Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Ručali smo i popile smo kafu, baš mi je leglo i prijalo, krompir mi je ispao neverovatno lepo, najlepše dosad, prosto se topio. Promenila sam pleh i nasula vruću vodu umesto hladne, to što zalijem sa tri četvrt čaše.
Izmišljeno!
Tako mala promena a tako velika razlika u krompiru. Inače sam sekla batak novim nožem, ma idi. To je bio sekund, samo klizi. Pesma je ovaj nož. Sad se meračim na onaj manji, ipak, ili na oštrač, videću već, realno to dvoje mi još treba i imam sve da mogu sve lako da spremam.
Danas sam sve u kuhinji sredila i sada će nam pravljenje knedli baš biti razonoda i uživanje.
Koliko volim knedle sa šljivama! 💕
Jedva čekam! 😊

Dobro veče.
Ju, ja sam zaboravila da stavim ljutka što se tiče ručka.
Mislim mi se obično dogovaramo oko ručka i svako od nas da predlog.
Mada, uglavnom spremam po svom nahođenju.
Kad baš pitam i dobijem odgovor ti smisli, dobijem ospice.

Eh, kad se setim tog odokativnog merenja za nešto.
Onako uzmeš jaje, brašna, ulja, prstohvat soli
Koliko jaja, koliko gr, brašna.
Šta je prstohvat soli
Ili kašiku sirćeta, a koju kašiku
Pa, onako odokativno da se zamesi glatka masa.
Sad i ja isto tako delim recepte

Danas smo imali baš zanimljiv dan.
Išle smo u šoping.
Kupile smo 5knjiga.
Srećom na vreme smo se zaustavile da ne kupimo još, a malo je nedostajalo.
Posle smo otišle u Dexico, iskoristila sam priliku da saznam šta bi volela da dobije od Deda Mraza.
Sad otprilke imam ideju šta će biti u paketiću.
Malo smo se družile, otišla da radim.
Došla kući i pomogla ćeri oko domaćeg.

Ni Vuk Drašković nije pričao toliko o nožu.
Ručali smo i popile smo kafu, baš mi je leglo i prijalo, krompir mi je ispao neverovatno lepo, najlepše dosad, prosto se topio. Promenila sam pleh i nasula vruću vodu umesto hladne, to što zalijem sa tri četvrt čaše.
Izmišljeno!
Tako mala promena a tako velika razlika u krompiru. Inače sam sekla batak novim nožem, ma idi. To je bio sekund, samo klizi. Pesma je ovaj nož. Sad se meračim na onaj manji, ipak, ili na oštrač, videću već, realno to dvoje mi još treba i imam sve da mogu sve lako da spremam.
Danas sam sve u kuhinji sredila i sada će nam pravljenje knedli baš biti razonoda i uživanje.
Koliko volim knedle sa šljivama! 💕
Jedva čekam! 😊
Mislim da ni Vuk Drašković nije toliko pisao o nožu. 😄

Prva tura je gotova. Pravile smo malu količinu da probamo.
Inače recept je isti ali i nije :lol:
U testo ide mast, a meni je rekla ulje :lol:
Nemam problem da kažu šta hoće da jedu, ali nekad mi je lakše da ja izaberem. U tom smislu se jede šta je najbolje i sa aspekta da bude različito i da meni nije opterećenje i da bude za više dana, kad nisam tu da imaju ručka.
Godinama sam ja te odokaktivne recepte proučavala kod kuvanja dok nisam naučila. Zato ne volim ništa što nije sve detaljno opisano.
Kad sam pisala recepte za pite i kolače i testa pre 22 godine u svesku u njemu samo fali priprema i cake i sve ono što domaćice znaju, kao podrazumeva se.
E sada sam konačno naučila sve, pa i knedle :aha2:
Pravimo drugu turu jer su nam uspele 😊 ispalo je 8, poveće su, ja sam pojela dve i umirem :lol:
Evo i ona ide po drugu.
U ovoj turi ćemo samo malo mekše testo i sve ostalo isto. Da utrošimo šljive i da sutra budemo slobodne, i da imamo nekoliko dana da se gostimo.
Inače smo bile pripite, jer smo popile po dve čaše sangrije, to je onaj tajni sastojak :lol:

Danas smo imali baš zanimljiv dan.
Išle smo u šoping.
Kupile smo 5knjiga.
Srećom na vreme smo se zaustavile da ne kupimo još, a malo je nedostajalo.
Posle smo otišle u Dexico, iskoristila sam priliku da saznam šta bi volela da dobije od Deda Mraza.
Sad otprilke imam ideju šta će biti u paketiću.
Malo smo se družile, otišla da radim.
Došla kući i pomogla ćeri oko domaćeg.
Kako meni fali doba kad su mi deca bila ovako mala :zaljubljena:
Sad imaju 16 i 18 godina i ponekad idemo zajedno.

Screenshot_20211128-084547_Chrome.jpg

Ja i ne znam koji je taj Mrkonjić.
:(
Lady, a šta studira tvoje ćerka?
Milutin Mrkonjić, političar.
Ćerka studira biologiju, smer ekologija.
Inače dobro jutro
Kažem jutro jer je meni jutro, legla sam u 4 i loše sam spavala i na silu sam ustala da ne ostanem da spavam do 3.
Kad operem sve ovo u kuhinji što imam vraćam se da odremam partiju do ručka.
Sinoć je bilo zanimljivo veče, opet jedan od činova, pa sam u jedan sat išla po cigare do pumpe, srećom stvarno je blizu.
Nisam se mnogo ni nervirala, jer očigledno za neke nema pomoći. Muž je rešio situaciju ali smo ostali dugo da pričamo.
Za cuka ne znam šta bih rekla, da li je bolje ili nije... Posebno mi teško pada što moram sutra odn još tri dana u kancelariju, a imam domaćih i tekućih problema, bilo bi bolje da sam od kuće.
Eto ne znam, ustala sam, ni da li sam dobro ili loše.

Dobro veče.
Posle ručka sam bila sa mužem do Ada mola da iskoristimo ovu glupost zvanu crni petak, pa je on pazario za 3800 farmerke Staff, da mu se slažu uz novu Replay crnu majicu. Ubo je opet poslednje. Ja sam gledala kratko za sebe, ali je u Ada molu jako loš izbor i nisam imala živaca da sve obilazim i kopam i rovarim. Brzo smo sve završili za njega, što mi je baš leglo, brzo smo došli kući, čak se i on umorio.
Popila sam kafu i odoh da ugrejem knedlu sa šljivama.
Čekam da muž proba varijantu.
Ćerka je bila kod kuće, vodila računa o psima i spremala vežbu za sutra.
Htela sam da umrem posle ručka koliko sam bila sita, a sad sam opet gladna, strašno :lol:
Lepa kupovina, baš po mojoj meri, brzo, efikasno, povoljno i dobro. I platiš na odloženo kad ti odgovara.
Dokaz da moram da uvek dolazim sređena u kancelariju, pa i kad je casual friday, je taj što može uvek da mi upadne nenadan sastanak. Ali ja i inače vodim o tome računa, jer volim. Sad sam se sredila za tržni centar, iako nismo ni sedeli ni pili, obukla sam haljinu i čizme i stavila karmin i maskaru, volim zbog sebe.

Dobro veče.
Posle ručka sam bila sa mužem do Ada mola da iskoristimo ovu glupost zvanu crni petak, pa je on pazario za 3800 farmerke Staff, da mu se slažu uz novu Replay crnu majicu. Ubo je opet poslednje. Ja sam gledala kratko za sebe, ali je u Ada molu jako loš izbor i nisam imala živaca da sve obilazim i kopam i rovarim. Brzo smo sve završili za njega, što mi je baš leglo, brzo smo došli kući, čak se i on umorio.
Popila sam kafu i odoh da ugrejem knedlu sa šljivama.
Čekam da muž proba varijantu.
Ćerka je bila kod kuće, vodila računa o psima i spremala vežbu za sutra.
Htela sam da umrem posle ručka koliko sam bila sita, a sad sam opet gladna, strašno :lol:
Lepa kupovina, baš po mojoj meri, brzo, efikasno, povoljno i dobro. I platiš na odloženo kad ti odgovara.
Dokaz da moram da uvek dolazim sređena u kancelariju, pa i kad je casual friday, je taj što može uvek da mi upadne nenadan sastanak. Ali ja i inače vodim o tome računa, jer volim. Sad sam se sredila za tržni centar, iako nismo ni sedeli ni pili, obukla sam haljinu i čizme i stavila karmin i maskaru, volim zbog sebe.
zheno ! pa to je skroz iskoriscen dan ;)
ja sam bio na kejicu da iskoristim lepo vreme i istreniram bez obzira na to sto sam juce istrenirao solidno
pa sam zato malo vise gadjao noge.
onda sam otisao sa prijateljima na pitje i tu se lepo zasselo
pa smo onda otisli u jedan mnogo mnogo lep udaljen i izolovan restoran
e onda sam morao da operem sudove kod kuce jer nisu nestali zato sto sam iih ignorisao
jer iebiga nemam zenu
i onda mi je palo na pamet da zovem neku zenu koja mi nije zena
ali sam ipak odlucio da to ne uradim i da nedeljno kasno popodne i veche odmorim svoj mozak i svoje telo
za sutrasnji pocetak radne nedelje koja ce po mojim planovima i zeljama biti izrazito produktivna i uspesna <3

Back