DOKAZI O BOGU

Oooohohohohoooo. pa da li je ovo moguće. Pa kojice devojčice, jesi li ti učestvovala u Farmi pa te ovoliko dugo nema.

Čudo, čudo... Bog te danas pogledao pa si mene sreo. :pop:

Na Farmu samo sa tobom mogu da idem. Da se tamo raspravljamo ima li Boga il jok.
Al bi te brzo izbacili... :confused: a ša ću ja posle...

Čudo, čudo... Bog te danas pogledao pa si mene sreo. :pop:
Eto svi treba da vide kako je jednostavno dokazati da On postoji:D

Na Farmu samo sa tobom mogu da idem. Da se tamo raspravljamo ima li Boga il jok.
Al bi te brzo izbacili... :confused: a ša ću ja posle...
Da probamo onda na Parovima.

- - - - - - - - - -

Ne smem da ti kažem šta sam sad zamislila. :manikir:
Bolje nemoj, jer mi je muka i na samu pomisao šta si zamislila .

- - - - - - - - - -

Laže, nisam, mamemi... :confused:
Jeste, jeste. Njoj da poveruješ samo kada kaže "tako mi voljenog Bude".:D

Duhovi ne mogu da žive, već da egzistiraju. Žive samo oni što imaju tela, dakle životinje. Koliko bušno, kao sito.

Ево ти имаш тело а не живиш него егзистираш.
Видиш: ти не знаш шта то значи живети.
Разлика између глупог и мудрог би се могла изразити и тако што Мудар живи а глуп егзистира.
Мудар је : ум који креира свој живот. А глуп је тело које егзистира
Мудрому је тело као превозно средство за ум, а глупоме тело је средство за уживање.

Ево ти имаш тело а не живиш него егзистираш.
Видиш: ти не знаш шта то значи живети.
Разлика између глупог и мудрог би се могла изразити и тако што Мудар живи а глуп егзистира.
Мудар је : ум који креира свој живот. А глуп је тело које егзистира
Мудрому је тело као превозно средство за ум, а глупоме тело је средство за уживање.

Evo, ja i živim i egzistiram, jer sam kompletna osoba.

Vidiš, jesu li te u crkvi naučili da kršiš 9-tu božju zapovets i lažeš u nečije (u ovom slučaju u moje) ime? Ili si to sam odlučio? Nećeš lagati u moje ime da si se sa nebom sastavio, a nisi. Baš mi je drago što nisam u tvojoj ili bilo čijoj crkvi, jer ne volim da izmišljam bilo šta za bilo koga i da govorim u bilo čije ime. Dakle, ti kažeš da ja ne znam šta to znači živeti, ja kažem da znam - pa kako ko pravo govorio u moje ime (a šta ti imaš bilo šta da govoriš u moje il bilo čije ime) - tako mu jedini bog dao pameti i zdravlja. Pošteno?

Zanimljiva konstatacija, ali neće biti da je tačna. Moglo bi se reći dok se mudri namudrovaše glupi se nauživaše. Isto tako i glupi se najedoše svega, a mudri biraše hranu. Ili obrnuto. Po tebi.

Uh, sve sam ovo čuo mnogo pre tebe. Ništa novo.

Prema svemu ovome ja sam mudar. A i bolji čovek od tebe, jer ne izmišljam laži u tvoje ime. Ojha. Ende.

Poslednja izmena od moderatora:
Evo, ja i živim i egzistiram, jer sam kompletna osoba.

Vidiš, jesu li te u crkvi naučili da kršiš 9-tu božju zapovets i lažeš u nečije (u ovom slučaju u moje) ime? Ili si to sam odlučio? Nećeš lagati u moje ime da si se sa nebom sastavio, a nisi. Baš mi je drago što nisam u tvojoj ili bilo čijoj crkvi, jer ne volim da izmišljam bilo šta za bilo koga i da govorim u bilo čije ime. Dakle, ti kažeš da ja ne znam šta to znači živeti, ja kažem da znam - pa kako ko pravo govorio u moje ime (a šta ti imaš bilo šta da govoriš u moje il bilo čije ime) - tako mu jedini bog dao pameti i zdravlja. Pošteno?
.
Поштено
Да Бог благослови оног ко говори истину а оног ко је у заблуди да обасја лицем својим и буде му милостив

Поштено
Да Бог благослови оног ко говори истину а оног ко је у заблуди да обасја лицем својим и буде му милостив

Pošteno.

Da bog (sa malim B, jer je u pitanju titula a ne ime) blagoslovi svakoga ko govori istinu, a tamna strana onoga ko priča bilo šta u tuđe ime. Ne možeš da vratiš ono što je pušteno u etar. Namaste.

Ovde na Forumu, tvoj istomišljenik, bar što se nauke tiče ali ne i religije, ovde prisutan čuveni Glasnik, je na nekoj temi pre neku godinu, nedeljama dokazivao kako evolucija nije ispravna, navodeći neke belosvetske kreacioniste. No, ja ne videh da su ti dokazi odjeknuli u svetu, jer bi obaranje TE morala biti senzacija. Naprotiv, sadašnji papa izjavljuje da je TE ispravna. Pazi sada to?! E sada ćeš ti reći "ma ko šiša papu".

Rimokatolička Crkva je vekovima držala šestodnev e sad rimski episkop želi da privuče ateiste za rimokatoličku Crkvu pa zato prihvataju TE kao "naučnu činjenicu". Nije ni njima stalo do nauke pa su zato prihvatili TE već do toga da privuku i evolucioniste i ateiste. To je ono što znam a ekumenski pokret Crkava postoji odavno a poznato ti je da on ima za cilj da spoji sve religije u jedno. Zato koncept o jednom Bogu Stvoritelju mora da se koriguje da bi se moglo stupiti u zajednicu sa drugim religijama i "naučnom" zajdenicom. Eto malo da otkrijemo "misteriju" prihvatanja TE od strane Rimske Crkve. Dakle, ne radi se ni o kakvom sklanjanju pred "naučnim" činjenicama već o dugoročnoj koristi. Naravno, legitimno pravo ali da li je opravdano sa naučnog i hrišćanskog aspekta to je druga tema.

Prvo, uopšte nećete da prihvatite činjenicu da je nauka u toku razvoja uvek negirala religijsko tumačenje (naveo sam ti ranije i neke primere). I drugo, kako je moguće da ne znate, da ako hoćete stvarno i efikasno da promovišete Boga, treba da navedete neposredne dokaze o Njegovom postojanju, a ne da pokušavate da vratite Boga na mesto sa kojeg Ga je nauka uklonila. Uzaludno je, pa u ovo moderno doba i semšno, što ne prihvatate naučne dokaze, samo zato što vam je On u srcu kako ti negde napisa.
Ukratko, ako želiš da ti Bog opstane, počni da navodiš dokaze o Njegovom postojanju, inače, sve je više obrazovanih u svetu koji baš ne mogu da "progutaju" tvrdnje da su magarci i zmije govorili, ili da je Onaj šetao po vodi, ili.....ima toga mnogo, puna je Biblija.

Mislim da stalno pogrešno potenciraš da je neka nauka protiv Boga i verovanja prema učenju Biblije. Nauka nije u suprotnosti sa Biblijom jer postoje mnoštvo dokaza tačnosti onoga što Biblija govori u mnogim aspektima. Međutim, postoji potreba među ljudima koji se bave naukom da je okrenu protiv Biblije i onda koriste svaki mogući način da je suprotstave pa onda kažu "eto vidiš da je nauka protiv izveštaja Biblije". Ali kada bi želeli da sagledaju nepristrasno našli bi mnoštvo dokaza u prilog Biblije. Tako da ne možemo tvrditi da je nauka de facto protiv Pisma već neki naučnici pokušavaju da svako moguće saznanje okrenu tako da izgleda da je suprotstavljeno Bogu a ne zato šo je to stvarno tako.

A u skladu sa tvojim pitanjima evo i tebi kontra pitanja: prikaži nam primere da se danas dešava da Bog nešto stvara ni iz čega, a onda i to prikaži u tvom udžbeniku.:D
Ili mnogo jednostavnije, daj jedan jedini, pa makar i malecki :D primer Njegovog postojanja . To je pravo rešenje i odmah postajem JS jer volim da pešačim.:D

Odgovor je jednostavan...dakle zašto danas nema nastanka ni iz čega? Odgovor je u Bibliji:"I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini...", 1. Mojsijeva 2,2.

Dakle, Bog je svoja dela stvaranja, što se tiče našeg kosmosa, završio odavno i zato nema potrebe za novim stvaranjem.:). Prosto i jednostavno.

No, ako Bog nije Stvoritelj i ako je nastalo samo od sebe onda bi taj proces morao trajati i dalje...a ne vidimo ga više. Ko je onda upravu? Biblija ili oni koji je negiraju?

Pozdrav.

Prihvatanjem TE papa je praktično stavio katanac na crkvu i na veru kao takvu,ne može i jedno i drugo to je prosto nemoguće.Ne mogu Noje,njegova familija(ukupno 8 ljudi) i njihov brodić sa sve životinjama i priča o evoluciji u isti koš,ne mogu Adam i Eva i evolucija zajedno.Ne mogu Biblija i evolucija zajedno.Ne može bog je stvorio čoveka po svom liku i čovek je evoluirao u isti koš to je nonsens.

Prihvatanjem TE papa je praktično stavio katanac na crkvu i na veru kao takvu,ne može i jedno i drugo to je prosto nemoguće.Ne mogu Noje,njegova familija(ukupno 8 ljudi) i njihov brodić sa sve životinjama i priča o evoluciji u isti koš,ne mogu Adam i Eva i evolucija zajedno.Ne mogu Biblija i evolucija zajedno.Ne može bog je stvorio čoveka po svom liku i čovek je evoluirao u isti koš to je nonsens.

Covek je pao i sada se vraca.Ko se vraca.

Upravo tako. Nepremostiva je prepreka jedno drugome.

Međutim, da bi se privukle mase koje nisu zainteresovane za religiju itekako znači kada se istakne kako i oni koji su vernici prihvataju svakve poglede na svet i nastanak sveta tako da oni koji nisu vernici mogu formalno da se slože sa postavkama Crkve i tako je i formalno priznaju. To su igre potrebne da bi se postigao određeni cilj.

Poslednja izmena:
Upravo tako. Nepremostiva je prepreka jedno drugome.

Međutim, da bi se privukle mase koje nisu zainteresovane za religiju itekako znači kada se istakne kako i oni koji su vernici prihvataju svakve poglede na svet i nastanak sveta tako da oni koji nisu vernici mogu formalno da se slože sa postavkama Crkve i tako je i formalno priznaju. To su igre potrebne da bi se postigao određeni cilj.

poslovni potez znaci.

Odgovor je jednostavan...dakle zašto danas nema nastanka ni iz čega? Odgovor je u Bibliji:"I svrši Bog do sedmog dana dela svoja, koja učini...", 1. Mojsijeva 2,2.

Dakle, Bog je svoja dela stvaranja, što se tiče našeg kosmosa, završio odavno i zato nema potrebe za novim stvaranjem.:). Prosto i jednostavno.

No, ako Bog nije Stvoritelj i ako je nastalo samo od sebe onda bi taj proces morao trajati i dalje...a ne vidimo ga više. Ko je onda upravu? Biblija ili oni koji je negiraju?

Pozdrav.

Bravo:D. Morao sam prvo ovo da potenciram. Dakle Bog obavio posao za šest dana, a Zapadna crkva se odrekla toga da pi privukla ateiste.:D I moram opet Bravo.

Bravo:D. Morao sam prvo ovo da potenciram. Dakle Bog obavio posao za šest dana, a Zapadna crkva se odrekla toga da pi privukla ateiste.:D I moram opet Bravo.

Imas li neki link da vidimo sta je to tacno papa rekao? Sa druge strane, da bi uopste mogao razumeti sve ono sto se, narocito u zadnjih desetak godina, radi i govori medju rimokatolicima, potrebno je dobro poznavati njihovo delovanje i ciljeve.

Nije TE nikakva pretnja Crkvi, niti ateizam niti sektastvo. Ovo su mala deca u odnosu na svejeres ekumenizma. Ovo je jedno od najvecih iskusenja koje je ikad zadesilo Crkvu Gospodnju i na zalost, na sve strane se mogu videti primeri kako `` so bljutavi``.

Rimokatolička Crkva je vekovima držala šestodnev. e sad rimski episkop želi da privuče ateiste za rimokatoličku Crkvu pa zato prihvataju TE kao "naučnu činjenicu".. Nije ni njima stalo do nauke pa su zato prihvatili TE već do toga da privuku i evolucioniste i ateiste. To je ono što znam a ekumenski pokret Crkava postoji odavno a poznato ti je da on ima za cilj da spoji sve religije u jedno. Zato koncept o jednom Bogu Stvoritelju mora da se koriguje da bi se moglo stupiti u zajednicu sa drugim religijama i "naučnom" zajdenicom. Eto malo da otkrijemo "misteriju" prihvatanja TE od strane Rimske Crkve. Dakle, ne radi se ni o kakvom sklanjanju pred "naučnim" činjenicama već o dugoročnoj koristi. Naravno, legitimno pravo ali da li je opravdano sa naučnog i hrišćanskog aspekta to je druga tema.

Opet bravo! Jeli ti stvarno misliš da je papa toliko glup da ne zna da ateisti ne prihvataju nikakvog objektivnog boga i ne prilaze nikakvoj crkvi. Daj bre čoveče, ako nemaš neko smisleno objašnjenje ne moraš ovakve stvari da pišeš.
U redu, postoji težnja da se religije ujedine, a zar ne shvataš da je priznanjem TE katoličanstvo napravilo nekoliko koraka dalje od ujedinjenja. To je dodatni razlog da balkanski pravoslavci ne pomišljaju ni o kakvom ujedinjenju, a do priznanja TE od strane balkanskih pravoslavaca proćiće još mnogo leta. Prema tome tvoja teza "koncept o jednom Bogu Stvoritelju mora da se koriguje da bi se moglo stupiti u zajednicu sa drugim religijama i "naučnom" zajdenicom ", pada u vodu.
Istina je, zapravo, da je sa razvojem geologije u XIX veku napravljen ozbiljan udarac religijskom shvatanju stvaranja, pa se javljaju razne teorije koje su pokušale da nekako ublaže definitivni udar nauke u Šestodnev.
Te teorije su: Teorija restitucije (kasnije odbačena), Teorija konkordizma (i ona odbačena), Teorija idealnog stvaranja (odbačena), i konačno Moderno (finalističko) shvatanje, prema kojem je papa postupio.
Evo ti ukratko:" Šestodnev govori samo o religijskim istinama, da on nema nikakvih namera da izlaže ikakvu stvarnu kosmogoniju ili geogoniju, i sve to što je u Šestodnevu rečeno o stvaranju sveta je ustvari prosto jedna šema događaja vešto smišljena i podešena da se pokaže veličina Božija."

Zamisli molim te "da privuče ateiste".:D
I papa nije imao nameru da stupa u zajednicu sa naučnom zajednicom, već je prisiljen dokazima. U prvoj polovini XX veka oformljeno je telo koje prati nauku i eto razultata Šestodnev neistinit, a TE je istina .

Poslednja izmena:

Back