Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Dobro veče Mister, dobro veče svima 👋
Lepa fotka :ok:
Danas sam ostala na poslu do 5, došla kući u 6 i tek u 7 legla da se odmorim, posle ručka i kafe. Mislim se da odem da kupim šta mi treba za sutra, volim taj svoj ritual kupovine posle posla u Maksiju nekih sitnih finih stvari ili ako nešto fali, ali me mrzi, premorena sam. Danas sam pregovarala ishod jednog tendera, i poslala pregled direktorima na odobrenje, ja sam zadovoljna ishodom, ali je dan bio baš težak.
Bukvalno ništa nisam radila sat vremena, samo pričala sa mužem, sredila sto, složila veš i promenila kantu. I sad ne radim ništa. Idem da uzmem ćerkine slušalice i slušam muziku, da vidim kako stojim sa cigaretama. Ako imam, neću silaziti. Sutra radim od kuće. Taman da odspavam malo duže.
Stiglo je obaveštenje o povišici ou jea 👏 nije mnogo ali meni će značiti 👏

Dobar dan.
Pravim malo pauzu, težak dan od jutros.
Rešila sam da promenim malo izgled, važna stvar za mene.
U nedelju idem kod Gagija, onog mog čuvenog, da radim pramenove prelaz u smeđe i da se ošišam i isfeniram. Mnogo para košta. Pregovarala sam da mi spusti cenu, ali me je odbio sa obrazloženjem da mu je materijal jako poskupeo. 50 evra skoro za frizuru novu.
Ali rešila sam i zakazala.
Rešila sam da pređem u šatirane brinete i da promenim malo dužinu i oblik. Neka košta koliko košta. Hoću da izađem iz svoje učmalosti i hoću da imam frizuru iz salona, ne iz kućne radinosti. Kada bude uradio to što treba, ujutru ću stilizovati friz, kada bude puštena, četkom i lakom ubuduće.
Mnogo se radujem, iako mi je ovo veliki izdatak. Živo me zanima kako će da izgleda. Idem u nedelju, pre nema slobodan termin.
Postao je skup koliko i Panjković a ja kada sam ga otkrila bio je na početku karijere, nepoznat i davao kupone sa popustima.
I muž se ošišao juče kod Panjkovića, ima frizuru kao David Gaham. To me je ponukalo da i ja nešto promenim.
Živa nisam do nedelje.
Tražila sam da mi ceo rad uradi Gagi, a takođe sam mužu najavila da mesečno računa sa ovom promenom 50 evra na moju frizuru.
E pa dao Bog da vredi, spremam se da postanem druga žena.

Kakav lud dan, bukvalno sam se sklonila od računara da odmorim bar 5 minuta, bukvalno sam jela 5 minuta i to je sve. Propast od dana. A za nešto hitno nisam još ni počela.
Sutra sam u kancelariji i ceo dan imam sastanke, bukvalno 6 sastanaka. Padam u nesvest. Menjam koleginicu koja je operisana, radim posao za Evropu koji nije moj scope, radim još nešto što nije moj scope, svakog dana samo novi problemi, čudesa, svi su bezobrazni, katastrofa...
Tako sam umorna kao pas u 3 i malo jače.
Ćerka sutra ima sastanak da se vidi oko volontoranja, neka joj se sa srećom. Ja sam takođe oglasila svoju prvu prodaju na kp, dao Bog da uspem. Poželite nam obema sreću.
Danas sam pitala kada mi leže nagrada za retention, rečeno mi je u junu. Bar nešto da me obraduje.
A frizuru ne mogu da iščekam, jedva čekam da se sredim i promenim.

Obećala sam da ću vam ispričati priču oko šporeta, koja je bila filmska.
Kada smo uzeli prvi neispravan šporet Gorenje, mislili smo šta da radimo da nam zamene odmah, jer su nas naravno šaltali i upućivali na servis.
I ja prvo pomislim da potegnem neke svoje veze, a onda se ni više ni manje uvežem sa Nenadom Kovačem, i sve mu potanko objasnim. Dva puta nam je menjao šporet, jer je i drugi bio sa istom greškom. Na kraju treći je ispravan, a dali su nam nazad razliku u parama. Sve je to rešeno u mesec i po dana, na njegovu intervenciju. Da nije bilo njega, nikad ne bih završila problem s šporetom. Ovaj Vox je dobar i ja sam zadovoljna.
Nenad Kovač je uljudan i ne znam zašto se on sa tolikih visina bavio mojim šporetom, ali jeste, i to do kraja. Čuvam njegov kontakt kao oči u glavi.
Stekla sam vrlo visoko mišljenje o njemu, a kako sam došla do njega je moja stvar i kako je on prihvatio da sve to rešava, ne znam.
Moji su me danima zezali da treba da se udam za Nenada Kovača. Rekla sam im, zezajte vi mene, ali šporet smo rešili, i posle decenija počeli da imamo šporet koji je stalno kao nov. I može sve.
Tako da neverovatna priča.
To mi je malo obasjalo tužne dane povrede, ali eto i kad vas snađe neki maler, desi se nešto lepo, a ja sam od povrede naučila dve stvari - da ne pljujem nikoga, naročito ako ga ne poznajem, i druga stvar, da život treba pretvoriti u luksuz svaki dan koliko možeš, zato što shit happens, i neću da ikad budem željna i čeznem za nečim, a bogami to nije slučaj.
Zato živim od sada drugačije, odmereno, polako posle posla, gledam da uživam u životu i nikom ništa ne uskraćujem što je do mene, naravno za ono koliko mogu i kad mogu.

Došla sam da postujem u sećanje na Modesti i Brittany.
Uvek ću ih se sećati.
Modesti kao kraljicu svih božanskih bašti, najvedrijeg duha, a Brittany kao jedno nežno biće puno topline i dobrote.
Retko dobre osobe su bile, bar ovako preko ekrana što sam mogla da ih upoznam.
Ako Bog postoji, a verujem da postoji, oni koje volimo mogu da čuju i osete naše misli ka njima.
Sa nežnim sećanjem mislim na majku i svekra.
Neka im je svima večni mir.
Moja sećanja su ostala, i na još mnogo ljudi, i oni žive i dalje, verujem, dok god ih se sećamo, i neka je ovo omaž svim ljudima koje smo voleli, a koji su na žalost na nekom drugom mestu.

Dobar dan.
Modesti je bila najvedrija osoba koju sam upoznala na netu.
Neka počivaju u miru.
Mnogo sam se potresla onomad za Modesti i sad nedavno za Britani. Uvek ću ih pominjati ovde na ovoj temi gde su svraćale i bile aktivne. Modesti mi je bila više od sagovornika. Žao mi je što se nisam povezala sa njom na fb. Sa nekim dragim forumašicama jesam, koje više ne pišu ovde, ali znam kako su i šta rade, i to je veće poznanstvo.
Mnogo se svaki put potresem kada se obe setim. Obe žene u najboljim godinama. Jedino što mogu da kažem jeste čuvajte se i živite život gala. To je jedino ispravno. Jer život danas je pretvoren u mučenje. Kradite svoju sreću u svakoj prilici i priuštite sebi sve što možete.

Da se javim. Čekam bus, pošla sam kući. Vučem komp i poklon neki sitan što sam dobila danas od dobavljača, leđa pukoše. Još sutra i vikend, jedva čekam. Danas sam obukla svoju crvenu haljinu i sako, koleginica je obratila pažnju na moj autfit. Kaže da i ako sam se malo ugojila, da se ne vidi. Samo da se dovučem kući. Jako sam umorna.
Ako budem odmorna kasnije da odem u svoj ritualni šoping na aplikaciju, imam baš finih proizvoda, ali prvo da se odmorim. Bus čekam već 15 minuta i po svoj prilici biće gužva. Samo želim da se odmorim, ništa više. Niko me ne zove za oglas, smorila sam se.
Osim što sam se lepo obukla, imala posetu dobavljača i dobila lepe proizvode na aplikaciji za ovaj ciklus, dan je bio baš težak.
Sve što želim je odmor i laganica posle posla, da malo dođem sebi.

Došla sam da postujem u sećanje na Modesti i Brittany.
Uvek ću ih se sećati.
Modesti kao kraljicu svih božanskih bašti, najvedrijeg duha, a Brittany kao jedno nežno biće puno topline i dobrote.
Retko dobre osobe su bile, bar ovako preko ekrana što sam mogla da ih upoznam.
Ako Bog postoji, a verujem da postoji, oni koje volimo mogu da čuju i osete naše misli ka njima.
Sa nežnim sećanjem mislim na majku i svekra.
Neka im je svima večni mir.
Moja sećanja su ostala, i na još mnogo ljudi, i oni žive i dalje, verujem, dok god ih se sećamo, i neka je ovo omaž svim ljudima koje smo voleli, a koji su na žalost na nekom drugom mestu.
I ja ih se secam

Dobro veče.
Ni meni dan nije naročit.
Umorna sam kao pas, propala mi je zabava popodne, u kući me čeka haos za koji nemam ni trunke volje, na poslu se raspadam, svi mi idu na živce.
Opet jedan propali vikend. Sutra imam brdo obaveza, večeras isto, u nedelju moram kod frizera, nikad ***** ti život da se odmorim ili malo uživam.
Svetla tačka je što mi je muž kupio košulju sa karnerom za posao i maskirnu jaknu za izlaz i ovako za skitnju, a bila sam se lepo obukla danas, i to me je držalo.
Baš sam onako u *****. Sad mi svaka stvar, bilo koja, dođe kao mučenje. Morao je dan da bude propast kada sam se budila u 5 jutros zbog košmara. Užasno spavam, bolje rečeno ne spavam, i vučem se ko raga.
Ovo ko da je neko mi namerno namestio, ja ne znam. Shit happens, jebeni marfi ne spava.
Ne znam. Treba mi oporavak od ove sedmice i ovog sad. Kasnije ću sve da radim. Odoh da popijem rakiju i pušim, baš sam onako pljus down. Još kad na svoju potištenost dodam poslove po kući, znači bljuc. I ruka me boli. Jedna sedmica i dan zakopati. Nisu to neke krupne stvari ali živcira. Da li ću ja ****** dočekati ikad da se opustim, odmorim i da ne radim ništa, i da jedan dan mi bude po volji ceo dan. Jedan dan. Eto jedan.

Popila sam arčers ali kao da sam popila sok. Kad ispečem večeru sipaću malo rakije da smirim živce. I večeras ću ranije u krevet da odspavam konačno. Malo sam izašla iz gužve po kući. Večeras ću da dremnem pre spavanja, to je onaj luksuz kada možeš u toku dana da odremaš malo. I polako. Nije poso zec da pobegne. Nikad ionako nije ostalo nešto da nije urađeno. Znači polako, vikend je. Ne treba da dozvolim da se nerviram oko svega. Neću dozvoliti da mi propadne vikend.

Kazem hajde da uradi to o cemu stalno prica kako su trebali oni 🤷‍♀️ hajde da tamo odemo 🤷‍♀️ dobih 😡😡😡 🤷‍♀️ mozda se sada iskljuci sa 😡😡 prema meni.

Dva dana propadaju ova 🤷‍♀️ crvena slova nema da se pere🤷‍♀️ nema nekih para 🤷‍♀️majstor treba da svrati vidi koliko trazi da okreci 🤷‍♀️ al' strah me da ce to biti prebaceno na nekog drugog.
To su unapred trebali da kupe neku cetku koja he dobra / pozovu majstore / neeee 😑😑😑😑😑"prosli put je uspelo gde je greska" (ama to majstoru koji zna).
Dva dana su izgubljena na krecenje uzaludno (lepa dana moglo je da se pere).

Poslednja izmena:
Polako, Lady.
Ako ne može ceo dan iskoristiš pola dana ili pola sata.....
Znam da je lepše opuštati se ceo dan, al jbg nekad i pola sata pomognu
Sve prođe
Nekad frka-trka ceo dan
Ma cela nedelja
Onda naiđe opuštena nedelja
I lep vikend

Meni je ova nedelja šarena
Bilo svakojakih dešavanja

Ali eto vikenda, biće malo opuštanja
U pravu si.
Popodne kad se vratimo ću da se odmaram, a sutra bar idem da se nadam se pretvorim u ribu :lol:
Šta sve od jutros ne radim. Bila u nabavci na 3 mesta, dok je muž pričao telefonom spremila i napunila paprike, stavila ih u friz, sad odosmo po lepak za ciglice, kad se vratim da skuvam paprike. To će biti brzo kad dođem.
Inače počinje muž radove u dnevnoj, stavljamo onakve ciglice kao u našoj sobi, samo bež i braon, na glavni zid. To smo kupili u decembru i od tada još nismo počeli radove. Biće baš lepo, pratićete kao i onomad.
Jedva čekam da sredim frizuru, živa nisam do sutra dok Gagi ne završi. Večeras ću da ipak operem kosu iako idem kod njega, sramota me je u kakvom je stanju.
Ćerka otišla na kolokvijum. Pa posle ide na kafu. Ja sam pravila paprike da imam i za sutra, ja sam kod frizera, ona počinje da volontira. Ovo joj se ne plaća, ali kasnije ako je uzmu za drugo hoće. Ulazi joj u esp bodove za master. Tako da će ipak da ide.
Danas sam obukla svoju novu maskirnu jaknu, mnogo sam fensi, neki tip se motao oko mene dok sam kupovala na suhomesnatom. Baš izaziva pažnju. Popodne da vam pokažem nove stvari. Mnogo su lepe. Imam sada stvari ihaj 💖
U novoj jakni i crnim keper pabralonama se osećam kao svoj na svome, sada sam fensi za odlazak u radnju i do farbare:lol:
Malo sam sredila živce, popodne je samo moje. A sutra se nadam da ću vas obradovati fensi selfijem sa novim frizom, ako mi se svidi.

Završili smo brzo, uzeli smo dva džaka lepka, ja pustila pse da piju vode kad smo došli i stavila paprike da se kuvaju. Sad sam konačno malo slobodna. Našla sam mesto i parkirala se ispred zgrade iz prve. Sve sam stigla. Popodne se vraćam u svoj standardni subotnji ritam, odmaram se i završavam sitne poslove.
Punjene paprike su, pored sarme, moje omiljeno jelo. Jako su skupe trenutno, 480 dinara kilo, ali sam ja uzela, da imam ručka za dva dana. Jedva sam ih našla. Ništa posebno nisam uzela za danas od hrane osim vrata Martinović koji je na akciji. Imam neke tri čokolade u fioci i voće do ručka. Nisam zadovoljna kilažom, ugojila sam se oko kilo, možda malo manje, ali mi uopšte ne prija. Ne mogu da jedem manje, ne osećam se dobro ako gladujem, a radim po ceo dan.
Nadam se da će ćerka ipak da ruča kući kad dođe, da ne jede gluposti. Paprike nisu velike, ali imam dovoljno za dva dana.
Kad bih mogla večeru da izbacim i slatko, i pekaru, pa da opet dođem na liniju od prošlog leta. Ulazim ja u stvari i lepo to izgleda, ali se ja ne osećam lagano, a volim taj osećaj. Ako budem uspela 3 kg da smršam super, ako ne bitno je da se ne gojim. Moram uvesti izmene u ishranu na poslu. Mnogo mi je za ručak da dajem 350 dinara, ja nekad za te pare napravim pilav, mi jedemo dva dana.
Sledeće nedelje uzela sam odmor u četvrtak, da stignemo sve, a u ponedeljak radim od kuće.
Posle ručka on ima derbi, a ja mogu da slušam muziku i uživam konačno.

Mi došli sa Dunav.
Bilo je stvarno prelepo.
Verovatno nećemo uspeti ništa da postignem.
Bar smo kolko tolko pokupili smeće oko Dunava, i ponešto iz Dunava.
Uživali smo i mi odrasli a i deca.
Za njih su bili organizovani kvizovi.
Šetnja i upoznavanje sa prirodom i raznim biljkama i životinjama.
Gledali su jednu plesnu grupu.
Posle toga su bili i iz škole cirkusa.
Jedan divan ispunjen dan.
Za danas nam je ostalo još da odemo do radnje, jedna manja nabavka.

@limunada
Screenshot_20220416-183608_Gallery.jpg

Screenshot_20220416-183604_Gallery.jpg

setila sam se ovoga (serija zvezdane staze sledeca generacija/nesto uzme osoba / vrati se u mladost / ode Gore) 🔥🔥🔥🔥 .
Danas mi nije dan / pao imunitet / kasljem / preumorna sam / neku bih fino spremljenu hranu.

Sto je tuga 😔😔😔😔😔😔 kad ne idu vatrometi (ne lep praznik ti je rodjendan).

Back