ej bwe Mundzo, pa hteo sam u vatru da skocim za tebe
Covek nema meru i covek je nizmerna slina. by Mundza
„That's a guess,
No-one can ever say it's true“
Covek je sposoban da podnese sve,.
„That's a fact,
It's a thing we can't deny“
A moze i obrnuto :razz:
Pocetkom devedestih sam radio u Bielefeldu. Da li zbog sumorne jeseni, krize koja se priblizvala brdovitom Balkanu, u teskobnom poslepodnevu, putujuci prema severu citao sam „Smrt Prelepih Srndaca“ u upamtio recenicu: da ljudi pricajuci glasno ubedjujuci sami sebe u to isto“.
Ili tako nekako.
Veceras mi je tvoj post pizvao sumorno osecanje zaboravljenog dana.
Mozda i nisam shvatio, ili sam pogresno shvatio, ali ovaj mracan ton me odbija da citam ponovo tvoj post. Ovakav ton je mracan uvod za novi deo Matrixa u kome se Neo propije a Orpheus bankrotira kao vlasnik javne kuce.
Ima vec neko vreme kako sam sebe najbolje zabavljam. I sad cu da se zezam i da popravim glavno jelo koje mi je Mundza zaboravio u rerni i sad mirise na gorku zagoretinu.
Ja ipak verujem da taj isti „covek-slina“ moze da ponudi sve i svasta, za cenu i cilj koji on sam zeli i sebi odredi. Tog istog coveka ne mozes da ubijes i ponizis ako ga oderes, niti ako ga iskasapis, ocoravis, i polomis svaku kost. Ubices ga, ili ce se ubiti sam, kada zrtvuje ono sto nazivamo „minimum digniteta“
Ko je to ko meni moze da nametne uslove u kojima cu ziveti?
Sta je to sto mi brani da promenim ili da se sklonim iz „nametnutih uslova“?
Zasto se neki mnogo plase, a neki se mnogo zezaju ?
Slovensko balkansko nasledje je u destruktivnim i mracnim bajakma ostavilo ceo narod u verovanju da je svet oko njega preveliki, i da uvek ima neko ko je mocniji.
Ziveo sam sa Burima i Bushmanima. Prvi gledaju toliko daleko, da misle da im je korak do horizonta. Drugi cak i ne znaju da se dani po bilo cemu razlikuju. Ovi na ovim prostorim veruju da „buducnost zavisi od dozvoljenog minusa“
Svi zivimo u istom danu, cak nam je gravitacija ista, vazduh slican, svi imamo po dve ruke, i pitam se: Kome je Bolje, Kome je Sladje, Kome je Lakse ?
Ja o iskustvu neznamnista, cini mi se da nismo svi isti sa iskustvom, niti sam ja isti od mene juce. Ponekad uzmem ponesto od stvari koje mi se desavaju, ponekad se svasta desi, a nije mi iskustvo.
Slazem se da sve sto radimo, radimo zbog sebe, i to je dobro sto je tako, i tako je napravljeno da bi bilo dobro, i to treba da se radi svesno, i mladunce treba uciti sebicnosti. Sebican je covek koji je odgovoran prvo za sebe i sebi, i uzima samo dobre stvari za sebe, i hrani se pravom hranom.
Na kraju, uvek, bas uvek je sve stvar izbora. Tako je napravljeno, i to je dobro uradjeno.
Ja biram da ne pojedem „komplet lepinju sa kajmakom“ i biram da platim skupo ono sto je dobro
Ko ne veruje neka dodje da mi prebroji oziljke.
I bas sve je onako kako treba da bude, i bas uvek je sve dobro, i tek ce sve biti dobro
ps
za izbljuvke i slinice,
Paloma maramice
:razz: