- Poruka
- 17.946
Ima ih manje, ili su manje potrebne ?Ја не кажем да нису потребне, већ се појављују ређе и у мањим количинама од јединки људске врсте, женског рода![]()

Da ih manje i teže pokazuju, to je jasno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ima ih manje, ili su manje potrebne ?Ја не кажем да нису потребне, већ се појављују ређе и у мањим количинама од јединки људске врсте, женског рода![]()
Ima ih manje, ili su manje potrebne ?![]()
Колико сам схватио, теби су туђи животи, животи других људи (па и целог човечанства) важнији од свог живота. Опа, нисам знао да имамо и живих светитеља на форуму!
Част на првом месту, а док не уђем у борбу, никако не могу знати је ли јачи од мене
Hm, pa sad ...С обзиром да их мање има, мање су и потребне, и обратно, чим су мање потребне, мање их и има...![]()
Ниси добро схватио, јер ниси прочитао до краја...
Опа, теби је сујета важнија од живота?! :wink:
Elle:A sad mi objasni zbog čega su manje potrebne (i manje ih ima) ? Odgovor na to pitanje se negde zagubio.
Јесам, али остатак текста не оспорава твоју прву реченицу
Значи, све уско везано за живот, не идеје, не идеали, не сопствена сујета, не страх од тога да ћу ''испасти кукавица'' у очима других, не потреба да се посветим због страдалаштва, не потреба да покажем своје врлине по сваку цену, не потреба да слепо следим неке научене пароле о доброти, жртвовању, части, кукавичлуку...
Умрла бих за нешто тек кад рационално одмерим да би та моја смрт донела неком нешто добро, никада не бих умрла због части, славе, ''вечног живота'' и других апстракција...
- да ли је мачка зла зато што поједе миша?![]()
То само још више доприноси мојој тези![]()
...pa pitaj macku oseca li grizu savesti zato sto jede miseve...jedes i ti bifteke![]()
Кад пада киша то доприноси тези да у ствари сија сунце.
![]()
Очигледно не знаш шта значи појам "светитеља"...![]()
Аха, значи хоћеш да кажеш да човек без гриже савести не може да чини зло? ;-)
Не, ја не једем бифтеке, осим ако не морам![]()
Primer je 27 mart.
Kapitalističko ispiranje komunizma je u prošlih deset godina toliko intenzivno radjeno , da je čak ukinuto svako antifašističko obeležje i stav, jer se lako dešavalo da antifašizam ostane vezan za komunizam i da potseti mase na jednu , pa na drugu , treću pozitivnu tekovinu socijalizma....
Zbog toga i zbog potpune nebrige kako će se ispoljavati novi naraštaji , Srbija je postala profašistička u načelima....Ona nije profašistička u celom planu i programu , ali je izuzetno isključiv stav bilo koje grupe, npr isključivost prema mladima, tj da treba iskoreniti sve što nije mlado tamo gde preovladava mlado....Stereotip evrovizije, stereotip univerziteta, stereotip zabava.....
U takvom sistemu savest drugačije oblikovanog pojedinca ga potpuno isključuje iz društvenog i trenutne društvene savesti čistoće i osude izuzetaka u gorenavedenim grupacijama....jer emancipovan sistem nikako se ne može savešću podrediti društvenoj savesti neemancipovanog i uskoduhovnog sistema.
Andreavk:...moze "snago volje" ali svi mentalmo zdravi ljudi podredjuju svoju volju zahtevima sopstvene savesti...kod onih drugih kad dodje do sukoba izmedju krivice i volje, krivica je ta koja mora da popusti a volja da pobedi
Dobro pitanje, ali premalo informacija da bih ti dao odgovor.Иначе, да не скрећемо баш толико са темеВолео бих да ми ови поборници дуалистичког погледа на свет дефинишу добро и зло.
Дефиницију зла (и лошег) сам већ прочитао од Maravillosо-а, па бих га укратко питао - да ли је мачка зла зато што поједе миша?![]()
Nije zla... pod pretpostavkom da ga pojede samo zbog hrane, odnosno bez želje da ga muči čisto radi mučenja... ali je zato loša (prema mišu), jer mu ukida slobodu.
Isto tako, ako ima mačiće koje treba da nahrani, onda je dobra prema mačićima... jer ih prehranjuje.
Kako mrtav miš može da ukine mački slobodu?А да ли си размишљао да истовремено миш (или нека друга топлокрвна животиња) укида мачки слободу, јер би без њих цркла од глади?![]()
Ako je tako, možeš li mi onda objasniti koji je cilj/ svrha seksa, muzike, ljubavi i dobročinstva?Иако не разумем принцип "мучења ради мучења" (све на овом свету се ради због неког циља, дакле, никаква радња није сврха сама по себи), чисто ме интересује шта је конкретно другачије и ако га је убила из било ког разлога. Миш је и даље мртав, зар не?![]()
Konkretno drugačije bi bilo ako bi ga mučila samo radi mučenja pa je od mučenja umro... što bi tu mačku činilo zlom mačkom.чисто ме интересује шта је конкретно другачије и ако га је убила из било ког разлога. Миш је и даље мртав, зар не?![]()
Kako mrtav miš može da ukine mački slobodu?
Ukinuti slobodu znači ubiti, osim ako se priča o nekoj konkretnoj slobodi... a po svim pretpostavkama mačka ostaje živa.
Ako je tako, možeš li mi onda objasniti koji je cilj/ svrha seksa, muzike, ljubavi i dobročinstva?
Konkretno drugačije bi bilo ako bi ga mučila samo radi mučenja pa je od mučenja umro... što bi tu mačku činilo zlom mačkom.