Dobro veče.
Koliko sam radila danas, bez pauze za ručak. Ručala sam uz kompjuter. Satrla sam se od posla.
U stanu je grozno hladno, uključivala sam i klimu, pa je podnošljivo koliko toliko, i rerna je radila, pa nije baš užasno, ali je i dalje hladno. Ovde duva košava, a grejanje je gotovo isključeno, i mi se opet propisno mrznemo.
Treba da siđem i po cigare, a teško mi je. Mnogo sam se umorila od posla danas. Za jedan projekat zamene prevrnula sam nebo i zemlju, bukvalno. Baš mi se nakupio umor, a odmor ću imati tek za praznike. Nemam više odmora.
Jedino je dobro što sam od kuće ovih dana, mogu da odspavam, odmorim se, nema prevoza, imam ručak, svaki obrok na vreme, i niko me ne ometa. Mnogo mi znači rad od kuće. A uradim više nego kad sam u kancelariji. I mnogo sam produktivnija i imam bolji fokus. Po ovoj zimi mogu da se dogrejem, presvučem i ako mi bilo šta fali, sve mi je tu. Zato sam i produktivnija, jer imam bolje uslove, bolje rasporedim vreme i niko me ne ometa, svako ima svoju sobu, ako su oni tu.
Koristim ove dane od kuće da uradim više posla za isto vreme, uz svu komociju od kuće (obroke, cigarete, čaj, slatko, pauze po 5 minuta) , jer je tako mnogo lakše, u kancelariji imam mnogo manje volje i nekako se teže fokusiram. Sa više elana radim od kuće. I samim tim što imam sve uslove koje volim mi daje energiju za rad, jer sam ja naučila da radim, i kad mi je lepo, lako odradim sve i preko toga još mnogo više.
Treba da siđem po cigare i da uzmem jogurt, a pare su se do plate malo istanjile. Ko i uvek doduše. Ali bar sam kući i mogu da spremim nešto ekonomično da istegne, a da ne oskudevamo ni u čemu. I nemam troškove vezane za rad u kancelariji. Tako da, da rezimiram, rad od kuće je neprocenjiv.