Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Dobar dan.
Meni je dan bio težak ubibože, trening je danas bio jako težak i naporan, zatim malo i dosadan, a uz sve sam radila neka hitna posla koja ne mogu da čekaju, pipava, dosadna, ma užas živi.
U stanu je baš hladno, grejanje je isključeno. Smrzoh se živa, a treba kosu da perem. Prva stvar koju ću da kupim je šampon za suvo pranje. Uzela sam neke relativno šugave cigare, mnogo blaže od ovih mojih, jer mojih nema, popuših boga oca, i opet mi se puši. I gladna sam strašno. Od ovolikog rada non stop sam gladna. Uspela sam i da se ugojim.
Sva sam nešto bez veze. Totalno. Još sutra i rano ustajanje i trening ceo dan. Satiranje.
Toliko sam umorna i napaćena da nemam ni uobičajenu volju da odem da nešto kupim, niti da slušam muziku, osećam se kao zombi. Jedino što ću kasnije da uradim jeste da odem na drugo mesto da nađem svoje 🚬, propadoh sa ovim kršom.
Jedna po svemu užasna nedelja sa poslom i obavezama, što sam i očekivala, ali je svejedno teško podnosim.
Idem da grejem ručak, toliko sam gladna, vola bih pojela.
Na stranu to što me na poslu čeka pakao, jedna na bolovanju, kad ova dođe druga ide na operaciju, praznike neću spajati, ne stižem bre ništa da radim pokrivajući na hiljadu strana, istrošena sam totalno.
Jedino što želim je da smo svi na broju na poslu i mogu da radim svoje obaveze normalno.

Idem da jedem, i odoh da pijem neko piće, i kafu, i pušim, i odoh po moje pljuge, i ostalo ću što moram malo radi, a malo je boli štikla, moram da od svojih obaveza preskočim u kući nešto inače se nikad neću odmoriti.
A to vidite nije poenta mog života koliko god se svi trudili da tako bude, samo radim, samo stres i samo obaveze.
***** takav život. Ako ja ne mogu da se odmorim dovoljno da budem zdrava i funkcionišem, onda je vreme da unesem neke izmene u život, i prebacim deo svojih poslova i obaveza na druge.

Poslednja izmena:
Dobro veče.
Muž je našao u garaži juče kovertu od mog oca sa nekim starim 50 godina poštanskim markama, ima ih stotinak, pitam se da li nešto vrede. Svakako sam se obradovala.
Danas dođem kući a čekaju me lale na stolu 💖
Bila sam do banke posle posla i svratila njima po poklon, njoj sam uzela a njemu nisam, uopšte mi se nije svidelo ništa, pa ni ono što sam našla preko neta. I uzela sam sebi maskaru. Nisam imala vremena da biram puder i karmin, žurila sam kući.
Danas nas na poslu obradovali čokoladama. A trening je danas bio zanimljiv baš.
Danas sam obukla novu Tommy košulju.
Sad sam pustila muziku, u prodavnicu ne moram, oni će uzeti sebi da jedu napolju, a ja imam nešto sitno i puno slatkiša, a nisam ni gladna, cigareta i kafe imam, ako mi se nešto prijede, sići ću da kupim.
Uzela sam čekove, tako da sam tu obavezu završila. Cveće je mnogo lepo, čisto da se pohvalim. U produžetku i slika.
Jedan baš lep dan i pustila sam muziku i sad zadovoljno odmaram. 🏡

Prilozi

• IMG_20220406_192205.jpg
    IMG_20220406_192205.jpg
    104,5 KB · Pregleda: 34
Njoj sam uzela neki ultra natural puder tečni, između bb kreme, pudera i hajlajtera, nešto najnovije što sam našla, vanila koloraciju, za njen nežni ten biće predivno. Njemu sam htela da kupim Karl Lagerfeld toaletnu vodu, ali da izvinite, smrdi. Sve sam muške testere od parfema prenjušila, svi su baš odvratni, i onda sam odustala. Ići ću u DM za vikend, ako bude lepša i bolja ponuda. Ne znam zašto muški mirisi ovako smrde, Bože me sačuvaj. Ako ne nađem ništa lepo i otmeno, neću ni da mu kupujem. Svakako ću da uložim dodatno vreme da nađem nešto što miriše elegantno i sveže. Sve što sam isprobala je odvratno.
A ovaj njen puder je nešto najnovije što sam našla, bar ja ništa slično nisam našla, nije neka napucana firma, ali je meni bitan proizvod, i mislim da sam ubola. Zove se Essense Pretty Natural hydrating foundation i nadam se da će baš biti ono što se uklapa u njenu nežnu i svežu šminku.
Ako joj se ne sviđa ja ću ga zadržati jer nas dve imamo isti svetao ten 😁

Poslednja izmena:
Pošla sam kući ali ću da svratim na Brdo da kupim sebi majice i Akiju kapi.
Danas tako uzbudljiv dan, završni dan treninga i imali smo pregovore sa potpuno nepoznatom osobom u sklopu treninga. Neke stvari sam naučila i bilo je jako zanimljivo. Baš sam se umorila danas. Sutra samo predstavljamo rezultate svojih pregovora i imamo završni sastanak.
Sutra je nama dvoma godišnjica braka. Neću reći koliko ali je mnogo. Bližimo se srebrnoj svadbi. Veoma sam ponosna na to.
Bližim se i jubileju u firmi. A sada i stvarno osećam taj senioritet.
Kupila sam sebi trajni karmin i olovku, stoji mi ceo dan šminka.
Takođe sam danas naučila da ne ulažem trud u beskorisne i stvari koje ničemu ne vrede, da eliminišem rasipanje energije na nešto što nimalo nije vredno, i da dajem malo, a uzimam mnogo zauzvrat. Važna tehnika u pregovorima.
Čekam vikend da se odmorim, još sutra, a i petak je, biću opet sama ou jea, trening završavam i sutra da se vratim u kolotečinu. Posle posla idemo u kafanu da obeležimo godišnjicu.
Danas sam puna sebe, ali s pravom, jer sam ovu vežbu danas odradila odlično i dobila sam pohvale od trenera.
Tako ispunjen dan.
Živa nisam šta će mi muž reći za novu šminku.
Ma bitno je da se meni sviđa, izgledam za promenu ozbiljno i autoritativno, a to i želim.

Mužu se sviđa šminka, ali kako ćerki lepše stoji, poklonila sam joj. Ja ću se ipak držati svojih jakih i živih boja, koje mi lepše stoje, a danas mi je poslužio na poslu svrsi. Njoj stoji stvarno bolje jer je smeđokosa i ima punija usta. Ja ću sebi da kupim isti ovakav puder koji sam njoj uzela, maskara mi je odlična, a karmina imam dva, nisu trajni, ali nema veze. Trajne karmine ionako rade u mrtvim bojama koje meni ne stoje.
Ona se oduševila puderom, a danas i karminom i olovkom.
Ja se ionako šminkam tako što stavim karmin, ako tu omašim, sve ostalo je bez veze. Rado ću se vratiti na svoje boje, a ovaj nude njoj stoji odlično i drago mi je da sam ga uzela.
Na Brdu sam kupila veš i čarape, išla sam svuda, na kraju sam uzela Jasmil, i čarape neke turske sa radom, to mi je za posao, debele i sa kvadratnim radom. Platila sam ih 300 dinara, džab džabe, lošije od ovih u Bonatiju su 960.
Kad sam došla isprobavale smo šminku i pričale, a sad obe slušamo muziku.
Kako je prigrabila karmin, mnogo mi je smešno, a onda me napljuvala što i njoj nisam uzela majice do sebe iste kao što sam kupila, ali smo sklopile mir sa karminom :lol:
Razmišljam se šta sutra da obučem, pravo sa posla idem u Vuk sa njima da proslavimo. Moram smisliti večeras.
Danas sam stavila novi parfem, sutra ću da ga ponovim, jer mi se baš svidelo danas kako mi stoji uz ovu ozbiljnu varijantu danas i ozbiljnu šminku.
Ako ništa drugo, za pregovore sam baš bila ozbiljna, a sad mogu i da skinem šminku.
Dogovorile smo se da odemo po peškir neki dan kad ona može, verovatno u subotu, obe smo zauzete do tad.
Sad konačno odmaram i uživam u stvarima koje sam kupila, slušam muziku, pa odoh pod tuš i ranije u krevet. Ali ću da veče začinim jednom kafom u ovo doba i pljuge imam, to je život 🍱

Lady, sretna vam godišnjica.

Hvala puno Rokerko ❤️
Jutros me boli skočni zglob na levoj nozi. Jedva sam došla do busa. Sela sam srećom. Pre neki dan u kancelariji iskrenem nogu i nije me bolela ali sada malo boli. Dugo sam jutros mislila da li da odem u kancelariju ili ne, nisam znala šta da radim. Mislim nije ništa jer da je nešto ozbiljno ne bih mogla da hodam.
Svejedno mi nije prijatno.
Hvala puno na čestitki. ❤️
Izguraću nekako dan.
Zbog noge nisam obula zlatne patike već crvene i nisam mogla elegantnu varijantu da obučem, pošla sam u sportskim pantalonama i košulji sa vezom. Nije nešto ali šta ću, noge su mi najpreče. Na poslu ću da se našminkam, toliko sam se oko noge mislila da ni parfem nisam stavila.
Danas koliko mogu i da završim trening a onda za vikend da se oporavim. Popiću sad nešto protiv bolova.
Svejedno da zaključim, danas nam je važan dan i neću dozvoliti da mi išta poremeti osmeh. ❤️

Bili smo na ručku u Vuku ali se nismo slikali. Mi smo tamo stari gosti pa nas konobar zna. Jeli smo teleće pečenje i medaljone sa pečurkama, papriku i čokoladnu tortu. Sve je bilo ko Bog. Ne dišem. Muž da plati kad ono kartica mu ostala kod kuće. Kaže konobar donećete znamo se tolike godine, ma reko ne brini se platiću ja, platim naravno i vidim da mu je bilo lakše. Jednom je stvarno muž platio naknadno jer je krenuo da plati a kartica mu istekla. Lepo se proveli.
Danas je muž sa mehaničarem stavio novi akumulator i provozali su kola, videćemo šta dalje, auto je ponovo u funkciji.
Nas dve smo došle kući i popile našu kućnu kafu i sad malo odmor, dok je muž napolju sa komšilukom, časti piće.
Možda ubedim ćerku da odemo po peškir kasnije, mada mene pre svega mrzi.
Tako sam puna neke sreće, stižu čestitke ceo dan, a on mi je dok sam bila na poslu poslao poruku gde sam se i raznežila i nasmejala. ❤️

Stavila sam aqua ice sprej na nogu. Boli ali manje. Otok je rekla bih mali. Videćemo sutra.
Završila danas sa treningom i vrlo sam zadovoljna ishodom.
Napravila sam kao mini buklet ili uputstvo sa svim onim što sam naučila. Bilo je jako korisno. Trajao je 7 dana i vežbali smo napredne tehnike pregovaranja i biznis analitiku. Dragoceno iskustvo.
A i da se pohvalim.
Sutra je tačno 10 godina kako sam u sadašnjoj firmi, pravi mali jubilej. Kažu da je prvih 10 godina najteže, a da posle ide glatko. Sleduje mi jubilarna nagrada 🏆 za retention, ona se doduše isplaćuje naknadno, ali nema veze. Nije nešto veliki iznos, ali sam rešila da to Bože zdravlja ostavim da ćerki dam za diplomu, a razliku da uzmem sebi, dobro će mi doći.
10 godina u istoj firmi. To je jedno veliko iskustvo. I mislim da je retention nedovoljno cenjen, jer sam ja mogla da odem za mnogo bolju platu i na menadžersku poziciju do sada više puta, i to u gigante takođe, i neki su me bukvalno jurili. Imala sam i nekoliko ponuda za inostranstvo. Imam svoje razloge zašto nisam trčala za novcem i mestom direktora, ali verujem da bi to moglo i više da se ceni, to što prepoznajem neke vrednosti u firmi iznad pozicije.
Svejedno, ponosna sam.
Izuzetno ponosna.
10 godina u istoj firmi u današnje vreme je prava lojalnost.

Dobar dan.
Stavila sam ručak tek pre pola sata, i to kuvam juneću supu i rinflajš, jer je to auditorijum tražio, a razlog što kasnim s ručkom je što smo muž i ja išli da tražimo gumu, menjamo gumu i centriramo trap. Nismo se na vreme dogovorili da ona ode po meso i spremi ručak, te nije imala pare.
Imamo još sledećeg meseca jednu manju stvar oko kola, ali smo ih vratili u vozno stanje, što kaže muž komšiji opet smo motorizovani. Noga je dobro, a danas sam posle 5 meseci vozila i to vrlo ozbiljno, manevrisanje, parkiranje, i sve što je trebalo. Razbila sam ponovo strah od vožnje, jer sam se u svakoj situaciji snašla danas, ruka malo zaboli kod nekih pokreta, ali ne tako da ne mogu da vozim.
Kola su odmah stavljena na test i u upotrebu, sada je muž otišao sa komšijom našim kolima da pretera neki tv, jer je njegov auto na popravci.
Kad sam došla samo sam htela da se dovučem u wc, popijem kafu i jedem nešto. Pojedem muževljeve doručak, on je jeo plazmu, a ćerka i ja smo se založile nekim kokos galetama što je uzela pre neki dan. Ima doduše i malo seckano ako nas dve ogladnimo. Sve u svemu, deo posla završen.
Boli me glava, prilično sam se umorila. Rebra se kuvaju, sad mogu da odmorim. Sreća pa smo natočili gorivo, da bude za današnje vožnje.
Kasnije ću da siđem sa njom po peškir i da kupim kafu i da dodam cigare, popušila sam boga oca do sad.
Moram popiti nešto protiv bolova, boli me glava.
Idem da uplatim kreditnu i možda pojedem jedan sendvič i popijem još jednu kafu, jer ručak neće skoro.
I popodne da se odmorim.
Veliki posao smo završili danas.

Dobar dan.
Odmaram se popodne.
Imam celo popodne samo za sebe, i toliko sam srećna zbog toga. Ona je otišla sa drugaricama na kafu, on gleda utakmicu, posle njih dvoje odoše da njoj kupe trenerku, večeru neću spremati i bukvalno sada konačno ne radim ništa i večeras sam takođe slobodna.
Takođe su me obradovale neke sitne lepe vesti. Sad mogu da se posvetim svojim hobijima, muzici, čitanju, gledanju članaka i akcija, traženju proizvoda koji mi trebaju i kupovinom na popustima kada nađem.
Kupile smo juče onaj peškir. Onaj wellness sam odvojila da popunim kolekciju za plažu, imamo dva baš luksuzna Beneton, i jedan tanji iz Grčke, ovaj Move da frottana je nešto malo deblji od tog, al sad imamo 4 viđena peškira za plažu.
Ovaj Move što sam joj juče uzela je za kupanje, da ima za put u Novi Sad i na Kopaonik.
I završila sam s tim. Ostalih peškira za kuću već imam koliko hoćeš i neću više ništa da skupljam, ne treba mi, što sam htela, to sam nabavila.
Takođe sam kupila svoj omiljeni Duo krem na Maxi aplikaciju za 130 dinara 400 g, i to je takođe odlično. Odoh da gledam kataloge i popuste, pijem kafu, pušim, uzmem liker, slušam muziku, čitam članke, zabavljam se.
Konačno jedan dan po mojoj meri što se tiče odmora i opuštanja. 🦄

Dobar dan.
Ne znam koga da ti preporučim, meni muž kreči i radi te radove u kući, ali to radi samo za sebe.
Ja sam danas radila važne poslove, radila sam od kuće, sutra u kancelariju.
Popodne se posvetila svome hobiju. Slobodna sam i danas popodne, što je super, i baš se fino osećam. Idem da pijem kafu i da pušim, slušam muziku i zabavljam se.
Danas me je nekoliko stvari obradovalo, pa puna sitnih pozitivnih utisaka odoh da pijem kafu i zanimam se muzikom i netom. Živelo slobodno popodne, no cooking, no washing, no cleaning, no work. 🚬

Dobar dan.. cestitam svima godisnjice jer sam malo liberlnijih svatanja pa smatram da je i jedna godina u firmi dovoljna za slavlje..Vidim da se Ladu polako vraca u staru dobru formu.. sto je dobro za sve nas koji je citamo i ja sam tu naravno..Usput i ja sam imao neko slavlje..10 godina u penziji..Ono i u penziji sam aktivan turisticki novinar no jbg 3 godine odkad zalegla Korona ja nemam posla no ne brinem nego evo izaso malo u prirodu, pored reke..Nakon druge operacije srca oni iskoristili priliku da me odmah strpaju u penz da im ne mracim tamo puno.. nego sto mi ne nadjose neki penz..dom da bude kompletno do kraja..Bio u nedelju malo u prirodi..mokra trava uprljala patike..no drzim se jos..pozz
Yf5OzIM.jpg

Back