Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Dobro veče.
Danas sam crkla na poslu, mnogo uradila, premorila se.
Nisam se još odmorila. Sutra radim od kuće, hvala Bogu jer sam preumorna.
Samo sam svratila da se javim.
Čekam vikend da se odmorim.
Boli me desno koleno. Ne znam zbog čega. Možda ipak u ponedeljak ostanem od kuće ako ne prođe. Uskoro ću da večeram i verovatno ću samo da spavam, kakva Zvezda, kakvi bakrači. Uveliko ću da spavam u 11. Vrlo intenzivan mesec je počeo, na svaki način, po malo želim da bude manje intenzivno i da mi bude i dosadno i da se prućim ko mečka, i da bude opuštenije, kako da objasnim, treba mi malo manje stresa, a više relaksacije i odmora.

Dobar dan. Čekam kraj dana da dočekam vikend i malo se sastavim i oporavim, užasno sam umorna, pospana i šlogirana. Danas koliko god ja htela da iskuliram, popijem kafu i polako, telefon i teams non stop zvone i drndaju, a baš se nešto ne osećam dobro.
Strašno sam se zabrinula zbog gasa. Izgleda da će svekrvi i zaovi biti najtoplija zima od svih koje poznajem, jer su drva isporučena, što je paradoks, da će u Švajcarskoj biti problem grejanje. Kaže muž zabranili im da pređu 19 stepeni. Ja se brinem za gas zbog posla i naše zemlje, mi se ovde u Bgd ne grejemo na gas, ali me svejedno ova situacija brine. Nisam čovek koji ne gleda širu sliku. Opet drnda tims, pa jeb ote dan, hoću svoju pauzu od pola sata.
Znači gas kaput. Stvarno se brinem.

Biće kako bude.
Jedino što možemo da uradimo je da se kolko-tolko finansijski pripremimo za zimu.
Gas će verovatno poskupeti.
Struja takođe.
Mi druge migućnosti grejanja nemamo.
Ili gas ili struja.
Ustvari ako gas ode u nebesa verovatno ćemo kupovati neku pećkicu na struju, a opet pitanje je šta će biti od ta dva isplativije.

Otkrila si ameriku :lol: pa to znaju i oni polupusmeni. Ne vredi se oko toga nervirati, samo se trudiš da preteknes i budes što je moguće bolje, i to je to.
U pravu si.
Nego da vas pitam.
Kako to da se finansijski pripremim za zimu, ako recimo nemam odakle da dodam još neke pare mesečno, jer je inflacija već pojela ono što bih mogla reći da smo u plusu.
Plus što su neke pare unapred potrošene. Možda meni nije tolika frka, platiću Infostan, ali ako neko ima ista primanja, greje se na struju i struja poskupi opet, od čega će da plati.
Mislim da je krajnje vreme da plate i penzije prate inflaciju i da Vučko da 100 evra građanima pomoći opet, ili bar penzionerima.
Da nismo imali sreće i mnogo truda, rada i pregovora, ***** bi njih dve imale normalno grejanje ove zime.

I drugo pitanje sa konstatacijom zašto je - zašto neko ne uvede Teslinu energiju u svet i sve bude dostupno? Ne bi se izgubio profit, samo bi se omogućilo plaćanje skupljih i naprednijih proizvoda, dok bi osnovno bilo za džabe. Ceo svet bi prosperirao, a pošto bi bilo više bogatih ljudi više bi se trošilo na skupe stvari. Ono što ja mislim da je uzrok zašto neće da puste Teslinu energiju koja je džabe za ceo svet jeste što je ljudski mozak koncipiran na negativno, pa tako i kod tih koji o tome odlučuju. Moje mišljenje isključivo.

Tačno tako.
Ali mislim da bi imali više para ako više ima bogatih zar ne?
Bogatiji više troše i ko ima više više i troši
Pa problem je što novca ima sasvim dovoljno ali je neravnomerno raspoređen. Negde pročitah još ranije da princ od bruneja ima 70 kadilaka! Pa šta će mu 70 kadilaka? To nije normalno. A neko nema da se prehrani, koliko dece u Africi dnevno umre od gladi... Ovaj svet je izopačen!

Pa problem je što novca ima sasvim dovoljno ali je neravnomerno raspoređen. Negde pročitah još ranije da princ od bruneja ima 70 kadilaka! Pa šta će mu 70 kadilaka? To nije normalno. A neko nema da se prehrani, koliko dece u Africi dnevno umre od gladi... Ovaj svet je izopačen!
Jeste, na žalost.
Potrebno je da mislimo kako da ostanemo normalni u svetu u kome se sve zasniva na materijalnom. Ponuditi im da budu još bogatiji... Šta misliš? 🤔

Dobro veče.
Vikend je počeo.
Ćerka je izvela psa, a muž danas redom čašćava za ćerkino diplomiranje.
Treba da spremim večeru i raširim veš. Mogla bih večeras malo da ludujem, nisam odavno. Na poslu sam odradila jedan tender mimo redovnog posla i vrlo sam zadovoljna na kraju. To je onaj dobar osećaj kad uradiš tako neki veliki posao. Za sutra sam im ostavila boraniju jer je nisu danas jeli, nema spremanja ručka, a vikend je, pa to je milina.
Sutra konačno dan bez obaveza. Milina.

20220909_211641.jpg

Pio mi se ¤ jedino ovaj je imao on je kupljen¤ par gutljaja na silu zato sto origano bosiljak imaju gadne jake ukuse te je neko dovrsio.
Kupuje se sta je dostupno ¤ ostaje ovo sto je odbojno¤htela sam obican.

Biće kako bude.
Jedino što možemo da uradimo je da se kolko-tolko finansijski pripremimo za zimu.
Gas će verovatno poskupeti.
Struja takođe.
Mi druge migućnosti grejanja nemamo.
Ili gas ili struja.
Ustvari ako gas ode u nebesa verovatno ćemo kupovati neku pećkicu na struju, a opet pitanje je šta će biti od ta dva isplativije.
Sreca vasa gledati tu lepu stranu 🔥🔥🔥 ovde se greje jedna prostorija kad mora na drva druga kad bas bas bas mora ima zidnu grejalicu plus nista dugo skupa je struja.Inace kapa tu je dva cebeta isto prezivece se hladno vreme nekako al' pranje kose ne znam kako ce vec me boli glava zbog toga unapred.Ono osnovno pranje kose tusiranje pranje stvari susenje ne znam kako ce ici nije mi dobro kad pomislim.To je uvek nebeska drama problem haos presedne mi jos sad sa ovim poskupljenjima.Ni sada nema ukljucivanja masine skupo skupo skupo mogu misliti kad jos poskupi sta ce da bude.Trudim se da iskljucena idem iz dana u dan nije dobro za mene da se nerviram rekla lekarka kad sam bila da tenziju treba pustiti.

Poslednja izmena:
Pa problem je što novca ima sasvim dovoljno ali je neravnomerno raspoređen.
Zato sto stvarno bogati nisu poznati javnosti te oni koji su javno bogati sluze da ostane kako jeste.
Uvaljuju nam zelenu agendu "cuvajte planetu" dok je oni megajahtama avionima helikopterima zagadjuju` Kini Indiji koje zagadjuju nista ne smeju da kazu maltretiraju male zemlje.
"Pomazu siromasne" radi otpisa poreza licne promocije dok ih tretiraju najuzasnije
https://www.google.com/amp/s/www.no...engleska-velika-britanija-glad-kongo-zimbabve
Negde pročitah još ranije da princ od bruneja ima 70 kadilaka! Pa šta će mu 70 kadilaka? To nije normalno. A neko nema da se prehrani, koliko dece u Africi dnevno umre od gladi... Ovaj svet je izopačen!
Moć pohlepa za jos moći obozavanja svojih robova ("podanika",) kojima normalno sve da daju nece.

Treba kupovati tozla... parama pada vrednost a ako već štedite u novcu, bolje u švajcarcima nego u evrima
Tu pricaju u nekom drugom zlatu koje zovu investitorsko ` obicne osobe nemaju para da daji za ono koje bi vredelo ako se nesto desi.
Pri tom me to podseca na price nasih iz hrvatske bih kad su bezali da se zlatom kupovao prolaz tako da mi je tuga jedna.
Isto tako na bombardovanje kada evo slusam pakovali su dokumentaciju zlato uvek bili spremni da odu ako treba.
Neverovatno je da ponovo sve gubi vrednost koji put za ove godine`~`previse je to.

Dobar dan odn jutro meni je jutro, do 1 sam spavala.
Kako Zauz priča o grejanju kod njih, duša mi se već ledi. To je već pitanje pitanja zašto takvim domaćinstvima država ne pomogne na neki način, kao i penzionerima za zimu. Njih dve imaju nas i imaju određenu imovinu, a onaj ko nema, jedino mu ostaje da se smrzava. Teška nepravda vlada na ovom svetu. Teška. Ko nije spremio drva do sada za zimu, mislim da mu neće biti lako. Ogrev je užasna stavka ako nemaš cg koje je najskuplje na svetu a loše al bar ga plaćaš uz Infostan pa to i planiraš. A plan da uštediš 2.000 evra za drva sa penzijom od 30.000 din je bajka.
Mi smo se navikli da je naše cg ravno nuli a plaća se basnoslovno, pa kad je hladno pustim klimu. Šta da se radi. Inverter nismo kupili, pare su otišle na druge stvari, a nas dvoje se složili da i sa ovom klimom i uljanim sa malo dogrevanja možemo izdržati. Ja sam se već spremila da će mi ove zime biti hladno. Kupila sam krznene nepromočive čizmice pa napolje neće biti problem. U stanu ću se kao i uvek zabiti u ovu moju sobu gde je toplo. Imam još da nakupujem termo čarapa za sve. Spremila sam džempere za po kući za sve. Grejanje je godinama svake godine sve gore. Bar me raduje što će njima dvema biti toplo, imaju novi kotao, imaju drva i ugalj. Nas troje u Bg ćemo kao i svake zime, sedenje u džemperu i termo čarapama. Ali razlika je što sam sada spremna na to, prvi put do sad.

Back