Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Мени је много лакше. Често иду и неке од колега са мном, покупим их. Једино је незгодно, јааако незгодно за паркинг у повратку. Дође ми да станем и плачем. Вртим се у круг као изгубљен случај. Када би ауто могао да се склопи као неко коферче и понесе кући, е то би био посао.

Мени је много лакше. Често иду и неке од колега са мном, покупим их. Једино је незгодно, јааако незгодно за паркинг у повратку. Дође ми да станем и плачем. Вртим се у круг као изгубљен случај. Када би ауто могао да се склопи као неко коферче и понесе кући, е то би био посао.

Ja hoću da odlepim zbog parkiranja, dodje mi da ostavim auto na sred livade.

Dobro veče.
Došla sam u 5 i 15 ali sam morala da se uključim, pošto sam izašla ranije, u 4, bolela me glava.
Sad je malo bolje.
Završavam sa poslom, i konačno red dana od kuće. Preživela sam.
Uskoro je i plata.
Mnogo sam bolje volje čim sam došla kući, znam da narednih dana radim od kuće, a sudovi oprani.
Imala sam za sve dane iz kancelarije ručak spremljen ranije, a imala sam i uplaćen prevoz. Sad narednih dana da odspavam duže malo, ne idem u prevoz, konačno sam uhvatila ritam spavanja.
Mnogo sam srećna što sam kući.
Muž je pustio klimu u stanu, lepo je toplo, a večeras samo odmor, ništa sudovi, ništa večera.
Taman da malo slušam muziku i nadoknadim propušteno od prethodnih dana.

Odmarala sam se i slušala muziku. Onda sam smislila da moram ja da odem u prodavnicu jer ćerka ne zna da kupi to što sam naumila, pa sam lepo povela i Akija i kupila na akciji bukvalno sve, zadovoljna koliko mi je izašao račun. Bacim pogled na noževe i vidim da su ostala još dva ona višenamenska, te dođem kući, ostavim pseto, uzmem talon sa 10 nalepnica, a mi danas skupile, i odem i kupim ga za 399 dinara.
Naravno isprobala sam za večerom sa ćerkom, sve seče i sve savršeno dobro, i hleb, i čajnu, i pileća prsa u crevu, tako da sam vrlo zadovoljna.
Tako da sam nabavila ono što sam planirala za 600 dinara, i što mi je trebalo, a vredi minimum 50 evra.
Sada sam ful domaćica.
I što se tiče kuvanja, i što se tiče pripreme.
Naravno to ne bih bila ja da ne sprovedem u delo i ne nabavim šta sam smislila i po ceni po kojoj sam u mogućnosti i spremna da platim, a pri tome mi je potrebno.
Tako sam letos omiljenu haljinu platila 1.200 dinara, i nosim je stalno, poslednji komad, onu crvenu, koja mi stoji baš lepo i koja je za period proleće - jesen, može da se nosi u svakoj prilici. To je kupovina. Inače nije Kinez, u pitanju je Springfield.

Poslednja izmena:
Sada slušam Duran Duran, i odmaram se ponovo. Grejem bojler, pošto je ćerka sve potrošila. Rado bih popila kafu, ali neću, sutra se ipak radi. Večera mi je legla baš, jedino što sam počela opet mnogo da jedem i ugojila se kilo i po.
Ali jedem kada mi se jede.
Potrebno mi je, organizam traži, i osećam da ne jedem malo jače, da bih kljoknula. Pa kad opet podignem imuni sistem da se osećam sa puno snage, opet ću korigovati hranu uveče i rešen problem.

Dobro veče.
Koliko sam radila danas, bez pauze za ručak. Ručala sam uz kompjuter. Satrla sam se od posla.
U stanu je grozno hladno, uključivala sam i klimu, pa je podnošljivo koliko toliko, i rerna je radila, pa nije baš užasno, ali je i dalje hladno. Ovde duva košava, a grejanje je gotovo isključeno, i mi se opet propisno mrznemo.
Treba da siđem i po cigare, a teško mi je. Mnogo sam se umorila od posla danas. Za jedan projekat zamene prevrnula sam nebo i zemlju, bukvalno. Baš mi se nakupio umor, a odmor ću imati tek za praznike. Nemam više odmora.
Jedino je dobro što sam od kuće ovih dana, mogu da odspavam, odmorim se, nema prevoza, imam ručak, svaki obrok na vreme, i niko me ne ometa. Mnogo mi znači rad od kuće. A uradim više nego kad sam u kancelariji. I mnogo sam produktivnija i imam bolji fokus. Po ovoj zimi mogu da se dogrejem, presvučem i ako mi bilo šta fali, sve mi je tu. Zato sam i produktivnija, jer imam bolje uslove, bolje rasporedim vreme i niko me ne ometa, svako ima svoju sobu, ako su oni tu.
Koristim ove dane od kuće da uradim više posla za isto vreme, uz svu komociju od kuće (obroke, cigarete, čaj, slatko, pauze po 5 minuta) , jer je tako mnogo lakše, u kancelariji imam mnogo manje volje i nekako se teže fokusiram. Sa više elana radim od kuće. I samim tim što imam sve uslove koje volim mi daje energiju za rad, jer sam ja naučila da radim, i kad mi je lepo, lako odradim sve i preko toga još mnogo više.
Treba da siđem po cigare i da uzmem jogurt, a pare su se do plate malo istanjile. Ko i uvek doduše. Ali bar sam kući i mogu da spremim nešto ekonomično da istegne, a da ne oskudevamo ni u čemu. I nemam troškove vezane za rad u kancelariji. Tako da, da rezimiram, rad od kuće je neprocenjiv.

Dobro veče.
Danas sam sa L. imala jedan zanimljiv razgovor.
Tema Deda Mraz.
Vidim i da se ona malo dvoumi oko njegovog postojanja.
U njenim očima čitam želju da još traje ta čarolija.
I nije to samo paketić na brzinu ostavljen pored jelke
Već čitav niz dešavanja koji prethode da se paketić iznenada pojavi.
To neko iščekivanje kad će da se desi, kojeg dana, uveče kad krenemo u šetnju, ujutro kad se probudi, ili posle kupanjca.....
Nema pravila, nikad nije isto.
Ta neka naša igra, to je ono u šta veruje i čemu se nada
Čvrsto sam rešila da će trajati sve dok ona želi da učestvuje u toj našoj prećutnoj igri.

FFiTUjoWQAY-0Gs.jpeg

Juce oprana osusena kosa 🔥💥💢💝 sve na vreme / danas mi se guarana prosula po krevetu po cebetu rukavu delu gde je koleno / resila sam to.

Neko ko nam je dalje nesto je bio kod lekara resavali ga tamo / stiglo ga ovo sto ne znamo sta je da ne pisem dosadno je / treba da ide dalje gde ih salju / da izadje / videce se.
(Stara osoba / zivela po svom / sad toga nema / eto nekako sta znam / ne znam sta se radi sa tim znanjem?)

Dobro veče.
Danas sam sa L. imala jedan zanimljiv razgovor.
Tema Deda Mraz.
Vidim i da se ona malo dvoumi oko njegovog postojanja.
U njenim očima čitam želju da još traje ta čarolija.
I nije to samo paketić na brzinu ostavljen pored jelke
Već čitav niz dešavanja koji prethode da se paketić iznenada pojavi.
To neko iščekivanje kad će da se desi, kojeg dana, uveče kad krenemo u šetnju, ujutro kad se probudi, ili posle kupanjca.....
Nema pravila, nikad nije isto.
Ta neka naša igra, to je ono u šta veruje i čemu se nada
Čvrsto sam rešila da će trajati sve dok ona želi da učestvuje u toj našoj prećutnoj igri.

Mislim da je A. verovala ili se pravila da veruje do jedno 12. Najsmešnije je bilo kada je dobila pravo pismo od poštara na ruke od Deda Mraza, a bila je već poveća. Prevara je uspela još te godine i više ne. Imalo je da se poruči kao pravi Deda Mraz, i ja to poručila. Oduševila se. Mnogo je bilo smešno.
Mi smo nastavili tradiciju poklona i kad je ćerka porasla. Uvek nešto bude ispod jelke.
Sećam se toga sa osmehom u srcu. Sada nas obraduje keš i kupovina, nas troje o Novoj godini ponovimo se parfemom.
Volim praznike.
Evo da vam pokažem kako je to bilo prošle godine ili pretprošle jbmlg ne znam

Prilozi

• IMG_20191231_181525.jpg
    IMG_20191231_181525.jpg
    152 KB · Pregleda: 33
Rekla bih da je nas L. provarila još prošle godine kad je videla šta je sve dobila u paketiću, prvo je viknula hvala mama, mislim Deda Mraze.
Opet svo troje uživamo u tim nekim pripremama i šetnji i jurenju D. Mraza koji se stalno provlači između zgrada, te se čuju praporci u daljini....
Jedne godine su ostali tragovi po celom stanu od blatnjavih čizama, prosuto mleko, mrvice kolača i na pola odgrižena šargarepa.....

Rekla bih da je nas L. provarila još prošle godine kad je videla šta je sve dobila u paketiću, prvo je viknula hvala mama, mislim Deda Mraze.
Opet svo troje uživamo u tim nekim pripremama i šetnji i jurenju D. Mraza koji se stalno provlači između zgrada, te se čuju praporci u daljini....
Jedne godine su ostali tragovi po celom stanu od blatnjavih čizama, prosuto mleko, mrvice kolača i na pola odgrižena šargarepa.....

Ali šargarepa :rotf:
Kod nas se samo vuku flaše od vina i votke za koktele, još odavno :rotf:

Mislim da mi je čarolija praznika ono što nikad ne prolazi, sa porodicom posebno, ali i sa kolegama i ponekim prijateljem.
Nije da se ne trudim da nam život povremeno ne izgleda kao praznik, leti zbog skitnje i odmora, u proleće jesen zbog naših proslava, i nije da život ima smisla samo o praznicima.
Ovu u zimu su posebni po jednom. Zaboraviš na zimu, zaboraviš na probleme dve sedmice i zaboraviš na pare, i baš napuniš baterije.
Ja najviše volim Božić.
To mi je najlepši praznik, pa posle Uskrs. I uopšte živeli praznici. Tako mic po mic i dođosmo do kraja godine, a onda red želja da se smrša, dobije povišica i dodajte po želji...
Svaki kraj godine je magičan na svoj način. Kad sumiram godinu iza sebe, uvek otkrijem mnoooogo radosti koje su bile i mnogo uspeha koji su došli, jesmo stariji za godinu, ali knjiga iskustva i mudrosti postaje deblja i bogatija.

Oprala sam sudove, hap, samo sam rekla aj 5 minuta i ostao je samo jedan pleh od ručka. Boza. Rešila sam da ih perem uvek kad mi je dosadno, dok mi dosadi muzika i pali, počnem samo glavno ću, i onda operem sve. Magična reč je da kažem sebi ha sića, samo koliko mogu, i zapravo sve mogu. Poso koji mrzim, iskreno, ali uz proveren način da pobedim moju mrzovolju kad ih vidim, uspelo mi je da ih perem sada bez nekog tereta, usputno.
Sutra još i vikend, juhu hu.
Kad dođe petak, od kuće, to mi je kao da me neko častio plazma šejkom.

Back