Nego, da se vrnem na Srpsku Novu Godinu !
Nekako se od decembra baš umorim slaveći ( odlazeći) na sijaset slava, pa doček internacionalne...pa Božić i kada dođe ova srpska...'ajde ima se još malo snage...ovde u Beogradu....u mom slučaju sedeljka...ništa spektakularno...žao mi je što me safatao grip pa ne mogoh da prošetam do Hrama na vatromet...:smile:
Sinoć šetam TV kanalima i zastadoh na BN-u...banjalučka TV...pa idu od grada do grada i prikazuju kako
Srbi slave svoju Novu...i malo mi se steškilo...ono, razmišljam, što je veća potreba da se brani svoje...srpsko...to veća i radost još jedne "pobede"...i mogućnosti slavlja , a bez mešanja i problema od strane onih Anamo...bar kažu da nije bilo problema.
Na našim Tv-stanicama...pa sem na Studiu B...ni abera...naročito nacionalna...jel' debeli Tijanićije nije skapirao ko mu plaća pretplatu...'ajde da ne kažem ko mu daje "platu" čija se cifra krije ko zmija noge...izalavio se debeli...mnogo se izalavio...a to ne valja ...ničija nije do zore.:?
Ovih dana pročitah da ga je neka forumašica nazvala " kučkom nečijom"...i bi mi ga na tren žao...ne stvarno žao, već sam bila zgrožena kako ista ako ne banovana zbog ovog odvratnog etiketiranja i totalno neukusnog, ne bi makar opomenuta...al' haj'...ko će ga znati šta se više ovuda dešava....naročito ko je (t)KO ovde...

confused:
Možda zato što nikada i ni pred kim nisam imala potrebe da branim svoj nacionalni indentitet, nisam imala ni potrebe da preveliku pažnju i poklanjam pojedinim praznicima, budući da živim u svojoj zemlji...a dokle ću...i koliko je moja... ...eto meni teme za razmišljanje...do iduće godine...

|
Inače, da iskoristim ovu temu, jer vidim da se u poslednjih par dana pojavljuju samo istomišljenici na ovom forumu ( šta li se dešava:shock

, te da svim , ako ih ovde
još ima, Srbima, poželim SREĆNU Novu pravoslavnu Godinu !!!:smile: