Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Dobar dan.
Evo skoro prođe mesec maj.
Svašta se izdešavalo.
Trenutno sam na prinudnom godišnjem
Kad se vratim čeka me upoznavanje novog terena i novih koleginica.
Vi, ostali, kako ste?
Мислила сам да само код нас малтретирају људе по тим агенцијама, али изгледа свуда исто...

Jel to posle izbora novo radno mesto ili?
Ja onako, nisam bas raspoložena, sutra idem konačno na Konzilijum, a još mi i ovaj ludi vetar ide na živce jako i eto...
Drži se, Afro.

Delimično, ali se samo tako namestilo.
Ima veze sa dobijanjem i gubljenjem tendera i promenama radnog vremena.
Da nisam otišla na GO, dobila bih smanjenje plate, ovako, upadam na teren koleginice koja napušta firmu za stalno.
Konačno je deca ubedila da ode kod njih.

hvala Maki za video :D
pocela sam da gledam, napisacu kasnije utiske
ali jako mi se dopala ideja podcasta, uopste izuzetno cenim akciju i konstuktivnost, i u moru beskrajnih neproduktivnih kritika, beskorisnih gundjanja na svaku mogucu temu, veoma prijatno iznenadi svaki pokusaj da se ponudi kvalitetna analiza, a na osnovu nje i put do resenja.

odgledala sam do kraja
ovaj covek razmislja jednodimenzionalno i inertno, vreme ga je dobro pregazilo :(
jer realno u informatickom dobu profesija predavaca postaje prevazidjena, vise bi se mogla opisati kao validatorska, dok i taj segment ne preuzme AI
Da, nažalost.
Nisam prosvetni radnik, ali nije im jednostavno sve uskladiti. Školski program obiman, često suvoparno gradivo. Deci je danas dostupno pregršt informacija, treba pratiti, podsticati i usmeravati njihovu radoznalost, držati im pažnju, ići "u korak sa njima".

Da, nažalost.
Nisam prosvetni radnik, ali nije im jednostavno sve uskladiti. Školski program obiman, često suvoparno gradivo. Deci je danas dostupno pregršt informacija, treba pratiti, podsticati i usmeravati njihovu radoznalost, držati im pažnju, ići "u korak sa njima".
Он је један од криваца за све то.
Лепо говори, али направили су ужас од реформи.
Натоварили су деци у просеку још по 4 предмета, а градиво из осталих остало исто, негде чак и обимније.
А о томе шта уче да не почињем.
Ако неко сматра да је у реду да моје дете има 19 предмета и 7.5 часова дневно у просеку, онда немамо шта даље да причамо.

Poslaće mi neko ubicu na vrata al moram da napišem.
U Kini časovi počinju u 8 ujutru i završavaju u 10 uveče. Plus deca idu na dodatne časove iz predmeta u kojima nisu A+++.
U stvari svi tamo imaju slično školovanje. Ukoliko ne upišu elitni faks kao da i nisu studirali.
Стварно није нормално да уопште не виђаш дете...и да буде толико оптерећено.
Сем ако у школи имају и дружења... али са родитељима се деф. не виђају, сем викендом.

Poslaće mi neko ubicu na vrata al moram da napišem.
U Kini časovi počinju u 8 ujutru i završavaju u 10 uveče. Plus deca idu na dodatne časove iz predmeta u kojima nisu A+++.
U stvari svi tamo imaju slično školovanje. Ukoliko ne upišu elitni faks kao da i nisu studirali.
na poslu imam par kineza koji su kod nas na doktorskim studijama, i kinesku farma firmu koja otkupljuje nase patente, vec par godina traje saradnja.
veoma su prijatni, pristojni i vredni, ali kvalitet i studenata i osoblja daleko je ispod proseka.
takodje, prosle godine sa pubmed-a povuceno je rekordnih 10000 naucnih publikacija, a oko 40% su iz pomenute zemlje...

na poslu imam par kineza koji su kod nas na doktorskim studijama, i kinesku farma firmu koja otkupljuje nase patente, vec par godina traje saradnja.
veoma su prijatni, pristojni i vredni, ali kvalitet i studenata i osoblja daleko je ispod proseka.
takodje, prosle godine sa pubmed-a povuceno je rekordnih 10000 naucnih publikacija, a oko 40% su iz pomenute zemlje...
Па кажем ја није добро толико времена проводити у школи :lol:

Nisam rekla da je kvalitet jednak kvantitetu, a i opšte je poznato da muvaju sa rezultatima istraživanja. U pravu si za kupovinu patenata, tako skraćuju vreme do finalnog proizvoda koji naravno i ne mora da bude kvalitetan. Što manje ulaganja što veći profit. Komunistički kapitalizam.

Стварно није нормално да уопште не виђаш дете...и да буде толико оптерећено.
Сем ако у школи имају и дружења... али са родитељима се деф. не виђају, сем викендом.
Mda druženje, ne onako kako mi to imamo, eksperti su za maltretiranje, mučenje i ponižavanje. Tako smanjuju stres a poneko se i samoubije zbog pritiska. Roditelji su despoti koji decu teraju do krajnjih granica jer se škola plaća, bez srednje nema faksa, bez faksa nema posla koji je dobro plaćen jer moraju da izdržavaju roditelje pošto penzija praktično ne postoji, a ako se razboli e pa tu tek nastaje frka jer se i tu plaća sve na nedeljnom nivou ili dnevnom u zavisnosti od bolesti. Zato sad imaju problem, ko se nije udao/oženio do 30te ostaje sam jer su prestarili a sve je više onih koji neće da stvore porodicu. Sad ih država prisiljava kao što ih je ranije prisiljavala da imaju samo jedno dete, ako se desi drugo ili abortus ili ogromna novčana kazna. Vrlo je to sve kompleksno i komplikovano ali je zanimljivo za posmatranje.

Back