Jovan Prezviter
Iskusan
- Poruka
- 5.532
-Ni na kraj pameti mi je da nauku suprostavljam religiji, već samo naglašavam da istorija razvoja nauke pokazuje da nauka koriguje religijske greške o shvatanju sveta. A tražiš primere! Pa evo ti: ravna Zemlja (da ne bih odgovarao na ono "zemaljski krug", da ti kažem da je krug ravna površina oivičena kružnicom), Geocentrični sistem, komete su đavolovi poslanici (hrišćansko tumačenje), i onda mnogo Božijih kazni u vidu prirodnih katastrofa ili epidemija. Na kraju posebno navodim Šestodnev, koji je na Zapadu zvanično odbačen kao istinit. Sve nabrojano je nauka demantovala, dajući racionalna objašnjenja.
To da su greške je unapred skovana teorija. Kao prvo "ravna zemlja" ili pljosnata kružnica nije Biblijska percepcija jer se hebrejski izraz "chuwg" odnosi na krug 3D formata a ne na krug 2d formata. Ni jedan Jevrejin izraz chuwg ne prevodi sa pljosnati krug već za to imaju drugi izraz "kikar" koji se nikada ne koristi za Zemlju. Dakle da je Biblija opisala Zemlju kao pljosnatu kružnicu(kako žele da neki tumače i poneki veruju) koristio bi se izraz "kikar". To je u skladu sa naukom
Šestodnev nigde nije oboren već samo neki veruju u dugi proces biološkog nastanka svega pa opovrgavaju šestodnev dok isto tako drugi ukazuju da je šestodnev istinit i imaju dokaze koji opovrgavaju milione godina biološkog procesa. O za to ima mnogo argumenata...veličina Sunca koja se konstantno smanjuje ako za 0,1% na 100 godina pa bi samim tim pre samo 50000 godina bilo ne moguće živeti na Zemlji, količina helijuma u atmosferi koji ukazuje u odnosu na procenat koji svake godine odlazi u atmosferu da Zemlja ne može biti statija od 10000 godina do 50000 a TE su potrebni milioni i milioni...da ne nabrajam ima toga koliko hoćeš samo navedoh neke.
I ovde dakle evolucionisti sami sebi uskaču u stomak.
- - - - - - - - - -
-Materija ne nastaje sama od sebe, već je bila sabijena u singularitetu. Otkud ona u singularitetu nauka još zna, ili meni nije poznato da zna.
Ali si siguran da postojao taj singularitet samo ne znaš kako je materija tamo obitavala
.- - - - - - - - - -
Primer kako ni iz čega nastaje nešto imaš jedino ti, jer tvrdiš da je Bog ni iz čega stvorio nešto. E sada, reći ćeš mi da je Bog svemoguć i da On to može. Eee, ali ja tražim jedan jedini primer da taj svemogući Bog postoji izvan tebe, A da ti kažem, ja imam neke primere koji ukazuju da je Boga stvorio čovek, a ne obrnuto.
Logično, jer samo od sebe nije moglo nastati. Da potreban je Bog. Ako nije potreban prikaži nam primerom kako se taj proces danas dešava.
. Ima li negde sada primer pa da ga prikažemo u udžbeniku.

(
)