DOBROTOM POBEDITI

• Začetnik teme Začetnik teme Taisa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
SINDI:
khm..ne bih da vas ometam..ali kakve veze ima dobrota sa roditeljstvom?:roll: mačićima_ptićima?produženjem vrste?

Pa ima. Ako si već roditelj, trebao bi da budeš dobar (ili dobrotom prožet) čovek, a to te samim tim čini i boljim roditeljem. Ako smo dobri roditelji veća su šanse da prodižimo vrstu, a isto pravilo važi i za ptiće i mačiće. I tako mi dobrotom pobeđujemo. Zar ne? A i ptići i mačići takođe.

Indigo71:
Pa ima. Ako si već roditelj, trebao bi da budeš dobar (ili dobrotom prožet) čovek, a to te samim tim čini i boljim roditeljem. Ako smo dobri roditelji veća su šanse da prodižimo vrstu, a isto pravilo važi i za ptiće i mačiće. I tako mi dobrotom pobeđujemo. Zar ne? A i ptići i mačići takođe.
ne.:lol:
roditeljski instikt i nagon za produženjem vrste nema veze sa dobrotom.dobrota je čin racia, ili duha.nema veze sa instiktima i nagonima.ili ima?:)
i
da li loš čovek može biti dobar roditelj?ako može, da li ga opravdava to što je dobar roditelj?makar malo?
i još
na vašoj skali dobrote, šta je gore:
opljačkati radnju ili
ogovarati najbolju prijateljicu?

dovoljno materijala za pičenje?:)

SINDI:
ne.:lol:
roditeljski instikt i nagon za produženjem vrste nema veze sa dobrotom.dobrota je čin racia, ili duha.nema veze sa instiktima i nagonima.ili ima?:)
i
da li loš čovek može biti dobar roditelj?ako može, da li ga opravdava to što je dobar roditelj?makar malo?
i još
na vašoj skali dobrote, šta je gore:
opljačkati radnju ili
ogovarati najbolju prijateljicu?

dovoljno materijala za pičenje?:)

Ne razumem pitanje? :D

Biti roditelj je svakako pre svega za njega samog prijatno, korisno..., ima šansu da pokaže i kroz svoju decu produži, tj. u njima razvije potrebu za dobrodeteljstvom, ljubav prema činjenju dobra na korist svoju i drugih...., međutim onaj koji nije roditelj može negovati i razvijati takvu vrlinu isto tako, a možda i više, tako da to nije od nekog značaja.

Ja neću ulaziti u razna naučna tumačenja jer za to nisam merodavna, već iznosim isključivo svoje stavove...za naučno je potrebno kompletno poznavanje oblasti o kojoj se govori i ne samo te. Naravno ko je iz materije dobrodošao je svima koji žele da saznaju.

Moj stav po pitanju pobeđivanja dobrotom je, da ukoliko je ovde iscrpljena tema, u životu nije, u svakom trenutku ukoliko želimo i možemo da uočimo dobrotu recimo drugih ljudi koji pobeđuju našu ravnodušnost prema njima, naše loše ponašanje prema njima, naše loše mišljenje o njima ili prosto shvatamo i primamo njihovu dobru nameru i naklonost koja nas oplemenjuje i koju smeštamo u samo srce.

Čovek se beskonačno može naslađivati dobrotom koja je ljubav sama, koja se prima i uzvraća i kojom se generalno može pobeđivati i tuga i teskoba i ... a ne samo zao čovek.

Ima još mnogo da se dodaje na ovu temu , ali poštujem stav prisutnih da su njihovi kapaciteti za temu iscrpeni....

Čovek da bi prihvatio nešto novo , mora biti spreman da odbaci nešto staro....
-biti spreman da odbaci ne znači da odmah odbaci, ali znači da je spremnost velika bez potrebe za velikim i brojnim argumentima...

Back