Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Pustila sam i legla pod klimu jer je u stanu nesnosno. Tuširala sam se i opet posle gola voda.
Nas dve ručale, ona uči.
Zvala sam je na kafu, ali neće, s tim da je moj poziv otvoren i dalje.
Od ove vrućine sva sam šlogi.
Danas je Velika Gospojina. Osim ručka i hrane ne radim ništa drugo. Dok se malo rashladim, idem da kuvam puding.
Danas ceo dan u kuhinji.
Pusto žensko, samo oko hrane koliko posla...
Neka nam praznik donese zdravlje i mir.
Ako ona neće u kafić, ići ću sa mužem. Mada iskreno da vam kažem počela sam da razmišljam drugačije, da mogu i sama da idem bilo gde.

Pustila sam i legla pod klimu jer je u stanu nesnosno. Tuširala sam se i opet posle gola voda.
Nekada sam htela klimu al' ovde da se ugradi nisam sigurna koliko je sigurno ni koliko moguce.Jednog dana ako bude moguce neki od onih pokretnih aparata za hladjenje cisto da rashladi prostor koliko toliko.
Danas je Velika Gospojina.
Molila sam se nocas molim se sada jednom treba da krene na dobro nakon svega.

Dobro veče.
Ne mogu da pišem šta je bilo, ne zbog vas, nego zbog sebe.
Nas troje smo produžili leto.
Bili smo u omiljenom kafiću na plazma šejku svo troje, posle otišli u Ada mol i on je kupio jaknu. Ja sam gledala stvari za sebe, ima štošta da se probere, ali čekam da padne cena.
Tek je sad prijatno u stanu.
Muž je pohvalio moj stajling.
Obukla sam novu plavu haljinu i zlatne patike i uz to crvenu kožnu torbu, koju sam uzela od ćerke, ona je ne nosi.
Osetila sam se kao da je danas opet bio delić odmora. Večeru nisam spremala, rekli su da će jesti šta ima u kući i proveli smo posle mnogo vremena jedno divno popodne zajedno.
Na kraju niko nije večerao, a on je rekao uživaj. Za sutra imam ručka i radim od kuće.
Ovo mi je tako trebalo. Izlazak, da mrdnem iz kuće, da se zajedno smejemo, da se obučem mimo posla, pa i plazma šejk, zašto da ne.
Vikend je uspeo 100 %.

Dobro veče.
Malo smo promenili režim ishrane zbog njih dvoje. Kuvano, spanać, pirinač, čorba, pečen i kuvan krompir, lanene pločice, balans, dok ih ne prestanu ovi problemi. Ćerka čim završi obaveze ove sedmice počinje da kuva jer ja ću biti na poslu. Uzela sam sve što treba.
Treba kasnije da izvedem kuče, oni su mu otišli po lekove.
Bar će mi ona uskoro pomoći oko kuhinje. U četvrtak ide u firmu gde je imala praksu da sumiraju utiske. Ona će privremeno izbaciti kafu, on je i ne pije. Krećemo sa laganijom ishranom dok ne rešimo ove neke stvari. Ja imam da vodim kuče i skuvam pirinač i ispečem neku laganu pitu za večeru. Jogurt imam.
Najvažnije je da sredimo zdravlje, svi, mada sam ja dobro, ja ću jesti ono što oni ne jedu a imam.
Ništa izlasci i kafe do daljeg.
To su novosti. Ništa začinjena, masna hrana ili brza hrana.
Proći će.
Ćerki je ostalo jako malo do kraja studija. Ja čekam da moja nova pozicija bude obelodanjena uskoro, verovatno u septembru. U procesu smo polako traženja posla za nju. Ona hoće da radi.
Ovaj stres mesecima je baš uzeo danak, svima.
Poslednji deo drva stiže do kraja nedelje, i ugalj je stigao, da njih dve uđu pripremljene u zimu.
Bar je to rešeno za ovu godinu, ogrev. Hvala Bogu 💖
I tako u moru života, sad sam ugrabila da malo izađem na forum. Na poslu sam radila ono što nije moglo da čeka. Ručak nisam pravila. Razmišljam se da sada odslušam malo muziku, da odmorim dušu.
Veče je lepo a ja sam kupila i sebi neke slatkiše i pileća prsa da imam za doručak kod kuće.
Sad do psa sam slobodna, jedno sat. Posle oko večere i eto ti gde ode ceo dan. Ali se radujem ovoj izmeni hrane, a biće prilike i da ćerka malo kuva u običnim okolnostima dok sam ja na poslu.

Dobro vece.
Ovde ce sve redom ugasiti°ruse stanicu pravice nesto na sedam hiljada kvadrata kako pise na tabli.
Prebacili su po nesto dalje ide neka prica o Domu zdravlja da ce nekada njega da prebace negde°od zemljista kraj vode prica se da ce praviti gradjevinsko sto ce reci zgrade neke.
Plasi me° uhvatila panika o tom nekom sutra sta ce biti°svi imaju neku drugu varijantu gde ce sta ce da se presele da rade da presele svoje kako god ja to nemam u pravom smislu reci.
U novoj zgradi koja je izgradjena ne radi lift°u drugoj koja isto vazi za novu zidovi su malo onako°u trecoj veca lepa terasa fin mali stan bombona al' kupatilo nema prozor°bez da se iko oseti uvredjenim to je nikakvo kada nece da odrzavaju drugi stanari.
Inace lome se grane pod teretom voca°nocas sam razmisljala da se slomiti na jednom mestu kad ono slomila se na drugom°u sustini to je dobro kad sazri neko ce da posece te ce se lakse prolaziti.

Dobar dan.
Nešto mi se mnogo spava od ovog vremena. Užasna je vlaga i baš se teško diše. Pokušavam da mi se vrate normalne želje i normalna energija posle mnogo stresa, ali ide polako. Najviše me opušta da negde izađem pa ću posle posla da odem u šetnju ili da samo sednem u parkiću. Osećam se kao u nekom filmu, ko izdrži pričaće.
Sad tako je kako je, da se izdrži sve ovo mora i proći će, kao i sve.
Pravim malo pauzu, sređujem misli. Stavila sam čorbu da se kuva.
Nekako ne mogu sebe da pobedim da ne budem toliko osetljiva, ne ide, pa ne ide.
Sad šta je tu je, mnogo može da se promeni, ali neke stvari su nam genetske. Juče sam uspela puno posla da uradim popodne, ali posla za budalu uvek ima, kako ono kažu.
U to ime stvarno ću razmisliti malo dublje o ovoj narodnoj. Neke stvari bih prvo sama sebi mogla da pojednostavim, da samo od toga krenem, dosta je.

Dobar dan.
Nešto mi se mnogo spava od ovog vremena. Užasna je vlaga i baš se teško diše. Pokušavam da mi se vrate normalne želje i normalna energija posle mnogo stresa, ali ide polako. Najviše me opušta da negde izađem pa ću posle posla da odem u šetnju ili da samo sednem u parkiću. Osećam se kao u nekom filmu, ko izdrži pričaće.
Sad tako je kako je, da se izdrži sve ovo mora i proći će, kao i sve.
Pravim malo pauzu, sređujem misli. Stavila sam čorbu da se kuva.
Nekako ne mogu sebe da pobedim da ne budem toliko osetljiva, ne ide, pa ne ide.
Sad šta je tu je, mnogo može da se promeni, ali neke stvari su nam genetske. Juče sam uspela puno posla da uradim popodne, ali posla za budalu uvek ima, kako ono kažu.
U to ime stvarno ću razmisliti malo dublje o ovoj narodnoj. Neke stvari bih prvo sama sebi mogla da pojednostavim, da samo od toga krenem, dosta je.

Hoćeš, hoćeš.
Al malo sutra.
Da se ne nađeš naljućena
Tako i ja sebi mantram i onda opet sve zamrsim.
Što da bude jednostavno kad može komplikovano.
Pojednostavim do određene tačke i prvom prilikom opet po starom.

Hoćeš, hoćeš.
Al malo sutra.
Da se ne nađeš naljućena
Tako i ja sebi mantram i onda opet sve zamrsim.
Što da bude jednostavno kad može komplikovano.
Pojednostavim do određene tačke i prvom prilikom opet po starom.

Sve mi je jasno.
Ali pazi ovako.
Sama sebi sam dala neku titulu nekog superheroja u životu. Realno, nema potrebe.
Sve što može, moraće - lakše, polako i preko drugih.
Nemam ja više 20 godina pa da baš ništa u glavu ne ulazi.
Bilo bi mnogo i da starost dočekam glupa.
Pametni ljudi se ne busaju da sve mogu nego lepo malo ignorišu, malo kasne, malo urade kako urade, većina preko tuđih leđa. Ne vidim poentu da budem nešto toliko kolegijalna i empatična. Zabole me više. Mene bre niko ne mazi i ne pomaže mi, ja ĆU stvarno prestati da budem dežurni šalter.

Back