronađeno je 20 skeleta, postavljenih u sedeći položaj i okrenutih ka istoku. Spisak sličnih otkrića je poveliki. Godine 1947. objavljeno je otkriće 32 podzemne pećine u blizini granice između Nevade i Kalifornije, a skeleti pronađeni u njima bili su dužine oko 2,7 metara. O istom otkriću govorio je desetak godina ranije neki čovek koji je, navodno, napravio dogovor sa muzejem Smitsonijan. Neki su tvrdili da su njegove dokaze ukrali i sakrili naučnici darvinisti kako bi zaštitili teoriju o evoluciji"

Dokumentovano je. Pismo takođe. Mobilni, tv su proizvodi našeg doba...inteligencija se ne meri proizvodina nešeg doba već onim što je postignuto u okviru datog vremena.

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/...hlOTc1NDliZGE4NzZhMTA4MzQuanBnkZMCzQJCAIGhMAE
i prilog uz to:

Džinovi iz Severne Amerike

"Ljudski skelet dužine 3,6 metara i sa dva reda zuba iskopan je u Lompok Ranču, u Kaliforniji, 1833. godine. Dvadesetak godina kasnije, iskopan je ljudski skelet dužine tri metra u Zapadnoj Virdžiniji, a 1895. godine u humci u blizini Toleda u Ohaju pronađeno je 20 skeleta, postavljenih u sedeći položaj i okrenutih ka istoku. Spisak sličnih otkrića je poveliki. Godine 1947. objavljeno je otkriće 32 podzemne pećine u blizini granice između Nevade i Kalifornije, a skeleti pronađeni u njima bili su dužine oko 2,7 metara. O istom otkriću govorio je desetak godina ranije neki čovek koji je, navodno, napravio dogovor sa muzejem Smitsonijan. Neki su tvrdili da su njegove dokaze ukrali i sakrili naučnici darvinisti kako bi zaštitili teoriju o evoluciji"

pa ovaj tvoj dokumentovani ima preko 12 m

posto su proporcije iste kao ljudske , vidi se po kicmi i ostalim vidljivim delovima

a glava je visine kao i ovaj covek , 1.8

a proprocije su visina jednaka 7 glava

1.8 * 7 = 12.6

- - - - - - - - - -

i sta je sad istina , 12.6 ili 3,6m

- - - - - - - - - -

kako neko moze da lupa takve gluposti a malo logike i racunanja apsolutno ponistava bajke

- - - - - - - - - -

sta li ce lupati za 100 hilj god , ako covecanstvo prezivi

kad ljudi ne budu ni blizu sadasnjim ljudima , jer ce se uslovi zivota promeniti a evolucija nastaviti

Back